Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen
minden túl van értékelve....😄
-----

annyira kettõsek számomra a chihayafuru meccsei. nem bírom ezt a kártyázást, de a történetet jó adják elõ, a karakterek is jók és a laikus számára is élvezhetõvé teszik a meccset. szerencsémre 😄 úgy nem biztos, hogy élvezném a meccseket. de most a végét kicsit elhúzták. és sok volt a duma 😄 meg most ez a magyarázat, hogy miért csinálta a hokou amit cisnált. azt értettem, hogy ez nekik jó, de a hozzávaló magyarázat bonyolult volt. meg nem is nagyon érdekel a karuta, így nem is figyelek annyira ezekre 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

cataflam02
Én sem azért mondtam, hogy vitát kezdeményezzek, csak megjegyeztem, hogy túl vannak értékelve. Myanimelist szerint Gintama a legjobb anime (persze ez csak a szavazatok alapján) de szerintem még véletlen sincs a jó közelében sem.
Legutóbb a High schooL DxD-vel voltam így. Elkezdtem mert sokan jól értékelték, meg jókat írtak róla. Engem valahogy nem fogott meg, pedig szeretem az ilyen animéket.

One more story

Lelouch
Mit nem lehetett rajta megérteni? 😄 Van egy üzlet, ami a megfelelõ ár megfizetése ellenében kívánságokat teljesít. Lényegében errõl szól az egész. Ha nem jött be, hát nem. 😊
Amúgy még az elsõ évad elõtt jött ki egy movie, esetleg belenézhetsz abba is... 😄 Ha másért nem, a látványvilágért, ha jól emlékszem BD-ben nagyon jól nézett ki. Már a CLAMP-féle karakterábrázolást leszámítva... 😊
LasDen
nem sikerült megértenem ezt az animét...jó oké, a megértéshez végig kellett volna nézni, de 2 rész alatt nem találtam semmit benne, ami miatt nézetné magát velem.
Ha jól emlékszem, akkor az elsõ rész sem nyerte már el igazán a tetszésem, de aztán késõbb a 2. résznek adtam újabb esélyt. de utána se lett az az érzésem, hogy ezt végig kéne nézni....

mindenesetre a filmet ha utamba akad megnézem 😄 hátha...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Lelouch

Yuuko-t egész jól sikerült visszaadni.
Lelouch
Szerintem meg a Gintama-DN kettõsnek sokkal inkább kijár a hype. De ezt csak véleményként jegyeztem meg, nem kívánok vitatkozni a témában.
LasDen
a te értékelésed szerint vannak túlértékelve ezt azért tegyük hozzá 😄
hajlamosak túlértékelni címeket, de többségük azért van ott, mert x ezren magas értékelést adtak rá, még ha neked nem is tetszett 😄
a Sket Dance pedig nem Gintama miatt ért véget, hanem, mert kifutottak a mangából....😄

cataflam02
Mindenkinek más a véleménye, ebben ez a szép.
Én 2x elkezdtem anno, de a szereplõk idegesítõek voltak. A poénok nem jöttek át, egyszóval untam. Egyáltalán nem fogott meg.
De pl a Sket Dance tetszett, sajnáltam is, hogy a Gintama miatt jegelték az animét, pedig 100x jobb, mint a Gintama.

A myanimelist top 30-ban kb 6-7 anime van, aminek ténylegesen ott a helye.
De a legtöbb túl van értékelve.

Nálam most a top 10 valahogy így néz ki.

Ano Hana
Evangelion
Clannad + After Story
Code Geass
Angel Beats
One Piece
Fairy Tail
Black Lagoon
Sket Dance
Elfen Lied

Sorrend nincs!

Van most az új animek között ami esélyes a top 10-be, de majd elválik.

One more story

PetruZ
"Sexy Beam!" 😄 Sírok... 😄
LasDen
már mér ne lenne megérdemelt a Gintama hypeja?? de pl itthon a clannaddal v a death note-tal ellentétben nagyon alulértékelt 😄

IMYke2.0.0.0
Örülök, hogy egy véleményen vagyunk - már ami a Clannadokat és a Death Note-ot illeti 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

PetruZ
Úgy emlékszem, többen is várták itt az F/Z BD-ket, az UTW kijött a folytatással.
cataflam02
Clannad és After Story kivégezve!
Ennél az animénél megérdemelt a hype. Nem úgy mint pl Gintamanál vagy Death Notenál.
Valami eszméletlen hangulata van végig.
Clannad 10/10
Clannad After Story 9/10 (csak mert a vége, még nem teljesen tiszta)

One more story

PetruZ
Kirarának gyakorlatilag már rég meg kellett volna halnia annyi hústól. 😊
PetruZ
Hát, a játékok tkp. a harcok. Vagy fordítva. Vagy izé... kicsit zavaros az egész még, mikor mi minõsül játéknak. De tökmindegy, mert mindhárom "érkezõ" op, mint atom. 😊 (Egyébként az 5. részre már egész szépen leült emiatt...)
LasDen
Moe Moe Kyun 😄

Lelouch
Belekezdtem a Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo?-ba, elsõ rész alapján szórakoztatónak ígérkezik... 😄 De remélem tényleg lesznek játékok is, nem csak harcok.
Zomil
Psycho pass 14: lol...az a bonyos jelenet picit sokkolo volt az utcán... 😮

De ugy az egész 14-15-16 brutális volt! Nem semmi, beindultak a dolgok.

