Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

xblades

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

IMYke2.0.0.0
Saikano így jó ahogy van. 😊
Én a live actiont is megnéztem, és azt is szerettem.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

xblades
Hát nálam a szerelmi mûdrámázás vont le az élvezetébõl, hihetõ de nekem nem tetszik ha a nagy szerelemrõl szól,
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
hogy ilyen könnyen félrelépnek és csak a szexel helyettesíthetik a szerelmet.
De ez magányvélemény, a vége nem jó, azt nem értem csóri gyereknek miért jó hogy megörülve egyedül él a világvége után? Ráadásul reálisan max néhány nappal élheti túl a többieket, de így az õ vége is elég szenvedésekkel teli lenne.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

LasDen
nálam a Saikano 10/10. Nem tökéletes maga az anime, de számomra mégis az 😄
Hogy a vége miért jó? Õszintén megvallva fogalmam nincs 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

DasIsFuck
Remekül lehet ebben a topikba jó animéket halászni😄

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

xblades
Jól ellátva magam vígjáték animékkal, hosszabb vacillálás után neki álltam és megnéztem elsõnek bemelegítésként a Kowarekake no Orgel-t majd rá a Saishuuheiki Kanojo.
Utóbbiban erõsebb drámát vártam (amit mondjuk a 9. részben Akemi személyében túl erõsen meg is kaptam, az utolsó pillanatig kiakasztó annak aki már kilépet a gyerekkor ártatlan világából)
Nem részletezve túl, a szerelmi és érzelmi dráma nekem néhol kissé erõltetetten volt túlspilázva, de ez a japán látásvilág.

Mivel jobban gondban vagyok az a vége értelme, mert ha nem a mögöttes mondanivalót nézem nem sok értelmét látom kissé megmagyarázatlan, miért jó úgy a vége?

De több anime is példát vehetne ebbõl hogyan kell hentai nélkül szexet belevinni a történetbe.

DasIsFuck
Gondolom ez ilyen íratlan szabály, hogy ahol hárem szit van oda a végére ez kötelezõ😄

Az animék nagyon szépen szembe tudják köpni magukat😄

Errõl a Dusk Maiden of Amnesia fináléja egy kitünõ példa, baromi jól felépített,erõs volt amit ott felépítettek, hogy aztán az utolsó jelenetbe az egészet elemeire rombolják le.XD

LasDen
én tartom, akkor is 😄 a vége úgy is az lesz, hogy Yukinon is belehabarodik, mer milyen okos mocsadék vagy valami 😄
A tanárnõ meg gyanús. Ha csak játszana, akkor nem ilyen lenne. Annál sokkal érzelem dúsabbak voltak egyes megnyilvánulásai.

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

IMYke2.0.0.0
Amúgy, tegnap a Nichijou-ban a szarvas vs. igazgató jeleneten hasfájósra röhögtem magam 😊))

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

PetruZ
Azért messze nem nevezném ezt még "harem"-nek, maximum idézõjelesnek. 😊 Hachiman egy pesszimista, egy szarkasztikus "nem akarok belefolyni"-figura, akit Yui csak a gyerekkori barát kiskutyapózában és szemeivel csodál. Yukinon egy sznob, az eleven jégszobor mindazokkal szemben, akik nincsenek az õ szintjén (vagyis rajta kívül mindenki), és csak azért segít bárkinek is, hogy a kiválósága még nyílvánvalóbb legyen. Az érdeklõdése csak azért támad fel, mert Hachi, amikor kiszól a burokból, tökre más, mint bárki más. A tanárnõ meg csak játszik, ki akarja ugrasztani a nyulat a bokorból (meg... akármi 😄 ). Még a cím is kifordított és pesszimista: "Ifjúságom szerelmi története pont olyan elbaltázott, mint ahogy az várható volt"...
A sorozat amúgy tényleg jó volt, a szövegeken néhol lehidaltam, várom már a folytatást én is. 😊
LasDen
azért van ott hárem. Yui egyértelmû, Yukinon alakul, míg a tanárnõ is settenkedik valamiben. De legalább is nem normális, ahogy viselkedik Hachimannal 😄
Mindenesetre én bírtam. Valamennyivel kiemelkedett a rengeteg hulladék és átlag sorozat közül...

IMYke2.0.0.0
Ez némiképp vigasz. Jó lesz félretéve ez - majd a 2. évad BD-rippel együtt.

