72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Gábor
    #2823-ra van ötleted? Az X kilencedik epizódja olyan kockás,hogy sakkozni tudnék rajta :(
  • Gábor
    Most már rájöttem, hogyan működk! Köszönöm!
  • via_mala
    A frontend nem tartalmazza magát a lejátszót!!!
  • Gábor
    Megint én nyafogok: mit lehet tenni, ha a film állati kockás, szétfolyik a kép, stb?
  • Gábor
    Miért nincs nékem input.conf fájlom vajon?
  • Gábor
    Valahogy ez a frontend nálam nem nagyon akar működni...
  • Gábor
    Domo arigato sempai ;)
  • via_mala
    Azért nem csúszik VLC-vel, mert az sem használ kódeket, csakúgy mint az mPlayer. Az egyéb, kódekeket használók pedig akkor szoktak ilyet művelni, ha egy stream-re több filter mászik rá. Ha GSpot-tal megnézed az .avi állományt, akkor látod az Audio Path-ban, hogy hány szűrőn megy át (pl.: (S) --> AVI Splitter --> MPEG Layer-3 Decoder --> Morgan Stream Switcher --> (R)). Ha túl sok, akkor uninstallálhatsz valamit, vagy használd inkább az mPlayert.

Manipulálás az mPlayer-ben lejátszás közben: az audió-t és a feliratot is lehet. Szemezgettem az input.conf-ból:
    - audio_delay 0.100
    + audio_delay -0.100
    z sub_delay -0.1
    x sub_delay +0.1
    r sub_pos -1
    t sub_pos +1

j-re a következő alkalmas feliratot teszi a képernyőre, v-re eltünteti a feliratot, és úgy rémlik, hogy y, g-vel nagyobb ugrásokkal is el lehet tolni a feliratokat (talán 5 másodperccel).
    Az mPlayer is le tudja játszani a hibás fájlokat, ráadásul az avi-n kívül kismillió más formátumot is támogat, pl.: OGM, MKV, MPEG, WMV.
    Alapban parancssoros, de már létezik ehhez is Windows-os frontend: MPlayer Frontend
    Ja és magyar fejlesztésű!
    http://www.mplayerhq.hu/
  • Ersiman
    MediaPlayerClassic, én ezzel tudom legjobban a TV képrnyőjéhez igazítani a képméretet.
  • Gábor
    Csocsokám a gordian knot "isteni" codec packot milyen lejátszóval nyomod? Egy barátom gépére tenném fel, nem a magaméra, fére ne értsd!
  • Gábor
    Érdekes, ezzel a vlc playerrel nem csúszik a felirat....hmm....lehet megbolondult a bsplayerem ennyi év után?
  • Gábor
    Az újak többsége ogm,legalábbis ez tűnik a tendenciának.
  • Gábor
    Nem néztedm feliratozóban. Mindjárt letöltök egyet. Amúgy létezik olyan lejátszó, amivel manipulálható a film lejátszás közben?
  • Bucser
    vagy ha divx a fájl akkor ráeresztek egy divfix-et...
  • CSOCSO
    feliratozo progiban is csuszik???
    subtitle maker pl...
  • Cat #2811
    én néha kiegészítésképpen a videolant szoktam használni, főleg hibás fájlok esetén. Mivel saját belső motort használ, eddig minden olyan hibás képkockával kezdődő, vagy sérült fájlt is lejátszott, amibe media player, bsplayer belefagyott. Viszont a kezelőfelülete szerintem tul puritán, szal nem elsődlegesnek használom. De hiba esetén nem töltök semmit ujra, hanem azonnal ezzel játszom le!
  • Gábor
    Apropó. bsplayeren és mplayeren kívül van még használható?
  • Gábor
    Spoiler

Még valami: nagyon sajnáltam Deeo-t, Luciola-t, de leginkább Alexet és Sophiát. Szegény Deeo, úgy élni,hogy tudja mi lesz belőle....:(
  • CSOCSO
    :)
  • Sadun Tryst
    Érdekesség:
    Észrevettétek már, hogy az End of Evangelion végén fecsendül egy The Beatles szám? Pontosabban pedig a Hey Jude. Igaz kicsit át van dolgozva, de a zene és a ritmus szinte teljesen ugyan az. ^_^
  • Gábor
    Spoiler

Ja, és a hajó a végén, mikor aktiválódot effektíve rendbe rakta az időjárást.
  • Gábor
    SPOILER CSOCSO!

