72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#448 :)) Az nem hosszú, csak 12 óra:)) meg lehet nézni:)) Volt hogy nem aludtam anime nézés miatt (asszem macross 7-t néztem meg vasárnap és hajnali 4-kor kelltem fel előle (4x rész) 6-kor irány busz és suli:))) Zsír volt:)) -
#447 sajna nem nagyon vagyok beteges mostanában, pedig én is szívesen néznék én is egész nap animet! :) mondjuk akkor én is NGE-t nyomatnám! :) talán végig is nézném az egészet! :) -
#446 Nálam a rekord egy teljes Berserk és egy fél NGE (a teljes a sorozatot jelöli:) Lázas voltam nem tudtam mit csinálni és elkezdtem animet- nézni:)) Bevágtam egy algot a filmeket meg playlistbe oszt hadd szóljon... Evés is volt közben egy kevés:) de egész nap a gép előtt rohadtam:) -
#445 Lehet az volt a baj, hogy egy napon 5 részt néztem meg belőle és besokalltam... Talán egyszer újra megnézem:) -
#444 eddig a legdurvább az volt, mikor 1 ületmre megnéztem 8 Rurouni Kenshin-t! :D
a Lain-t semmi képpen nem akartam kihagyni egyébként, mert a képek alapján már láttam rajta, hogy ez nekem való darab! :) nagyon szeretem a depresszív és a komor dolgokat. az animitárix-ban is a a Kid's Story jött be a legjobban! :) -
#443 *Cowboy Bebop bejövős, ha szereted a laza mozgásokat Jó JAzz és blues zenét és az okos detektív/fejvadász sztorikat
A vicces az, hogy amíg nem láttam a CB-t nem is tudtam, hogy szeretem a jazz zenét. Utána jöttem rá, hogy mégis. :)
*a Lain pedig depis anime:))))
Ezzel azért vitába szálnék, nem lehet ilyen egyszerűen elintézni. Nem a depi a lényeg benne, hanem a történet! Az biztos, hogy az egyik legnehezebben emészthető darab, rengeteg gondolkodást igényel. Egy rendkívül jó, összefogó oldal a Serial Experiments Lain-ről: thought experiments lain. Vigyázat jó sok SPOILER van benne!
Sadun Tryst #436: A Silent Möbius-ból én csak 5 részt néztem eddig meg, és éppenséggel nem jellemző rá a nehezen emészthetőség. Inkább az volt a bajom vele, hogy kicsit túl sok volt benne a hős csaj, már kicsit unalmas volt, meg túl shoujo, inkább lányoknak való. Persze majd később lehet, hogy folytatom és más lesz a véleményem.
Mindenesetre, ha elfogadod a tanácsomat, akkor a Lain-t beveszed a listádba még a Silent Möbius előtt. Az első 4 részben nem lesz sok szöveg, de kép világ és a hangok megadnak egy olyan alaphangulatot, ami magába szippantja az embert. Még egy javaslat: naponta 3-4 résznél ne nézz meg többet belőle, mert nagyon tömény. -
#442 ha valamibe belekezdek, akkor azt nemszoktam félbehagyni! :)
Lacc:
AZ SH2 sokkal jobb történetileg! Mert nem kapcsolódik semmihez, csak van, és épp ez benne a legbonyolultabb! :) -
#441 Nos Berserket meg 4. megnézésre fogtam fel minden részletében.... Nézd meg és le fogsz döbbenni, azon, hogy hogyan lehet ennyire bonyolult lelkileg egy középkori csihipuhi sorozat=) Szerintem bedd előre a listán... Jahh egyesek azt mondják, hogy a 13. részig unalmas,de ne add fel.. nem bánod meg.. A vége üt.... -
#440 Én most szedtem le a Silent Hill 3. részét, mert annyira mondták hogy ilyen olyan jó. Igaz, hogy főleg a 2.-ra mondták. De elég érdekesen kezdődik, semmi történeti bevezetés, csak ott vagyok és néha jönnek a zombik. Szóval kicsit furcsa, olyan mintha egy alfával játszanék. Ott is hagytam egy időre. Sorry az offért. -
#439 ha a silent hill neked 1szerü... akkor az ön gépezetében van a probléma... :)
kiváncsi vagyok, hogy az 2. részböl 1. végigjátszásra mennyit értettél/értenél meg! én kb. 3. végigjátszásra értettem meg kb mindent! de még így sem tiszta minden! -
#438 Azért anime szinten ne olyan egyszerű kis valamire számíts mint a silent hill.. Bár berserknek lehet hasonló hangulata csak középkorban.