16. rész vége...a harc iszonyat jo volt...a legvége meg akurvaéletbe... 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

LasDen

LasDen
a mai rész során jöttem rá, hogy Kirara - és nem bántásból, mert imádom, ahogy minden nekomimit - értelmi fogyatékos 😄
de attól még kellemes szórakozás...

PetruZ
Kotoura-san 5.: "Mori!" 😄

GJ-bu 6.: Már éppen megbarátkozhatnánk a szokásos egy srác - 4 csaj (+1 maid néha) felállással, erre jön még három mellékszereplõ csaj (nem tudni még, kibõl lesz fontosabb), meg a következõ részben minimum még egy... Ettõl még vicces cucc. 😊
Zomil
yay, addig már fél lábon is 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

LasDen
Zomil: GuP
Episode 11: March 18th (Tokyo MX)
Episode 12: March 25th (Tokyo MX)

LasDen
Hentai Kamen...egy manga volt amiben egy kempos srác, miko egy bugyit húz a fejére maszkként átalakul és teljes ereje felszabadul. És így lesz belõle hõõs 😄

Seth
Mijazapámfaszaez?

PSN ID.: Beegabor

Zomil
😄

Lelouch

<#smile>
Zomil
Igen...AA-n láttam hirezve 😄

LasDen
ez meg szimplán beteg lesz...😄D

LasDen

Zomil
ÖSzintén szolva ennyire nem gondoltam bele, de majd akkor lehet teszek vele egy probát.

IMYke2.0.0.0
Helyes - ne hallgass a fanyalgókra. 9-10/10-es a 2 sorozat és a film is. <#eljen>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

PetruZ
Miért kellene az idõzítéssel vacakolni? Az angol felirat alapján történõ fordításra gondoltam, azt meg pikk-pakk kikapja az ember az mkv-ból, azok meg már mind Aegis sub-ok, akár szövegszerkesztõvel is fordíthatók, de persze az Aegis-szel még könnyebb (és van benne külön translate mód).
tigeroo
és tényleg köszi 😄
LasDen
húú már lövésem sincs de az elején...vagy az elsõ részben vagy az elsõ 5-10 részben van 😄

tigeroo
ez melyik gintama részben van a jelenet?😄
LasDen
én sokat egyedül csinálok, de az se olyan vészes....aegisubbal nem egy ördöngõsség idõzíteni. pár perc alatt megvan és teljesen jó lesz

Feliratozó programban annyira nem bonyolult ide-oda csúsztatni, hidd el az érthetõség meg az, hogy hangulatilag passzoljon sokkal nehezebb.
Sajnos anno félbehagytam egy ismerõssel a Niea 7-t. Õ azóta sok mást lefordított egyedül. Most újra kéne kezdenem mert nem akarom felhasználni a munkáját, de AA-n van már hozzá felirat ... csak szerintem ez jobb lett volna sokkal. kettõnk közül a srác volt a profi (angol), de azóta ha jól tudom megcsinálta az alapítványnál japánból mind a 4 szintet.

Zomil
Jo persze ugy nincs...de ha egyedül csinálod, akkor az angol felirat idözitése nem hiszem, h jo lenne, és azért tucatszor át kell nézni, h minden jo legyen, ahhoz meg nincs kedvem 😄

LasDen
mirõl beszélsz?? 😄 nincs semmi szívás az idõzítéssel 😄 fõleg ha csapatban vagy fordító, akkor neked semmi más dolgod nincs 😄

Zomil
Én is akartam már párszor forditásba belekezdeni, aztán elgondolkodtam, h milyen szivás van az idözitéssel, ugyhogy letettem rola 😄

PetruZ
Psycho-Pass fordításon én is gondolkoztam (tetszik a miliõ és a téma), de túl hosszú sorozat. Majd valami rövidebbet, könnyedebbet, egyszer talán... 😊
Mondjuk a Manga-ban Aramakinak sötétbarna volt a haja és szakálla, itt meg fekete. Viszont Togusának itt nem kéne még zsarunak lennie???

cataflam02
Ízlések és pofonok 😄

One more story

Zomil
Nah, most már én is azt mondom, h AA kidobhatna valamit, pont a legjobb sorozatokat einstand-olták 😄
psycho pass, from the new world, robotic notes

még szerencse, h a tempest-et mindig az US-töl szerzem be.

jah és lassan elkezdhetnék már a Berserk 2. filmet is 😄

Zomil
Huhh ez jo hir 😊

Mondjuk a mangát meg nem lehet olvasni, mert az uj résszel az anime meg fogja elözni az angol forditást.

Lelouch
Zetsuen no Tempest Manga's Main Story to End Next Month

Így már csak nem lesz anime original ending.
LasDen
húú én nem bírtam a Fukos részeket 😄 de lesz az még jobb is 😄

cataflam02
Clannad elsõ 9 rész EPIC!

One more story