Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ruley
Érdekes, ma már másodszor válaszolod ezt nekem valamire...

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

LasDen
ez eléggé...bullshit...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Ruley
Nyomokban azért derültek ki dolgok bõven, amik adnak egy képet arról hogy a találgatásoknak van alapja, az írónak meg van valami terve.

Még erõsebb spoiler:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A szereplõk között több karakterrõl is kiderül hogy végig Titán volt, konkrétan a Kolosszus és a Páncélos, akik segítették a fal áttörését. Ezek utalnak is rá hogy egy adott faluból származnak, ahonnan õket is irányították. A sima titánokról is úgy tûnik hogy közönséges emberekbõl változnak át, a tudatukat elveszítve. A Fal maga is titánokból épült, akik megkeményített külsõ páncéljukból állították fel, és azóta is az egész tele van belülrõl Kolosszus titánokkal.

Összességében véve elég egyértelmû hogy a titánok mesterséges eredetûek, és hogy valamiféle (valószínüleg emberi) összeesküvés irányítja õket.

Ruley
Ilyen alapon gyakorlatilag mindenki rosszul csinálja, hiszen az a természetes hog a legnépszerûbb klasszikusok terjednek a legjobban, és utána ajánlás-kérésre is a legjobbat szokták ajánlani.

Szerintem hosszú távon kiegyenlíti egymást az, hogy egyre kevésbé lehet kiszúrni az ember szemét klisékkel, ugyanakkor egyre jobban megtanulja értékelni a kisebb részleteket, csavarokat.

Egy olyan sorozat mint a Nazo no Kanojo X, vagy a Sankarea, pár éve még simán összezavart volna, de manapság direkt az adja az ízét hogy meg tud lepni milyen szellemes csavart tett a tipikusabb formulákra.

De az miért baj? Miért nézzen meg ezer átlagost vagy rosszat, hogy aztán végül megnézzen tíz jót?

Nekem elsõ animéim, amikor már tudtam, hogy az anime: Ghost in the Shell, Lain, Cowboy Bebop. Aztán egyáltalán nem érzem bajnak, hogy nagyon jó animékkel kezdtem.

Fõleg ha már láttunk elég sokat, akkor ne ajánljunk másnak közepeseket, hisz annyi ismétlõdõ szar van, ugyanaz a sablon sztori más köntösben. Bár lehet ajánlani, de ha megnéz 5 olyat, akkor lehet, hogy a hatodikba már bele sem kezd. Vagy azt hiszi, hogy az anime egyenlõ ecchi fanservice-el.
PetruZ
Angel Beats: Letudva ez is. Érdekes volt, újszerû megközelítése a az élõholtas - visszamaradt szellemes - túlvilágos témának és több helyen is kellõen vicces és drámai volt (fõleg a karakterek múltja miatt), de nálam valahogy nem állt össze (nehéz volt eldönteni, hogy végülis milyen stílus akar lenni) és kicsit billegõsnek is éreztem az egész magyarázatot a végén. 6/10
Zomil
Ez szerintem nem igaz...Igenis a kategoria legjobbakat kell megnézni elsönek, hogy utána legyen az embernek összehasonlitási alapja. De amugy én 135animénél járok, ugy hogy szinte az összes kategoria legjobbjaival kezdtem(kivéve romcom, mert az a kategoria nem igazán jön be), de még igy is van böven mit nézni ami nagyra van értékelve. Szoval nem lehet csak ugy pikk-pakk megnézni a top animéket 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

PetruZ
Ez abban az esetben igaz, ha felállítható lenne valami abszolút és objektív rangsor egy kategórián belül - de ilyen nincs. Én pl. a Toradora után biztosan megnéznék még jópárat, mert az nem teljesen elégítette ki az ízlésemet és az elvárásaimat.
Zomil
Najo azért a 4. rész vége fasza volt ezt el kell ismerjem 😄

Manga spoiler erösen:
Nem sok minden olvastam el a titánokrol. Annyit tudok, hogy az elsö adando alkalommal Erent megeszi az egyik aztán mutálodik és utána Eren is képessé válik oriássá változni. Meg amit leirtam az oriásokrol korábban, ennyit tudok összesen. De ugy tudom konkrét infok nem nagyon derültek még ki, csak találgatások vannak az oriásokkal kapcsolatban

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

armageddon666
Na most tök érdekes ami itt megy a topicban, sajnos nem igazán tudok beszállni, de erre írnom kell (olvastam hogy nem konkrét esetre gondolsz hanem általánosan).