TranX: Ajánlom megtekintésre a TRIGUNT a komoly / vicces műfajra a Gunsmith Catset a nevetésre esetleg Akira is nagyon jó. Ha szereted a MAcross zerot kicsit sötétebb kevesebb action van benne de nagyon jó bonyolult krimi a Patlabor1-2 esetleg még tudom ajánlani a Vandread-et Mindkét OVA-t... Dita: Ujuuchin-san és kergeti Hibikit végig az űrhajüón:)) Kicsit bohókás kicsit nevetős de mnden téren kedvenc:)) -
#437 Az első 6-ot már szedheted is mert nekem pl személyes kedvenceim. Elég annyi róluk, hogy Nagyon Jók???? NGE A legjobb scifi anime amit valaha láttam, Wolf's Rain piroska és a farkas történet fasiszta történeti háttérrel:)) Elég sötét. Berserk egy iszonyatosan ledöngető anime. Egyszerűen megnéztem a végét és úgy voltam mint az NGE-vel... Shocked.... Cowboy Bebop bejövős, ha szereted a laza mozgásokat Jó JAzz és blues zenét és az okos detektív/fejvadász sztorikat Nagyon laza szálon függ össze a történet minden epizód külön cslekmény mégis kicsit ösaszefüggnek. A 7-8-9-et nem láttam, a Lain pedig depis anime:)))) -
#436 ok! :)
a Silent Möbius-t azért raknád a végére mert nem a legjobb, vagy mert nehezen emészthetö? szeretem a bonyolult filmeket! Silent Hill gammák rulez ilyen téren! :) -
#435 Arigato douitashimashite! ^__^
A Neon Genesis Evangelion-t húzom is lefelé! :) -
#434 Van még valami jófajta sorozat/film, amit érdemes megnézni?
Rengeteg van!!!!!!!!!!!!!
Ill. FtranX-nek is:
Serial Experiments Lain: elég nehezen emészthető, de eszméletlen jó sorozat (akinek a Mátrix tetszett, annak kötelező). (usteam-en Lain)
Wolf's Rain: ez sem egy vidám sorozat, de nagyon jó. A Cowboys Beebop-os srácok csinálták (BONES).
Shingetsutan Tsukihime: jó kis vámpíros történet, most néztem végig. Nem annyira akciódús, mint a Hellsing, de sokkal csavarosabb a története.
Slayers: humor minden mennyiségben, de van jó kis története is. Ráadásul hetekre elég, mert van 3 sorozat (egyenként 26 részesek), 5 movie és 2 OVA is belőle.
Tenchi Muyo OVA: ez is egy jó kis vígjáték
Berserk: alapmű!!!!! Fantasy, történelmi (középkori) anime sorozat. Végignézése után a manga kötelező.
Sadun Tryst #430:
ilyen sorrendben pont jó lesz, habár talán a Silent Möbius-t tenném a végére.
Ja és mindenkinek:
Hayao Miyazaki ÖSSZES filmje! Lásd: #381
+
Kikki's Delivery Service, amit a hét végén néztem meg és szintén fantasztikusan jó volt. Bővebben írtam róla a hardwired fórumán. -
Gábor #433 Berserk az egyik kedvencem, nagyon hangulatos sztori, NAGYON kidolgozott karakterek, és egyébkén is Griffith RULEZ!
Cowboy szintén nagyon jó film, jó karatkerekkel, egymástól külön álló, de nagyon fasza epizódokkal.
Jin-Roh....nem nagyon voltam ráhangolva erre a hangulatra,mikor néztem, eléggé borongós.
NGEt muszáj megnézned,az egyik legjobb, anime, és ezt elhiheted!
A többit nem ismerem.
Egyébként EUban is ritkák dvdn a filmek, ezért keresek olyat,akinek esetleg az NGE megvan. -
#432 még van 7 gigám a 15-ből erre a hónapra.
ha tudok, mondjatok már lécci olyan anime-o(ka)t, amit érdemes letölteni az usteam-ről, mert lusta vagyok mindnek utánanézni.
Olyanok stílusuak érdekelnek, mint a Macross Zero, a NGE. (modern korban játszódó, sci-fi, kerek történet)
-
#431 Hogy ne csak kérjek, adok is, itt találhattok pár jó kis anime háttérképet. Use them well! :) -
#430 Véleményeket tudnátok az alábiakról írni. Nem nagyon ismerem öket, így potyára meg nem tölteném le öket. Thx, és bocsi, ha így ennyit kérdezek 1szerre... ^__^
1. Berserk
2. Cowboy Bebop
3. Jin-Roh - The Wolf Brigade
4. Neon Genesis Evangelion sorozat
5. Neon Genesis Evangelion: Death & Rebirth
6. Neon Genesis Evangelion: End of Evangelion
7. You´re Under Arrest!
8. Silent Möbius
9. Appleseed
10. Serial Experiments Lain
-
#429 Kérdés:
Meglehet venni sorozatokat DVD-n?
Mert ha igen, akkor most nem írnék ki 1 egész sorozatot (Rurouni Kenshin) DVD-re... -
#428 Rurouni Kenshin! :)
én épp most végzem ki, és azt kell, hogy mondjam, nekem eddig ez tetszik a legjobban! :) -
#427 Na végeztem már a Cowboy Bebop-al is, a Hellsinggel, az NGE-vel, meg a híresebb filmekkel (GITS, Ninja Scroll stb.).
