72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
ezt töltöm le... -
Cat #1345 egyetértek, codec packokat felejtsd el -
Cat #1344 töltsd le a GSPOT nevü progit, ez megnézi hogy egy adott videófájl lejátszásához milyen videó és hangkodekekre van szükség, és egyben megnézi azt is hogy a gépeden fennvan e, és utána CSAK AZT telepítsd amit kér
-
Cat #1343 ha beütöd googlen hogy ogm player láthatod hogy az OGM fájlok azok OGG médiafájlok - ugyanarról beszélünk, töltsd csak le az általam adott kodeket -
gyó... hát most ezt kihagynám... 3kor megyünk sátorozni :> -
Cat #1341 "tehát ha áll a kép azt is kiszámolják 36* másodpercenként" - ez egyszerüen nem igy van, két okból
ha nagyon akarod előkeresem a tankönyvemet, de ez itt kicsit OFF - a lényeg annyi hogy természetesen nem képkocként történik a kódolás, hanem a tömörítőprogram a képkockát kisebb négyzetekre bontja, és csupán ezek változását nézi, és bizonyos időközönként un. "keyframe-ek" vannak, amik ismét az egész képkockát tárolják.
másrészt a te általad említett 36-os érték ugyanugy 23.936, nézd csak meg az usteamen lévő NGE részeket - én megnéztem, mivel némelyik feliratot kellett egy piciket igazitani -
Hát le kéne szedni mindent
és feltenni egy 3-as egy 5-ös divX-et külön feltenni az új Xvidet meg esetleg Dvosubot
aztán mehet hozzá a matroska meg az Ogg vorbis...
többet soha nem fogsz használni..
A codec packokat meg felejtsd el..
Ja ami még kellhet az az AC3 filter...
Enniy ezzel megy az összes anime meg film...
Good Luck... -
nekem csupán a világ összes codec-e megvan, mert már annyit telepítetem fel, és baszik normálisan lejtszatni vmit is... szóval állandóan suxolok ! -
nem ogg a winamphoz, hanem ogm !!! -
használj Zoom Playert... gond nálkül megbírkózik Matroskával + OGG-vel OGM-el meg mindennel... Ja és képes DVD-t is gond nélkül beállítani... Konfigurációs lehetőségi pedig igazán mesterien jók... -
nem tudom, de a mai codecek nem úgy működnek, hogy mozgásfázis alapján tömörítik újra a fájlt... szóval nem állóképeket tárolnak le, hanem az állóképeket is mozgóképként tárolják...tehát ha áll a kép azt is kiszámolják 36* másodpercenként mert annyiszor jelenik meg.. Ugyanis az SRT felirat meg framekkel dolgozik.... egyeddl a Sub az ami időt használ a filmben lévő hely beigazításához... MEg nem tudom aláltálmár olyan codecet aminek megmondhatd, hogy melyik frame-et meddig mutassa??? mert ilyen nincs... Szal a film nagyságában az egyetlen tényező a FELB0NTÁS a hossz a SZÍNMÉLYSÉG és az FPS... Tökre lényegtelen, hogy a szemednek mozdulatlan a kép a codecnek ki kell számolnia azt a képet 36-szor.... -
end of eva igazából a szereplők igazi érzéseiről szól.
asuka végre rátalál anyura, shnji-ben 2ős érzelmek dúlnak (az elején még azt mondja, hogy mindenkit újra akar látni, mégha az újabb fájdalmakkal jár is, de igazából a végén kiderül, hogy ő csak asukával akart élni, de ez nincs teljesen tisztázva), rei végre ráébred, h ő csak 1 játékszer volt eddig, és ennek véget akar vetni, katsuragi pedig nemtom... őt teljesen bemutatták a sorozatban... -
classic is megvan, de azzal meg az a baj az avi-knál, hogy egy idő után sietni fog a hang! nemtom mi a szaré csinálja ezt! wmp 2-vel pedig minden okés...
elég 1edi gépem van... :D -
Cat #1333 megnéztem end of evangeliont is, és nem teccik
a sima sorozatos befejezés sokkal jobb, gondolkodni kell, beleérezni - az sokkal forradalmibb ilyen szempontból, ez meg csak egy hülyegyerekeknek szánt verzió... -
Cat #1332 ne használj windows media player 7 től felfelé, csakis classicot (6.4es) vagy bsplayert vagy egyebet
Windows Media Player Classic 6.4.8.2 (1Mb) - mindent lejátszik, spywarementes, az OMO és a Persil ajánlásával!
-
nekem pl. wpm7.1-től felfelé kiakad a lejátszó. :) hiába van fent az ogg codec.
-
Cat #1330 akármi, csak telepítened kell az OGG kodeket
Ogg Codec 0.9.9.5 (0.4Mb) -
a legdurvább az 5. rész a verseny miatt volt (ott folyamatosan, szinte sírva röhögtem), a másik nagyon durva rész az uszós volt, mikor a csaj pináját majdnem lenyelte Kintaro! :D -
wmp 2. én ezzel szoktam nézni mindent... :) -
Sadun ! az ogm et mi jácca le ? -
Cat #1326 ja, felirat: japán verziót néztem külső felirattal, szóval a felirat mindössze néhány kbyte volt :> -
Cat #1325 36 frame per sec azt értem, de amikor FÉL PERCEN ÁT azonos kép van, akkor tömörítés esetén nyugodtan lehet egy képkockának venni - érted amit akarok mondani? Egyszerüen annyira nincs mozgás animeben, hogy ha minden egyes képkockát .png ben letárolnának (ez veszteségmentes tömörítés!!!), és megadnának egy számot hogy mennyi ideig jelenítse meg a lejátszó, akkor néhány tiz megabytenál biztosan nem lenne nagyobb a mérete
hm, közben lemértem, az nge 24ik részében mintegy 62 secig mutatják ugyanazt a képet (amikor shinji ak ezében tartja kaorut), és előtte is van már vagy 8 secig egyszer
vagy a 22es részben 52 másodpercen át kimerevített kép van (ayanami és rei a liftben, 8:40től 9:32ig) - ez az egy kép több mint tiz megát foglal, normális ez?
