72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Bucser
    Bocsánat régen olvastam:)

Egyébként te nem rökönyödsz meg a pedofílián és nem borzadsz el, ha arra gondolsz, hogy 13-14 éves lányokkal mit csinálnak??? Mert szerintem ez a része igazi Abberáció... a Homoszexualitással és biszexualitással semmi bajom.. de a pedofíliával nagyon is sok...
  • Cat #3487
    egyik kijelenti hogy aberráció, másik hogy perverz

ez csak az európai kulturkör szerint elutasított dolog, tehát ők nem perverzek!

(egyébként sógunban kutyát nem ajánlottak fel)
  • Ottto
    A Bleachben nemigen, A Mai HiMEben nagyobb rá az esély....
    Amúgy ezen a téren tényleg igazad van, japán csávók igencsak perverzek
  • Bucser
    Bocsi hülye vagyok:D Kevertem a Gravitation-t a Gravion-al.. amire gondoltam az a Gravitation van belőle TV és OVa is.

rövid sztori.:
    "Gravitation is based on a Shonen-ai (boys-love) manga by Maki Murakami Sensei. The story revolves around a high school student Shindou Shuichi who is determined to become a professional singer, and had formed a band with his best friend Nakano Hiroshi, but however fell hopelessly in love with a famous novelist Yuki Eiri. The story goes on about how Shuichi and Yuki handle each other and how bumpy Shuichi's road of becoming the greatest singer is."

JA amúgy Animenfo-n best 200-on a 105-ik szar olyan szar nem lehet....
  • Bucser
    Asszem ezt nélzik Bishounennek.. de nem vagyok benne biztos:) Majd valami animében jártasabb megmondja:D Egyébként jó kis sorozat a Gravion ettől eltekintve.. (Mondom homosexuálisok is vannak bőven már a Sailor Moonban is:) Szerintem tuti elő fog jönni ez a téma a bleachben is... Japánban sokáig abszolút normális dolog volt a Pedofília és a Homoszexualitás is... úgymond tradícionális mint a rómaiaknál.. emlékeztek a Sógunban Mikor Megkérdezik a Kormányost.:" Nem szeretnél velem lenni? (ezt kérdezi a kurtizán) Talán egy férfit Szeretnél? Vagy egy Kisfiút? esetleg egy kutyát? (Erre persze a Holland totál kiakad de ez mindegy a lényeg, hogy a nő számára az ilyen abberáció teljesen megszokott volt) És IMO a japán társadalom a mai napig tűri a pedofíliaát (reklámozni már nem reklámozza, de nézzétek meg , hogy miért 14-15 év körüli cicis lányok a hentaiok vagy anime-k főszereplői...) Japánban eléggé megtűrt még ez a fajta "szórakoztatás (akárcsak Thaiföldön Vietnámban vagy más távol-keleti országban)
  • Waterhorse
    Azért a Gravitation-t mindenképpen nézd meg ha még nem láttad volna...
  • Waterhorse
    "Én még faarcú Anime csajt nem láttam, csakreit. De ő meg tudjuk miért volt ilyen..."

És Onegai Teacher-ben a kicsi barna hajú csaj? A nevét most meg nem mondom, de éppen az volt a legpoénabb a karakterben, hogy érzelemtelen pofa és hang, hát én akárhányszor megnézem hanyattesem attól a hangtól:)))), kiváncsi lennék ha egyszer magyarra szinkronizálnák mit hoznának össze.
  • Sadun Tryst
    akkor ezek biztosan ki lesznek hagyva... az ilyen téma engem elborzaszt.
  • Bucser
    Gravion láttad??? Abban is Egyoldalú homosexuális szerelem pl a főtéma (szal a főhöbe bele van zúgva a legjobb barátja), de pl ilyen viszont már ano a SAilor Moonban is megjelent, ha jól emlékszem.. a 2 utolsó előtti őr a 2. vagy 3. sorozatban ilyenek...
  • Sadun Tryst
    akkor csak én voltam ilyen, hülye, h azt hittem nő...
  • Gábor
    Én láttam, s javasoltam. Dio ffi, ez nem volt vitás. A végén az is kiderül, hogy miért ilyen fura.
  • via_mala
    Én láttam, és a kezdetektől fogva biztos voltam benne, hogy férfi, csak amolyan se hús se hal, langyi, vagy aszexuális típus.
  • Sadun Tryst
    Más:
    Nemtom ki látta a Last Exile-t innen, de az biztos, h sokan nem tudták, h Dio férfi... :/
    Már csak azért is csalódás volt, mert mindenkinek a nyakába ugrott (főkánt a főhősébe, aki megintcsak férfi, és a testőrébe aki ismét csak férfi), és a hangaja is a Love Hina-ból ismert Kitsune hangja volt... :(
  • Bucser
    csakrei =csak Reai (ayanami a NGE-ből) Mondjuk ott meg Shinji volt egy nagyon idegesítő karakter számomra:D
  • Bucser
    hát igen. Az animekben mindig olyan csajok vannak amilyeneket szereténak a japánok maguk mellett tudni.. (hosszú combú, nagymellű nagyszemű csak őérte epekedő liba...) Kawaii-k meg minden de én már unom.... Csak azt sajnálom lassan, ha meghalnak (ha ennyit sírna pityeregne meg veszekedne esetleg nyávogna a barátnőm fognám magam és rácsuknám az ajtót...) Csendben nem beszlnek soha semmiről vagy vihognak vagy csiripelnek vagy bömbölnek könnyeznek.. Én még faarcú Anime csajt nem láttam, csakreit. De ő meg tudjuk miért volt ilyen...
  • Ottto
    Van egy pár kivétel ezek alól is, de tény hogy kevés...
  • Cat #3472
    én inkább csak bekopiznék két képet :)

