Anime, manga és LN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Még erõsebb spoiler:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Összességében véve elég egyértelmû hogy a titánok mesterséges eredetûek, és hogy valamiféle (valószínüleg emberi) összeesküvés irányítja õket.
Szerintem hosszú távon kiegyenlíti egymást az, hogy egyre kevésbé lehet kiszúrni az ember szemét klisékkel, ugyanakkor egyre jobban megtanulja értékelni a kisebb részleteket, csavarokat.
Egy olyan sorozat mint a Nazo no Kanojo X, vagy a Sankarea, pár éve még simán összezavart volna, de manapság direkt az adja az ízét hogy meg tud lepni milyen szellemes csavart tett a tipikusabb formulákra.
Nekem elsõ animéim, amikor már tudtam, hogy az anime: Ghost in the Shell, Lain, Cowboy Bebop. Aztán egyáltalán nem érzem bajnak, hogy nagyon jó animékkel kezdtem.
Fõleg ha már láttunk elég sokat, akkor ne ajánljunk másnak közepeseket, hisz annyi ismétlõdõ szar van, ugyanaz a sablon sztori más köntösben. Bár lehet ajánlani, de ha megnéz 5 olyat, akkor lehet, hogy a hatodikba már bele sem kezd. Vagy azt hiszi, hogy az anime egyenlõ ecchi fanservice-el.
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
Manga spoiler erösen:
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
Én úgy gondolom hogy ha valakit megfogott egy eléggé középszerû anime egy stílusban, akkor nem ajánlatos rögtön valami kategóriájában kiemelkedõt írni, mert az "sokkolja" az embert, és gyorsan kiéghet tõle. Fõ a fokozatosság. ToraDorát látom elõször, akkor a háremek 60%-át meg sem nézem, a maradékot pedig csak nem élvezem.
A lényeg, példák nélkül: ha a túl korán látod a legjobb mûvet, onnan már csak lefelé van.
@
Amúgy mennyi spoilert olvastál? Mert derültek még ki dolgok a titánokat illetõen...
Viszont az nagyon bejön.
Az a baj, ha a manga ennyire seholse tart, akkor az animétöl sem lehet igazán sokat várni történet/háttérvilág megismerését illetöen :S
Szerintem!
Én csak örülök neki, ha tovább folytatják ezt a komoly és brutális hangulatot, ráadásul ebben az arc-ban igy az elsö pár rész alapján még rá is tesznek egy lapáttal.
Nem ez lenne a cél...de amikor már most látom, hogy ez is leginkább a föhösön és a nulla infot szolgálo világon fog elcsuszni, mint a GC, akkor egyszerüen nem tudok pozitivan hozzáállni.
Manga spoiler(?):
Kb. annyi derül ki roluk, hogy fotoszintézisböl élnek és csak poénbol gyilkolják az embereket
Azt ami PONTOSAN OLYAN mint a Mayo Chiki, (és szinte minden tapasztalt vélemény szerint gagyi lenne), vagy azt ami többé-kevésbé abba az alapmûfajba tartozik.
Az elõbbiben hasonlóbb találat az Angel Beats, az utóbbiban a Clannad is egész jó példa. (és személyes tapasztalatból kiindulva szerintem ez az ami elsõre az egyik legérdekesebb az animékben, hogy van egy ilyen mûfaj is.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
De most már elhangzott ez a cím is, úgyhogy mindegy.
attól mer valaki csak transformerst, karibtengert vagy avengerst látott, még fogok neki isten városát, donnie darkot vagy kubrickot ajánlani, ha arról van szó.
bárkinek lehet ajánlani bármit, kivéve ha specifikálja mit nem akar...
Egyrészt ha egyszer olyanokat kér mint a Mayo Chiki, akkor fura lett volna csak úgy odabökni hogy Toradora meg Haruhi, amikor nyilvánvalóan ritkán szokás ezeket egy lapon emlegetni. Másrészt viszont az is fura lett volna ha a nevemet adom olyan sorozatokhoz mint az MM! vagy a Haganai mint lehetõ legjobb ajánlások, csak azért mert ezeket helyezném a Mayo Chiki-vel egy szintre.
Szerintem a lehetõ legjobb lehetõség az volt hogy röviden fövázolom a helyzetet.
Egyébként a te ajánlásaiddal többynire egyet értek, kivéve 1-2 mondjuk a Nazo no Kanojo X, ami pont hogy azoknak való akik a sima oppai/pantsu/zettai ryouiki szentháromságot már unva valami különcséget keresnek, vagy a Kimi no Todoke, amit szerintem legtöbben a shoujo mûfajhoz való hozzászokás nélkül nyálas/lányos darabnak mondanának.
Akkor már én is írok pár címet, amit még senki se említett most:
-Hayate no Gotoku(elsõ két évad)
-Seto no Hanayome
-Baka to Test to Shoukanjuu
-Nyan Koi!
-Monogatari sorozat(?)