Szvsz az egy kolonizáló hajó volt, ami egyszer lakhatóvá kellett tegye eme bolygót. Kicsit Xenogears-esen történhetett, hogy a legénység vmiért elhagyta a hajót, és azok leszármazottai alkották a három frakciót.
  • via_mala
    Én már elég régen láttam, de nem igazán értettem a végét. Mi vagy ki volt a Last Exile??? És miért küzdöttek érte? Mit oldott meg? A CGI viszont nagyon szép volt.

Befejeztem a Texhnolyze-t, leírásom itt: #3686 olvasható.

Apropó: anime-mx-szel sosem volt semmilyen problémám.
  • Gábor
    Apropó, anime-mx munkáknál csak nekem csúszik a felirat? Last exile és most az x tv series csúszik...:(
    Lehet lejátszó a ludas (bsplayer,mplayer)?
  • Gábor
    Last Exile.....csak ajánlani tudom, most fejeztem be......kicsit szomorú vagyok......
  • Sadun Tryst
    szerintem mondhatom mindenki nevében, hogy: IGEN ^_^
  • Mike
    Oshii Innocence-je megvan vkinek?
  • Jagi
    Az van.
  • Sadun Tryst
    valszeg akkor az lehet a baj. de leginkább a VobSub, ha fent van...
  • Jagi
    Asszem neken is. BSplayer?
  • Sadun Tryst
    nekem OGM-ben van meg, szal ilyen gondom nincs... :)
  • Sadun Tryst
    gyerekkorának az számít, amikor még kicsi volt. és igaz, kisebb hibák vannak az írásomban, mert 10 perc alatt írtam meg. és mint lejebb is írtam, csodálkoztam is, h bekerült...
  • Jagi
    A Bebop-pal csak 1 a baj.
    Az égetett angol felirat. Ha feheren marad a magyar igencsak kell sasolni!
  • via_mala
    SPOILER veszély!!!

Én is elolvastam a Trigun ismertetődet, és én is fennakadtam azon, hogy rondácskának minősítetted a megrajzolást, de hát minden review-t szubjektívnek kell tekinteni.
    Másrészről: nem gyerekkorában pusztított el egy egész várost, hanem 40 évvel korábban, de mivel kb. 80 éves, úgyhogy már akkor is ugyanígy nézet ki (kb. 22-23 évesnek). Valójában nem is volt klasszikus értelemben vett gyerekkora, mivelhogy nem is ember.
    És valóban nem amnéziás, csak számunkra derül ki csak lassan, hogy milyen sötét rejtély lappang a múltjában.
  • Sadun Tryst
    én mindenhol azt olvastam, h amnéziás, és részletesen nyeri vissza az emlékezetét, ahogy jönnek az események. na mind1.
    a cowboy pedig sokkal szebben meg van rajzolva. a karakterek tényleg szépek, azt írtam is, h nagyon jók, viszont azt tényleg elfelejtettem odaírni, h amik igazán nem teccenek, azok a hátterek voltak. a cowboy-ban fényévekkel szebb hátterek vannak...
  • Bucser
    Sadun: Nem tudom miért írtad, hogy 98-hoz képest gyenge a garfikája.... Ugyanolyan mint a Bebopé és egy időben készültek. a karakterek ugyanolyan nyúlánkak és a mozgás is hasonlóan szépen animált egyedül a vicces részeknél vannak az alacsonyframes ugrabugrák:) De azok jók oda.. És amikor komoly részek vannak a karakterek arcai is nagyon jó minőségűek (nézd csak meg azt a képet amikor Vash szemei kéken izzanak és vér folyik az arcán... szerintem jó lett.... Na mind1 ez csak az én véleményem... Jahh és Vash nem amnéziás... Hanem tudatosan nem akar szembenézni a sorsával!!!
  • Jagi
    Az se gyenge!
  • Sadun Tryst
    arigato! ^_^
  • Jagi
    Az igen!! Congrats!
  • Sadun Tryst
    haverom csaja is végigvitte a Diablo 2-t :D
    de ez még semmi. egy lány ismerősöm pedig Max Payne 2-zik, és a kedvenc játéka a Silent Hill 2... naszóval... :)