72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Sadun Tryst
    bazz! nem hittem volna, h ilyet megérek... :D
    ezt lessétek meg... ^_^
  • Jagi
    Ja meg az alap kérdés: Ők most szerelmesek?
  • Jagi
    A csajok a Tycoonokat is szeretik. sajna animot nem nagyon néznek...
    Egyszer mikor a kensin OVA2-t néztem sokadszor belenzett.
    Aztán 20 mp-ként kérdezgetett,
    kiaz?
    Kensin. de a faszi azt mondta, hogy Himura!
    Akkor is Kensin.Jó. Még 1 perc.
    És ő ki? Kensin.
    Battousai!Az előbb nem vörös haja volt?
    Most is az.

Szegénynek nem akartam már mondani, hogy Sintá-nak is hivják mert végkép összezavarodott volna.
    Majd megnézetem vele az első movie-t, ugy 1 kicsit érthetőbb lesz!
  • Jagi
    És ha már a diablonál tartunk. Igaz nem konzol(de az 1-et kiadtak PS-re), de ha jól tudom keleti testvéreink is fanatikusan tolták.
  • Jagi
    Ez igaz.
    Ellenpélda: a haverom barátnője pl. előszeretettel UT-zik,
    + CS, NFSU. Ami hab a tortán, hogy mind ő mind az én csjom végigvitte a Diablo2-t is. De nagyon ritka az ilyesmi!
  • Waterhorse
    A témától kicsit eltérően reagálnék az az alábbi írásokra!

És a Daikatana, meg az ONI? Ezek is FPS-esek, én nem tudom, de legalábbis stílusra és címre ezek is japán játékok, de megemlíthetném a Shogo-t is ami eléggé felejthető volt, bár én szerettem és nekem tetszett, de az pl. biztosan japán.

A magyar női játékosok pedig szívesen játszanak Sims-ekkel, bár ezen kívül kétségtelen, h nem nagyon tudtuk még őket játékra bírni:))
  • Jagi
    Minek a japónak Zelda? Ők tudnak csinálni FF-t + Onimushá-t.
    :DDD
  • Jagi
    Olyan amilyen, aki kínozni akarja szemét, nézze! :DD
  • Jagi
    A fikázás nem az emberre, hanem a termékre értendő!
  • Bucser
    Ez nagyon LOL ez a cikk:)
  • Cat #2776
    "A gaijin-szivatásnak valóságos hagyománya van Japánban. Ha nincs a hülye fehér ember, akkor ma nincs Tekken."
    :DDDDD
  • Cat #2775
    ugyan nem szorosan anime, de érdemes elolvasni

Japánban nincs warez, ám ebben az országban nem szeretik a nyugati játékokat sem. Az egész ízlés kérdése: Street Fighter II vs. Mortal Kombat. Előbbi siker ott is, itt is - utóbbi 1993-ban akkorát bukfencezett a japán premieren, hogy arról kellett volna Hollywoodnak filmet forgatnia, nem az idióta játékról.

A japánok mások. Máshogy élik meg az ilyesmit. Míg a nyugati gyomor beveszi, mi több, az elme parancsára a nyugati test leborul a japán szerepjáték előtt (Final Fantasy, anyone?), és megeszi a japán játékok jelentős hányadát, addig nekik nem jön be a fatality, nem jön be az FPS, nem jön be az Xbox. Zelda, Mario és Pokémon uralják a nyugati eladási listákat, a nyugati játék viszont nem tényező Japánban. Kulturális különbségekről van szó. Szerteágazóbb, sokrétűbb a piac. Jelentős a női játékosok száma - a nyugati videojáték ma sem tud mit kezdeni a lányokkal (soha nem tudott). Barbie Horse Adventure, meg Solitaire szinten kezeli őket.
  • Sadun Tryst
    vagy még rosszabb. a hentaival vagy a sailor moonnal. ahol talán még az utóbbi a jobb eset...
  • magus
    ha nem a db vel azonositjak, akkor az oriasrobotokkal.
  • CSOCSO
    nah igen.. neha mikor aszondom anime buzi vagyok azonnal mindenki: dragon ball???
    es kb olyan cikinek erzem mintha hentaira izgulnek...
    ami szerintem kb ugyanolyan gaz mint a db.. jo sokat nem lattam csak parbol 1-1 reszletet. .de ugyanugy mozognak semmi valtozatossag.. stb..viszont a finom es leginkabb bugyis erotika bejon az animekban...
  • CSOCSO
    ne foglalkozz man a DB vel.. en se birom.. hanyingert kapok tole.. felall a hatamon a szor stb..

nem ecsetelem miert mert ugyan attol amitol neked is.. ugyan azok a harc jelenetek utik vagjak egymast aztan repkednek ossze vissza.. suhog korulottuk a vilag meg stb.. BROAF!!!! de vannak akiknek tetszik. .nemtom miert de tetszik nekik..szarom le.. te is szard le...

