72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Sadun Tryst
    Jubei-Chan rögtön megvolt, szal azt töltöm is! :)
  • Sadun Tryst
    ok, thx mindenki, meg is nézem öket, le-e tölthetöek a USTEAM-en... :)
  • Gábor
    Jubei-chan
  • Bucser
    Kevés férfi sok nő összezárva egy hajón:) Úgy hogy alapból nem tudnak semmit a másik felépítéséről és kultúrájáról....
  • Bucser
    Erre mondtam, hogy VAndread!!!!
  • Bucser
    VANDREAD!!!!!!!
  • Sadun Tryst
    kivégeztem a NGE-t, és azt kell, hogy mondjam, nálam a BEST! :) letolta a Rurouni Kenshin-t is! :)

és nem tudna nekem vki valami nagyon vicces, de nem idióta sorozatot ajánlani? lehet felölem szerelmes, és átlagos életröl szoló is, csak vmileyet lécci! thx! :)
  • Bucser
    fel tudsz menni ide?
    Itt van egy fórum technikai segítség végett. gondolom itt biztosan tudnak segíteni... Én sajnos nem igazán tuom a megoldást a problémádra de emléxem, hogy volt már ilyen probléma valakinél...
  • CSOCSO
    aha tehat fxp felejtos?:(
    de hogyan szerzek proxy szervert?
    magyar net szolgaltatotol?? vagy ez valami manis szarsag amiert fizetni kell havonta x ezret? vagy van valami ingyenes baleset?
  • Seth
    Ja értem...hol külföldön?
  • Bucser
    Seth a baj az, hogy nem tud letölteni, mert külföldön én van és onnan csak egy magyar proxy-n keresztül kapcsolodva tudna töltewni... FXP-t azért javasoltam, mert ennek a segytségével át tudja tölteni egy nem magyar serverre a cuccot és onnan le tudja szedni ő is.
  • Seth
    Fxp= FlashFxp----> ftp progi ittenvane
    Ezzel a progival kapcsolódsz a usteam.uw.hu-ra oszt tőtessz lefele
  • CSOCSO
    proxy cimet kitol vagy honnan szerzek? es mi ez az Fxp? mert az kicsit zavaros volt
  • Bucser
    hmmmmmmmmmm:) Érdekes:)) Kíváncsi vagyok meddig húzzák még a mangát:)) 27. rész finished és tetszett csak a történetben olyan going nowhere érzésem van:))
  • Bucser
    Ehhh most végeztem a 26. résszel és szerintem nem hagyom ki ma a 27-et...... ezt nem lehet abbahagyni egyszerűen magábahúz....
  • Bucser
    :))) Jó akkor nem mondtam semmit:)))
  • Sadun Tryst
    tudom, megvan magyarul az egész AI a videolány igazi képregényben... :) amikor még megpróbálkoztak vele, én rögötn lecsaptam rá! :) akkor ment a Dragon Ball is (a sima), de azt nem tudták befejezni... :D sajnos még a Spawn-al jártam így... :( megvan, vagy 20 része, vagy mennyi, erre mivelhogy nagyon kevesen veszik (kicsi reklám, nagy összeg) leállították... végülis nem voltam márges... :D

a számokhoz pedig annyit, hogyha 95 250MB-os filet letöltöttem, akkor ez meg sem fog kottyanni... :D
  • Bucser
    És ami fontos a képeket jobbról balra kell nézni a japán írásmód miatt, különben kicsit zavaros:)))
  • Bucser
    Készülj fel többezer oldal képregény.. szmold ki. chapterenként 23 oldal partonként 8-9 chapter és eddig van 27 rész angolra fordítva.

27*8*22=4752

fekete fehér scan (mivel a manga classicusan fekete-fehér ugyebár) részenként olyan 60 mega tömörítve:) Tehát 27 darab 60 megás fájl:))) Szerintm már a számok is impozánsok:)) A Story meg csak great símán:))
  • Sadun Tryst
    thx az infot mindenkinek, akkor most jöhet a manga... :)
  • Bucser
    BERSERK SPOILER****************************************

Caskat megerőszakolta Griffith/Femto. Gatts az after eclipse-ben a Black Swordsmanné válik. És nem a Szolgaság jele ami a nyakán van, hanem az áldozaté. Tehát este a Szellemek kísértik és keresik míg meg nem ölik.

SPOILER VÉGE*******************************

Manga most hol tart? 23. füzetnél hagytam abba.
  • Bucser
    Usteam-en már nincsennek számozva a mappák. Minden 1 mappában van Anime mappa -> Mononoke Hime cím alatt kell keresni.

