72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • CSOCSO
    aham.. ezekkel csak az a baj hogy ugyis csak felig fogom erteni a dolgokat mert annyira meg nem megy az anime.. vagy varjak meg ezekkel par honapot? (fel evet-evet?:)
    valaki gyujtse ossze, irkalja ki dvd re majd elmegyek erte:)))
  • Sadun Tryst
    bleach és naruto kb 200-200 részesek.

bleach:
    ajánlom a mangát, szvsz jobb, mint az anime.
    lényege az, h van 1 fiú (Kurosaki Ichigo), aki látja a szellemeket. 1 nap 1 shinigami ("szellemírtó") jön és 1 nagy krizís közepén átadja a fiúnak véletlenül az egész (mert csak 1 keveset akart) erejét. a fiú teljes shinigami lesz, aki pedig az volt (Rukia, aki egy lány), majdnem normál ember.
    jönnek a gonosz/jó szellemek, és az események történnek, melyek egyre jobban komolyodnak. most ott tart a bleach, k kedvenc mangám a fullmetal mellett.
    na. konkétan 1 akció, vígjáték, dráma stílusú anime/manga, fantasztikusan sok szereplővel (legalább 20-25 lényeges karakter van).

my-hime:
    kicsit magical girl, kicsit vicc, kicsit dráma, kicsit minden. kiv. sci-fi + ilyenek.
    szvsz ebben a múfajban a legjobb. azért is nézem... :)
  • Ottto
    Bleach inkább akció, erősen megszórva humorral. Úgyértem hogy néha még az elleség (hollow) is nagyon hülye tud lenni, hát még ia főhős... Itt inkább egy világot mutat be az anime, egészen más szögbe helyezi a túlvilágot, és a való világ közötti kapcsolatot, ebből adódik az eseménysor, amik között csak laza kapcsolat van (nem más mint a világ) Tryst többet mond majd...
    Mai HiME, ebben sok szál húzódik, sok szereplőt foglal magába. Látványos akciójelenetek, humor (néha sok néha pont jó) romantika, szerelmi szálak és echii ezerrel. Ennél még annyi hogy az alaptörténet nagyon jól ki van találta. Továbbá mindig jön valami ami megrázza az embert, valami új!
  • CSOCSO
    jo jo jo.. de megis milyenek?? csak par szoval..oke tudom.. animenfo.com meg ilyenek.. de toletek szeretnem hallani hogy milyen akcios milyen drama milyen olyan izemize:)
  • Ottto
    Mai HiME, Bleach Überfasza
    Lehet tölteni...tulajdonképpen én most csak ezt a 2 animet nézem...
    Bár a bleachet lehet én is abbahagyom, mert sehol nem láttam kiírva hogy hány részes, ami azt jelenti hogy a végén egy többszáz részes animebe kezdtem bele, amire sajnos nincs winyóm (töübbek között ezért nem szedtem még le a chobitsot vagy a narutot) :(
    Ha így lesz ráállok a mangára, és majd ha meglesz a nagy winyóm akkor visszatérünk ezekre....
  • CSOCSO
    ehh.. lejott a casshern.. ma meg is lesem.. gondolkozom a mai hime-n meg a bleachen.. valaki irna rola par szot hogy nagyjabol milyen.. priviben is johet.. sooot nyugodtan priviben.. spoieler nelkul:) koszke!!
  • Sadun Tryst
    ja-ja. 2 nap alatt 60-at elolvastam. aztán 2 nap alatt még 80-at... :D
  • Lacc
    Nagyon jó ez a Bleach manga, nehéz letenni :)
  • NormalisEmber
    Köszönöm!
  • SoDI---
    ÁÁÁÁÁÁÁ!
    Excel Saga 12-ik epizód.

Ha továbbra is meghazudtolod a halál definicióját, egy nap a végén még tényleg felboncolnak.