Itt az eredeti, erre kellett hasonlítani

• Bucser
    Nagyon jól tudom, hogy az animekben (mngákban) miért olyanok a karakterek amilyenek és az érzelmeket is vűgom miért olyanok, csak néha jó lenne egy kis változatosság benne...
  • Ottto
    Sztem jó egy kis ilyen, piruló arcok, könnyes, ragyogó szemek, tulajdonképpen annak a kifejezése, hogy MENNYIRE szeretik a csajok a pasikat. Tulajdonképpen, enyhe túlzás, de az összes anime a túlzássokra épül. Pl.: a filmekben kis mellek is orbitálisak, ott mégis szégyenkeznek miattuk, vagy a személyek haja megnézheted mindegyik helyen nagy, tüskés, lányoknál esetenként leengedett, vagy felkötött, stb. de tény hogy enyhe túlzás 5 kilós hajkoronát viselni. Érzelmekben ugyanígy, ha 1 lány egy pasival összejön, soha többet el nem veszítené és mindent megtesz hogy visszakapja. Harcokban mindenki a végsőkig küzd, míg valaki meg nem hal, vagy míg a másik abba nem hagyja a pusztítását, a megadás nem létező tényező. Ha egy pasi jó képű, az ÖSSZES lány rá vetné magát, tuljadonképpen a többieknek nem is nagyon jut más, de ekkkor mindig jönnek a kivételek.
    A szemekről még annyit hogy nem véletlenül lettek ilyen hatalmasak, jól formálhatók, ragyogóak, ezzel igazán kifejeznek érzelmeket, hát miért ne lenne pont forró helyzetekben könnyes, párás?
  • Sadun Tryst
    2 sorozatról tudok, ahol a főhősnők nem pironkodnak folyton:
    Cowboy Bebop
    Berserk (bár ez csak Gattz esetében igaz :D)
  • Sadun Tryst
    szerintem a GXP és az Universe tök jó lett még! a Tokyo viszont szerintem sem jó...
  • Cat #3467
    engem inkább az idegesít, hogy az egy főhős után több (3-4 is) lány is epedezik -
  • Bucser
    Nagyon jó csajok elsőre.. csak éppen Semmi nincs benük ami valóságos annyira földöntúliak, hjogy ihaj.. ÉS a pasik utáni állandó vágyódásuk (könnyes/párás szemek mikor az imádott nevét kimondják....) Na az ilyeneket kicsit nem szeretem... Néha már sok.. Számomra hiányzik az Animekből az önálló kemény nő aki nem olvad el az imádott egyetlen szerelmes közelségétől... (sajnos Misatoban ez volt az egyetlen kivetnivalóm:) Nincs olyan anime amiben a főhősnő ne élne hallna titkon valakiért és ahogy az illető hozzászól kapásból elpirul meg homályos lesz a szeme a meglepettségtől...
  • magus
    őőő

anime csatorna teszt adas.

itt mindegyik csaj ugy nez ki mint egy topmodell akiegy perve...