Én úgy gondolom hogy ha valakit megfogott egy eléggé középszerû anime egy stílusban, akkor nem ajánlatos rögtön valami kategóriájában kiemelkedõt írni, mert az "sokkolja" az embert, és gyorsan kiéghet tõle. Fõ a fokozatosság. ToraDorát látom elõször, akkor a háremek 60%-át meg sem nézem, a maradékot pedig csak nem élvezem.

A lényeg, példák nélkül: ha a túl korán látod a legjobb mûvet, onnan már csak lefelé van.

@

Lelouch
És? Attól még lehet jó. Engem a Detective Conan már amúgyis megedzett eléggé ahhoz, hogy ne zavartassam magam az ilyeneken... 😄 Ott jó 50 részeket kellett várnom eddig, hogy ténylegesen haladjon egy parányit a fõsztori, ettõl függetlenül mégis jó sorozatnak tartom.

Amúgy mennyi spoilert olvastál? Mert derültek még ki dolgok a titánokat illetõen...
Zomil
Egyelöre az OP a legjobb része az animének 😄
Viszont az nagyon bejön.

Az a baj, ha a manga ennyire seholse tart, akkor az animétöl sem lehet igazán sokat várni történet/háttérvilág megismerését illetöen :S
Szerintem!

Lelouch
Én ezek miatt még nem írnám le a sorozatot.
Zomil
Gondolkoztam rajta mit rakjak, oda de igazábol én örülök neki, ha komoly a téma, a "..." meg arra utalt volna, hogy nem tetszik. 😊
Én csak örülök neki, ha tovább folytatják ezt a komoly és brutális hangulatot, ráadásul ebben az arc-ban igy az elsö pár rész alapján még rá is tesznek egy lapáttal.

Lelouch
Az a mosoly jel valahogy nem illik oda... 😄 Amúgy ja.
Zomil
Közben erre elfelejtettem válaszolni:
Nem ez lenne a cél...de amikor már most látom, hogy ez is leginkább a föhösön és a nulla infot szolgálo világon fog elcsuszni, mint a GC, akkor egyszerüen nem tudok pozitivan hozzáállni.

Manga spoiler(?):
Ugyebár még mindig fut a manga...már egy ideje...és az oriásokrol/titánokrol még mindig SEMMI nem derült ki, pedig azért ennyi idö után már valami támpontot szoktak sejtetni, hogy mégis hogy kerültek oda, stb.
Kb. annyi derül ki roluk, hogy fotoszintézisböl élnek és csak poénbol gyilkolják az embereket

Zomil
Hxh 77: Ahogy elnézem ez egy igen brutális és sötét arc lesz... 😊

Ruley
Ebben teljesen egyet értek, ezért is voltam konfliktusban hogy pontosan mit is ajánljak arra hog "olyan jó mint a Mayo Chiki".

Azt ami PONTOSAN OLYAN mint a Mayo Chiki, (és szinte minden tapasztalt vélemény szerint gagyi lenne), vagy azt ami többé-kevésbé abba az alapmûfajba tartozik.

Ruley
Attól függ mit is akarunk eltalálni egészen pontosan mint hasonlóságot, a pontos ecchi/vígjáték/dráma arányt, vagy a hétköznapi sulibajárós romantikus témát.

Az elõbbiben hasonlóbb találat az Angel Beats, az utóbbiban a Clannad is egész jó példa. (és személyes tapasztalatból kiindulva szerintem ez az ami elsõre az egyik legérdekesebb az animékben, hogy van egy ilyen mûfaj is.