Jó, jó, én vagyok az igénytelen, ezt párszor már beszéltük. 😊
Mindenesetre amiket még ajánlok, mint nézhetõ (a témában, kicsit kitekintve jobbra-balra is): Acchi Kocchi, Asu no Yoichi, Binbougami Ga, Bokura Ga Ita, Chuunibyou demo Koi ga Shitai (aka. Chuu2Koi), Date a Live (most fut), Denpa Onna to Seishun Otoko, GJ-bu, Great Teacher Onizuka (aka. GTO), Haiyore! Nyaruko-san (2. évad most fut), Hataraku Maou-sama (most fut), Henati Ouji to Warawanai Neko (most fut), Hoshizora e Kakaru Hashi, Inu x Boku, Infinite Stratos (aka. IS), Itazura na Kiss, Kage Kara Mamoru, Kaichou wa Maid-sama, Kami Nomi zo Shiru Sekai, Kimi no Todoke, Koi to Senkyo to Chocholate (aka. KoiChoko), Kono Naka ni Hitori Imouto ga Iru, Kore wa Zombie Desuka, Kotoura-san, Kurenai, Ladies versus Butlers, Mashiro-iro Symphony, Midori no Hibi, Nazo no Kanojo X, Nyan Koi, Oda Nobuna no Yabou, Onegai Teacher, Onii-chan Dakedo Ai sae Areba Kankei Nai yo ne, Ore no Imouto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai (aka. OreImo), Ore no Kanojo to Osananajimi ga Shuraba Sugiru (aka. OreShura), Otome wa Boku ni Koishiteru, Papa no Iukoto o Kikinasai (aka. PapaKiki), Sakurasou no Pet na Kanojo, Samurai Champloo, Sankarea, School Rumble, Seitokai no Ichizon, Seitokai Yakuindomo, Sora no Otoshimono, To Love-Ru, Tonari no Kaibutsu-kun, Working, Yahari Ore no Seishun Lovecome wa Machigatte Iru (most fut), Zero no Tsukaima.
Az MM egyszerûen egyik olyan amit végig bírtam nézni, szemben sok hasonlóval ami minden évadban elindul. (egyébként a MAL pontszáma kb. annyi mint az M-nek.)
Egyébként érdekes kérdés hogy miért fikázzák õket, de azért mégis vannak a kivitelezésük részleteiben olyanok amik csak egy újonc találna elsõre szórakoztatónak, mindenki másnak a könyökén jön ki. És ugyan ezek egy kicsit is szellemesebben megírt sulis sorozatban már nem olyan zavaróak.
Nekem az elsõ animéim között volt az Onegai Twins, az akkor még nagyon lenyûgözött hogy milyen tabutémákat döntöget meg milyen szép animációjú (a groteszk nyugati rajzfilmekhez képest), de utólag visszatekintve már elég gáz.
A kifejtésedet nem vettem bántásnak, mert még alig láttam pár animét így nincs viszonyítási alapom, és ezért hoztam példának a lent említett animét.
Még egyszer köszönöm.
Nem az a baj hogy "az animék többsége hasonlít egymásra mûfajilag", hanem az hogy a Mayo Chiki az egészen konkrétan az ecchi háremvígjáték mûfajon belül is egy tipikusan formulaszerû, klisés, olcsó produkciójú, nem kimondottan igényes darab.
És ezzel nem a saját véleményemet mondom bántásból, hanem azt a közvéleményt amit anime rajongók 95%-ától hallanál.
Ha jó sulis romantikus vígjátékot keresel, akkor:
Toradora
Ano Natsu de Matteru
Suzumiya Haruhi
Esetleg kicsit dramatikusabbnak: Clannad
Ezeket mondjuk kevesen bátorkodnának úgy jellemezni hogy "olyanok mint a Mayo Chiki"
Ha viszont neked tényleg pont azok a vonásai jöttek be a Mayo Chiki-nek amit a legtöbb anime rajongó lenézne, akkor itt van még néhány viszonylag tisztességes darab abból az almûfajból/stílusból:
OreImo (teljes címe: Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai)
Haganai (teljes címe: Boku wa Tomodachi ga Sukunai)
MM! (teljes címe: MM!)
Akkor inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy tapasztalatok alapján melyik az az anime ami megfelel azoknak aminek a Mayo Chiki is, de aki látta már az szerint jó anime és érdemes megnézni.
(Tudom hogy az animék többsége hasonlít egymásra mûfajilag, de nem tudom melyek azok amiket érdemes megnézni)
Hát, kábé 10000 ilyen van 😊
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
www.animenewsnetwork.com
http://myanimelist.net/news.php
http://www.crunchyroll.com/news
A Mayo Chiki-t nem láttam, úgyhogy abban nem tudok segíteni.
Anime News Network (ENG)
My Anime List (ENG)
AniDB (ENG)
néha a Sankakucomplex is jó erre (ENG)
releaser csapatok oldalai.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Tudnátok nekem olyan oldalt mondani (Magyar vagy Angol nyelvû az mindegy) ahol értesülhetek olyan hírekrõl, hogy mibõl lesz folytatás vagy hasonlók?
Valamint tudnátok ajánlani nekem a Mayo Chiki-hez hasonló animéket?
A válaszokat elõre is köszi.