72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Bucser
    Mármint a Seed destinyt??? Az összes Gundam Bandai Licencbe van ám:) szal ez nem újdonság a síma Seed is bandai Licenc:) Ugyanis nyomják kifelé a fröccsöntött játékokat belőle mint a Transformersek voltak sőt a Wing gundamjaiból Makettek is készültek:) (DeathScyte rulez:D)
  • Gábor
    A Bandai licenszelte a Destiny-t!! Végem van....mikor fogom tudni akkor megnézni?! Mikorra lesz a teljes sorozatból feliratos?!?!
  • Gábor
  • Sadun Tryst
    ja. igazad van, már rég subolva van az egész...
    na mind1. jó nagy vak vagyok. animehq ftp-ről tölöttem, és eddig eszembe se jutott USTEAM-et megnézni...
  • Gábor
    Végignéztem a hétvégén a teljes sorozatot, úgy hogy előtte jóval már letöltöttem az egészet.....
  • Sadun Tryst
    ha valaki nézi a Samurai 7-t, akkor most örülhet, kint van a 21. rész is.
    (jó nagy vicc, mert a sorozat már 1 éve befejeződött)
    samurai 7 - 21 (IY4ever)
  • flashX
    Az is jó! Bár nem anime.
  • magus
    ja Aliz csodaorszagbant
  • flashX
    Az nagyon nagy!
    [Meg van neki DVD-n.]
    Alice feeling alatt Aliz CsodaországBANt értettél?
  • magus
    es akkor az animevilag.hu felirataival mi lett vegul?
  • Cat #4358
    rakd fel mindet feliratok.hu ra, az egyszerübb
  • Sadun Tryst
    na. az oldalam pont ezen dolgozik. akinek van valami felirata, ami az oldalamon nincs, az küldheti nyugodtan...
    meg valahogy azt kéne szorgalmazni, h van valamú felirat, akkor azt küldjék nekem.
  • magus
    amugy most h animevilag nincs feliratot honnan?
  • magus
    Megnéztem a Cihirio szellemországbant

tetszett, szép, kicsit magával is ragado...

barkicsit alice feeling
  • Sadun Tryst
    ahol tudok segítek... :D
  • Ottto
    Most hogy nézegettem ezeket a képeket, úgy rémlik mintha láttam volna pár részt ebből a sorozatból, csak asszem németül.....
    Amúgy kösz az 5letet, találtam pár jó képet, de a legtöbb vagy ömlesztve volt (több szereplővel), vagy már nagyon komolytalan volt.
  • Sadun Tryst
    :DDD
    abból már van fordítás. :)
    de már gondoltam rá, h mikor a Ragnaroknak vége, akkor azt a félbemaradt projectet folytatom.
  • Bucser
    Sadun Bleachet nem akartok fordítani?:)
  • Sadun Tryst
    keress rá a Vision of Escaflowne-ra. abban van 3 macskalány. sajna a nevük most nem ugrik be.
  • Ottto
    Nah. Egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni.
    Ti talán nagyobban vágjátok az anime képekkel teli honlapokat (én csak párat ismerek). Nahszal, nekem macskalányokról kellenének képek. Mutatom mire gondolok:
    ilyen
    vagy ilyen
    (18+) ha hentai az se baj
    Szal ilyenekre gondoltam. Ha találtok párat dobhatnátok egy linket a topikba. köszi :)
  • Sadun Tryst
    pontosan. :)
    bár halkan megjegyzem a Berserkben itt-ott még egész jó hangok vannak, de cowboy teljesen szar.
    a vampire hunter d bloodlust viszont elég jó lett. (sajna azt csak angol szinronnal sikerült megszereznem) egyedül a szőke csaj hangja nem tetszett. az összes többi nagyon jó volt.
  • Bucser
    Ez olyan lehet minthogy én nem tudom megnézni az angol szinkronos Berserket vagy Cowboy Bebopot:)
  • Sadun Tryst
    1 részt én is láttam. és szvsz a világ elég jól ki van találva meg minden. ami nekem visszatetszett az a szinkron volt (ezen lehet segíteni), és a főhős. nekem kicsit fura volt, de lehet ez is csak a hülye szinkron miatt, már nagyon japán hangokat kötök minden anime archoz. így lehet minden magyarul beszélő anime fej fura... XD
    majd ha nem lesz mit néznem, több, mint valószínű, h nekiállok.
    (azaz már csak a heti sorozatok lesznek)
  • Gábor
    Soha nem bírtam megnézni akár csak egy részt is belőle!
    A BuziKlub értékrendje vhogy soha nem egyezet az enyémmel, így sajnálatos módon minden ott vetített filmet fenntartással kezelek!
  • Bucser
    Miért Dragonball mai napig az egyik kedvencem:)
  • Gábor
    Ez hiányzik végéről :
  • Gábor
    Beteg lehetek: megnéztem 20 Inuyasha részt egyhuamban, és tetszik :D
    Pedig ált távolt tartom magam az olyan animektól, amiket a magyar ker tévék méltónak tartanak
  • Cat #4341
    az általánosan idegesít kitétel az animekre vonatkozott, és az europaihoz képest eltorzult volta miatt van
    másrészt, én animere azért IS kiváncsi vagyok, mert egy más kultura, más világ, más gondolkodásmód, és ha erre vagyok beállva, csalódást okoz a kereszténység (fura) feldolgozása
  • flashX
  • Sadun Tryst
    köszönöm szépen mindenkinek! :)