a mindegy:)
  • Cat #3464
    nekem egyébként tenchiből csak az első sorozat (az első hatos) jött be nagyon, a többi már roppant laposra sikeredett
  • Cat #3463
    felirtam :>
  • Sadun Tryst
    nem sejtesz te semmit! :D
    amire gondolsz, azt duplázd meg! nagyot üt a sorozat! NGE, Naruto, Kenshin, Love Hina, GitS, Tenchi kedvenceim közé hamar felküdötte magát! az egyik legjobb sorozat amit az utóbb időben láttam!
  • Gábor
    A Fullmetal Alchemist nagyon üt! Rég láttam ilyen király sorozatot! Még csak a felénél járok (22. ep), de úgy sejtem, meglepő fordulatok lesznek még benne!
  • via_mala
    Akkor ezeket kérném lefordítani:
    The Raccoon War Pom Poko cd1.srt
    The Raccoon War Pom Poko cd2.srt
    (Ghibli's Pom Poko - Heisei tanuki gassen pompoko)
  • Waterhorse
    Köszi!
    Nekem nagyon is jók lesznek ezek a dolgok, ugyanis kipróbáltam amit Tryst ajánlott, az OGG filterrel megy, de akad mint a rosszfene, gondolom vmi ütközés van, az mplayer meg el sem indul. Ebben az esetben csak úgy tudok ogm formátumú animét nézni, ha átalakítom aviba, plusz előnye pedig az, hogy kíírás után dvd-n is nézhetem:))
    Nem utolsósorban pedig, pár hete fordításra adtam a fejem és minden használható, elérhető dologra szükségen van.
  • via_mala
    Pl. ezzel:VirtualDubMOD
    (Le is tudod játszani vele az OGM-et.)

Egyébként az OGM egy csomag formátum: benne egy video stream és több audio ill. több text (felirat) stream lehet becsomagolva. A video stream kódolása a szokásos DivX, XviD, ezt ill. egy audo stream-et kiválasztva tudod létrehozni az AVI-t, bár nem sok értelme látom, mert a feliratot így is elveszíted.

OGMDemuxer-el is szétszedheted az állományt.
    OGMDemuxer_1.0a1
    http://www.canaldivx.com/progs/utilidades/ogmdemux.zip
    Asszem ez parancssoros, és a GUI hozzá valami spanyol, vagy olasz nyelvű. Jó szenvedést!
  • Cat #3457
    http://www.google.co.hu/search?hl=hu&q=ogm+to+avi&meta=
  • Waterhorse
    Kössz az ifokat az ogm-el kapcsolatban. Én bajlódok vele, számomra ez a fájlformátum teljes rejtély volt.
    Talán ez kicsit off lesz de nem tudja vki, hogyan tudok avit csinálni az ogm-ből?
  • Sadun Tryst
    ok. thx ;)
  • via_mala
    Az OVA-nál nagyobb poénok vannak benne, ütősebb, de a Movie az elég gyenge, azt kerüld.
  • Sadun Tryst
    kérdés:
    You're under arrest sorozat izgalmasabb, mint az OVA?
    mert az OVA ritka szar volt. nekem legalábbis túl langyos volt.
  • Sadun Tryst
    Kenshin sem mostani, akárcsak az Oh! My Goddess... :P fura
  • Bucser
    Ja és még minden Gainax rajongónak ajánlom a Gunbustert.. aranyos sorozat ami paródiának indult aztán átfordult jóval mélyebb hangvételű dologba..
  • via_mala
    Megnéztem az Oh! My Goddess OVA 2 részét az 5-ből. Az első rész nagyon aranyos volt, a 2. már kicsit ökörködésbe ment, pedig azt hittem szép romantikus lesz. Egy kicsit valóban a Video Girl Ai-ra hajaz, de a Tenchi Muyo-féle humor sem áll távol tőle. Kíváncsian várom, hogy mi sül ki összesen 5 részből. Belepillantottam az Ah! My Goddess Movie-ba is, és egészen más a rajzolási stílusa, majd meglátjuk, hogy ez előny lesz-e számára.
    A Rurouni Kenshin-ben a 26. résznél tartok, hasonlóan a GTO-hoz rendkívül addiktív, hajlandó voltam éjjel 2-ig nézni, pedig így csak 4,5 órát tudtam aludni.

Úgy látom nagy felbuzdulás van most Azumanga Daioh-ra, jópáran most nézik, pedig nem mai sorozat, ... fura.

Mellesleg ezekbe kezdtem már bele:

Oh! My Goddess (2/5)
    Rurouni Kenshin (26/95)
    Saishu-heiki Kanojo - She, The Ultimate Weapon (3/13)
    You're under arrest Series 1 (4+8/4+46)
    Vision of Escaflowne - Tenku no Escaflowne (1/26)
    Hitsuji no Uta - Sheep's Song(1/4)
    Yami no Matsuei - Descendants of Darkness (1/13)
    Ayashi no Ceres - Celestial Legend (1/24)
    Flame of Recca - Recca no Honoo (5/42)

Valaki szenvedett itt az OGM-mel, ezt kell feltelepíteni: OGG Directshow Filter
    Meg persze a VobSub-ot.
    De lehet használni az mPlayer-t, az lejátsza az OGM-et, MKV-t, mindenféle AVI-t, MPEG-et, feliratokat kezeli, hubás fájlokat is lejátsza, és nem kell hozzá semmilyen kódek sem. (Nem'tom eleget reklámoztam-e már :))))
  • Sadun Tryst
    :DDDD
    ez is fent van a listán... ^_^