72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Ottto
    Mostanábban egyre többb ilyen típusú sorozatok mennek a tv-ben. Pl: A Duel masters, vagy a Yu-Gi-Oh, meg az rtl-en is megy egy csak annak nemtom a címét...
  • Bucser
    ja az az anime slayers.. (én mást nem is ismerek...)
  • Eye-scream
    Amúgy az a Slayers ami a cool tv-n megy az az anime slayers? Csak mert eddig még sosem volt érkezésem megnézni, potyára meg nem akarok fentmaradni 11ig hétköznap...
  • Ottto
    Igen? Ezer kössz.
  • Ersiman
    A manga a képregény, az anime a rajzfilm tömören. Bármelyik lehet fantasy, mecha, sci-fi, krimi vagy akármi.
  • Ottto
    Hali.
    Megmondanátok nekem, hogy mi(k) a külömbség(ek) az anime és a manga kövött, azon kívül hogy az anime fantasy?
    Csakmert nem tudom és már régóta töröm rajta a fejem....
  • Gábor
    Nem sikerült megjavítanom sajnos :(
  • Gábor
    Ezt az ogmdemuxert nézegetem, nem egyszerű.
  • via_mala
    Valamilyen video demuxer-rel. Valahogy az mplayer-rel is lehet.
    De az OGM-re spec megy a GSpot is.
  • Gábor
    Azt hogyan lehet megállapítani,hogy mi van benne?
  • Gábor
    Sajna nincs ráadás káryám :(
  • via_mala
    OFFTOPIC:
    Nincs valakinek elfekvőben egy 2 hétre kölcsönadható akármilyen AGP-s videokártyája, amíg a sajátomat szervízben fogják pátyolgatni. Van ugyan egy PCI buszos S3Trio-m, de tartok tőle, hogy mozizni kevés lesz. Játszani nem akarok, de hogy 2 hétig ne is mozizzak, az elég kellemetlen lenne.
  • via_mala
    Háát, nálam is usteam OGM-es verzió van. Azt lehet esetleg kipróbálni, hogy ha az OGM-be DivX-es képsáv van belekódolva, akkor OGM Demuxer-rel kiszedni az avi-t, és ráereszteni a DivXFix-et. Ha XviD-es az gond, mert arra meg még nem találtam javítóprogit.
  • Gábor
    Nagyon remélem,hogy neked jó verzió van meg!
  • via_mala
    Majd megnézem, otthon pihen az X a gépemen csak még nem jutottam hozzá. ;)
  • CSOCSO
    igen a feliratok.hu-n ugyan azon a neven toltottem fel ahogy masok is... de szerintem lenyegtelen..
  • CSOCSO
    hjaaa... lehet nemtom en man
    en csak az angolt szedtem ketfele.. igy full jo helyen van a felirat tehat hangra jon elo es hangra megy el.. csakhat a szoveget kene leforditani.. de azt hogy az angol forditas az jo-e azt nemtom..
  • Gábor
    *hawksos
  • Gábor
    A hawksoshoz innocencehez hegesztetted a feliratot, így gondolom a címet is meghagytad.
  • CSOCSO
    ??????????????????????????????????????????
  • Gábor
    Szellem a kagylóban 2??!! Csocso eszem faszom megáll! Hogy vehetted át ezt a barom címet??
  • CSOCSO
    bsplayer
  • Gábor
    #2823-ra van ötleted? Az X kilencedik epizódja olyan kockás,hogy sakkozni tudnék rajta :(
  • Gábor
    Most már rájöttem, hogyan működk! Köszönöm!
  • via_mala
    A frontend nem tartalmazza magát a lejátszót!!!
  • Gábor
    Megint én nyafogok: mit lehet tenni, ha a film állati kockás, szétfolyik a kép, stb?
  • Gábor
    Miért nincs nékem input.conf fájlom vajon?
  • Gábor
    Valahogy ez a frontend nálam nem nagyon akar működni...
  • Gábor
    Domo arigato sempai ;)
  • via_mala
    Azért nem csúszik VLC-vel, mert az sem használ kódeket, csakúgy mint az mPlayer. Az egyéb, kódekeket használók pedig akkor szoktak ilyet művelni, ha egy stream-re több filter mászik rá. Ha GSpot-tal megnézed az .avi állományt, akkor látod az Audio Path-ban, hogy hány szűrőn megy át (pl.: (S) --> AVI Splitter --> MPEG Layer-3 Decoder --> Morgan Stream Switcher --> (R)). Ha túl sok, akkor uninstallálhatsz valamit, vagy használd inkább az mPlayert.

Manipulálás az mPlayer-ben lejátszás közben: az audió-t és a feliratot is lehet. Szemezgettem az input.conf-ból:
    - audio_delay 0.100
    + audio_delay -0.100
    z sub_delay -0.1
    x sub_delay +0.1
    r sub_pos -1
    t sub_pos +1

j-re a következő alkalmas feliratot teszi a képernyőre, v-re eltünteti a feliratot, és úgy rémlik, hogy y, g-vel nagyobb ugrásokkal is el lehet tolni a feliratokat (talán 5 másodperccel).
    Az mPlayer is le tudja játszani a hibás fájlokat, ráadásul az avi-n kívül kismillió más formátumot is támogat, pl.: OGM, MKV, MPEG, WMV.
    Alapban parancssoros, de már létezik ehhez is Windows-os frontend: MPlayer Frontend
    Ja és magyar fejlesztésű!
    http://www.mplayerhq.hu/
  • Ersiman
    MediaPlayerClassic, én ezzel tudom legjobban a TV képrnyőjéhez igazítani a képméretet.
  • Gábor
    Csocsokám a gordian knot "isteni" codec packot milyen lejátszóval nyomod? Egy barátom gépére tenném fel, nem a magaméra, fére ne értsd!
  • Gábor
    Érdekes, ezzel a vlc playerrel nem csúszik a felirat....hmm....lehet megbolondult a bsplayerem ennyi év után?
  • Gábor
    Az újak többsége ogm,legalábbis ez tűnik a tendenciának.
  • Gábor
    Nem néztedm feliratozóban. Mindjárt letöltök egyet. Amúgy létezik olyan lejátszó, amivel manipulálható a film lejátszás közben?
  • Bucser
    vagy ha divx a fájl akkor ráeresztek egy divfix-et...
  • CSOCSO
    feliratozo progiban is csuszik???
    subtitle maker pl...
  • Cat #2811
    én néha kiegészítésképpen a videolant szoktam használni, főleg hibás fájlok esetén. Mivel saját belső motort használ, eddig minden olyan hibás képkockával kezdődő, vagy sérült fájlt is lejátszott, amibe media player, bsplayer belefagyott. Viszont a kezelőfelülete szerintem tul puritán, szal nem elsődlegesnek használom. De hiba esetén nem töltök semmit ujra, hanem azonnal ezzel játszom le!
  • Gábor
    Apropó. bsplayeren és mplayeren kívül van még használható?
  • Gábor
    Spoiler

Még valami: nagyon sajnáltam Deeo-t, Luciola-t, de leginkább Alexet és Sophiát. Szegény Deeo, úgy élni,hogy tudja mi lesz belőle....:(