Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lelouch
Köszönöm, de inkább kihagyom... 😄
PetruZ
Á, inkább csak flörtölés. Meg a kamera mindegyiket vonzza, mert szereplési lehetõség. Igazából ecchi-rõl nem is nagyon lehet beszélni, csak max. fürdõruhás / sportruhás jelenetek voltak eddig.
Amúgy a 4. részben szép példa van arra, hogyan lehet három kosárlabdát vinni egy kézben úgy, hogy van két hatalmas melled. 😄
IMYke2.0.0.0
Ja, nem azért "kiáltottam" Spartaaaa-t 😊
A leírásod alapján azonnal maga az állam, és egyúttal a film ugrott be 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LasDen
hentainak sokkal jobban elmenne a sorozat...3 rész után már dugni akar minden csaj vele 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

PetruZ
Photokano. 😊 Fotós harem-ecchi-romkom amúgy is ritkaságszámba megy.
PetruZ
Inkább azt mondanám, hogy valami felpörgetett és csúcsra járatott Ender's Game-világ, vagy egy olyan hely, ahol "az emberi lények többé nem születnek - termesztik õket" (hogy egy klasszikust idézzek 😊 ). De igazából elég kevés derült még ki arról a helyrõl, meg nem is ott játszódik, szóval ez egyáltalán nem spoiler.
Lelouch
Értem. Ami engem illet, én most kb. abban a kiégett állapotban vagyok, amirõl Armageddon beszélt... 😄 Mostanában nem nagyon találtam olyat, ami olyan jó lenne, mint a kedvenceim... A KamiNomi képében ráadásul szerintem a mûfaj csúcsának voltam a szemtanúja, szóval innen tényleg csak lefelé vezetne az út... 😄 Ezért nem szívesen kezdek már bele én se romcomokba... Legutóbb a Chuuni-t meg a Haganai Next-et néztem, de nem mondhatnám, hogy meghozták volna a kedvem... 😄 Inkább mégjobban elvették... 😄
IMYke2.0.0.0
//Spártaaaaaaa....

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

PetruZ
Egy olyan ûrbõl, ahol a gyengéktõl és a betegektõl megszabadulnak, és csak annak van joga az élethez, aki harcolni is tud... 😊
LasDen
én szeretem a mechat, így elvárom a harcot is 😄
Ledo meg Chambers nélkül nem hiszem, hogy csinálna bármit is...az ûrbõl jött, ahol nem hinném, hogy vannak közelharcok 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

PetruZ
Nekem annyira nem hiányzik (bár kétségtelen, hogy néha kell egy ilyen sorozatba). Vagy ha mégis, akkor Ledo villanthatna már valamit Chambers nélkül is...
LasDen
csak ne menjen át túlságosan....kis lazítás, de azért legyen valami eksön 😄

PetruZ
Shuu kevésbé volt crybaby, mint besz*ri alak. 😄
IMYke2.0.0.0
/////// Úristen! Egyiket sem ismerem!!! //////

PetruZ
Gargantia 4: Na, ez most tök érdekes rész volt, sok beszélgetéssel, meg új infókkal (Ledo-ról is). Jó kontrasztban volt Ledo katonás, formai nyelve (és viselkedése) a helyi könnyed beszédhez képest is. És végre most semmi fight nem volt. 😊
LasDen
Én nem kötök bele
Chihaya, Haruhi és Evan kívül a többihez nemtudok hozzászólni.

Zomil
És mondjuk Shu a GC-böl? 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

PetruZ
Madoka nagyobb crybaby, mint Mikuru? És hol van Ganta a DW-bõl? Ne már, nagyobb objektivitást várnék el. 😊
Zomil
Azért a 3.-4. hely elég érdekes 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

LasDen
7 Biggest Crybaby Heroes:

7. C-ko (Project A-Ko)
6. Chihaya Ayase (Chihayafuru)
5. Sakura Kinomoto (Card Captor Sakura)
4. Mikuru Asahina (The Melancholy of Haruhi Suzumiya)
3. Madoka Kaname (Puella Magi Madoka Magica)
2. Usagi Tsukino (Pretty Soldier Sailor Moon)
1. Shinji Ikari (Neon Genesis Evangelion)

Zomil
Magi end: 7/10. -1pont azért, mert sokat emozott a föhös...jo jo kell ilyen is, de minden arc végén már kicsit sok volt. Meg aztán azt sem értem, hogy miért kaptunk anime original endinget amikor szinte egyböl bejelentették a 2. évadot...nah mind1, remélem nem megy az anime rovására.
Bár egy végtelenitett animének jobban örülnék, de végülis nem kell sokat várni egy 2. évadra 😊

Ruley
Végül is ha belegondolsz, a fiatal férfiak demográfiájában elég ritka a romcomok szeretete, már az is csoda hogy az anime mûfaj hatására ennyien hozzájuk szoktunk.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

Zomil
Nem a romcomokkal van bajom, a sima romcommal ami nincs megfüszerezve valami extrával 😊
(valami misztukus, mágikus, stb. dologgal)
Mert azért a listámon szerintem van pár romcom.

