72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Sadun Tryst
    Kérdés:
    Naruto pontosan hány részes? Mert USTEAM-en 93-ig van fent, és a 93 rész vége akció közben van. szal kell lennie folytatásnak.
    valaki valami megoldást tud?
  • Sadun Tryst
    én Nagykanizsán osztom az észt! :)
    baráti körben már sikerült 4 ember megfertőzöm vele!
  • Gábor
    Kicsit megrázott a super dimensional macross első része, amit kíváncsiságból letöltöttem......rusnya,na! Vagy megszokom, vagy egy újabb sorozatot töltök le belőle:)
    @Bucser
    Ezek a sorozatok összefüggnek?
  • Gábor
    Küldetésem a Földnek ezen a szegletén, hogy megszüntessem az előítéleket, kitágítsam a csőlátókört,elhintsem az értelem magvait,megkedveltessem az animet az arra méltóakkal, és hogy kurva jól érezzem magam úgy általában!
  • Eye-scream

Anime-misszionárius
  • Gábor
    Jelentem az egyik bölcsész érdeklődését felkeltettem! :D
  • magus
    en nekem nge az elso, es hidd el megfoga ragadni, foleg ha viszel ugye kenderkotelet:)
  • Gábor
    A gundam seed még aviban van sajnos az usteamen :/
    Lehet kivárom az ogmet.
    Mibe kezdejk bele? Super dimensional fortress macross, gits-sac,boogiepop phantom?
  • Gábor
    Azért a minőség prioritást élvez :)
    Mi az a gits-tachikoma special edition?
  • Bucser
    De nyomd be együtt gugliba, hogy mecha + anime+ series...

válogasss..
  • Bucser
    MIndegy milyen a mechás story?? mert akkor dögivel van.. nézhetőt akarsz az már sokkal kevesebb:) De pl RahXephon-t és EVA-t is mechas animenek sorolnak...
  • Gábor
    Hmm. Azt hittem a japcsik imádják a mechakat....lehet csak itthon nincs annyi az usteamen?
  • Bucser
    VAnnak még mások is.. Pl a Guyver utsó rész a Rahxephon egyes részeivel vetekszik azt hiszem... Bár grafikai megvalósítása elég gyengusz...

Másrészt nagyon más robotos szériáról nem tudok.. csak talán egyedülálló filmekről mint pl. az M.D.Geist de ez eléggé rossz értékelést kapott ugyanis beteg film:)
  • Gábor
    Ha ezt tudom.....na mindegy, most már ezt is megnézem, de akkor letöltöm a seedet is. Esetleg más mechás cucc? Macrossról és Patlaborról tudok.
  • Bucser
    Ott a főhős nem kiképzett katona... csak a többiek... IMo sokkal emberközelibb és jobban bele tudod élni magad A szereplőkbe...
  • Gábor
    Milyen értelemben más?
  • Bucser
    A seed más teljesen...
  • Gábor
    Folytatom a gundam winget, de a huszadik részig még mindig nem fogott meg :(
    A seed is ilyen, vagy azért az már jobb?
  • Gábor
    Annyira én sem vagyok bizakodó, de a remény hal meg utoljára, mint tudjuk.
  • via_mala
    Jól van. Majd mesélj az eredményről!
  • Gábor
    Egyébként mással nem tudom jobban bizonyítani azt,h nagyon mély filozófiai mondandót közvetíthetnek "sima" rajzfilmek, mint az EVAval.
  • Gábor
    Egy bölcsész reményeim szerint bölcs ész, és nem fogja az ítélőképességét befolyásolni a kereszténységre tett utalások tömkelege.
  • via_mala
    Vigyél kenderkötelet is, mert az NGE elsőre szvsz elég súlyos lesz, és nem fogja lekötni a delikvenst. ;)
    Ráadásul érzékenyen érintheti néhány a kereszténységre vonatkozó direkt utalása.
    Egy szó mint száz, nem a legjobb választás térítésre, de te tudod.
  • CSOCSO
    AMEN:)
  • Gábor
    Hnap megyek keresztes hadjáratra Eva-val! :)Térítek 1000rel! :D
  • CSOCSO
  • CSOCSO
    egyszer leadtak a metropolist... haaat.. az mar jo anime de nem a legjobb film..
  • Sadun Tryst
    1. véleményem szerint is 1 anime sokszor látványosabb jobb, mint 1 film, mert a szereplőket és a környezetet úgy alakítom, ahogy akarom. nem tudom a gagyi effektekkel elbaszni.

2. sokkal tanítóbb és érdekesebb történettel rendelkeznek, mint bármelyik más film vagy sorozat.

