72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Bucser
    Nagyon jó csajok elsőre.. csak éppen Semmi nincs benük ami valóságos annyira földöntúliak, hjogy ihaj.. ÉS a pasik utáni állandó vágyódásuk (könnyes/párás szemek mikor az imádott nevét kimondják....) Na az ilyeneket kicsit nem szeretem... Néha már sok.. Számomra hiányzik az Animekből az önálló kemény nő aki nem olvad el az imádott egyetlen szerelmes közelségétől... (sajnos Misatoban ez volt az egyetlen kivetnivalóm:) Nincs olyan anime amiben a főhősnő ne élne hallna titkon valakiért és ahogy az illető hozzászól kapásból elpirul meg homályos lesz a szeme a meglepettségtől...
  • magus
    őőő

anime csatorna teszt adas.

itt mindegyik csaj ugy nez ki mint egy topmodell akiegy perve...

a mindegy:)
  • Cat #3464
    nekem egyébként tenchiből csak az első sorozat (az első hatos) jött be nagyon, a többi már roppant laposra sikeredett
  • Cat #3463
    felirtam :>
  • Sadun Tryst
    nem sejtesz te semmit! :D
    amire gondolsz, azt duplázd meg! nagyot üt a sorozat! NGE, Naruto, Kenshin, Love Hina, GitS, Tenchi kedvenceim közé hamar felküdötte magát! az egyik legjobb sorozat amit az utóbb időben láttam!
  • Gábor
    A Fullmetal Alchemist nagyon üt! Rég láttam ilyen király sorozatot! Még csak a felénél járok (22. ep), de úgy sejtem, meglepő fordulatok lesznek még benne!
  • via_mala
    Akkor ezeket kérném lefordítani:
    The Raccoon War Pom Poko cd1.srt
    The Raccoon War Pom Poko cd2.srt
    (Ghibli's Pom Poko - Heisei tanuki gassen pompoko)
  • Waterhorse
    Köszi!
    Nekem nagyon is jók lesznek ezek a dolgok, ugyanis kipróbáltam amit Tryst ajánlott, az OGG filterrel megy, de akad mint a rosszfene, gondolom vmi ütközés van, az mplayer meg el sem indul. Ebben az esetben csak úgy tudok ogm formátumú animét nézni, ha átalakítom aviba, plusz előnye pedig az, hogy kíírás után dvd-n is nézhetem:))
    Nem utolsósorban pedig, pár hete fordításra adtam a fejem és minden használható, elérhető dologra szükségen van.
  • via_mala
    Pl. ezzel:VirtualDubMOD
    (Le is tudod játszani vele az OGM-et.)

Egyébként az OGM egy csomag formátum: benne egy video stream és több audio ill. több text (felirat) stream lehet becsomagolva. A video stream kódolása a szokásos DivX, XviD, ezt ill. egy audo stream-et kiválasztva tudod létrehozni az AVI-t, bár nem sok értelme látom, mert a feliratot így is elveszíted.

