72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#2808 :) -
#2807 Érdekesség:
Észrevettétek már, hogy az End of Evangelion végén fecsendül egy The Beatles szám? Pontosabban pedig a Hey Jude. Igaz kicsit át van dolgozva, de a zene és a ritmus szinte teljesen ugyan az. ^_^ -
Gábor #2806 Spoiler
Ja, és a hajó a végén, mikor aktiválódot effektíve rendbe rakta az időjárást. -
Gábor #2805 SPOILER CSOCSO!
Szvsz az egy kolonizáló hajó volt, ami egyszer lakhatóvá kellett tegye eme bolygót. Kicsit Xenogears-esen történhetett, hogy a legénység vmiért elhagyta a hajót, és azok leszármazottai alkották a három frakciót. -
#2804 Én már elég régen láttam, de nem igazán értettem a végét. Mi vagy ki volt a Last Exile??? És miért küzdöttek érte? Mit oldott meg? A CGI viszont nagyon szép volt.
Befejeztem a Texhnolyze-t, leírásom itt: #3686 olvasható.
Apropó: anime-mx-szel sosem volt semmilyen problémám. -
Gábor #2803 Apropó, anime-mx munkáknál csak nekem csúszik a felirat? Last exile és most az x tv series csúszik...:(
Lehet lejátszó a ludas (bsplayer,mplayer)? -
Gábor #2802 Last Exile.....csak ajánlani tudom, most fejeztem be......kicsit szomorú vagyok...... -
#2801 szerintem mondhatom mindenki nevében, hogy: IGEN ^_^ -
#2800 Oshii Innocence-je megvan vkinek? -
#2799 Az van. -
#2798 valszeg akkor az lehet a baj. de leginkább a VobSub, ha fent van... -
#2797 Asszem neken is. BSplayer? -
#2796 nekem OGM-ben van meg, szal ilyen gondom nincs... :) -
#2795 gyerekkorának az számít, amikor még kicsi volt. és igaz, kisebb hibák vannak az írásomban, mert 10 perc alatt írtam meg. és mint lejebb is írtam, csodálkoztam is, h bekerült... -
#2794 A Bebop-pal csak 1 a baj.
Az égetett angol felirat. Ha feheren marad a magyar igencsak kell sasolni! -
#2793 SPOILER veszély!!!
Én is elolvastam a Trigun ismertetődet, és én is fennakadtam azon, hogy rondácskának minősítetted a megrajzolást, de hát minden review-t szubjektívnek kell tekinteni.
Másrészről: nem gyerekkorában pusztított el egy egész várost, hanem 40 évvel korábban, de mivel kb. 80 éves, úgyhogy már akkor is ugyanígy nézet ki (kb. 22-23 évesnek). Valójában nem is volt klasszikus értelemben vett gyerekkora, mivelhogy nem is ember.
És valóban nem amnéziás, csak számunkra derül ki csak lassan, hogy milyen sötét rejtély lappang a múltjában. -
#2792 én mindenhol azt olvastam, h amnéziás, és részletesen nyeri vissza az emlékezetét, ahogy jönnek az események. na mind1.
a cowboy pedig sokkal szebben meg van rajzolva. a karakterek tényleg szépek, azt írtam is, h nagyon jók, viszont azt tényleg elfelejtettem odaírni, h amik igazán nem teccenek, azok a hátterek voltak. a cowboy-ban fényévekkel szebb hátterek vannak... -
#2791 Sadun: Nem tudom miért írtad, hogy 98-hoz képest gyenge a garfikája.... Ugyanolyan mint a Bebopé és egy időben készültek. a karakterek ugyanolyan nyúlánkak és a mozgás is hasonlóan szépen animált egyedül a vicces részeknél vannak az alacsonyframes ugrabugrák:) De azok jók oda.. És amikor komoly részek vannak a karakterek arcai is nagyon jó minőségűek (nézd csak meg azt a képet amikor Vash szemei kéken izzanak és vér folyik az arcán... szerintem jó lett.... Na mind1 ez csak az én véleményem... Jahh és Vash nem amnéziás... Hanem tudatosan nem akar szembenézni a sorsával!!! -
#2790 Az se gyenge! -
#2789 arigato! ^_^ -
#2788 Az igen!! Congrats! -
#2787 haverom csaja is végigvitte a Diablo 2-t :D
de ez még semmi. egy lány ismerősöm pedig Max Payne 2-zik, és a kedvenc játéka a Silent Hill 2... naszóval... :) -
#2786 bazz! nem hittem volna, h ilyet megérek... :D
ezt lessétek meg... ^_^ -
#2785 Ja meg az alap kérdés: Ők most szerelmesek? -
#2784 A csajok a Tycoonokat is szeretik. sajna animot nem nagyon néznek...
Egyszer mikor a kensin OVA2-t néztem sokadszor belenzett.
Aztán 20 mp-ként kérdezgetett,
kiaz?
Kensin. de a faszi azt mondta, hogy Himura!
Akkor is Kensin.Jó. Még 1 perc.
És ő ki? Kensin.
Battousai!Az előbb nem vörös haja volt?
Most is az.
Szegénynek nem akartam már mondani, hogy Sintá-nak is hivják mert végkép összezavarodott volna.
