72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Most belenéztem egy OVAba, és szeretnék kérdezni róla, hisz még sosem volt dolgom ilyennel.
Egyáltalán mi ez? Annyit tudok hogy sorozatokból szokott születni. Megérthető a sorozat ismeretsége nélkül is, vagy az kifejezetten abból van? Álltalában a sorozat uitán jön ki, vagy közben, vagy esetleg előtte (bár ezt nem hiszem)?
Szal rövid ismertetőt kérnék az OVAkról ha nem gond. thnx -
:D
hát de akkor is. nem félévente akarok megnézni minden sorozatot, amit 1x láttam. 1 év múlva sokkal jobb visszanézni valamit. -
Ez nem TV film, szóval ha felejtessz akkor újraelőveszed:D -
mondtam, h akkor a hatás jobb. :)
de az viszont rosszabb, h később többet felejtesz. -
De ha egyben nézed sokkal sokkolóbb a hatás:) És mikor egyszerre néztük őket a srácnak a Berserk abszolút új volt. Nekem nem én akkor már láttam. (A berserk vége után két órán át ült maga elé nézve a srác aztán csak annyit mondott, hogy "Így végiggondolva kib*****tul jó volt:)" -
mar megy a tv ben a steamboy bemutatoja:) -
abban a pillantban jobban megmarad benned az esemény, mikor még friss, de aztán 1 hét és alig van valami meg, mert hiretelen annyi mindent láttál. én legalábbis így vagyok vele.
NGE sorozat 3 nap volt nekem. mikor 1 fél éve újranéztem az egészet, voltak olyan jelenetek, amikre abszolúte nem is emlékeztem. pedeig nekem köztudottan jó a memóriám (játékokban mindenképpen, mert ha 1 játékkal 1x játszottam, akkor az nekem több meglepetést nem tud okozni még évek után sem, mert minden részletét megjegyzem). -
de gondolom az anime napok nem olyan sorozatokat tartalmaztak, amiket eddig nem láttatok.
de akárhogyis, én már rájöttem, nekem nem éri meg ömleszteni az animét, mert akkor hamar felejtek. -
Ezzel a nosztalgiával annyi a bajom, hogy az agyam sajna rövid, én 3-4 nap múlva már alig-alig emléxek az eseményekre, csak a főbb történésekre. Mondjuk ahogy egy kis emlékeztetőd badnak az eklőző részekből, azok is beugranak, de azért sztem jobb egyszerre nézni egy animet (számomra) én valahogy úgy jobban meg is értem, mert nem felejtem olyan könnyen az eseményeket....
Mai HiME 18 részét kénytelen voltam kiírni winreinstall miatt, nemtom remélem mellé tudom majd még írni a maradék 8 részt... -
hm...nem tudom. Annyit tok, hogy egy HiMEt csak akkor ölsz meg ha elpusztítod a childjét. Ilyen alapon kezdett forogni az agyam, hogy akkor Mikotonak valszeg Miroku az, de nem emléxem hogy a filmben konkrét utalás van arra hogy ki vagy mi is Miroku. -
Én ennek ellentmondok:) Egy haverral régebben csaptunk anime napokat hétvégén bevásároltunk chipset meg kávét és leültünk anime-t nézni:) Volt hogy 1 nap 2 sprpzatot megnéztünk kicsi alvás azztán még 2-t.. a legütősbb nap a nosztalgia nap volt mikor Berserket és NGe-t néztünk egymás után ENd of EVA-val megspékelve:D NEm volt gyenge:) De PL Gundam seed-et együltő helyemben néztem végig, mert annyitra magával vittek az események.. én nem szeretek várni:D (pl.: Bleachet is végig tudnám nézni egyben:) -
az biztos, h sokkal jobb érzés visszatekinteni 2 év eseményeire, mint 2 hétére. :)
ennyiban jobb, h ha hetente nézded, h sokkal jobban tudsz nosztalgiázni az első részeken. mint pl én a bleachen. a 4. rész óta nézem hétről hétre. most van a 22. résznél az anime. :)
sőt. szerintem hülyeség hamar lepörgetni 1 animét. ezért is néztem meg nem olyan régen újra az FMA-t.