Ezen akkorát röhögtem :)
  • Bucser
    Én Saber Marionette-et folytatok ha lesz rá időm...
  • Gábor
    Megjelent, torrent itt: http://www.animesuki.com/
  • Gábor
    A fordító saját bevallása szerint kínaiból fordította, és nem túl jól, ezt is a readmebe írta.
  • Gábor
    A Kyo egészen jó, de nem estem hasra tőle. Egy megnézést megér.
  • NormalisEmber
    Nem tudja valaki hogy mikor lesz a második része a xenosaga anime-nak?
  • Sadun Tryst
    :DDDD

Cat ajánlása pedig tökéletes. ;)
    Max ehhez még annyit tehetnék, hogy ezek után RahXephon legyen az első. ^_^
  • via_mala
    Ja-ja, ezzel szoktam sokkolni az animés népeket. Több, mint 110 anime film, sorozat és OVA után még mindig nem láttam az NGE-t!!! :DDDDDD

Cat: ok, vettem az ajánlást.
  • Cat #3951
    NGE utána Fullmetal Alchemist, utána jöhet a többi :)

viszont appleseedel megijesztettél, ha tényleg szar a felirat akkor asszem kihagyom, ráérek
  • Sadun Tryst
    Howl's Castle tényleg nem lenne rossz. :)

NGE-n pedig meg vagyok lepdőve, h nem láttam még eddig...
    A Samurai Deeper Kyo-ra pedig én is elég kiváncsi vagyok, mert napaság egyre több helyen olvasok róla, h elég jó.
  • via_mala
    Mind a Noir, mind pedig a Serial Experiments Lain megéri a befejezést!
    Higyjetek nekem, láttam már pár animét, rosszat is. A Noir a végére bejön egy új szereplő Chloe, nem semmi csaj, a Lain pedig a végén egészen kifordul a valóságból, vagy ha szpojlerkedni akarnék: a való világból. Mindkettő igazi klasszikus.

Az Appleseed-ről mindenhol azt írják, hogy a felirat egy vicc (kínaiból angolra, brrr...), a történet gyenge, egyedül a grafika viszi el a hátán az egész animét, amibe egy kicsit bele is rokkan. Ezért asszem én egy kicsit még halasztom. Úgy is itt állnak még ezek: NGE, RahXephon, X, NieA_7, Vision of Escaflowne, Fullmetal Alchemist, Samurai Deeper Kyo, Mobile Suit Gundam SEED (többek között). Hirtelen nem is tudom melyiket vegyem előre, ha végre befejezem a Kenshin-t, a You're Under Arrest-et, és a Saishu-heiki Kanojo-t. De ha befutna egy normális minőségű Howl's Castle, azt biztosan előrevenném. :)
  • Gábor
    Gundam Seed üt!
  • Gábor
    Én a Noir-ral vagyok így, hogy nem tudtam befejezni, csak a negyedéjig néztem meg. Majd leveszem még a polcról.
  • Cat #3946
    http://www.vodafone.hu/vodafone/hirlevelek/hirlevel_2005_01.html#9
  • Sadun Tryst
    XD sok sikert a tanuláshoz!