GITS 2 grafikajarol: CGIs anime orgia volt. de most lestem meg a gits 1 et.. ugy vagyok vele hogy szivesen neztem volna normalisan megrajzoltan..persze a mai kor szintjen.. tehat meg szebb mint a gits1 de ugyanugy kezzel rajzolt...
  • Cat #2770
    majd a cooltv változtat :)
  • Waterhorse
    Az még a jobbik eset, ha tudják, hogy az is anime, de ha valaki tejes anime-analfabéta annak magyarázhatom, hogy a BD is az, de xy anime-ok nem olyanok mint az, mert vannak felnőtteknek szólók, és jobb híján nem tudom mivel fölkelteni a pártatlanok érdeklődését, csak, ha megemlítem az egyes anime filmekből a brutalitást vagy a vért.
    Sajnos a hozzánemértők tényleg DB-vel azonosítják ezt a műfajt, és ezáltal gyerekesnek tartják, így nem tudok nekik jobb ellentapasztalattal jönni mint a durvaság és a sok vér, ami ugye megint nem a legmegfelelőbb bemutatása ezeknek a filmeknek.
    Erről is csak a magyar tv csatornák, meg persze az általános magyar felfogás tehet, nem ismerik az anime műfaját és a valóságot teljesen elferdítve etetik meg velünk, meg persze hiány is van belőle nálunk.
  • Sadun Tryst
    FF-es hangulat? akkor felkerült a listámra...
  • Gábor
    Last Exileba kezdtem bele. Gyönyörű és hangulata kicsit FF-re emlékeztet.
  • Bucser
    Nausicaa-t látta már valaki? Vagy mondjuuk a Green Legend RaN-t??? Green legend nagyon jó ahogy tudom De Nausicaaról jókat hallottam csak még nem volt időm megnézni.-..
  • Sadun Tryst
    ismerős... :)
    nekem is ez volt egy ideig. de aztán megnézettem velük egy pár jobb animét, oszt már ez megy...
    "Olyan mint a Cowboy?" :D
    másfajtát már nem is hajlandóak megnézni.
    kivétel a Naruto, mert az tényleg olyasmi mint a DB, csak 100000x jobb nála, mert tele van poénnal, és kurva jó története is van :)
  • Bucser
    Jó sry csak már a hideg futkos a hátamon, hogy megemlítem az anime témát egy animementes környezetben és kapásból: "Az olyan mint a Dragonball??"
  • Sadun Tryst
    szerintem az Akra tartja magát a legjobban korához képest. valami eszméletlen jók a színek és az effektek még mai szemmel is! hihetetlen milyen szép az az anime!
  • Waterhorse
    Láttam az Akirát, éppen azt ecseteltem lejjeb. De a DB-n kívöl még jó pár filmet sorozatot végignéztem már.
    Azért a DB-t nem szabad ilyen nevekkel összehasonlítani mint Lodoss War vagy Trigun, teljesen eltérő alkotások, ez olyan mint ahogy én nem említhettem meg egy mondatban, a Totoroval. Attól, hogy neked/nektek nem tetszik, a maga nemében DB akkor is megállja/megállta a helyét.

Ha nem akartok erről beszélgetni, ám legyen, de akkor inkább hagyjátok válasz nélkül a hozzászólásaimat, mert sztem az utolsó mondatod kicsit talán erős volt, hacsak nem vagy moderátor. Én nem vagyok az, éppen ezért én sem válassztok ki találomra egy anime-ot ami nekem nem tetszik és önhatalmúlag kitiltom a témából az arról való diskurálást, ha az vagy akkor bocs. Szóval ettől eltekintve erre nem kell válaszolni és részemről lezárva.

