72805
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
igen de kulfoldrol nem elerheto es csak proxyn keresztul tudok tolteni vagy valami ilyesmit mondott az usteam adminja... -
Aprócska tévedés: a film nem Miyazaki, hanem Isao Takahata nevéhez fűződik, uis. ő írta és rendezte is. Persze gyakran együtt dolgozik Miyazaki-val, úgyhogy a két úriember majdhogynem felcserélhető.
-
Lásd: Hayao Miyazaki összes filmje ill. Hayao Miyazaki weboldala
A #434, #390, #381 hozzászólásokban már eleget méltattam a mester műveit. Azóta még megnéztem a Pom Poko-t is, és ez is rendkívül szép volt, de meg kell hagyni a Miyazaki filmekhez kell némi türelem is, mert majd mindegyik 2 órás.
Az alábbi írás SPOILER-eket tartalmazhat, elolvasása csak saját felelőségre javallott, ugyanis csökkentheti a film hatására kialakuló eufórikus érzést.
------------
A Pom Poko (Heisei Tanuki Gassen Ponpoko) arról szól, hogy van egy falka mosómedve (tanuki), akik a japán urbanizáció áldozataivá válnak (ez valós alapokon nyugszik, lásd itt). Miután lakóhelyük komoly veszélybe kerül felveszik a harcot az emberekkel. Két csoportra szakadnak, az egyik a békésebb megoldást támogatja -- ez az emberek elriasztása volna --, míg a másik csoport az emberek kiirtását tűzi ki célul. Némi engedményképpen néhányat ők is meghagynának, hogy ne tűnjenek el az emberek jóvoltából létező finomságok, pl. McDonald's hamburgerek :). A mosómedvék azonban nem együgyű kis szórmókokként vannak ábrázolva, hanem alakváltó lények, akik bármilyen formát -- akár emberit is -- fel tudnak venni. Ebben a megközelítésben éppen hogy magasabb rendűnek látszanak az embereknél, de emellett megőrizték sajátos bájukat, humorukat, életvidámségukat is. A történetben éppúgy megtalálható a humor, mint a dráma, sőt helyi tragédiáknak is szemtanúivá válunk, amikor emberek és mosómedvék halnak meg a harcban. A történet befejezését nem írnám le, csak annyit, hogy a harc nem végződik győzelemmel, de nem bizonyul teljesen hiábavalónak sem, tehát szerencsére nem kapunk egy gusztustalan nagy heppiendet, de nem is leszünk teljesen magunkbazuhanva a depressziótól a film végén.
Ez a fajta egyensúly szintén visszatérő motívum Miyazaki-nál, amit úgy is felfoghatunk, mint annak az alapvető ténynek a megfogalmazását, hogy az életben mindennek ára van, és hogy meg küzdeni kell mindenért, de a küzdelem közben elkerülhetetlenül veszteségeket fogunk elszenvedni. Ezért is tartom jó nevelő hatásúaknak ezeket a filmeket, ezért találnám jónak, ha a sok csodaszép, 3D animált, amerikai cukormázas filmek helyett/mellett ilyeneket is látnának a mai gyerekek. Szerintem a film 10 éves kortól már megnézhető, csakúgy mint a Chihiro Szellemországban (Spirited Away - aka Sen to Chihiro no Kamikakushi) és a Vadon Hercegnője (Princess Mononoke - aka Mononoke Hime).
Miyazaki tehát újra mesél, és újra csak elgondolkodtat. Minden egyes filmjéből árad az emberség, a humanizmus, az igazság és az élet tisztelete, és ezzel mindig sikerül megmozdítani valamit az ember lelkében.
Egy angol nyelvű leírás.
-
Még egy nagyon ütős sorozat: Memories.... mind a 3 nagyon durva:) A legjobban a magnetic rose tetszett -
MÁsik: Chihiro Szellemországban DVD a dvd poszter magazin mellékletben.
