72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#2768 FF-es hangulat? akkor felkerült a listámra... -
Gábor #2767 Last Exileba kezdtem bele. Gyönyörű és hangulata kicsit FF-re emlékeztet. -
#2766 Nausicaa-t látta már valaki? Vagy mondjuuk a Green Legend RaN-t??? Green legend nagyon jó ahogy tudom De Nausicaaról jókat hallottam csak még nem volt időm megnézni.-.. -
#2765 ismerős... :)
nekem is ez volt egy ideig. de aztán megnézettem velük egy pár jobb animét, oszt már ez megy...
"Olyan mint a Cowboy?" :D
másfajtát már nem is hajlandóak megnézni.
kivétel a Naruto, mert az tényleg olyasmi mint a DB, csak 100000x jobb nála, mert tele van poénnal, és kurva jó története is van :) -
#2764 Jó sry csak már a hideg futkos a hátamon, hogy megemlítem az anime témát egy animementes környezetben és kapásból: "Az olyan mint a Dragonball??" -
#2763 szerintem az Akra tartja magát a legjobban korához képest. valami eszméletlen jók a színek és az effektek még mai szemmel is! hihetetlen milyen szép az az anime! -
#2762 Láttam az Akirát, éppen azt ecseteltem lejjeb. De a DB-n kívöl még jó pár filmet sorozatot végignéztem már.
Azért a DB-t nem szabad ilyen nevekkel összehasonlítani mint Lodoss War vagy Trigun, teljesen eltérő alkotások, ez olyan mint ahogy én nem említhettem meg egy mondatban, a Totoroval. Attól, hogy neked/nektek nem tetszik, a maga nemében DB akkor is megállja/megállta a helyét.
Ha nem akartok erről beszélgetni, ám legyen, de akkor inkább hagyjátok válasz nélkül a hozzászólásaimat, mert sztem az utolsó mondatod kicsit talán erős volt, hacsak nem vagy moderátor. Én nem vagyok az, éppen ezért én sem válassztok ki találomra egy anime-ot ami nekem nem tetszik és önhatalmúlag kitiltom a témából az arról való diskurálást, ha az vagy akkor bocs. Szóval ettől eltekintve erre nem kell válaszolni és részemről lezárva.
Ha nincs mire irnom a DB-vel kapcsolatban akkor én sem írok.
Ha már nem tudok érdemileg hozzászolni akkor nem írok.
Ha olyan a hozzászólás amihez nem lehet érdemileg szólni akkor sem írok.
Ha vki besokall, és személyeskedésbe vág át akkor sem írok.
Egyszóval szorítkozom a témára, ha nincs rá igény, akkor no comment... -
#2761 nem a fantasy-t, hanem az animet na:D almos voltam mar es buliban voltam:)
na szal az anime stilust... -
#2760 miért véded ennyire szerencsétlen DB-t??? Az első Dragonball jó volt az első bajnokságig. Ami utána van az marhaság!!! Történet nulla érzelmek nulla mert mindig mindenki feltámad úgyis a végén és én pl idegrángást tudok kapni attól, hogy 2 percen át ugyanazt a 20 frame-ből álló ütésváltást mutatják...
Nézz meg végre egy IGÉNYES anime sorozatot és azután mond, hogy a DB ilyen meg olyan... JAvaslom mint mondtam kezdésnek Trigun-t Bebopot de jöhet Record of Lodoss war OVA és TV is... Nézhetsz régebbi sorozatot is.. pl GUNSMITH cats is elég ősi vagy nézd meg PL az Akira-t... ezekben mindben van valami amit abszolút hiányolok a DB-ből... ÉS Dragonball téma lezárva!!!!!! -
#2759 "A db-vel az a baj, hogy nagyon hanyag a grafikája."
Ezt a síma db-re értetted vagy úgy állesz cuzámmen az összes db sorozatra? Az én véleményem szerint még mai szemmel is igényesnek mondhatók az árnyékolások, a karakterek kidolgozása, a mozgások. Nem akarok ide most képeket beszúrni, mert mindenki tudja a db-nek milyen a garfikája, és nézzük már meg, hogy pl. a Zedet 89-ban kezdték készíteni, és a korhoz viszonyítva kéne értékelni. Most kijött a GITS 2 és ami nem üti meg annak a szintjét az már nem is jó látványilag? Nem feltétlen a vizuális orgia a legfontosabb egy anime filmben sztem, én nem csak azért nézem őket, mert szép rajzok, és igényesen kidolgozott grafikájik van. Nekem pl meg nem jött be az Akira grafikája, a rajstílusból kiindulva, ha nem tudnám, hogy anime azt mondanám nem az. Nagyon szép, de a külalakja nem volt még megközelítőleg sem anime hatású.