OGMDemuxer-el is szétszedheted az állományt.
    OGMDemuxer_1.0a1
    http://www.canaldivx.com/progs/utilidades/ogmdemux.zip
    Asszem ez parancssoros, és a GUI hozzá valami spanyol, vagy olasz nyelvű. Jó szenvedést!
  • Cat #3457
    http://www.google.co.hu/search?hl=hu&q=ogm+to+avi&meta=
  • Waterhorse
    Kössz az ifokat az ogm-el kapcsolatban. Én bajlódok vele, számomra ez a fájlformátum teljes rejtély volt.
    Talán ez kicsit off lesz de nem tudja vki, hogyan tudok avit csinálni az ogm-ből?
  • Sadun Tryst
    ok. thx ;)
  • via_mala
    Az OVA-nál nagyobb poénok vannak benne, ütősebb, de a Movie az elég gyenge, azt kerüld.
  • Sadun Tryst
    kérdés:
    You're under arrest sorozat izgalmasabb, mint az OVA?
    mert az OVA ritka szar volt. nekem legalábbis túl langyos volt.
  • Sadun Tryst
    Kenshin sem mostani, akárcsak az Oh! My Goddess... :P fura
  • Bucser
    Ja és még minden Gainax rajongónak ajánlom a Gunbustert.. aranyos sorozat ami paródiának indult aztán átfordult jóval mélyebb hangvételű dologba..
  • via_mala
    Megnéztem az Oh! My Goddess OVA 2 részét az 5-ből. Az első rész nagyon aranyos volt, a 2. már kicsit ökörködésbe ment, pedig azt hittem szép romantikus lesz. Egy kicsit valóban a Video Girl Ai-ra hajaz, de a Tenchi Muyo-féle humor sem áll távol tőle. Kíváncsian várom, hogy mi sül ki összesen 5 részből. Belepillantottam az Ah! My Goddess Movie-ba is, és egészen más a rajzolási stílusa, majd meglátjuk, hogy ez előny lesz-e számára.
    A Rurouni Kenshin-ben a 26. résznél tartok, hasonlóan a GTO-hoz rendkívül addiktív, hajlandó voltam éjjel 2-ig nézni, pedig így csak 4,5 órát tudtam aludni.

Úgy látom nagy felbuzdulás van most Azumanga Daioh-ra, jópáran most nézik, pedig nem mai sorozat, ... fura.

Mellesleg ezekbe kezdtem már bele:

Oh! My Goddess (2/5)
    Rurouni Kenshin (26/95)
    Saishu-heiki Kanojo - She, The Ultimate Weapon (3/13)
    You're under arrest Series 1 (4+8/4+46)
    Vision of Escaflowne - Tenku no Escaflowne (1/26)
    Hitsuji no Uta - Sheep's Song(1/4)
    Yami no Matsuei - Descendants of Darkness (1/13)
    Ayashi no Ceres - Celestial Legend (1/24)
    Flame of Recca - Recca no Honoo (5/42)

Valaki szenvedett itt az OGM-mel, ezt kell feltelepíteni: OGG Directshow Filter
    Meg persze a VobSub-ot.
    De lehet használni az mPlayer-t, az lejátsza az OGM-et, MKV-t, mindenféle AVI-t, MPEG-et, feliratokat kezeli, hubás fájlokat is lejátsza, és nem kell hozzá semmilyen kódek sem. (Nem'tom eleget reklámoztam-e már :))))
  • Sadun Tryst
    :DDDD
    ez is fent van a listán... ^_^
  • Cat #3448
    Ha nagyon perverz animet akartok látni, akkor Tenshi na Konamaiki. Ebben egy lánytestbe zárt bunkó fiuról van szó, akinek fiatalkorában egy varázsló teljesítette a kivánságát, miszerint ki akar tűnni az összes fiu közül. Hát kitünt, iskolába járhat kis szoknyácskában, ráadásul nagyon szép is, szóval mindenki bukik rá és angyalhoz hasonlítják :)
  • Bucser
    Mangából csak Alita és Berserk jön.. lehet majd Bleach Mangaba kezdek bele amint találkok helyet letöltésre:D
  • Sadun Tryst
    hű bazze mi volt itt :D

Naruto jelenleg 112. résznél tart (manga 240). USTEAM lassú az új sorozatokban. mondjuk nem is csoda ennyi sorozatra mind figyelni... :P
    Fullmetalt láttam, és meg is van DVD-n. RulZ! ^_^
    Wolf Rain is fent van a listán, de fejből nem tudom mind1iket, h mit kell megnézni még! majd jön minden szép sorjában... :)

Yume16: van 1 lista a #3408 kommentben, h mit láttam ill. olvastam eddig. ;)

mellesleg a DVD kicsit olcsóbb. tegnap pl. vettem 5 cd-t audionak, darabja 139 ft (Fuji). meg vettem múlt héten 8db dvd-t, darabja 110 ft (ARITA). minden szempontból jobb a DVD. csak az a gáz, h nem lehet rá audióban írni...