Majd megnézetem vele az első movie-t, ugy 1 kicsit érthetőbb lesz! -
#2783 És ha már a diablonál tartunk. Igaz nem konzol(de az 1-et kiadtak PS-re), de ha jól tudom keleti testvéreink is fanatikusan tolták. -
#2782 Ez igaz.
Ellenpélda: a haverom barátnője pl. előszeretettel UT-zik,
+ CS, NFSU. Ami hab a tortán, hogy mind ő mind az én csjom végigvitte a Diablo2-t is. De nagyon ritka az ilyesmi! -
#2781 A témától kicsit eltérően reagálnék az az alábbi írásokra!
És a Daikatana, meg az ONI? Ezek is FPS-esek, én nem tudom, de legalábbis stílusra és címre ezek is japán játékok, de megemlíthetném a Shogo-t is ami eléggé felejthető volt, bár én szerettem és nekem tetszett, de az pl. biztosan japán.
A magyar női játékosok pedig szívesen játszanak Sims-ekkel, bár ezen kívül kétségtelen, h nem nagyon tudtuk még őket játékra bírni:)) -
#2780 Minek a japónak Zelda? Ők tudnak csinálni FF-t + Onimushá-t.
:DDD -
#2779 Olyan amilyen, aki kínozni akarja szemét, nézze! :DD -
#2778 A fikázás nem az emberre, hanem a termékre értendő! -
#2777 Ez nagyon LOL ez a cikk:) -
Cat #2776 "A gaijin-szivatásnak valóságos hagyománya van Japánban. Ha nincs a hülye fehér ember, akkor ma nincs Tekken."
:DDDDD -
Cat #2775 ugyan nem szorosan anime, de érdemes elolvasni
Japánban nincs warez, ám ebben az országban nem szeretik a nyugati játékokat sem. Az egész ízlés kérdése: Street Fighter II vs. Mortal Kombat. Előbbi siker ott is, itt is - utóbbi 1993-ban akkorát bukfencezett a japán premieren, hogy arról kellett volna Hollywoodnak filmet forgatnia, nem az idióta játékról.
A japánok mások. Máshogy élik meg az ilyesmit. Míg a nyugati gyomor beveszi, mi több, az elme parancsára a nyugati test leborul a japán szerepjáték előtt (Final Fantasy, anyone?), és megeszi a japán játékok jelentős hányadát, addig nekik nem jön be a fatality, nem jön be az FPS, nem jön be az Xbox. Zelda, Mario és Pokémon uralják a nyugati eladási listákat, a nyugati játék viszont nem tényező Japánban. Kulturális különbségekről van szó. Szerteágazóbb, sokrétűbb a piac. Jelentős a női játékosok száma - a nyugati videojáték ma sem tud mit kezdeni a lányokkal (soha nem tudott). Barbie Horse Adventure, meg Solitaire szinten kezeli őket. -
#2774 vagy még rosszabb. a hentaival vagy a sailor moonnal. ahol talán még az utóbbi a jobb eset... -
#2773 ha nem a db vel azonositjak, akkor az oriasrobotokkal. -
#2772 nah igen.. neha mikor aszondom anime buzi vagyok azonnal mindenki: dragon ball???
es kb olyan cikinek erzem mintha hentaira izgulnek...
ami szerintem kb ugyanolyan gaz mint a db.. jo sokat nem lattam csak parbol 1-1 reszletet. .de ugyanugy mozognak semmi valtozatossag.. stb..viszont a finom es leginkabb bugyis erotika bejon az animekban... -
#2771 ne foglalkozz man a DB vel.. en se birom.. hanyingert kapok tole.. felall a hatamon a szor stb..
nem ecsetelem miert mert ugyan attol amitol neked is.. ugyan azok a harc jelenetek utik vagjak egymast aztan repkednek ossze vissza.. suhog korulottuk a vilag meg stb.. BROAF!!!! de vannak akiknek tetszik. .nemtom miert de tetszik nekik..szarom le.. te is szard le...
GITS 2 grafikajarol: CGIs anime orgia volt. de most lestem meg a gits 1 et.. ugy vagyok vele hogy szivesen neztem volna normalisan megrajzoltan..persze a mai kor szintjen.. tehat meg szebb mint a gits1 de ugyanugy kezzel rajzolt... -
Cat #2770 majd a cooltv változtat :) -
#2769 Az még a jobbik eset, ha tudják, hogy az is anime, de ha valaki tejes anime-analfabéta annak magyarázhatom, hogy a BD is az, de xy anime-ok nem olyanok mint az, mert vannak felnőtteknek szólók, és jobb híján nem tudom mivel fölkelteni a pártatlanok érdeklődését, csak, ha megemlítem az egyes anime filmekből a brutalitást vagy a vért.
Sajnos a hozzánemértők tényleg DB-vel azonosítják ezt a műfajt, és ezáltal gyerekesnek tartják, így nem tudok nekik jobb ellentapasztalattal jönni mint a durvaság és a sok vér, ami ugye megint nem a legmegfelelőbb bemutatása ezeknek a filmeknek.
Erről is csak a magyar tv csatornák, meg persze az általános magyar felfogás tehet, nem ismerik az anime műfaját és a valóságot teljesen elferdítve etetik meg velünk, meg persze hiány is van belőle nálunk.