Semmi probléma nincs ezzel, de ezek szerint te nem szereted a Toriyama rajzfilmeket (DB, Dr. Slump, Dragon Quest stb.) -
#2758 Escaflowne egy elég szép szerelmes történet és fantasy:) A Sorozat. Vagy ott a Record of Lodoss war az is klasszikus fantasy alapokon nyugszik. De ezeket valaki vagy szeretei vagy nem.. ha szerette a gyűrűk urát akkor szereti a fantasy-t:) -
Cat #2757 fogadjunk hogy lány :D (ha fiu akkor meg buzi :D) -
Cat #2756 én mostanában "ajjije"-t nyomok :> -
#2755 Amugy szerintetek egy olyannak, aki utalja a scifit, az oriasrobotokat, a fantasyt, hogy lehet megszeretteni a fantasyt? marmint kb olyan komoly film, mint a gits, vagy ilyesmi van?:) -
#2754 sovány vigasz... :D -
#2753 Haverom erre szokta mondani "IJ:D" -
#2752 ilyenkor örülök, h pont 1 hete írtam ki DVD-re az összes jelenleg létező Ghost in the Shell-t...
kicsit jobb lett volna ha azt írom ki, amiben van japán és magyar szinkron is. főleg, h japán verzióhoz beépített magyar felirat lenne... :/ -
#2751 fentvan szerveren.. de ha megvan a 800 megas dvd ripes akkor megvan az arra valo szinkron -
#2750 örök hálám hogy szoltál. Képes lettem volna masodzsor is lemaradni róla -
#2749 má' megvan videókazin ;) -
#2748 Ma 23.40 M2: GHOST IN THE SHELL!!!! -
Gábor #2747 Nem tudom mi okozza :(( -
Gábor #2746 Mi a fene lehet akkor? Mindjárt megkérdezem a fórumon. -
Jinchuu #2745 Nekem is jól jön! Semmi gondom nincs vele! -
#2744 nekem most is maxal jön (90k)... -
Gábor #2743 Mostanában olyan lassan jönnek a filmek usteamről :( -
#2742 akkor lehet felakasztom magam..
meglesnetek nekem hogy az usteamon levo GITS avi verzioja fent van meg es ha igen akkor hany megas?? mert nekem majdnem 900 megas GITS em van -
#2741 OFF (talán...)
"Na mindegy Plz zárjuk le a témát, mert senkinek semmi joga
a másikat fikázni egy hülye mondat miatt. azért írunk ide, hogy tanuljunk."
Na de ki fikázta itt a másikat egy szóval is?:))
Viszonylag kultúrált formában beszéltük meg a nézeteltéréseinket ezen a témán belül, és senki nem személyeskedett, vagy anyázott, szerintem elég korrektek voltunk.
Igen-igen azért vagyunk itt, hogy tanuljunk + hogy véleményt nyílvánítsunk a fórumszabályok határait NEM átlépve. Ez esetben nem léptük át a határokat, és végeredményben abból tanul az ember, hogy elolvassa a hozzászólásokat, és ahány ember annyiféle vélemény. Engem még az se zavar, ha valaki túlságosan kritikus szemmel ír vmiről, csak racionális legyen, és szorítkozzon támpontokra, tényekre.
Sztem nem volt fikázás, ez a beszélgetés ami köztem és a többiek között megy sztem még mindíg jobban érthető a laikusok vagy az újabb érdeklődők számára, mint az hogy most divx-es, dvd-ripes, ac3 hagos, vagy vhs verzó, vagy melyik falyta rip ez, vagy éppen az az anime film.
A mondat NEM volt hülye, amiből indult ez a beszélgetés, csak bántó egy kicsit, amit én a lekemre vettem és megpróbáltam megvédeni szeretett filmeimet ennyi a tényállás:))) -
#2740 Mindegy hát! Fizikailag lehetetlen megcsinálni az aquvilla lövést is! -
#2739 hmm akkoriban én járhattam vagy 3.-4.be...én mindig a Cézár(vagyki) akartam lenni mert az olyan gonoszvolt:P...