LasDen
most nem csak konkrétan erre gondoltam...általánosságban beszéltem, nem is olvastam el itt mindent, nem vagyok evvel képben 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

PetruZ
Pont most járok az utolsó rész elõtt (+ a két special). 😊
PetruZ
Kifejezetten specifikálta, hogy mit szeretne, nem azt mondta, hogy báérmi jöhet, vagy ez és ez nem. A Clannad marhára nem Mayo...
De most már elhangzott ez a cím is, úgyhogy mindegy.
Lelouch
Én kérek elnézést. 😄
LasDen
sosem értem meg ezt a kezdõ animés (már ez is hülyeség) ne nézzen ezt, ne nézze azt, mert így nem jó, úgy nem jó. miért feküdné meg bárkinek is a gyomrát?? miért ne ajánlhatnám akár a laint vagy a madokát? ha bele esik abba a témakörbe, amit kért, akkor miért ne?
attól mer valaki csak transformerst, karibtengert vagy avengerst látott, még fogok neki isten városát, donnie darkot vagy kubrickot ajánlani, ha arról van szó.
bárkinek lehet ajánlani bármit, kivéve ha specifikálja mit nem akar...

PetruZ
Bocs, de a Nyan Koi-t említettem. 😛 (És az eléggé is hasonló a Mayo-hoz.) A többire is gondoltam, de valami okból végül kiszórtam õket.
Lelouch
Inkább az, mint a Clannad...
Zomil
Esetleg még Angel Beats? 😊

Ruley
Épp ezért igyekeztem minél szélesebb körben ajánlásokat adni.

Egyrészt ha egyszer olyanokat kér mint a Mayo Chiki, akkor fura lett volna csak úgy odabökni hogy Toradora meg Haruhi, amikor nyilvánvalóan ritkán szokás ezeket egy lapon emlegetni. Másrészt viszont az is fura lett volna ha a nevemet adom olyan sorozatokhoz mint az MM! vagy a Haganai mint lehetõ legjobb ajánlások, csak azért mert ezeket helyezném a Mayo Chiki-vel egy szintre.

Szerintem a lehetõ legjobb lehetõség az volt hogy röviden fövázolom a helyzetet.

Egyébként a te ajánlásaiddal többynire egyet értek, kivéve 1-2 mondjuk a Nazo no Kanojo X, ami pont hogy azoknak való akik a sima oppai/pantsu/zettai ryouiki szentháromságot már unva valami különcséget keresnek, vagy a Kimi no Todoke, amit szerintem legtöbben a shoujo mûfajhoz való hozzászokás nélkül nyálas/lányos darabnak mondanának.

Lelouch
Ezt nem apróztad el. 😄

Akkor már én is írok pár címet, amit még senki se említett most:
-Hayate no Gotoku(elsõ két évad)
-Seto no Hanayome
-Baka to Test to Shoukanjuu
-Nyan Koi!
-Monogatari sorozat(?)
PetruZ
A Toradora egészen kiváló - az utolsó két részig, sajnos. De ugyanez volt a bajom a Lovely Complex-szel is, ami szintén ajánlható. Egy kezdõ anime nézõnek viszont a Clannad (vagy az Air, vagy bármelyik más hasonló) egyszerûen túl tömény, túl nehéz, megfekszi a gyomrát. A Mayo-t látta az elsõk között és tetszett neki, ami nem meglepõ, de ettõl még nem biztos, hogy oda kellene mondani, hogy "ez amúgy sz*r, szemét, nézzél jobbat, mások is ezt tanácsolják". Majd eldönti magától. Tudom/tudjuk, hogy panel és sablon az egész, de ennek ellenére én (is) megkajálom ezeket a stílusjegyeket szinte minden alkalommal, mert nekem bejön (jó, egy részét ma már én is kiszórom pár rész után). Pedig nem is ilyen stílusút láttam elõször (visszanézve úgy tûnik, a Berserk anime volt az elsõ full sorozat 😊 ), és sok mást is nézek.
Jó, jó, én vagyok az igénytelen, ezt párszor már beszéltük. 😊

