72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Bucser
    Ezt hívják fájlcserének... Ha leechelni akarsz akkor keress FTP-t:)
  • Bucser
    Szerintem nagyon rosszul látod az okokat és következtetéseket...

SPOILEr:

Tevssvgu péywn nm tlrexxbeágóy sbtin, ubtl xveáyl yrtlra. Rmg nm Áyzág zvaqraséyrxéccra ryéev nxáezv vf yrtlra nm.. N oruryvgrg nzv n alnxáona yót Rtl wninfnffmblgóy xncwn nxv ghynwqbaxéccra nm rtlvx Unaq bs Tbq söyqv nynxwn. N Mbqq gur Vzzbegny pízű eéfmora Mbqq zvhgáa xvhgv Tevssvgu-rg nmg zbaqwn Tnggf-anx: "Un rmra rzore áyzn zrtgöevx éf xhqnepbg inyy péywnv ryéeéféora zrt sbtfm unyav"

Mbqq ghqgn, ubtl zv sbt göegéaav, zver inyó n Oruryvg... Tevssvgu zvhgáa zrtxíabmmáx éf xvzrarxígv Tnggf éf n Fóylzbx (zreg htlr n Unjx nm fóylbz éf arz uéwn) xéfmra áyy n unyáyen... Rméeg zrt bqn n fmvxyáen.... Zrt nxne unyav... qr n iéeégőy n oruryvg éyrger xryy éf zrtvqémv nm Rpyvcfr-g... Tevssvgu nmg uvfmv, ubtl nm rzorervarx rtl áyzn ina Pfngáona éf qvpfőfétora zrtunyav. Arxv nm nm áyzn, ubtl Xveáyl yrtlra. Nm vfgra xrmrv (UNaq bs Tbq) rtl zrtsryryő áyqbmng srynwáayáfáiny znthx xömé sbtnqwáx Tevssvgu-g... Zrtxéeqrmvx, ubtl n péywnv ryéeéfééeg zver unwynaqó.. Tevssvgu nmg zbaqwn, ubtl oáezver... Rmg iáynfmanx irfmvx éf ítl sryáyqbmmáx n Fóylzbxng... Rmhgáa Tevssvgu ágiáygbmvx Srzgbiá... Zviry Pnfxn áyzn (nzít arz yrgg fmreryzrf Tnggf-on) nm ibyg, ubtl Tevssvgu-ry yrtlra ----> Tevssvgu/Srzgb zrtebagwn... Tnggf arz sbtnqwn ry, ubtl áyqbmng yrtlra ítl zrtyéc rtl xvf xüyfő frtígfétry nm Rpyvcfr-oőy. (Yáfq Znatn) ÉF baanagóy vaqhy ry n Oynpx Fjbeqfzna göegéargr...

Nm ryrwr nméeg xryyrgg, ubtl zrtghqq Tnggf zvié iáyg(Oynpx Fjbeqfzna). Ubtl ghqq nmg vf, ubtl nm reqőora zvéeg unepbyg n fmryyrzrx ryyra nm rfgr éf zvéeg beqígbggn, ubtl tlűyöyrx Tevssvgu éf zrtöyyrx Tevssvgu... Rm irmrgv or n fbebmngbg zvagrtl ivffmnrzyéxrméfxéag. Nm crqvt záepfnx n znatáoóy qreüy xv, ubtl zvhgáa nm 5. Unaq bs Tbq vf zrtfmüyrgvx eáfmnonqhy n Cbxby(/Zralbefmát???) n ivyáten... Ryáenfmgwáx n Qézbabx/(Intl éccra natlnybx??). Éf nm rzorerxarx fmrairqavüx xryy... ÉF Tnggf zvxömora Tevssvgu-g xrerfv, ubtl zrtöywr fmrzorfmáyy zvaqra nm hgwáon xreüyő oruryvggry eraqryxrmő rzore/qézbaany(/natlnyyny???) Htlravylra nm ryfő eéfmora yéiő Qézba nxvg yrtlnxbgg...