3. sokszor sokkal érzelmesebb és mélyebb témákhoz nyúlnak, mint a filmekben, mert a mai filmek csak látványmozik.

4. sokkal csodálatosabb, mesebelibb világot hoznak létre egy animében, mint bármelyik más filmben. erre a legjobb a Miyazaki filmek.

5. olyan karakterek és szereplők vannak, akiket áétalában könnyű megszeretni és könnyű azaonosulni velük. tehát sokka élvezhetőbb egy anime, mint bármelyik másik film.

az én véleményem dióhéjban :)
  • Gábor
    sztem a berserkd nem csúnya
  • Sadun Tryst
    nemtudok róla. én angolul néztem őket.
  • Bucser
    nem mindig van akinek pl a szép graf jön be.. Pl akinek a berserk tetszett először-....
  • via_mala
    Kár erőlködni, szvsz. Akinek eleve csőlátása van, azt nem lehet "megtéríteni". Kell nagy adag nyitottság rá, ez pedig vagy van, vagy kapapáccsal se lehet beleverni valakibe.
    Én is odaadtam a haveromnak 2 anime filmet. Az egyiknek BELETEKERT a közepébe, nézte 5 percet, aztán letörölte a másikkal együtt, pedig az volt a jobbik (Mononoke Hime).
    A másik az, hogy sokan ódzkodnak a japán nyelvtől, meg hogy angol subokat olvassanak. Volt olyan, aki azt írta valamelyik fórumon, hogy bántja a japán nyelv a fülét (asszem vulgárisabban fogalmazott).

Az animé, mint műfaj lényege az, hogy valamilyen forgatókönyv alapján a mindenki által ismert jellegzetes rajztechnikával készítenek egy filmet, vagy sorozatot.
    Ugyanebből a Csendes Óceán túlpartján mozifilmet, vagy tv-sorozatot csinálnának sokmilliós költségvetéssel és híres színészekkel.
    Az animénél tehát csak az interpretáció módja más, és persze sokkal nagyobb az alkotók szabadsága a vizuális megvalósítást illetően.

Meg vagyok róla győződve, hogy az animét nem ismerőknek először Miyazaki filmeket kell vetíteni, arra általában mindenki harap. Azután már jöhet a többi is. :D
    Uff.
  • Gábor
    Ezt általában hiába magyarázom, a vége ua: rajzfilm? bazze 21 vagy....
  • Bucser
    A rajzolt világból kifolyólag nincs megkötve a készítők keze a legdurvább torzulásokat is bevethetik. Ez az ami a képi világot hozza, hogy ennyire egyedi... A csajok olyanok, hogy olyanok már nem is léteznek a földön Nem kell túlsziliknozott röhögőgörcst okozó cicababákat bérelni:) És a készítési költségek is sokkal alacsonyabbak:) ÉS a mondanivaló.. Hát az szerintem inkább a Japán rendezők mentalitásából jön át... A japán filmek és Kínaiak is ilyenek...
  • Eye-scream
    Szvsz az a baj, hogy Mo.-n még nem adtak le semmi olyasmit, amire rá lehetne mutatni, hogy igen, ez anime. Szal hiába magyarázol valakinek órákat róla akkor sem fogja megérteni, hogy miért nézed, mert nincs olyan dolog amhez viszonyíthatná...
  • Eye-scream
    Én speciel szeretem a dragon ballt is... Szerintem kimondottan jó anime, csak kicsit olyan alsóbb korosztályos. Mondanivalója nem sok van, csak a szokásos "a jó legyőzi a gonoszt". De azért én mégis szeretem nézni. Nem tudom miért igazából :)
  • magus
    sokkal jobban eljut hozzád a mondanivalója, mert nem ragadsz le a kép részleteknél, mert ugye rajzfilm
  • Gábor
    Mikor azt mondom, hogy japán rajzfilm, akkor azok a fejek,amik visszanéznek....."ez normális?"Mondjuk amikor utalok Evara, h ott mik vannak, és hozzáteszem rajzfilm......hát vazz, az európai ember olyan szűk látókörű, h nem igaz!
  • CSOCSO
    lol:) nah igen:)
  • CSOCSO
    foglaljatok ossze ti mit gondoltok az animerol!!!
    1) nemely anime jobb mint egy film...
    -komoly tortenettel
    -jobb megvalositassal mint egy egy film (hisz konnyi rajzolni neo tokiot meg robotok stb
    -brutalisabb is lehet
    -soxor komolyabb, pszihesebb vilag...
    meg hasonlok.. ti is irjatok parat .. jellemezzetek az animet!!
    koszke elore!