72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Ottto
    És ez a torrent mitől jobb?
  • Sadun Tryst
    Jó hír emberektöbb szempontból is.
    1, úgy néz ki megtaláltam a legjobb torrent klienst.
    azureus (ahogy elnéztem a peer infot, az emberek több, mint 50% ezt használja)
    2, kijött a Bleach köv része: bleach7
  • Cat #4464
    asztali biztos hogy nem
  • Ottto
    remastereddel két bajom van
    1: Qrvanagy. 3 dvd- de úgy hogy a 3.-ra csak néhány rész menne még rá, mondjuk emellé még melléteszem a fimeket is, tehát ez még nem is akkora gond....
    2: Na és itt a bökkenő! Mind .mkv file, amit meg nem szeretek, lehet hogy lejátszani sem tudnám.
    Nemtom asztali dvd lejátszó lejátszik e ilyesmit....(?)
  • Sadun Tryst
    érdemes mindenből a remasteredet nézni, mert hát mégis csak szebb az.
    mellesleg az NGE-t ajánlom előszőr, mert az alapmű. :)
    de ha könnyebb szórakozást akarsz, akkor Chobits.
  • Ottto
    Wolf's rain után mondjatok már valami jó animet.
    A "Chobits"-ra vagy a "Neon Genesis Evangelion"ra gondoltam, vagy még a "Vampire Princess Miyut" nézegettem, képekben.
    Egyébként a War of Genesis, és a Magna Carta az NGE egy-egy részei? Láttam itt az usteamen original és remastered verziót, ezek lennének azok, vagy túl sok külömbség nincs közöttük?
  • Ottto
    Mit értessz minőségen? Sztem jól megérthető, nem tér el sokkal a Static-Substól. Hát itt nem szinezettek a betűk.....
  • Gábor
    És a fordítás minősége?
  • Sadun Tryst
    az kir!
    szeretem a durva dolgokat! ^_^
  • Ottto
    köszi :)
    Mai HiMEre meg készülj fel rendesen! Nagyon pörgös, és sokkoló is mindkettő!
  • Sadun Tryst
    kira lett a borító! gratz hozzá! :)
    + thx az hime infot! ;) már szedem is részeket! :)
  • Ottto
    Jézus, Mai Hime 22-t csak erős idegzetűeknek (Natsuki miatt. Azért az echiinek is van határa vazz)
  • Ottto
    Mostnézem, Mai HiME 22 23 kint van!!! De ez már nem Static-Subs, hanem Yesy munka, nah most kiderül hogy mennyire más......
    Az biztos hogy gyorsabb!
  • Ottto
    Wolf's rain borítót alkottam, letölthető a honlapomon
    Mellesleg mostantól ide lesznek feltöltve a további borítók, meg az Azumanga került még fel!
  • Sadun Tryst
    mondjuk nemtom, h ez minden lejátszónál így van-e vagy sem, de a mi Samsung olvasónk nagyon nem szereti a nem eredeti ill. szar márkájú DVD-ket... :(
    mellesleg az Arita nagyon jó DVD, mert TDK alapú a rétegelése.
  • Ottto
    Jó hogy szólsz! Pont most rendeltem meg egy asztali dvd lejátszót, és wolfs raint Ridiskre akartam kiírni, de akkor asszem maradok az Aritánál!
  • Sadun Tryst
    nekem hál isten minden princomat olvassa a DVD író.
    persze ezt haveroknál nem lehet elmondani... :D
    nekik az utolsó 500 mega mindig hiányzik :D
    meg mellesleg nem minden princo szar.
    az első széria még teljesen jó.
    azaz ami nekem még a naruo, cowboy, hellsing, nge, tenchi és berserk van, azok még tökéletes jók mindenkinél.

én személy szerint a TDK-t és a Verbatim DVD-ket ajnálom. azokkal semmi baj nincs.
    viszont! RiDisc-et senki ne vegyen! adattárolásra géphez nagyon jó, viszont az asztali lejátszó nem szereti! brühühü. GUDNAM Seed-et soha nem fogom házimozin így megnézni... :(
  • Ottto
    mplayerrel ugyanez :(
    Na mind1, akkor hagyom, végülis így is egy igen szép történet vlt, mégha le is maradtam végéről :C