Proxy ügyben annyit tudok mondani, hogy az USteamnek úgy kell látnia, hogy magyar proxyn keresztül csatlakozol. tehát vagy beszerzel egy proxycímet amin keresztül tudsz csatlakozni az USteamhez (amit be tudsz irni a proxy-hoz az FTP beállításoknál) vagy FXP-d el valamilyen másik serverre ahonnan tudsz külföldről tölteni és szedd le úgy. Az FXP nem terheli a te netedet hanem server server közt történik (ha támogatja a server) Usteam támogatja.

Röviden ennyit tudtam segíteni CSOCSO.
  • CSOCSO
    usteamon melyik mappaban van? en nemtom meglesni... havernak akarok segiteni letolteni..pls mondjatok meg hanyas mappaban van!
    mas.. proxy ugyben meg mindig nem tudtok segiteni?
  • via_mala
    Feltétlenül olvasd el hozzá az After Eclipse mangát, akkor majd lezártnak fogod érezni a történetet. Ha ez megvan, akkor akár el is kezdheted olvasni a teljes mangát is, ami alapján az anime készült, és készülj fel, hogy sokkal részletesebben meg fogot ismerni Gatts életét, egészen a nem igazán leányálomba illő gyermekkorával kezdődően. Egy kis SPOILER www.rot13.com-mal kódolva:
    Tlrerxxbeáona wóy zrtreőfmnxbywn rtl antlqneno xbcnfm mfbyqbf, eánqáfhy n ariryőncwn nqgn ry n unzinf xvf cbcfvwág.
  • Sadun Tryst
    Most néztem végig a Berserk-et...
    Azt hiszem döntetlent hozott ki a végére a Rurouni Kenshinnel... :)
    Ez az anime 1szerüen 1 mestermü, ami 1szeri és megismételhetetlen. Vannak benne mély érzések, harc filozófia, és minden ami 1 komoly témához kell. Igaz a vége 1 picit kurta volt, mert azt hittem, hogy megudjuk, hogy miért harcolt az elején. De nem. Csak annyit, hogy Caska meghalt(?), és Guts-ot elengedték, mint szolgájuk(?). A Matrix-sagákat mind értettem, söt a GITS sem okozott problémát. De ez 1 picit fura volt nekem a végén.
    De lehet, hogy csak ennyi. Guts-ot elengedték/elmenekült és most a bosszúját tölti le a démonokon, és keresi Griffith-et (így kell írni?), hogy megölje. Nemtom. De ha vki tudja a pontos véget, lécci írja le! :)
  • Bucser
    Egyébként USteam-en Mononoke Hime néven van fennt(ez az eredeti címe). nekem is tetszett bár néha eléggé naturalista a dolog:)))
  • CSOCSO
    ja hogy a princess mononoke-t is o cisnalta:)) )akkor jolvan:)) lesz mit toltenem:) kosz
  • CSOCSO
    a princess mononoke is rohadt hosszu.. mar az elejen meglestem hogy meddig elvezkedhetek es erre meglattam a buvos szamot!!!! : 2 ora es 15 perc!!!!! aaaargh az nagyon durva:)) szal kiraly volt a film mindenki szedje le
  • CSOCSO
    igen de kulfoldrol nem elerheto es csak proxyn keresztul tudok tolteni vagy valami ilyesmit mondott az usteam adminja...
  • via_mala
    Aprócska tévedés: a film nem Miyazaki, hanem Isao Takahata nevéhez fűződik, uis. ő írta és rendezte is. Persze gyakran együtt dolgozik Miyazaki-val, úgyhogy a két úriember majdhogynem felcserélhető.
  • via_mala
    Lásd: Hayao Miyazaki összes filmje ill. Hayao Miyazaki weboldala
    A #434, #390, #381 hozzászólásokban már eleget méltattam a mester műveit. Azóta még megnéztem a Pom Poko-t is, és ez is rendkívül szép volt, de meg kell hagyni a Miyazaki filmekhez kell némi türelem is, mert majd mindegyik 2 órás.