Fordítás a http://rot13.com/index.php

bemásolod a szöveget a dobozba majd a Cypher-re nyomsz...
    Ja és javaslom neked a Berserk Mangát feltétlenül elolvasásra..
  • CSOCSO
    komoly ez a torrent cuccos. annyit toltok fel amennyit le!!!!
  • CSOCSO
    hm.... nincs a feliratok.hu-n az en fele verziom.. no mindegy.. ha egyik felirat se jo akkor szolj
  • CSOCSO
    az nge az sorozat.. felirat pedig van az animevilagon.. vagy ha azt szeded le amit en is ( nemtom melyik az.. egyszeruen nem az amit nem szedtem le:)
    magyarul ha az a felirat nem jo ahhoz amit te leszedtel akkor fentvan az igazitott feliratom a feliratok.hu-n
  • magus
    huh? Ez valós vagykitalácio?

amugy nge az egy sorozat nem? marmint az elso reszetol szeretnem msot lekezdeni majd nezni ha lehet.. van hozza amgyar felirat vhol?
  • CSOCSO
    vagy peldaul...
    gats es caska elmegy, elhagyja griffith-t azon a fagyos ejszakan..ezekutan tortenik ami tortenik es mondjuk ki akarjak vegezni griffith-t meg akiket elkaptak.. majd a nezok kozott van alruhaban caska es gatts... majd kezdodik a buli...lefejezesek hada kezdodik.. mikor gatts es caska elkezdi gyilkolni a katonakat..de elfogjak oket es hasonlo tortenik amit mar odalent irtam.. stb.. amugy valaki tud lelohelyet a manga 26, 27, 28, reszere?? mert erdekel mi tortenik az anime 25. resz utan
    amugy.. talan sokat gondolkozva... az 3.5 az inkabb affele kemeny 4 es ala...tenyleg nagyon jo anime lenne ha jo lenne a befejezese.. ezt meg ertettem is.. de talan az NGE miatt ezt se nagyon akarom elfogadni.. de akkor is...
    sajnalom hogy nem tudnak olyan animet csinalni aminek emberies , szomoru, meghato, megindito, hosies vege van...
    soxor erzem ugy hogy egy ket filmet inkabb latnek animeban:)
    mondjuk a braveheart az ugy jo ahogy van...
  • CSOCSO
    Berserk... befejeztem....
    SZPOILER!!!

Haaat... ize:)
    eloszor is.. nemtom miert kellett az elejere tenni a veget...
    masodszor is...nemtom hogy menekult meg a vegen Gatts, aztan hogy mi is tortenik ezekutan??? uj vilag szuletik?ezt hogy eli meg gatts?? vagy mi a picsa van?? aztan az elso reszben latott kigyos csoka ki a faxom?mert ha griffith akkor miert kigyo????
    harmadszor: nemtom miert kell belevonni minden animeba ezt a halal elet dolgot..de ezt is csak valami foldontuli erokkel megspekelve!!!
    nem azt mondom legyen happy end... bar azt is jobban fogadtam volna ennel.. de konyorgom... ezen se bogni se nevetni nem tudtam... nezzunk meg egy sima hulye filmet.. braveheart.. szinte belekonnyezek a mai napig ha meglesem!!! miert nem lehet egy ilyen sima befejezest csinalni??? elkapjak griffith-t ertemegy a hejak megmaradt bandaja.. a kiraly megeroszakolja a hejak elott caska-t aztan vegignezettetik az egesz bandaval griffith halalat, majd mindenkit lenyirbalnak es azzal lenne vege hogy megparancsoljak az egyik katonanak hogy nyirja ki gattsot.. de nem akarja egyik katona sem kinyirni.. mindenki eldobja a kardot mert ekkora harcost nem akarnak kinyirni, mindenki csondben all.. gyerekek nok asszonyok, ferfiak... majd az ideges kiraly odalep es az a zaro kep hogy odahelyezi a kardjat gatts nyakahoz.. az egesz alatt semmi hang..csak a lassu zene.. 25 szor szebb vege lett volna kicsit talan hasonlitana a bravehaertra... de meg masik 120 fele ilyen befejezest vagy masfelet ki lehetne talalni...