IMYke2.0.0.0
Nem kizárni akarom õket , hanem azt nem szeretem már, hogy 99%-ban egy adott hím körül forog a sztori.
Szerepeljen szépen csak srác a sorozatban, animében, de ne õ legyen már állandóan a képernyõn, mert már lassan sugárban hányok ezektõl.

PetruZ
Még csak harem központ sem lesz belõle és a két lány is egyenértékû fõszereplõ.
Malakai
Nézz Shoujo, Josei animéket, vagy Shoujo Ai, ha teljesen ki akarod zárni a hímeket.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

IMYke2.0.0.0
Gondolhattam volna akár arra is, hogy barom a srác , de most a "fütyi" arra utalt, hogy kan, srác, fiú, himbilimbis... azaz, nem lány a fõszereplõ.

LasDen
szerintme nem fütyi. sokkal értelmesebb, mint az átlag háram hõs. egy bunkó barom, de pont ettõl jó 😄
de amúgy nemsokáraa jön belõle 2. évad.

IMYke2.0.0.0
"Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru"

1. részt megnéztem, és ezt inkább félreteszem - eleve az zavar, hogy kiderült, a fõszereplõ egy fütyi , és most ehhez nincs kedvem.
Fontos: ezen kép alapján döntöttem a beszerzés mellett, és direkt nem olvastam el a plotot.
A kép alapján úgy tûnt, lányka (lánykák) lesznek a fõszereplõk... 😞

Sebaj, ínséges idõkre, vagy amikor kedvem lesz hozzá, jó lesz.

Lelouch
DasIsFuck
A folytatásból a szerelmi vonulat abszolút kimaradt.

Lelouch
FT S2 3. rész - Sokszor még mindig elég igénytelen megoldásokat lehet látni... Azért legalább az elsõ részeknél jobban odatehették volna magukat.
xblades
Most már megvan a válasz 😊

armageddon666
City Hunter adaptáció Jackie Channel. Valaha készült legjobb adaptáció! 😄 (Bár eredetit nem láttam, de biztos vagyok benne, hogy hû hozzá! 😄)

A hangalámondás pedig csak dob rajta <#eljen>

@

xblades
Na be fejeztem az 1. évadot. Nagyon jó anime volt, semmi mûdráma és semmi komoly fanservice. Ráadásul nem is happy end végû lett, inkább csak befejezett. És ez, plusz a jó szereplõk és folytonos vezetésû történet tette egyedivé ezt. Kevés ilyen van.
A vége sajnálatosan megint az Ending alatt kaptuk, de legalább volt, az elõzõ animét tárgyalva ahol nem számítható ez anime formában.

Viszont nem értem a végén a LastExile aktiválásával mit értek el azon kívül hogy az eddigi rejtekhelyét eloszlatta?
Mert komolyabb értelmet nem láttam abban hogy aktiválták.
A másik a szerelmi szál, ami elégé parlagon lett hagyva, nem igazán foglalkoztak vele a végén már. Bármelyik lánnyal is összejöhetett, ez mi nem tudhattuk meg már.(lehet szándékosan?)
Ahhoz képest hogy idõhuzásként több részen át is egy hárem szállal és a szerelmi érzések vívódásával foglalkoztak.

armageddon666
Azumanga? Történet? :o Újra kell néznem.

@

PetruZ
Szándékosan. Olyanokat kért, amelyeknek nem nagyon van folyamatos sztorija, részrõl-részre nézhetõk és viccesek. A Daioh és a Working is jók, de ilyen szempontból inkább történet-központúak.
efti
Azumanga Daioh* lemaradt? Sztm a Working is * raadasul mindket evaddal.

WWFSMD?

Lelouch
Jaaa. Hát abból már a Megami-hen is csodával volt egyenlõ hogy elkészült... 😄
xblades
Az animéra gondoltam, hogy nem lesz záróévada.

xblades
Köszi, mehetek letölteni😊

Lelouch
Szerinted csak akkor ér véget egy manga, ha rosszul teljesít? 😄 Nagyon is jó eladásokat produkált.
Érdekesnek tûnik. Eddig még nem is halottam róla.

Feliratot vajon készít hozzá valaki?
xblades
Na ez jó, ezt tetszik.
A csók dolog meg jogos 😊, lassan eszembe jut még mi is tetszett meg benne. Így kerek jó vége lett.
Az eladásról meg nem találtam adatott, eszerint ilyen rosszul teljesített?