Stop -
Milyne proxy cuccos??? sima ftp server:
ftp://usteam.uw.hu
login anonymus... -
meg valami..sajnos innen nem erem el az usteamot.. elvileg valami proxy cuccos kene nekem.. vki tud ebben az ugyben seginteni nekem???? -
Princess Mononoke
haaat.. fogalmam sem volt mit toltok!!! de baromira jol tettem hogy leszedtem mert a GITS ota nem lattam ilyen anime-t ami ennyire megfogott!!!! jin roh, akira, blood, stb ide vagy oda... engem ez sokkal jobban megfogott!!!! mindenkinek kotelezo!! en nagyon elveztem... talan foleg azert mert baromira nem szamitottam hogy ilyet lesek... ha valaki tud meg valami nagyon jo (egesz estes azaz nem sorozatos ) meset.. ami nagyon jo az szoljon pls!!! irjatok egy ket cimet amit dc-n megtalalok es van hozza magyar felirat!!
-
oké! má alig várom a köv. részeket! :) -
Berserknek még csak az 5. részénl tartassz??? Akkor nem láttál még belőle semmit, csak azt ahogy Gats megy felfele a ranglétrán:) Az még eléggé a felszín kapirgálása:) MAjd a 16. rész után nyilatkozz.... -
Ejj! Leszedtem az NGE és a Berserk-et is, és az utóbbinak nekiálltam... 5 rész megvolt, és azt kell, hogy mondjam, úgy tünik még sokmindent nem láttam... :) nekem nagyon bejön, de mondjuk a Rurouni Kenshin OVA1-nél nincs jobb eddig nálam, de a 2. helyre már felkapaszkodott... :) és mint értesüléseim szerint a NGE még sikeresebb, nem is tudom, hogy mit várjak töle! :D -
fasza lehetett :) -
:)) Az nem hosszú, csak 12 óra:)) meg lehet nézni:)) Volt hogy nem aludtam anime nézés miatt (asszem macross 7-t néztem meg vasárnap és hajnali 4-kor kelltem fel előle (4x rész) 6-kor irány busz és suli:))) Zsír volt:)) -
sajna nem nagyon vagyok beteges mostanában, pedig én is szívesen néznék én is egész nap animet! :) mondjuk akkor én is NGE-t nyomatnám! :) talán végig is nézném az egészet! :) -
Nálam a rekord egy teljes Berserk és egy fél NGE (a teljes a sorozatot jelöli:) Lázas voltam nem tudtam mit csinálni és elkezdtem animet- nézni:)) Bevágtam egy algot a filmeket meg playlistbe oszt hadd szóljon... Evés is volt közben egy kevés:) de egész nap a gép előtt rohadtam:) -
Lehet az volt a baj, hogy egy napon 5 részt néztem meg belőle és besokalltam... Talán egyszer újra megnézem:) -
eddig a legdurvább az volt, mikor 1 ületmre megnéztem 8 Rurouni Kenshin-t! :D
a Lain-t semmi képpen nem akartam kihagyni egyébként, mert a képek alapján már láttam rajta, hogy ez nekem való darab! :) nagyon szeretem a depresszív és a komor dolgokat. az animitárix-ban is a a Kid's Story jött be a legjobban! :) -
*Cowboy Bebop bejövős, ha szereted a laza mozgásokat Jó JAzz és blues zenét és az okos detektív/fejvadász sztorikat
A vicces az, hogy amíg nem láttam a CB-t nem is tudtam, hogy szeretem a jazz zenét. Utána jöttem rá, hogy mégis. :)
*a Lain pedig depis anime:))))
Ezzel azért vitába szálnék, nem lehet ilyen egyszerűen elintézni. Nem a depi a lényeg benne, hanem a történet! Az biztos, hogy az egyik legnehezebben emészthető darab, rengeteg gondolkodást igényel. Egy rendkívül jó, összefogó oldal a Serial Experiments Lain-ről: thought experiments lain. Vigyázat jó sok SPOILER van benne!
Sadun Tryst #436: A Silent Möbius-ból én csak 5 részt néztem eddig meg, és éppenséggel nem jellemző rá a nehezen emészthetőség. Inkább az volt a bajom vele, hogy kicsit túl sok volt benne a hős csaj, már kicsit unalmas volt, meg túl shoujo, inkább lányoknak való. Persze majd később lehet, hogy folytatom és más lesz a véleményem.