amúgy én sem vagyok olyan lazán. csak nem tudtam aludni reggel.
    az utolsót már programozás óráról írtam! :D
    de most is jól elvagyok. szerepjátékokról dumálok a tanárral... XD
  • Bucser
    na ja hát aki így ráér... Én meg vizsgára készülök... (Kalkulusnál nagyobb baromságot még nem talált ki senki) Lineáris algebrával semmi bajom, de ez beteg egy tárgy:D Na vissza tanulni neked meg jó filmnézést
  • Sadun Tryst
    nézd má ki beszél... XD
    már 6kor felénredtem, nem tudtam aludni.
    két 2 Escaflowne rész között néztem csak be a fórumra. most fejezem be az utolsó 8 részt, pedig a sorozat már vagy 1 hónapja megvan XD
    akárcsak a LAIN és a Boogiepop Phantom. LAIN-t nem is fogom befejezni, mert ez még nekem is beteg. a Boogiepop pedig jön az Escaflowne után. abból már csak 6 rész van vissza... :D
  • Bucser
    De korán keltél:D
  • Sadun Tryst
    ok.
    akkor köv hónaban ragnarok + gundam lesz :)
  • Bucser
    Seed-et nézd meg.. de a destiny sem rossz csak az még sehol sem jár..
  • Sadun Tryst
    így van.
    pl. így az elmonásotokból, ez a gundam 1re jobban érdekel. ^_^
  • Gábor
    Inkább azt mondanám, hogy túl sok király, isteni, fenomenális, etc animet láttunk, és ez bizony az átlagos animeoknak, vagy az átlagosnál jobbak megítélésénél nem kedvez.
  • CSOCSO
    szerintem igy vol tjo ahogy volt. mindegy.. nekem tetszett es kesz
  • CSOCSO
    nekem akkor is uberul tetszik.. foleg mert nem lattam a gundamokat.. de ez nembaj.. eloszor a rosszabbat kell latni ami igy is jo..sztan johet a megjobb:) nekem az I vel nem volt sok bajom foleg ha az ember megtudja miert lett ott az I betu.. a kohoges... ez van.. egy kis hiba..
    en nagyon vartam az utcso nagy csatajelenetet.. szerintem teljesen a helyen volt az agyus okossag! tul sok animet neztek ez meglatasom!!... nektek mar semmise jo es csak a nonheppi end az ertelmes befejezes.. persze nem ilyen durva de aki azt meri mondani hogy kicsisincs igazam.. az hazudik... :)
  • Sadun Tryst
    jah.
    szvsz elég sok jelenet tök felesleges volt.
    csinálhattak volna inkább 1 sok kis cíborg Vs. dunadna vagy mi harcát.
    sokkal királyosabb lett volna a végén.
  • Sadun Tryst
    aoi anime is elég jól értékelte. de nem ennyire. :/
    viszont a toplistán Kenshin OVA 1 az első.
    nem is hiába. ;)
  • Bucser
    Nem hiszem el, hogy ez a 2. az Nimenfo listzáján 9.6 ponttal és 348 szavazattal... Viszont a Berserk 5.helye megérdemelt:)
  • Bucser
    Kellett a heroikus befejezés (gy.k.: Nem tudtak már mit kitalálni ezért kellett egy sokbakerülő CG-s csatajelenet:D) Szerintem maga az egész ágyús jelenet tök felesleges volt a végén... Mintha nem tudtak volna mit kezdeni az utolsó 15 percel...
  • Bucser
    ÉS valószínűsíthető, hogy többszöri megnézés után ugyanolyan lenne a véleményem (hacsak nem egyre rosszabb)... (míg pl Gundam Seed utolsó részeit nézve állandóan elkap egyfajta katarzis élmény...

SPOILER----------------------
    (Amikor Frey Alister gépét egy civil járművet) szétlövik a Kirával való harc során.... és Kira pont előtte látta meg a lányt a gépben...(ja ehhez tudni kell, hogy kira Frey között volt egy 15 részes viszon a sorozat közepén)
    Az valami megismételhetetlenül durva... ÉS a poén az, hogy tulajdonképpen Frey tudán kívül kirobbantotta az atomháborút.. ésezért bűnhődnie kellett és mégis sajnálni való volt a halála... durván összetett szerintem a Seed nagyon..)
  • Sadun Tryst
    nem azt mondtam, h húúú de jó film volt. hanem azt, h egész jó volt.
    bár a haldokló cyborg rész nekem nagyon sok volt. főle az mikor köhögött.
    na ott mondtam, ha még 1 ilyen klisé és befejezem ott a filmet.
    na a hitomi i betűjénél be is fejeztem volna ha nem a film teljes vége lett volna.
    ja + a mi 1 kiscsit idegesített az az volt, h CSAK MANUÁLISAN lehet leállítani a 7-es lépegető ágyút...
    szal erről ennyit.
  • Gábor
    Teljességgel egyetértek! A gundam seed és a gundam seed destiny ebben a kategóriában feltörli a padlót minden másik hasonló témájú anime-val!