Van még valami jófajta sorozat/film, amit érdemes megnézni? -
Gábor #426 Gondoltam szerencsét próbálok itt is, hátha vki szereti asztalin nézegetni őket.
Apropó! Akinek megvan a 8dvds felújított EVA, az legyen szíves itt, vagy priviben jelezni! Köszönöm! -
#425 jaaa! :)
sztem ezzel a kérdéssel 1 videó topikban kéne kérdezösködnöd. oda többen járnak, és ott jártas emberek vannak! :) -
Gábor #424 Elbeszélünk egymás mellett :)
Szeretném asztali dvdn is megnézni, de ahhoz kell egy olyan dvd authoring progi, ami tudja kezelni az ogmeket! -
#423 Most találtam Soppranost arra kell a hely:))) -
#422 nekem semmi bajom az ogm-ekkel. van japán és angol szinkron benne alapban, és még angol felirat is benne van a videofájl-ban! nekem nagyon szimpatikus! :) -
Gábor #421 Néhány film ogm-ben van. Azon gondolkodom,hogy van-e olyan dvd authoring progi,ami tudja kezelni az átalakítást és írást egyben. A dvd movie factory 3 nem ismeri fel az ogm-et. -
#420 én is még csak a 78. résznél tartok és még pénzem sincs most DVD-re, hogy kiírhassam öket! alig van helyem... :(
de azt hiszem a Kenshi nmegér ennyit! :)
az OVA 1-et pedig a sorozat ismerete nélkül is megnézheted. söt! elöbb az OVA1 majd a TV, aztán az OVA2. sajna nekem az OVA2 volt a 2... elég zagyva is volt, alig értettem belöle valamit. de mikor a TV-ben az 50. részhez eljutottam, már mindent értettem! :) -
#419 Nem volt eddig pöttöm 22 gigám leszedni a TV-t:) Anélkül meg nem akarom elkezdeni az OVA-t. Amit ajánlani tudok viszont bárkinek az a Jin-Roh: The wolf Brigade:) -
#418 Látta valaki eddig a Rurouni Kenshin sorozatot?
Nekem a kedvencem! Véleményket írjatok róla lécci! :) -
#417 Most a Slayers-re vagyok ráállva! Egyértelműen az egyik leghumorosabb anime! Ráadásul fantasy is (Gábornak)! A hardwired fórumán is van pár elvetemült anime-fan, akik éppen Slayers-lázban égnek. -
#416 ÉS mint írtam az utolsó hat annyira jó, hogy helyrehozza az első hat bénázását.. látszik, hogy az első hat 1989-ben készült a másdik hat viszont 94-es... Mintha később nyomták volna ki?:)))) -
#415 Nem tudom kinek tetszett képregényben a BAtman Tales of the Dark Knight. Ma este végignéztem a Guyver OVA-t.... Le voltam döbbenve. 2x 6 részből áll tulajdoképpen az első 6 nem nagy falat.. kicsit rajzstílust tekintve a g.i. Joe-ra emlékeztet... Nem is ez a lényeg... a 2. 6 aranyat ér és feltétlenül látni kell hozzá az első hatot hogy értsd a második hatot (sajnos). Eléggé hirtelen lett vége de tetszett... És sajnos nincs több előle:(( Kicsit befejezetlennek tűnik a dolog.... -
#414 Initial D
fast and furiousos anime.. meg nem lestem meg de mar lejott par resz belole... az eleje tetszett.. kicsit szamitogepes de azert nagyon coolos -
Gábor #413 Sztem vmi extra pénzért majd meg is engedik,h használd a gyorsabbat :/ -
#412 na mind1, az a lényeg, hogy monták, hogy a központban cserélik a modemeket, így gyorsabb lesz a net... hogy akkor ez majd, hogy is lesz, nemtom... :D -
#411 Chelloval az a baj, hogy hiába gyorsul a drága a 10 gigás vagy 15 gigás(ez a max asszem) korlát nem elég picsafüstre sem. ha felemelik a korlátot akkor még hamarabb elszórod a korlátot:)) egyébként nem a modemtól függ a sebesség, hanem a központoktól, hogy mennyire korlátoz le:))) -
#410 Hát nekem 4 napom volt vissza kabelnetes korszakomból (elköltöztem és ahova mentem nem volt kabel) és letöltöttem 16 giga anime-t 5 nap alatt:)))) 60 K-s korláttal:))) -
#409 na ja... legalább most márciusban kicsit fel fog gyorsulni állítólag a chello. 60k-ról 90k-ra, az UPC gyorsabbara cseréli a modemjeit... bár ez lehet, hogy minket nem érint chellosokat... :( talán ezen (ha már máson nem is) az EU segíteni fog, hogy gyorsabb netet kapunk ezért a pénzért! ;)