szinkronos animében pedig 1edül a Chihiro tetszett eddig.
    remélem minden témához kielégítő választ adtam, és osztom Cat véleményét, a kommentek fele teljesen felesleges volt...
  • Cat #3445
    szerintem szánj rá pár orát hogy kicsit visszalapozol és beleolvasgatsz a témákba, mielőtt szétcseteled a topicot
  • yume16
    UUUUUU Video Girl Ai ruulz^^ Én most Yami no matsuei-t olvasok^^ Okult horror szerüség rengeteg tragikummal nagyon jo karakteekkel és szép rajzokkal^^ Csak ajánlani tom^^
  • Ottto
    Jah, Video Girl Ai, Battle Angel Alita de nem végig, csak az első pár részt...
  • yume16
    Jo ok^^ De mangát olvastaok már?
  • Ottto
    Én is dvd-kre írom ki az animeket. 26 rész meg 1 dvd, hát 26x170mega. Azumangát is 1 dvdre írtam ki. De addig sem a Bleachet sem a Mai HiMEt nem írom ki addig míg meg nincs az összes rész. Mai HiMEnek 24 része van, Bleachnek nemtom.
  • yume16
    Mangkkal hogy állsz?
  • yume16
    Nem tudom^^ Én cd-kre írok és elfér^^
  • Gábor
    Ha cdkre írnék nem lenne elég polcom! Eddig 34 dvdre írtam ki, ezek címkézve minden. És még van vagy 10, aminek még borítót és hasonlóakat kell csináljak. A legtöbb sorozat amúgy 1,5 dvdt tesz ki, így kb 18 sorozatom van kiírva.
  • yume16
    EVA nem vészes^^ 26 rész^^ Írd cd-re az animéket én is azt csinálom^^
  • Ottto
    Meglátjuk, most nemigen tölthetek le hosszabb sorozatokat, kell a hely a Bleachnek és a Mai HiMEnek, kicsi a winyóm :(
  • yume16
    Jah és tessék EVA-t nézni japán szinkronnal^^
  • yume16
    Nem pont arra az animére vonatkoztatóan. Inu yashánál se fogják egy idö után számba venni a részeket. Ahogy a Sailoer moonál se és a Dragon ballnál sem. Ez lehet azért mert tul hosszu a sorozat^^
  • yume16
    Valszinü megnézem szeretem a témát. Evangelion is hihetetln durva föleg az End of Evangelion és Rebirth^^
  • Ottto
    De, a részeket sorrendben adják le! EVA-t nem láttam sry
  • yume16
    Nem is beszélve arrol hogy nem sorrendben adják a részeket... Képzeljetek el egy EVA-t magyar szinkronnal...Pffff...
  • Ottto
    Ebben igazad van. Itt is igencsak gyér a magyar szinkron.
  • Bucser
    Narutot azért nem nézek, mert nem kezdtem el meg sokrészes túlságosan és nem ismertem és volt mást nézni meg nincs ennyi sorozatra időm (elég a Gundam meg a Bleach)

Bleach Pedig egy nagyon jól felépített kis elvont történet. Szellemvilágról és az érzékelhető vlágunkon túéli dolgokról.

Kis akció vígjáték megfejelve baromi sok pszichológiával
  • yume16
    Hát ha magyar szinkronos inkább leszedem... A magyar szinkron a Disney meg a Dreamworks munkáknál ok de az animéknek nem tudják kölcsönözni azt az átélést. Lerontják a poénokat és a tragikus jelenetek se ugyanazok. A Mononoki hime és a Metropolis az a két anime amiek jo a magyar szövege és a szinkronja is.
  • Bucser
    http://a.scarywater.net/

Itt vannak a nagyob Release csoportoknak a torrentjei naprakészen...