negyedszerre.. pedig hogy mi jott le nekem a filmbol:
    volt a kiskolok bazi nagy kardal.. eros is.. latvanyos az egesz.. bejott.. volt a helyak bandaja.. felvettek ugy ahogy..tetszett minden hurra.. sikereket ertek el hurra...
    eloszor kicsit fura volt griffith eloszor azt hittem buzernyak es ra van allva gatts ra...aztan vegulis lezartak a bortonbe.. oke.. meg itt is okes volt tok jo kiszabaditjak.. gyenge stb.. de aztan a folyotol mar nem tetszett annyira...
    meg mindig o akart lenni a janika.. megidezte a 4 istent.. os is az lett megha ez a baratai, sorstarsai eletebe is kerul... aztan jot kefelt caskaval..es ennyi volt a befejezes.. hogy ezekutan mi tortent azt nemtom?? jo volt tetszett.. olyan 3.5 felesre itelen.. tetszett.. 4 es is lehetne jo befejezessel... az NGE csak 4 es.. mert a legutolso pillanatig fullosan magaval ragadott amit sajna a BERSERK ( mit jelent ez? vagy miert ez a cime?) de annak se tetszett a befejezese...hat azhem ennyi lenne...
  • Bucser
    Nem tudok nkd magyar felirattal sorozatot adni.. Én mindent angolul nézek...
  • CSOCSO
    nah.. hack sign bol majd jo sok resz lejott.. hulye keres vagy mar 20 szorra.. valaki mondjon mar egy olyan sorozatot ami jo es van hozza felirat!

bar en a cowboy bepop ra gondoltam de azert jo lenne valami mas...
  • Sadun Tryst
    akkor rosszul emlékeztem. sry
  • Cat #1157
    ja, és számgépjátékot is nem véletlenül ezen a néven csináltak belőle
  • Cat #1156
    e szerint a szöveg szerint is te tévedsz :)

A fickó neve Gaius Cassius Longinus, a lándzsa neve pedig spear of destiny :) üsd be googlen

• Sadun Tryst
    tudom, h csak 1szer döfték oldalba. a megböködték csak úgy jött. :)

Háttérinformációk
    A Biblia szerint a longinuslándzsa volt, amellyel Gaius Cassius Longinus Jézust a kereszten oldalba döfte.
    A legenda szerint a lándzsa nagy hatalommal bír, aki megszerzi, az lesz a világ ura. A történelemben a lándzsa többször cserélt gazdát, Nagy Konstantin birtokában volt, aki a Római birodalmat felvirágoztatta, aztán Carlemagne, Francia királynál, aki 47 győztes háborút vezetett, majd véletlenül elhagyta a lándzsát, és röviddel ezután meghalt. Bonaparte Napóleon is megpróbálta megszerezni a lándzsát, azonban kudarcot vallott, és a világhódítási terve sem valósult meg. Adolf Hitler 1938-ban a hoffsburgi múzeumból megszerezte a lándzsát, és Nürnbergbe vitette, a St. Kathrin templomba. Itt is maradt 6 éven át, majd egy tikos helyre rejtették el, azonban ezt a rejtekhelyet 1945-ben egy Walter William Horn nevű amerikai tiszt megtalálta, és az Egyesült Államok nevében lefoglalta a lándzsát. Hitler 2 órával később öngyilkos lett.Ma a lándzsa Bécsben, a hoffsburgi múzeumban található, azonban egyesek azt állítják, hogy a maradványai a Római St. Augustin templomban vannak.

info from Neon Genesis Evangelion
  • Sadun Tryst
    már rég működik az USTEAM... :)
    és éppen ezért nem lettek párok, mert a lelkiviláguk 1iküknek sem olyan, hogy együtt boldogan élhettek volna...
  • Bucser
    Ezzel vitatkoznék, de most fáradt vagyok:) írni:)

Tőtöm viszont lefele a KEnshint csak Bittorrenten lassan gyün... Usteam már megy rendesen???