Mindenesetre amiket még ajánlok, mint nézhetõ (a témában, kicsit kitekintve jobbra-balra is): Acchi Kocchi, Asu no Yoichi, Binbougami Ga, Bokura Ga Ita, Chuunibyou demo Koi ga Shitai (aka. Chuu2Koi), Date a Live (most fut), Denpa Onna to Seishun Otoko, GJ-bu, Great Teacher Onizuka (aka. GTO), Haiyore! Nyaruko-san (2. évad most fut), Hataraku Maou-sama (most fut), Henati Ouji to Warawanai Neko (most fut), Hoshizora e Kakaru Hashi, Inu x Boku, Infinite Stratos (aka. IS), Itazura na Kiss, Kage Kara Mamoru, Kaichou wa Maid-sama, Kami Nomi zo Shiru Sekai, Kimi no Todoke, Koi to Senkyo to Chocholate (aka. KoiChoko), Kono Naka ni Hitori Imouto ga Iru, Kore wa Zombie Desuka, Kotoura-san, Kurenai, Ladies versus Butlers, Mashiro-iro Symphony, Midori no Hibi, Nazo no Kanojo X, Nyan Koi, Oda Nobuna no Yabou, Onegai Teacher, Onii-chan Dakedo Ai sae Areba Kankei Nai yo ne, Ore no Imouto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai (aka. OreImo), Ore no Kanojo to Osananajimi ga Shuraba Sugiru (aka. OreShura), Otome wa Boku ni Koishiteru, Papa no Iukoto o Kikinasai (aka. PapaKiki), Sakurasou no Pet na Kanojo, Samurai Champloo, Sankarea, School Rumble, Seitokai no Ichizon, Seitokai Yakuindomo, Sora no Otoshimono, To Love-Ru, Tonari no Kaibutsu-kun, Working, Yahari Ore no Seishun Lovecome wa Machigatte Iru (most fut), Zero no Tsukaima.
Ruley
Csak annyira tiszességesnek mint a Mayo Chiki, (vagyis nem nagyon). Igazán igényesnek a Toradoráékat neveztem, az utolsó hármat csak arra az esetre írtam ha valamilyen oknál fogva tényleg egészen konkrétan ez a fajta kivitelezés jött be neki.

Az MM egyszerûen egyik olyan amit végig bírtam nézni, szemben sok hasonlóval ami minden évadban elindul. (egyébként a MAL pontszáma kb. annyi mint az M-nek.)

Egyébként érdekes kérdés hogy miért fikázzák õket, de azért mégis vannak a kivitelezésük részleteiben olyanok amik csak egy újonc találna elsõre szórakoztatónak, mindenki másnak a könyökén jön ki. És ugyan ezek egy kicsit is szellemesebben megírt sulis sorozatban már nem olyan zavaróak.

Nekem az elsõ animéim között volt az Onegai Twins, az akkor még nagyon lenyûgözött hogy milyen tabutémákat döntöget meg milyen szép animációjú (a groteszk nyugati rajzfilmekhez képest), de utólag visszatekintve már elég gáz.

Máté94
Borzalmas volt... klisé tenger... meh... 😊
PetruZ
Nem igazán értem ezt a "95% lenézi" dolgot, miközben az MM!-et "tisztességes darab"-nak hívod. 😊 Szerintem a többség csak divatból fikáz le minden ilyesmit. Tény, hogy az animék szemetének nagy része ilyen stílusból kerül ki, de szerintem a Mayo még a jobbak közé tartozott (és ez a pontszámain is látszik).
Köszönöm szépen.

A kifejtésedet nem vettem bántásnak, mert még alig láttam pár animét így nincs viszonyítási alapom, és ezért hoztam példának a lent említett animét.

Még egyszer köszönöm.
Ruley
Izé, hogy is fejezzem ki magam tapintatosan.