Lelouch
Mi a bajod a romcomokkal? Valamilyen rossz élmény? 😄
IMYke2.0.0.0
Röviden: mint minden, a minõség eldöntése is szubjektív. 😊

Ruley
Végsõ soron szerintem ez az XKCD oldal azt is elég jól jellemzi, hogy sok minden máshoz hasonlóan hogy is mûködik az animék egyre jobban való megismerése.

Végsõ soron ki járt jobban? az akinek az összes bor egyformán ízlik, vagy az aki remekül leköti magát azzal hogy apró, mások számára láthatatlan különbségeket elemez?

Egyrészt lehet mondani hogy ahogy emberek rajonganak dolgokért akkor elõbb-utóbb sznobok lesznek, és belelátnak valami minõséget bármibe amiben igazából nincs is.

Másrészt onnantól az õ szemszögükbõl nézve egyes dolgok valóban mélyebbek lesznek mint mások. Egy újszülöttnek még minden vicc új, de éppen az adja a felnõtt életnek a zamatát, hogy már nem csak mindenen vigyorgunk mint egy hülyegyerek, hanem elõbb utóbb különbséget tudunk tenni jó és rossz között. (Már ha szabad egy ilyen animébe illõen pszeudo-bibliai utalásal zárnom gondolatomat 😛)

Helyes. Ettõl még nagyon jó anime, csak nem szeretem az ilyen stílust. 😊
IMYke2.0.0.0
Véleménnyel nem vitatkozom.
Nekem megvan a sajátom 😊

Jó az az Elfen Lied, de nekem nincs bent a toplistámban. A rajzolásával se tudtam igazán megbarátkozni, bár ez letudható annak, hogy nem mai darab. Az már (számomra) gázosabb, hogy igazából nincs olyan karakter aki szerethetõ lenne. Aki pozitív szereplõ lehetne, az szimplán csak idegesít, a többi meg ellenszenves, vagy õrült/nyomorék. Ingadoztam aközt, hogy drukkoljak-e az egyik félnek, vagy csak szimplán várjam meg míg kiirtják egymást (lehetõleg az egész viláágukkal együtt).
LasDen
2 hete v mikor megnéztem ezt az Asurát...de kegyetlen szar volt. Sokkal jobbra számítottam. Nem is a cel shading volt a probléma, azt meglehet szokni pár perc után, hanem a történet volt béna. az elsõ 20 perc nagyon erõs kezdés volt, de utána ment lefelé...
10/4

IMYke2.0.0.0
Elfen Lied az enyém is - 10/10 - örök favorit. S már többször láttam - tudom, sok klisé van benne, és mégis szeretem.

DasIsFuck
szerintem az elõször látott animék amúgyis kiemelkedõnek hat az adott ember számára még úgy is ha vannak tõle jobbak a kategóriájába, mert azt látta elõször.

Nekem pl az Inuyasha a ami napig kedves a sízvemnek emrt annó azt láttam elõször még az A+-on.
Pedig a mûfaját szivembõl utálom, de aki a narutoval kezdi az meg arról fog kedves emlékeket tárolni késõbbre.

Nekem a mai napig az Elfen Lied a top 1 animém, azt még nagyon régen kb mikor lett netem és elkezdtem animék után érdeklõdni akkor láttam.
Félek ha megnézném még egyszer akkor már teljesen más véleménnyel lennék róla.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

IMYke2.0.0.0
"A lényeg, példák nélkül: ha a túl korán látod a legjobb mûvet, onnan már csak lefelé van." --- <#eljen><#eljen><#eljen>

Eva és társait ezért nem nézem. Ja, a kezdeti mecha-ellenességem kopik ám rendesen 😊

armageddon666
@PetruZ (#59298): azért statisztikailag ki lehet hozni valami pontszámot nekik, illetve lehet objektíve(bbe)n is értékelni az animéket, csak ezt nagyon kevesen teszik meg. (Én ritkán, akkor is megtartom általában magamnak)

@Zomil (#59299): Összehasonlítási alap mindenképp lesz. 😊 A kérdés hogy egyre rosszabbakat látsz, vagy egyre jobbakat?

@NovaTerra (#59301): Azért "baj" (nem, egyébként nem feltétlen baj. 😊), mert a középszerû animék is sokkal élvezhetõbbek tudnak lenni, ha javuló tendenciát mutatnak. Ez tetszett, ez jobb mint az elõzõ, ez még jobb... És fejleszti az optimista jellemet! 😄 Az utolsó bekezdésed elgondolkodtató. Valós veszély.

Szerintem sokszor azért jön elõ, hogy régen minden mennyivel jobb volt, meg most minden szar, mert az ember a régi dolgokból csak a legjobbakkal ismerkedik meg, míg az újakból bepróbál mindent.