IMO Asuka és SHiNJI egy elcseszett ádám és éva lett volna:) gy depressziós papucs meg egy sündisznóeffektusban szenvedő hiperaktív bige aki bárkivel megcsináltatná magát csak ne Shinji legyen az....
  • Cat #1152
    nem, az a spear of destiny volt, és nem megbökték, hanem ezt döfték az oldalába
    egyébként most nürnbergben őrzik
  • Sadun Tryst
    minden legendában a lándzsa a lilág legnagyobb hatalmát adja.
    ugyebár ez volt az a lándzsa amivel Jézust megbökték, h megnézzék halott-e... :)
  • Sadun Tryst
    lehetett volna, ha nem ennire aniti-hőseink vannak.
    Rei "nem jó az életben", míga Asuka a már említett "sündisznó-szindrómában+ szenved Shinji-vel együtt. bár ha a sorozat végét nézzük, kivel az "happy end", ott még bármi türténhetett a befejezés után. de az end of eva végén viszont 1értelműen azt mutatták meg, h az emberiségnek vége.
    mikor Rei megkérdezi Shinji-től, h mit akar igazán, azt mondja, h látni akarja újra a barátait, nem baj ha újra bántják majd. de a film végén kideül, h igazából mit is akart. Shinji csak Asuka-val akart élni. a folytogatás a végén pedig azért van, h meggyőződjön arról, h az igazi Asuka van-e ott, h el-e utasítja. és mint a "rosszul vagyok tőled" kijelentés bizonyítja, Asuka elutasította. s ezzel az emberi fajnak a halálos ítéletét írták alá. é ezzel nem jöhetet létre az újabb emberi kettős Ádám és Éva. ellentét a Bibliával.

azaz ebből azt akartam kihozni, h én örülök, h nem jött összes senki senkivel. bár Touji és Hikari még elképzelhető lett volna, de senki más..
  • Bucser
    Ja kis érdekesség a Spear of Longinus feltűnt egy pár pillanatra a Hellboy című filmben:) Igaz akkor egy vitrinbe volt zárva de ott is elvileg hatalmas erőt adott:)
  • CSOCSO
    nagyon sajnaltam hogy nem lett senki kozott kapcsolat:(
  • CSOCSO
    ehhe:) mijez valami party?:)
  • Sadun Tryst

just for FANS :)
  • Sadun Tryst
    akkor majd most jön a bonyolult és élrdekes rész :)
    én Griffith gondolkodásán 1 hetet gondolkodta, h ezekből végülis mit akart kihozni. :)
    majd ha végeztél a sorozattal, írd le h mi a véleményed az egészről! hosszan! :)
  • CSOCSO
    ja
  • Sadun Tryst
    Berserk? mert fingom sincs melyikről beszélsz... :)
  • CSOCSO
    anime anime anime...
    ezekkel mindig csak a baj van...
    marmint..most ott tartok hogy megy szet a csapat:(
    arghhh mar megenn..kurva kivancsi vagyok hogy mi lesz..bar kezdem sejteni hogy a masodik resszel kellett volna kezdeni..de ne mondjon senki semmit... koszike:)
  • CSOCSO
    nah iogen..amcsi ezt szerintem o: vel ejteni vagy e' vel..
    vagy valami hasonloval
  • Sadun Tryst
    fordítva. aeka japánban, ayeka amcsiban... :)
  • CSOCSO
    vagy az ayeka kicsit szarul hangzik az angolban es ezert aekanak irjak... ahogy a nevem sem csocso hanem chocho mert a csocso-t xoxo nak ejtik..
  • Cat #1138
    az :D de sztm a fő ok inkább az lehet hogy nem tudják hogy kell angolra átirni a kalligrafikus jeleket, illetve gondolom nem tudják hogy fonetikusan, vagy más modon kell irni a kitalált szavakat, amiknek angolul nincs is jelentésük (feltételezem japánul van)
  • Sadun Tryst
    ez azért így elég "gázos" :DDDD
  • Sadun Tryst
    nem, csak kicsit néztem az NGE-ben, mikor a srácot folyton szólongatják Kaoru-ként, de a szinkronizációs teszten viszont Kaworu volt kiírva...
    Ayeka = Aekát pedig onnét tudom, h mikor Tenchi-s képek után kutattam, az 1ik Aekás háttérképre nem Ayeka volt ráírva, hanem Aeka. és aztán mikor beírtam a keresőbe az Aekát, akkor is lehozta a kívánt képeket a kereső, s ezzel már 1értelművé vált a "kis" hiba az NGE után... :)
  • Bucser
    Cowboy Bebop amcsi piacra készült elsődlegesen:) Azért az angol nevek:)