Az alábbi írás SPOILER-eket tartalmazhat, elolvasása csak saját felelőségre javallott, ugyanis csökkentheti a film hatására kialakuló eufórikus érzést.
    ------------
    A Pom Poko (Heisei Tanuki Gassen Ponpoko) arról szól, hogy van egy falka mosómedve (tanuki), akik a japán urbanizáció áldozataivá válnak (ez valós alapokon nyugszik, lásd itt). Miután lakóhelyük komoly veszélybe kerül felveszik a harcot az emberekkel. Két csoportra szakadnak, az egyik a békésebb megoldást támogatja -- ez az emberek elriasztása volna --, míg a másik csoport az emberek kiirtását tűzi ki célul. Némi engedményképpen néhányat ők is meghagynának, hogy ne tűnjenek el az emberek jóvoltából létező finomságok, pl. McDonald's hamburgerek :). A mosómedvék azonban nem együgyű kis szórmókokként vannak ábrázolva, hanem alakváltó lények, akik bármilyen formát -- akár emberit is -- fel tudnak venni. Ebben a megközelítésben éppen hogy magasabb rendűnek látszanak az embereknél, de emellett megőrizték sajátos bájukat, humorukat, életvidámségukat is. A történetben éppúgy megtalálható a humor, mint a dráma, sőt helyi tragédiáknak is szemtanúivá válunk, amikor emberek és mosómedvék halnak meg a harcban. A történet befejezését nem írnám le, csak annyit, hogy a harc nem végződik győzelemmel, de nem bizonyul teljesen hiábavalónak sem, tehát szerencsére nem kapunk egy gusztustalan nagy heppiendet, de nem is leszünk teljesen magunkbazuhanva a depressziótól a film végén.
    Ez a fajta egyensúly szintén visszatérő motívum Miyazaki-nál, amit úgy is felfoghatunk, mint annak az alapvető ténynek a megfogalmazását, hogy az életben mindennek ára van, és hogy meg küzdeni kell mindenért, de a küzdelem közben elkerülhetetlenül veszteségeket fogunk elszenvedni. Ezért is tartom jó nevelő hatásúaknak ezeket a filmeket, ezért találnám jónak, ha a sok csodaszép, 3D animált, amerikai cukormázas filmek helyett/mellett ilyeneket is látnának a mai gyerekek. Szerintem a film 10 éves kortól már megnézhető, csakúgy mint a Chihiro Szellemországban (Spirited Away - aka Sen to Chihiro no Kamikakushi) és a Vadon Hercegnője (Princess Mononoke - aka Mononoke Hime).

Miyazaki tehát újra mesél, és újra csak elgondolkodtat. Minden egyes filmjéből árad az emberség, a humanizmus, az igazság és az élet tisztelete, és ezzel mindig sikerül megmozdítani valamit az ember lelkében.
    Egy angol nyelvű leírás.
  • Bucser
    Még egy nagyon ütős sorozat: Memories.... mind a 3 nagyon durva:) A legjobban a magnetic rose tetszett
  • Bucser
    MÁsik: Chihiro Szellemországban DVD a dvd poszter magazin mellékletben.

Stop
  • Bucser
    Milyne proxy cuccos??? sima ftp server:

ftp://usteam.uw.hu

login anonymus...
  • CSOCSO
    meg valami..sajnos innen nem erem el az usteamot.. elvileg valami proxy cuccos kene nekem.. vki tud ebben az ugyben seginteni nekem????
  • CSOCSO
    Princess Mononoke

haaat.. fogalmam sem volt mit toltok!!! de baromira jol tettem hogy leszedtem mert a GITS ota nem lattam ilyen anime-t ami ennyire megfogott!!!! jin roh, akira, blood, stb ide vagy oda... engem ez sokkal jobban megfogott!!!! mindenkinek kotelezo!! en nagyon elveztem... talan foleg azert mert baromira nem szamitottam hogy ilyet lesek... ha valaki tud meg valami nagyon jo (egesz estes azaz nem sorozatos ) meset.. ami nagyon jo az szoljon pls!!! irjatok egy ket cimet amit dc-n megtalalok es van hozza magyar felirat!!
  • Sadun Tryst
    oké! má alig várom a köv. részeket! :)
  • Bucser
    Berserknek még csak az 5. részénl tartassz??? Akkor nem láttál még belőle semmit, csak azt ahogy Gats megy felfele a ranglétrán:) Az még eléggé a felszín kapirgálása:) MAjd a 16. rész után nyilatkozz....
  • Sadun Tryst
    Ejj! Leszedtem az NGE és a Berserk-et is, és az utóbbinak nekiálltam... 5 rész megvolt, és azt kell, hogy mondjam, úgy tünik még sokmindent nem láttam... :) nekem nagyon bejön, de mondjuk a Rurouni Kenshin OVA1-nél nincs jobb eddig nálam, de a 2. helyre már felkapaszkodott... :) és mint értesüléseim szerint a NGE még sikeresebb, nem is tudom, hogy mit várjak töle! :D
  • Sadun Tryst
    fasza lehetett :)