Ha nincs mire irnom a DB-vel kapcsolatban akkor én sem írok.
    Ha már nem tudok érdemileg hozzászolni akkor nem írok.
    Ha olyan a hozzászólás amihez nem lehet érdemileg szólni akkor sem írok.
    Ha vki besokall, és személyeskedésbe vág át akkor sem írok.

Egyszóval szorítkozom a témára, ha nincs rá igény, akkor no comment...
  • magus
    nem a fantasy-t, hanem az animet na:D almos voltam mar es buliban voltam:)

na szal az anime stilust...
  • Bucser
    miért véded ennyire szerencsétlen DB-t??? Az első Dragonball jó volt az első bajnokságig. Ami utána van az marhaság!!! Történet nulla érzelmek nulla mert mindig mindenki feltámad úgyis a végén és én pl idegrángást tudok kapni attól, hogy 2 percen át ugyanazt a 20 frame-ből álló ütésváltást mutatják...

Nézz meg végre egy IGÉNYES anime sorozatot és azután mond, hogy a DB ilyen meg olyan... JAvaslom mint mondtam kezdésnek Trigun-t Bebopot de jöhet Record of Lodoss war OVA és TV is... Nézhetsz régebbi sorozatot is.. pl GUNSMITH cats is elég ősi vagy nézd meg PL az Akira-t... ezekben mindben van valami amit abszolút hiányolok a DB-ből... ÉS Dragonball téma lezárva!!!!!!
  • Waterhorse
    "A db-vel az a baj, hogy nagyon hanyag a grafikája."

Ezt a síma db-re értetted vagy úgy állesz cuzámmen az összes db sorozatra? Az én véleményem szerint még mai szemmel is igényesnek mondhatók az árnyékolások, a karakterek kidolgozása, a mozgások. Nem akarok ide most képeket beszúrni, mert mindenki tudja a db-nek milyen a garfikája, és nézzük már meg, hogy pl. a Zedet 89-ban kezdték készíteni, és a korhoz viszonyítva kéne értékelni. Most kijött a GITS 2 és ami nem üti meg annak a szintjét az már nem is jó látványilag? Nem feltétlen a vizuális orgia a legfontosabb egy anime filmben sztem, én nem csak azért nézem őket, mert szép rajzok, és igényesen kidolgozott grafikájik van. Nekem pl meg nem jött be az Akira grafikája, a rajstílusból kiindulva, ha nem tudnám, hogy anime azt mondanám nem az. Nagyon szép, de a külalakja nem volt még megközelítőleg sem anime hatású.

Semmi probléma nincs ezzel, de ezek szerint te nem szereted a Toriyama rajzfilmeket (DB, Dr. Slump, Dragon Quest stb.)
  • Bucser
    Escaflowne egy elég szép szerelmes történet és fantasy:) A Sorozat. Vagy ott a Record of Lodoss war az is klasszikus fantasy alapokon nyugszik. De ezeket valaki vagy szeretei vagy nem.. ha szerette a gyűrűk urát akkor szereti a fantasy-t:)
  • Cat #2757
    fogadjunk hogy lány :D (ha fiu akkor meg buzi :D)
  • Cat #2756
    én mostanában "ajjije"-t nyomok :>
  • magus
    Amugy szerintetek egy olyannak, aki utalja a scifit, az oriasrobotokat, a fantasyt, hogy lehet megszeretteni a fantasyt? marmint kb olyan komoly film, mint a gits, vagy ilyesmi van?:)
  • Sadun Tryst
    sovány vigasz... :D
  • Bucser
    Haverom erre szokta mondani "IJ:D"
  • Sadun Tryst
    ilyenkor örülök, h pont 1 hete írtam ki DVD-re az összes jelenleg létező Ghost in the Shell-t...
    kicsit jobb lett volna ha azt írom ki, amiben van japán és magyar szinkron is. főleg, h japán verzióhoz beépített magyar felirat lenne... :/
  • CSOCSO
    fentvan szerveren.. de ha megvan a 800 megas dvd ripes akkor megvan az arra valo szinkron
  • Factor_007
    örök hálám hogy szoltál. Képes lettem volna masodzsor is lemaradni róla
  • Sadun Tryst
    má' megvan videókazin ;)
  • Tatyla
    Ma 23.40 M2: GHOST IN THE SHELL!!!!
  • Gábor
    Nem tudom mi okozza :((