De ha megnézed például a FAnsubbolt filmeket (majd mind ilyen az USTEAM-en) Sokszor akár részenként is más neveket használnak vagy máshogy írnak le szavakat... Vegyük Pl az Animejunkies-os és HRD·2 FAnsub team által készített Gundam Seed rippeket... Animejunkiesban a főhős barátja Asran ZAra végig míg a HArd·2-esben Athuran Zala-ként emlegetik. egyedül a hivatalos kommitékből derülnek ki az eredeti nevek.. vagy pedig a japán feliratból... A Subber csoportok általában angolul beszélő japánokból áll ezért (IMO sokszor ők sem tudják mi a helyes:)

Szal gáz az egész:)
  • Cat #1134
    te tudsz japánul?
  • Sadun Tryst

csak a hülye amcsik variálnak mindig minden szaron!
    ha Furi Kuri lenne az alcíme az animének amcsiban, senki sem vette volna meg... :P
    Fooly Cooly-val pedig inkább viccesen hangzik, sem mint hülyén. szal ennyit az amcsikról. akárcsak az NGE. angol feliratban az ADAM-klón gyerek Kaoru (míg ez női név), és erdetiben pedig Kaworu! :(
    akárcsak a Tenchi Muyo!-ban is. a Jurai hercegnő nem Ayeka, hanem Aeka. amit már csak hallásból észre lehet venni, hogy nem 1ezeik! de arra lennék kiváncsi, h a névváltoztatások miért vannak?
    a cowboy Bebop-ban pedig már felkészültek erre. főhős Spike, a másik pedig Jet! :D a kiscsaj neve Ed, míg a másiké (1ik kedvenc női főhősömnek) Faye Valentine. sokat ezen nem tudtak változatni. vagy a másik nevek. Vicious, vagy Julia és Gray. :) de hülyék az amcsik :D
  • Sadun Tryst
    én már nem nagyon emléxem rá, de azt tom,h szar film volt... :D
  • Bucser
    Ez a film teljes címe japánul

FLCL-Furi-Kuri
  • CSOCSO
    jut eszembe.. hack sign bol lejott majdnam a 30%:)
    nemtom minek szedem le mert ninjen felirat:))
    de azert valamit le kell szedni.. mondjuk eleg szemetseg hogy beallitod mennyivel tolhetsz felfele.. es aranytalanul csak ugyan annyival tudsz lefele tolteni.. marmint... beallitottam hogy 384 es a kapcsolatom..majndem 40 k val toltenek rolam de 60 fole nem megy az enyem.. most haver tolt rolam visszavettem modem re a cuccost.. 1-2 k val toltenek rolam.. es pont ugyan ennyivel toltok en is:( geciseg:(
  • CSOCSO
    amikor azt a japan kiscsajt elraboljak??
    nem volt az olyan szar film!
    tetszett ahogy egyutt mukodtek abban a hazban:)))