@Ruley (#59302): Ebbe nem igazán tudok belekötni. 😊

Örülök hogy ennyi korrekt válasz jött. 😊

@

IMYke2.0.0.0
Kicsit egyetértek, de azért egy S.E. Lain-t nehogy "kezdõként" nézzen meg, mert az túlságosan komoly darab egy 'jé, japán rajzfilm, akkor biztosan jókedvû leszek tõle'****-elváráshoz képest.

**** = miközben, még én is kapásból tudok olyan OVÁ-t, sorozatot, amit finomságként, éppen a nem könnyed témában kötelezõvé tennék.

IMYke2.0.0.0
Kezdõ animésnek inkább Angel Beats, mint Clannad. Egyetértünk.

IMYke2.0.0.0
Én sem bírtam 2 résznél tovább - talán, majd, egyszer - pedig 1080P-s BD-rip van meg, Dokitól .

Zomil

LasDen
nemtom...de biztos bennem van a hiba 😄

Zomil
Ah igaz, most hogy igy leirtad, már elékszek, hogy ilyet is olvastam...nah ennyit ér nálam az elöre olvasás 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az adott falus dologhoz: elég sokat elárul a 2.(?) részben lévö Eren rémálom is.

Ruley
Tudom, csak vicces, hogy vagy én vagyok ma ilyen "bullshit hírek hozója" formában, vagy neked különösen egyoldalúak a mai reakcióid. :p

LasDen
nem neked szól, félre ne értsd

Ruley
Érdekes, ma már másodszor válaszolod ezt nekem valamire...

LasDen
ez eléggé...bullshit...

Ruley
Nyomokban azért derültek ki dolgok bõven, amik adnak egy képet arról hogy a találgatásoknak van alapja, az írónak meg van valami terve.

Még erõsebb spoiler:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A szereplõk között több karakterrõl is kiderül hogy végig Titán volt, konkrétan a Kolosszus és a Páncélos, akik segítették a fal áttörését. Ezek utalnak is rá hogy egy adott faluból származnak, ahonnan õket is irányították. A sima titánokról is úgy tûnik hogy közönséges emberekbõl változnak át, a tudatukat elveszítve. A Fal maga is titánokból épült, akik megkeményített külsõ páncéljukból állították fel, és azóta is az egész tele van belülrõl Kolosszus titánokkal.

Összességében véve elég egyértelmû hogy a titánok mesterséges eredetûek, és hogy valamiféle (valószínüleg emberi) összeesküvés irányítja õket.

Ruley
Ilyen alapon gyakorlatilag mindenki rosszul csinálja, hiszen az a természetes hog a legnépszerûbb klasszikusok terjednek a legjobban, és utána ajánlás-kérésre is a legjobbat szokták ajánlani.

Szerintem hosszú távon kiegyenlíti egymást az, hogy egyre kevésbé lehet kiszúrni az ember szemét klisékkel, ugyanakkor egyre jobban megtanulja értékelni a kisebb részleteket, csavarokat.

Egy olyan sorozat mint a Nazo no Kanojo X, vagy a Sankarea, pár éve még simán összezavart volna, de manapság direkt az adja az ízét hogy meg tud lepni milyen szellemes csavart tett a tipikusabb formulákra.

De az miért baj? Miért nézzen meg ezer átlagost vagy rosszat, hogy aztán végül megnézzen tíz jót?

Nekem elsõ animéim, amikor már tudtam, hogy az anime: Ghost in the Shell, Lain, Cowboy Bebop. Aztán egyáltalán nem érzem bajnak, hogy nagyon jó animékkel kezdtem.

Fõleg ha már láttunk elég sokat, akkor ne ajánljunk másnak közepeseket, hisz annyi ismétlõdõ szar van, ugyanaz a sablon sztori más köntösben. Bár lehet ajánlani, de ha megnéz 5 olyat, akkor lehet, hogy a hatodikba már bele sem kezd. Vagy azt hiszi, hogy az anime egyenlõ ecchi fanservice-el.
PetruZ
Angel Beats: Letudva ez is. Érdekes volt, újszerû megközelítése a az élõholtas - visszamaradt szellemes - túlvilágos témának és több helyen is kellõen vicces és drámai volt (fõleg a karakterek múltja miatt), de nálam valahogy nem állt össze (nehéz volt eldönteni, hogy végülis milyen stílus akar lenni) és kicsit billegõsnek is éreztem az egész magyarázatot a végén. 6/10
Zomil
Ez szerintem nem igaz...Igenis a kategoria legjobbakat kell megnézni elsönek, hogy utána legyen az embernek összehasonlitási alapja. De amugy én 135animénél járok, ugy hogy szinte az összes kategoria legjobbjaival kezdtem(kivéve romcom, mert az a kategoria nem igazán jön be), de még igy is van böven mit nézni ami nagyra van értékelve. Szoval nem lehet csak ugy pikk-pakk megnézni a top animéket 😊

PetruZ
Ez abban az esetben igaz, ha felállítható lenne valami abszolút és objektív rangsor egy kategórián belül - de ilyen nincs. Én pl. a Toradora után biztosan megnéznék még jópárat, mert az nem teljesen elégítette ki az ízlésemet és az elvárásaimat.