DBvel nekemsincs semmi bajom habár azokkal az animékkel amikről úgy általában itt szó esik egy oldalon emlegetni nem lehet(nemértem akkor, hogy a Narutot miért lehet de mindegy) -
#2738 Akkor 1 passz időtartamig! -
#2737 Igen! -
#2736 nekem az teccett benne, hogy dombon volt az összes pálya... :) -
Cat #2735 én 10 percig birtam, sztm rettenetes volt :D -
#2734 Arra én is emléxem :D
Volt egy gyerek akinek az volt a "szuper" támadása hogy "szuper magnum!" :D -
#2733 Nem pálya ördöge volta magyar ford. az elsők között volt Mo.-on Az nekem is bejött mikor 5 részen keresztül futották át a pályát.
Egy hét múlva ránéztem asztem ua. de a haver azt mondta, hogya kapus mintha védett volna végig az előző részben, úgyhogy ez 1 új támadás! :DDD -
#2732 A db-vel az a baj, hogy nagyon hanyag a grafikája. Az első sorozat lehet gyerekes volt, de több poén egy részben,
mint a többi sorozatban összesen(megjegyzem németül ez is élvezhetőbb, de a hun versionnal sincs bajom)!
A z és a gt az übertáp lények Songoku általi halála.
nagyon elszálltak az alkotók.
Sztem a többiek nem úgy értették, hogy a DB v. a Yugi szar, lehet nézhető csak őket nem köti le. a látvány, vagy éppen a story-ja miatt.
Itt elsősorban a látványon van a hangsúly. Igényesség mindenek előtt. Visuális orgia (pl.: Gits2) Vagy ami nagyon bejott nem movie (sorozat) a Scrapped Princess. Abban minden van. Akció, marhgaság, érzelem, sztem a vége 1 kicsit alakulhatott volna másképp.
Na mindegy Plz zárjuk le a témát, mert senkinek semmi joga
a másikat fikázni egy hülye mondat miatt. azért írunk ide, hogy tanuljunk. Jó tapasztalat. Meg ha unatkozunk sem vagyunk egyedül. -
#2731 Hát speciel a Yugiot én se csipázom annyira, de a DB azért szerettem/szeretem, mert talán kicsit olyan amierikai comics-os beütése van, és ez az a téma ami az anime mellett nagyon közel áll a szívemhez, Persze el van túlozva a sok feltámadással, meg azzal, hogy Songoku gyak le a végén mindenkit, de szerintem a szülőföldjén is, és egyéb országokban is, nagy sikere volt, és nagy nézettsége, nem véletlenül készítetek belőle 3 sorozatot sok 100 résszel, több moviet, + egy élőszereplős filmet is. Ez az anime szégyene lenne? Nyereséges volt persze, volt nézőtábora nem is kicsi és csinálták, és azt nem gondolnám, hogy ezt csak a 15 év alatti gyerek nézők érdeme lenne, h csak belőlük állna a nézőközönség, eleve nem is olyan kicsiknek csinálták, mert a kamaszgyereket akarták megcélozni, csak kinőtte magát. A sima Bragon Ball-t megfigyelitek sokkal gyerekesebb is mint az utódai.
A pénzcsinálás: most ki az a rendező, alkotó aki nem azért csinál filmet, hogy pénzt keressen? Nem csak ez motiválja természetesen, de ki állna neki anime filmet, vagy bármit csinálni amin nincs profit, és ha már bejött az ötlet, miért nem csinálja addig amíg még van rá érdeklődés, igény, kereslet.
Most megint föll kell hoznom a Totorot, amivel egyébként semmi bajom nincsen, de miért nem említhetnénk 1 mondatban a BD-vel amikor ez is anime meg az is. Ez egy kategória ilyen szmpontból, még ha nagyon tág is, nem szorítkoztam feltétlenül stílusra, de az animok között, mint minden más ill. az összes animme-al együtt meg lehet említeni, de még az anime-on belül is említhető egy lap alatt, mert sztem a nézőközönség a megcélzott tábor ugyanaz. Tehát ezen belől még szükíthetjük a kört mert a két film ugyanúgy gyerekeknek is szól, és ugyanúgy nem a komoly, mély gondolatok jellemzik őket. Persze van tanulsága, de az eléggé, meseszerű és gyerekésszel is felfogható. -
#2730 Vááááááá! -
#2729 Szvsz az usteam már megcsinálta a magyar szinkronos GitS movie-t 2 CD-s .mkv változatban (Ghost_in_the_Shell_Multi_Language (hundub_japdub_engdub_hunsub_engsub)).