PetruZ
Ja, csak nem emlékeztem pontosan és a leírás alapján mentem. Amúgy a "hivatalos" neve Tooka.
LasDen
Tohka az, nem? 😄

PetruZ
Date a Live II (AniDB): Ott folytatódik, ahol abbamaradt. Tooka és Yoshino együtt él Shidou-val, mivel csak õ az egyetlen, aki képes kezelni az instabil hangulatváltozásaikat. A két lány (de fõleg persze Tooka) ráadásul ráfügg egy hülye tévés szappanoperára és az abban látottakat látják mindenben, amit Shidou csinál és az ezekbõl levont mindenféle téves következtetések kishíján ismét katasztrófához vezetnek. Aztán ott van még Origami is, aki még mindig nincs teljesen meggyõzve a szülei haláláról, valamint a jelekre felfigyel egy másik társaság is, Origami felettesei, és persze az elsõ évad nagy nemezise, az "idõgyilkos" Kurumi is felbukkan újra...
Vagyis mint volt. 😊 5/10
PetruZ
A kisdobos ahol tud, segít, csupa olyan anime, ahol a sztori másodlagos, vagy nincs is, és poénhalmaz az egész (*-gal kiemelve a kötelezõk a témában): Acchi Kocchi*, Aiura, A-Channel, Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan*, Danshi Koukousei no Nichijou*, GJ-bu*, Ichigo Mashimaro, Joshiraku*, Kill Me Baby, Love Lab, Lucky Star*, Morita-san wa Mukuchi, Namiuchigiwa no Muromi-san, Nichijou*, Non Non Biyori, Saint Onii-san*, Seitokai Yakuindomo*, Shinryaku! Ika Musume*, Tonari no Seki-kun*, Yuyushiki.
Lelouch
Eljutottam odáig, hogy megnézzem a Negima Final mozit. Bûnrossz volt... 😄
5/10
LasDen
ez...ez igen. nem szarral gurigázik 😄

Lelouch
Nem. 😄
Kiderült, hogy több mint aminek látszik. Felülírta a valóságot, és már ténylegesen Keima testvére lett... 😄 Igaz így pl. Haquáék teljesen elfeledkeztek róla, mivel a démonlétét meg nem történtté tette ezzel.

És ez nem vicc... 😄
LasDen
kapott egy tûzoltóautót? 😄

Lelouch
Záróévad? LOL.<#vigyor> Szerintem ne nagyon reménykedj.

"Ja és csók nem csattan a végén sem." A végén SEM? WTF? 😄 Tényleg nem volt, ésszerû okokból, de ezt úgy írtad mintha egyetlenegy csók se történt volna a történet során... 😄

Elsie-t nincs miért sajnálnom, elérte az általa áhított endinget... 😄
Lelouch
Igen, õ nyert. Viszont a szívem megszakad szegény Tenri miatt, mert az utolsó ív alapján inkább neki kellett volna összejönnie Keimával... De hát ez van.
xblades
És tudtok olyan animét még ajánlani ahol tömény poénokkal van tele mint a Seitokai no Ichizon, Haiyore! Nyaruko-san, Yuru Yuri, de nincs komolyabb történet vezetése, hogy külön külön is nézhetõek legyenek a részek.
De ne legyen olyan elvont mint a Gintama, Hetalia, School Rumble.
Csak laza humorra kiélezve.
Köszi

xblades
Igen õrá gondoltam.

xblades
Nos ezt én is sajnálom, bár a mangát nem olvastam de az anime tetszett, végre egy talpraesettebb srác fõszereplõ.
Gondolom akkor jön majd egy záróévad.
A vége meg biztos, hogy a démon lányok visszatértek oda ahonnan jöttek a befutó lány pedig nyilván aki állandóan ott lebzseltetek körülötte (nem emlékszem már a nevére), ha igen akkor sablonos vég, nem egy tucat is van ahol így történik. Ja és csók nem csattan a végén sem.
Ettõl még jó történet max bosszantani fog a vége.
És gondolom Elsie akit sajnálsz.

armageddon666
Ugye
Chihiro?

Mert akkor YES! <#eljen><#eljen><#eljen> Best ending 20xx, et cetera. 😊)

@

Lelouch
Na véget ért a KamiNomi manga.<#rinya><#rinya><#rinya> Nagyon fog hiányozni.<#sir>
És igen, a hárem le lett zárva. A vesztesek közül csak egy lányt sajnálok igazán, de õt nagyon... De ha már úgy esett hogy nem õ nyert, akkor ez az az ending, amit még el tudok fogadni.
War of the Worlds: Goliath elemzés (angol), amit elkövettem.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!