de persze legfőképp nem a helyfoglalás a gondom, hanem ez is mutatja hogy tömörítés és tömörítés között van különbség, ha egy duplailyenhosszu Star Trek Enterprise filmet le lehet kódolni divxre HDTV minőségben, ugyanekkora méretben, akkor itt valami nagyon el van cseszve... -
A részek azért ekkorák, mert a hang mintavételezése a színek mélysége és a felbontás fontosak... Vannak 100 meg 60 megás rajzfilmjeim... Hát mit ne mondjak sajnos élvezhetetlena minőségük... Nem látod az arcokat a szemeket csak elmosódott kék zöld fekete barna foltokat... Star Trek ráadásul PAl rendszerben készült film így az 24 Farme per sec vagy 23,995 míg az animek-et a dvd-ken 36 Frame/seccel adják ki.... Én el sem tudom képzelni, hogy mmire lenne jó egy kisebb méretű anime... Már a minősége miatt is kidobnám.... El tudod képzelni, milyen ramaty élmény lett volna az NGE-ha nem érted a szöveget mert a xar felbontás miatt nem tudod elolvasni a feliratot??? Angolul meg agyon van vágva a hangulata... Ráadászul az alacsony színmélység miatt ugrálnak a színek??? Rossz belegondolni.. ennyi erővel ne töltsünk le dvd-RIPet Hanem nézzük VHS ripet... Elvégre kisebb a mérete... -
állandóan azok a ringatozó mellek...
:ÐÐÐÐ -
kedvenc fun sorozatom lett! :) -
mondt azt hogy nem röhögtél :DDD -
haggyámá'! a legfontosabb mindközü'!
-
én nagyon nagyot néztem mikor elolvastam! de el kell ismeni, h tökéletesen megoldotta a feladatát... :) Shinji hangja zseniális... :) -
Cat #1318 a vércsoportfelsorolás igen érdekfeszítő, fontos információ
-
Cat #1317 bazzeg 
szal egy 30 éves nő játszik egy 15 éves fiut
értem
-
Nézem a Kiddy Grade-et, és azt kell, h mondjam az eszméletlenül lapos és szar kezdés után, egy kellemes meglepetést okozott a sorozat vége. Igaz még nem értem a végére, 5 rész visszavan, de eddig tetszett. Bár nem 1 világklasszis, de jó szórakozás, ha túl tudod élni az első pár részt... :)
-
shinji hangját 1 nő kölcsönözte... :)
seiyuu -
Cat #1314 másik ami érdekes (bocs, csak kicsit még a sorozat hatása alatt vagyok, le kell vezetnem :D)
szal, shinji japán hangja sailor uranus, és a fickó 1965ben született - AZAZ 30 ÉVES!!! ezt én kurvára nem értem, hogy van ilyen hangja egy 30 éves férfinak, hogy el tud játszani egy 15 éves gyereket?? (mármint a sorozat készítésekor, 95ben annyi volt) -
sztem lehetetlen egy animebol filmet csinalni...
mellesleg en 17 voltam amikor megneztem az NGE-t es ertettem:P
Sadun kossz...Full metal sorozatrol valaki tud vmit? -
Cat #1312 jé, imdbn beutöttem hogy evangelion, és egy ilyet is kidobott:
Untitled Evangelion Project (2006) -
Kérdés:
A Golden Boy csak 6 részes? Mert ha igen, akkor elég suta befejezése van. :(
Lehetne 3x ilyen hosszú is! :))))) -
Cat #1310 megnéztem NGE
szerintem ki kéne rakni rá egy 18as karikát - nem holmi erőszak miatt, hanem mert egyszerüen kizárt hogy megértené valaki ilyen kor alatt
érdekes volt -
ja az éneklés pedig azért ilyen vegyes, mert a japánoknál ez a divat a zenében. sajnos. (Kiddy Grade, Tenchi Muyo! GXP, ezekben mind van angol szöveg) -
Kenshin sorrend:
1. Samurai X - Betreyal
2. Rurouni Kenshin TV
3. Samurai X - Reflection -
megvalami:P
Kerdeseim:...Kenshin es Full Metal sorozatokat milyen sorrendbe kell nezni?...mindegyikbol talaltam egy csomot
Animeval kapcsolatban..Szerintetek miert neznek ki arcra az anime karakterek ehhm....nem azsiainak?....hiszen eloszor csak a japan kozonsegnek szolt es az Astro boy is eleg nyugati figuranak tunik(persze csak arcra!)..igaz vegulis szinte egy uj fajt hoztak letre virtualisan hiszen olyan nok nincsennek a vilagon mint az animekban(sajnos)..
Jah meg mondjuk az is rejtely szamomra, hogy miert enekelnek az anime bevezeto+ending zenejebe par szot angolul a tobbit meg japanul..