Nem az a baj hogy "az animék többsége hasonlít egymásra mûfajilag", hanem az hogy a Mayo Chiki az egészen konkrétan az ecchi háremvígjáték mûfajon belül is egy tipikusan formulaszerû, klisés, olcsó produkciójú, nem kimondottan igényes darab.

És ezzel nem a saját véleményemet mondom bántásból, hanem azt a közvéleményt amit anime rajongók 95%-ától hallanál.

Ha jó sulis romantikus vígjátékot keresel, akkor:

Toradora
Ano Natsu de Matteru
Suzumiya Haruhi
Esetleg kicsit dramatikusabbnak: Clannad

Ezeket mondjuk kevesen bátorkodnának úgy jellemezni hogy "olyanok mint a Mayo Chiki"

Ha viszont neked tényleg pont azok a vonásai jöttek be a Mayo Chiki-nek amit a legtöbb anime rajongó lenézne, akkor itt van még néhány viszonylag tisztességes darab abból az almûfajból/stílusból:

OreImo (teljes címe: Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai)
Haganai (teljes címe: Boku wa Tomodachi ga Sukunai)
MM! (teljes címe: MM!)

Nagyon szépen köszönöm a segítséget.

Akkor inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy tapasztalatok alapján melyik az az anime ami megfelel azoknak aminek a Mayo Chiki is, de aki látta már az szerint jó anime és érdemes megnézni.

(Tudom hogy az animék többsége hasonlít egymásra mûfajilag, de nem tudom melyek azok amiket érdemes megnézni)
Lelouch
Ez is igaz, úgyhogy esetleg lehetne még szûkíteni a körön.
IMYke2.0.0.0
Mayo Chiki: Ecchi, Vígjáték, Hárem, Iskolai élet, Romantikus
Hát, kábé 10000 ilyen van 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Lelouch
Üdv!

www.animenewsnetwork.com
http://myanimelist.net/news.php
http://www.crunchyroll.com/news

A Mayo Chiki-t nem láttam, úgyhogy abban nem tudok segíteni.
IMYke2.0.0.0
Anime Addicts (hu)
Anime News Network (ENG)
My Anime List (ENG)
AniDB (ENG)
néha a Sankakucomplex is jó erre (ENG)
releaser csapatok oldalai.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Hello,

Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Tudnátok nekem olyan oldalt mondani (Magyar vagy Angol nyelvû az mindegy) ahol értesülhetek olyan hírekrõl, hogy mibõl lesz folytatás vagy hasonlók?
Valamint tudnátok ajánlani nekem a Mayo Chiki-hez hasonló animéket?

A válaszokat elõre is köszi.
Lelouch
Annak aztán sok értelme van.
IMYke2.0.0.0
Még mindig jobb lenne, mint a kényszeredetten kiadott Oscar-ok sora...

LasDen
this is bullshit...

Nyugaton érdekes lenne például az Oscar díjátadón. "Legjobb film kategória díját nem adjuk át idén senkinek, mert nem készült olyan film, amely méltó az akadémia díjára."
LasDen
a jövõ heti lesz az utolsó esély....de nem sok jót látok ki belõle...

PetruZ
Hasonlóképpen indultam, de most már egyre jobb szerintem. Eleve tempósan haladnak, ez a rész pl. egybõl felölel kb. két évet egészen a kiképzés végéig, és már öt telt el a kezdet óta. A fõhõs is kezd normálisabb lenni, meg vannak új arcok is, plusz a végén már megint... 😊
Zomil
Teljesen megértelek...én is csak azért nézem végig, hogy aztán fikázhassam, mint a GC-t 😄DD

LasDen
egyre kevesebb és kevesebb erõm van megnézni....az a baj, hogy mindenki rohadtul nem szimpatikus 😄

Ruley
Ezegyszerûen csak japán kulturális szokás, van arrafelé sok hasonló díj is amit így szoktak kiosztani, hogy a névlegesen létezõ nagydíjat csak egészen kivételes esetekre tartogatják.