Mindenesetre, ha elfogadod a tanácsomat, akkor a Lain-t beveszed a listádba még a Silent Möbius előtt. Az első 4 részben nem lesz sok szöveg, de kép világ és a hangok megadnak egy olyan alaphangulatot, ami magába szippantja az embert. Még egy javaslat: naponta 3-4 résznél ne nézz meg többet belőle, mert nagyon tömény. -
ha valamibe belekezdek, akkor azt nemszoktam félbehagyni! :)
Lacc:
AZ SH2 sokkal jobb történetileg! Mert nem kapcsolódik semmihez, csak van, és épp ez benne a legbonyolultabb! :) -
Nos Berserket meg 4. megnézésre fogtam fel minden részletében.... Nézd meg és le fogsz döbbenni, azon, hogy hogyan lehet ennyire bonyolult lelkileg egy középkori csihipuhi sorozat=) Szerintem bedd előre a listán... Jahh egyesek azt mondják, hogy a 13. részig unalmas,de ne add fel.. nem bánod meg.. A vége üt.... -
Én most szedtem le a Silent Hill 3. részét, mert annyira mondták hogy ilyen olyan jó. Igaz, hogy főleg a 2.-ra mondták. De elég érdekesen kezdődik, semmi történeti bevezetés, csak ott vagyok és néha jönnek a zombik. Szóval kicsit furcsa, olyan mintha egy alfával játszanék. Ott is hagytam egy időre. Sorry az offért. -
ha a silent hill neked 1szerü... akkor az ön gépezetében van a probléma... :)
kiváncsi vagyok, hogy az 2. részböl 1. végigjátszásra mennyit értettél/értenél meg! én kb. 3. végigjátszásra értettem meg kb mindent! de még így sem tiszta minden! -
Azért anime szinten ne olyan egyszerű kis valamire számíts mint a silent hill.. Bár berserknek lehet hasonló hangulata csak középkorban.
TranX: Ajánlom megtekintésre a TRIGUNT a komoly / vicces műfajra a Gunsmith Catset a nevetésre esetleg Akira is nagyon jó. Ha szereted a MAcross zerot kicsit sötétebb kevesebb action van benne de nagyon jó bonyolult krimi a Patlabor1-2 esetleg még tudom ajánlani a Vandread-et Mindkét OVA-t... Dita: Ujuuchin-san és kergeti Hibikit végig az űrhajüón:)) Kicsit bohókás kicsit nevetős de mnden téren kedvenc:)) -
Az első 6-ot már szedheted is mert nekem pl személyes kedvenceim. Elég annyi róluk, hogy Nagyon Jók???? NGE A legjobb scifi anime amit valaha láttam, Wolf's Rain piroska és a farkas történet fasiszta történeti háttérrel:)) Elég sötét. Berserk egy iszonyatosan ledöngető anime. Egyszerűen megnéztem a végét és úgy voltam mint az NGE-vel... Shocked.... Cowboy Bebop bejövős, ha szereted a laza mozgásokat Jó JAzz és blues zenét és az okos detektív/fejvadász sztorikat Nagyon laza szálon függ össze a történet minden epizód külön cslekmény mégis kicsit ösaszefüggnek. A 7-8-9-et nem láttam, a Lain pedig depis anime:)))) -
ok! :)
a Silent Möbius-t azért raknád a végére mert nem a legjobb, vagy mert nehezen emészthetö? szeretem a bonyolult filmeket! Silent Hill gammák rulez ilyen téren! :) -
Arigato douitashimashite! ^__^
A Neon Genesis Evangelion-t húzom is lefelé! :) -
Van még valami jófajta sorozat/film, amit érdemes megnézni?
Rengeteg van!!!!!!!!!!!!!
Ill. FtranX-nek is:
Serial Experiments Lain: elég nehezen emészthető, de eszméletlen jó sorozat (akinek a Mátrix tetszett, annak kötelező). (usteam-en Lain)
Wolf's Rain: ez sem egy vidám sorozat, de nagyon jó. A Cowboys Beebop-os srácok csinálták (BONES).
Shingetsutan Tsukihime: jó kis vámpíros történet, most néztem végig. Nem annyira akciódús, mint a Hellsing, de sokkal csavarosabb a története.