sejtettem, h az akar lenni, de a HBD-ből nem vágtam le... csak most esett le, h Happy BirthDay akar lenni... ^_^
  • via_mala
    Van némi igazság abban amit mondasz, de szerintem semmi durva történelmi hiba nincs a sorozatban.
    A fürdőkultúra oké, csak az ilyen fejezetek mindig elmennek az ecchi felé, a Kenshin meg nem erről szól, de a későbbiekben lesz majd egy _ilyen_ rész is.

Lovas jelenet is lesz egy, amikor Kenshin megmutatja, hogy a lóháton is profi, de íjjászatra én sem emléxem.

A kereszténység Japánban: a keresztényeket igen brutálisan üldözték Japánban, gyakorlatilag lemészárolták, kiirtották őket, a vallást pedig betiltották. Csak a Meiji restauráció idején a nyugati hatalmak nyomására hagytak fel ezzel az igen durva bánásmóddal. Ez tény. Mint ahogy az is, hogy a keresztények vallási fanatizmusa olyan szinten mozgott, hogy inkább az túlvilági boldogságot választották, mint a földi élet örömeit, sőt a szenvedéseket örömmel vették, hiszen az egyenes az üdvözüléshez vezetett. Mivel alapvető problémád van a katolikus keresztény vallással ("általánosan idegesít, amikor a kereszténység szóba kerül", hogy miért az csak terád tartozik), így a hozzáállásod miatt kicsi az esélyed, hogy elég objektíven tudd megítélni, és elfogadni ezt, de akkor is tény.
    És hogy válaszoljak is: engem nem irritált.
    De lehet, hogy ez egy kissé már OFFTOPIC.

ON:
    Látta már valaki a Hajime no Ippo-t?
  • Cat #4337
    azt :)
  • Ottto
    Azaz Boldog szülinapot

;))
  • Sadun Tryst
    hülye vagyok, de nem értem...
  • flashX
    HBD!!!
  • Bucser
    Kenshint nem láttam így nem tudok érdemben nyilatkozni ezen kérdésekben:) Bár már a Clavell féle sógunban is eléggé furcsán jelent meg a kereszténység a Japán kultúrában...
  • Cat #4332
    ismét kenshin, no meg csak ugy általánosságban az animeről:

1. Miért nincs egy darab ij sem a sorozatban? Akkoriban majd' minden szamuráj ugy tudott lőni, mint amilyen magas szinten kardozni, ráadásul külön speciális ilyen szakaszok is voltak. A sorozatban általános a lőfegyver használata, de ij még említésszinten se volt soha!

2. A lovak hiánya. Ha használnak járművet, akkor csakis hintót, 75 rész alatt egykezemen meg tudnám számolni hány lovas volt a sorozatban. Ez szintén faszság

3. A fürdőkultura bemutatásának hiánya. A japánok naponta fürdenek, akkoriban SOKKAL tisztábbak voltak mint az európaiak (olvasta valaki james clavell sógunját? vagy a tajpant?) Szintén említés sincs

---------------------

1. miért nem váltja senki a ruháját? ez nem lenne fura, ha nem telne el több rész azzal, hogy kenshin össztevékenysége a piszkos ruhák mosásában és teregetésében kimerül :)

2. általánosan idegesít, amikor a kereszténység szóba kerül. Ugyan ateista vagyok, de vagy az animekben van fura módon feldolgozva, vagy Japánba ilyen torz modon jutott el. Gondolok itt arra hogy a szereplők megacélozzák magukat hogy "én csak akkor jutok be a mennybe ha segítek annak ellenére, hogy az előbb belémrugtál" és igy mondogatja magában. Szóval egyáltalán nem azért mert ő ugy érzi, hogy igy kell cselekednie, hanem neki ezt "az Úr mondta". És még jopár ilyen van, engem ezek irritálnak, titeket nem?

várom a véleményeket
  • Bucser
    Nekem is a történettel volt bajom.. Bár szerintem a Grafika sem olyan hűde.... Olyan labori CGI volt:)
  • Gábor
    Én azért fikáztam, mert egy kommersz, már-már amerikai filmet kaptunk, amit én rühellek egyre jobban.
  • Sadun Tryst
    van 1 olyan érzésem My-hime megint duplán jön... :(