GUNDAM-ot és 2 hét alatt néztem végig, ha nem több. pedig csak 50 rész. FMA 51 rész és 3 nap volt :D
Gantz manga, 187 részt 2 nap alatt. (igen ez függőség :D) de sajna a Gantzal úgy vagyok, h nem nagyon tudom az idővonalat. kicsit elvesztem benne. szal lehet 1ik nap újraolvasom az egészet (már 192 rész).
szóval, ha rám hallgatsz, akkor napi 1-2, max 4 rész bőven elég 1 animéből. különben összefolyik az egész, és mikor végeztél a sorozattal, már nem is tudod nagyjából mi hogyan történt, csak az események törzsét.
a heti anime részes cuccal pedig az a baj, h ha sokba belekezdesz, akkor a tárolással nagyon sok baj lehet. :(
nekem pl. most Bleach, Mai-Hime, Ghost in the Shell 2nd GiG és Naruto van a winyómon... :/ (bleach és hime majdnem 1-1 dvd, de még nem, szal ez így elég gáz) -
miroku nem orphan, aki 1 selejt, és csak azért tartja mikoto mert szelíd? (vagy a magában van így?! kicsit összefolyt a 2 XD) -
Sztem jobb. Mi itt ezután is ki vagyunk éhezve a következő részre, mert nagyon érdekel mi lesz most! De várni kell egy vagy akár több hetet is arra hogy az új részt subbolják
+ ha egyben nézed talán jobban megérted a történetet,én pl sokmindent felejtek, szal valószínúleg újra fogom nézni majd valamikor
Amúgy jelenleg tökmind1, neked is annyit kell várni az utolsó részre mint nekünk, annyi külömbséggel hogy mi hamarabb fogjuk befejezni a Mai HiME-t -
Cat #4412 ez most csak azért merült fel bennem, mert ti itt részről részre várjátok a mai himet, én meg majd egybe fogom megnézni
jobb vagy rosszabb nekem?
-
Cat #4411 szoljatok majd ha vége a sorozatnak, majd akkor letöltöm
kérdés: Szerintetek befolyásolja az élményeket, hogy mi általában egyszerre, pár nap vagy hét alatt nyomunk végig teljes sorozatokat, mig például japánban heti egy részt adnak? Vajon mennyiben másként értékelnénk a sorozatokat, mennyiben más 95 részt végignézni 2-3 év alatt, mint pl. én lenyomtam 2 héten belül? -
Mikotonak van childje! Miroku az! -
ja-ja. :)
végre nem csak sikoltozott meg kiabált, mag kapálózott, hanem valami igazán kemény dolgot próbált. bár kicsit naiv volt. mert ahogy eddig észrevehetted, Mikoto child nélkül olyan erős, mint a többiek childdel... szal mi lenne ha lenne neki?! O_o
-
Eh, Mai nagyon devil volt olyan fejjel :D
Én csípem Mikotot, nekem bejön.
Natsuki szintúgy. -
én nem. komolyan mondom a sorozat eleje óta úgy vagyok vele, h hm. nem érdekel, h mit csinál. :)
a 2 kedvenc karim Kuga Natsuki és Tate Yuichi. :)
mellesleg akit én nagyon sajnáltam az Takumi, Mai és Akira volt.
éééés! nem is mondtam, h mennyire örültem annak, h végre tök agresszív arca volt párszor 1-2 karinak! ^_^ -
Fantasztikus Mai HiME részek! Végre kezd kikerekedni a történet, olyan váratlan fordulatok voltak, hogy csak néztem, és a harcok is rettentően jók voltak!