Slayers: humor minden mennyiségben, de van jó kis története is. Ráadásul hetekre elég, mert van 3 sorozat (egyenként 26 részesek), 5 movie és 2 OVA is belőle.
Tenchi Muyo OVA: ez is egy jó kis vígjáték
Berserk: alapmű!!!!! Fantasy, történelmi (középkori) anime sorozat. Végignézése után a manga kötelező.
Sadun Tryst #430:
ilyen sorrendben pont jó lesz, habár talán a Silent Möbius-t tenném a végére.
Ja és mindenkinek:
Hayao Miyazaki ÖSSZES filmje! Lásd: #381
+
Kikki's Delivery Service, amit a hét végén néztem meg és szintén fantasztikusan jó volt. Bővebben írtam róla a hardwired fórumán. -
Gábor #433 Berserk az egyik kedvencem, nagyon hangulatos sztori, NAGYON kidolgozott karakterek, és egyébkén is Griffith RULEZ!
Cowboy szintén nagyon jó film, jó karatkerekkel, egymástól külön álló, de nagyon fasza epizódokkal.
Jin-Roh....nem nagyon voltam ráhangolva erre a hangulatra,mikor néztem, eléggé borongós.
NGEt muszáj megnézned,az egyik legjobb, anime, és ezt elhiheted!
A többit nem ismerem.
Egyébként EUban is ritkák dvdn a filmek, ezért keresek olyat,akinek esetleg az NGE megvan. -
még van 7 gigám a 15-ből erre a hónapra.
ha tudok, mondjatok már lécci olyan anime-o(ka)t, amit érdemes letölteni az usteam-ről, mert lusta vagyok mindnek utánanézni.
Olyanok stílusuak érdekelnek, mint a Macross Zero, a NGE. (modern korban játszódó, sci-fi, kerek történet)
-
Hogy ne csak kérjek, adok is, itt találhattok pár jó kis anime háttérképet. Use them well! :) -
Véleményeket tudnátok az alábiakról írni. Nem nagyon ismerem öket, így potyára meg nem tölteném le öket. Thx, és bocsi, ha így ennyit kérdezek 1szerre... ^__^
1. Berserk
2. Cowboy Bebop
3. Jin-Roh - The Wolf Brigade
4. Neon Genesis Evangelion sorozat
5. Neon Genesis Evangelion: Death & Rebirth
6. Neon Genesis Evangelion: End of Evangelion
7. You´re Under Arrest!
8. Silent Möbius
9. Appleseed
10. Serial Experiments Lain
-
Kérdés:
Meglehet venni sorozatokat DVD-n?
Mert ha igen, akkor most nem írnék ki 1 egész sorozatot (Rurouni Kenshin) DVD-re... -
Rurouni Kenshin! :)
én épp most végzem ki, és azt kell, hogy mondjam, nekem eddig ez tetszik a legjobban! :) -
Na végeztem már a Cowboy Bebop-al is, a Hellsinggel, az NGE-vel, meg a híresebb filmekkel (GITS, Ninja Scroll stb.).
Van még valami jófajta sorozat/film, amit érdemes megnézni? -
Gábor #426 Gondoltam szerencsét próbálok itt is, hátha vki szereti asztalin nézegetni őket.
Apropó! Akinek megvan a 8dvds felújított EVA, az legyen szíves itt, vagy priviben jelezni! Köszönöm! -
jaaa! :)
sztem ezzel a kérdéssel 1 videó topikban kéne kérdezösködnöd. oda többen járnak, és ott jártas emberek vannak! :) -
Gábor #424 Elbeszélünk egymás mellett :)
Szeretném asztali dvdn is megnézni, de ahhoz kell egy olyan dvd authoring progi, ami tudja kezelni az ogmeket! -
Most találtam Soppranost arra kell a hely:))) -
nekem semmi bajom az ogm-ekkel. van japán és angol szinkron benne alapban, és még angol felirat is benne van a videofájl-ban! nekem nagyon szimpatikus! :) -
Gábor #421 Néhány film ogm-ben van. Azon gondolkodom,hogy van-e olyan dvd authoring progi,ami tudja kezelni az átalakítást és írást egyben. A dvd movie factory 3 nem ismeri fel az ogm-et.