Mikotot (majdnem) megsirattam :( -
na. megnéztem mind a 3 részt.
eddig szerintem ezek voltak a legjobb részek. tele voltak érzelemmel, a történet remekül alakul, a harcok is nagyon jók voltak, szal ha ilyen befejezése lesz, akkor a Mai Hime egy elég magas pontszámot fog kapni tőlem a végén! :) -
hajh....ha pénzel időt lehetne venni.... Amúgy sokpénz nekem is jól jönne :D -
én tökéletesen meg vagyok elégedve a 24 órával. csak ne kéne suliba járni, dolgozni menni, meg hasonlók. sokkal boldogabb lennék ha mindig azt csinálhatnám, amihez éppen kedvem van. :)
mellesleg nem érek rá soha. animét nézek, mangát olvasok/fordítok, klánháború van, szakdolgozatot csinálok, alszok... mindig van mit csinálni. :D
én néha azt kívánom, h a kedvenc anime sorozataim sose érjen véget, vagy lenne több pénzem... XD -
Egyesek de ráérnek :) Néha azt kívánom bárcsak jóval hosszabb lenne egy nap mint 24 óra.... -
ehh. így már minden világos. :(
akkor a Bandai láthatatlanba bekaphatja... -
én csak azt nem szeretm, h nagyon lassan jön... :( (most)
időm van, szünet van, barátnő már nincs, szal időm, mint a tenger! :D -
Gábor #4399 Ezt mondom én is.
Ami a görénység ebben az az, hogy licenszelés előtt tesztelik a piacon a sorozato a fansubok sikerén, és ha sikeres, akkor a felénél már licenszel! Aki szerette az meg is fogja venni, csak más kérdés, hogy egy jó év múlva tudja majd csak teljes egészében végignézni! Sztem ez gusztustalan (habár istentelenül jó ötlet a részükről, ezt meg kell hagyni! Hiába szenvedem el ennek a hátulütőjét, mégis fejet hajtok a taktika előtt) -
Én úgy vok vele hogy egyszerre szedem le a részeket, amíg megy is. De aztán meg is nézném mindhármat egyszerre, csak azt meg nehéz beszúrnom a napomba, de ha nem teszem meg, egész nap ideg vagyok.... -
Cat #4397 ? 
ezt nemigazán értem -
Mert a Bandai fenntartja a jogot a fordításra és a dvd verzió kiadására saját fordítással. Éppen ezért perel is keményen ha megtalál valakit aki subbolja az általa licencelt sorozatot... (ezért nem találom a Macross Zero utsó részét...) -
Nemszeressem az ilyet :( Sokatkel tölteni, utána meg mégtöbbet nézni....
Mellesleg még 5 rész és vége a Mai HiMEnek is..... -
Gábor #4394 Nem értem én sem....mondjuk a licensztől kezdve már a még nem létező szellemi termék nyúlásáról van szó, úh lehet ezért. -
ezt nem értem... miért állítják le a projectet ha a Bandai licence-eli?
attól még ugyan úgy adják ezután is a TV-ben... szal ez számomra rejtély... -
Rákattantam a Hajime no Ippo-ra. Ajánlom azoknak, akik szeretik a profi box-ot, és a jó kis jellemfejlődéses animéket!
Mivel az meatsu-en az OST első track-je CRC hiba miatt nem kicsomagolható, ezért utánajártam, és találtam egy újabb OST letöltési helyet: http://www.nihon-anime.com/musique_ost.htm, ahol pár más anime OST-je is fent van...
A Wolf's Rain-t pedig nézzétek csak meg, mert az egyik legszebb anime, amit valaha láttam, nemhiába BONES animáció! A közepe táján lesz 4 recap részt, azt nyugodtan át lehet ugrani, pénzhiány miatt kerültek bele a sorozatba, de a végén kipótolták +4 résszel a készítők, így lett 30 részes az eredetileg 26 részesre tervezett anime. (Igaz az utsó 4 részt hónapokkal később adták ki, és csak OVA-ban.) -
Nekem sem számít, csak a haveroknak úgy nem kell, ha nincs hozzá felirat :P Boromság. De azért ez sem rossz! :)
-
Trystnek nem szempont a magyar felirat (ahogy nekem sem) De seed vagy több más Gundam után szerintem egyértelműen csalódás mivel kommerszebb... -
A Gundam wing nekem tetszett, van már hozzá magyar felirat, mert anno mikor leszedtem még nem volt. -
Gábor #4388 Egyre több csapat dobja a Seed Destiny projectet, ettől féltem!
-
na úgy tűnik fején találtam a szöget! :)
tripla rész jött ki a My-Hime-ből.
my-hime