Vélemény (spoiler): Csak ajánlani tudom, sőt mármár kötelezőnek mondható a történet, mert csodálatos, üzenete van, nagyon szépen kidolgozott helyszínek, grafika. Az akciójelenetek látványosak, és nagyon bejöttek (kedvencem mikor Tsume kifossza a vonatot még az 1. részben). A kerek, többszálon futó történet, mégis valamiért könnyen megérthető (ugyebár: Nemesek, Farkasok, Emberek, és Cheza a kapocs) is remek. Karakterek terén, nem tudok külömbséget tenni, Toboe pont úgy a szívemhez nőtt akár Hige, és Tsume úgy mint Kiba, Bluet is megkedveltem, mind Chezat, Hubbot, és Chert és az "öreg embert" is (a neve most nem ugrik be).
    Sajna nem tudom, ameddig én láttam, ugye a paradicsom megnyílt majd bezárult, szal valaki árulja el az utolsó 4 részben eljutnak-e a paradicsomba?
  • Gábor
    Vakarom a vakolatot a falról nagy erővel lefele, olyan pipa vagyok! Ez a szar princo PONTOSAN a dvd felétől elfelejti az infot!! A Kenshint így most tölthetem le újra és írhatom ki!! A kollekciómat majd' telejesen újra kell generálnom! ARGH! Kardomba dőlök nyomban!!
  • Ottto
    Na ezt jó tudni. Akkor majd megnézem még az mplayert
  • Sadun Tryst
    az mplayer nem 1enlő a media playerrel. :)
    usteamen fent van a lejátszóknál. állítólag nagyon fasza mert nem kell hozá semmilyen codec-et telepíteni. de sajna nálam nem működik a progi. sztem a hardware-em nem tetszik a proginak (pl. Arx Fatalis és WC3-al sem tudok játszani mert kilép a winbe mind a 2 játék) :(
  • Ottto
    Próbáltam Media playerrel (Classic és 10-es), WinDVDvel (amúgy ezt szoktam használni), meg AsusDVDvel is. És semmi.
    Amúgy lehe hogy codek probléma, mert hang az még lenne is (windvdnél volt), csak a kép egy fekete semmi, aztán egy idő múlva kijön az a bizonyos error üzenet ("hibát észlelt ezért leáll")
  • Sadun Tryst
    mplayer? esetleg crystal player...
  • Ottto
    Értem. Sry hogy nem figyeltem....
    Hogy a fenébe játszam le ezeket?
  • Sadun Tryst
    #4392-es kommentben mindet megtudsz. :)
  • Ottto
    Wolf's Rain hány részes????
    Mert nekem a 27. és 28. rész valamiért nem indul el. Most még töltöm a 29-et és a 30-at, de nagy bennem a gyanú hogy ezek sem fognak menni. A 26. rész akár a történet végét is jelenthetné...
  • Ottto
    Hát ne is mert van olyan! "Blood - The last Vampire"ban volt olyan, meglepődtem rendesen!
  • Cat #4439
    én már azon se lepődnék meg, ha egy animében egy nőt férfi szinkronizálna
  • Sadun Tryst
    én elsősorban azért hittem először lányak, mert a hangja és a haja az nagyon olyan volt.
    és igazad van. nem nő szinkronizálja, mert most néztem AnimeNFO-n.
    most sokkban vagyok. el sem tudom képzelni, h nézhet ki az a faszi, akinek ilyen hagja van...
    na mind1. Last Exile Dio, NGE Shinji és Samurai Deeper Kyo Yukimura szereplői után nem tudok már meglepődni semmin. (Shinji és Yukimura hangja ugyan az, bár Yukimurán teljesen látszik, h férfi, Dioval ellentétben)
  • Ottto
    Toboet előszöt én is lánynak néztem, de sztem ő fiú. Éshogy egy nő szinkronizálja? Annyira nem tűnt fel :/
  • Sadun Tryst
    a nevükből adódva vicces lett volna ha ők is abbahagyják... :)

mellesleg nekiálltam a Wolf's Rainnek. 4 részt láttam eddig és nagyon tetszik. az animáció tényleg nagyon szép, a történet kiválló mert érdekes.
    viszont má megint dilemmában vagyok. toboe fiú vagy lány? szerintem fiú. de nagyon lányos megjelenést (főleg a haja) és személyiséget csináltak neki. s mindezek tetejében egy nő szinkronizálja...
  • Gábor
    Úgy tűnik legalább a seed fansubs csinálja tovább a destinyt, a 21-es epizód tegnap jelent meg!
  • Sadun Tryst
    ja és igen. van 1 film.
    itt
    usteam-ről le is tölthető
  • Sadun Tryst
    az OVA1 vagy 2. szal semmi különleges.
    csak ha itt körülnézel, akkor láthatod, h a 2 OVA-nak csak 3 címet írnak. abból 2 az OVA1 akar lenne (Trust and Betreyal).
    amúgy itt van pontosan: aoi anime
  • Cat #4432
    Kenshin: Reminiscence micsoda? én nem jöttem rá
    ezeket láttam: ova1, TV, ova2
    van még vmi?
  • Sadun Tryst
    Samurai Deeper Kyo
    Végeztem a sorozattal, és meg kell mondjam, kicsit csalódott vagyok. Az első részek után, intezívebb és jobb harcokat vártam. Ezeke helyett viszonylag sok jelenetnél állóképeket, és írtósok pofázást kaptam.
    Az ölet, a történet és a karakterek nagyon jók voltak. Egy páart még igazi személyiségnek is lehet nevezni. De hát akkor is. Rosszul lett kivitelezve az egész. De félreértés ne essék, nem azt mondom, h rossz lenne a Samurai Deeper Kyo, csak hát nem is legjobbak között van.
    Ha értékelnem kellene egy tizes skálán, akkor 7 pontot kapna.
    De még így is, kikapcsolódásnak remek, mert a történet érdekes, és a megrajzolás nagy jó.
  • Ottto
    Értem. Kössz az infot.
  • Bucser
    Igen
  • Ottto
    Aha. Értem. Akkor az OVAk nagy része az eredeti film/sorozat ismeretsége nélkül is élvezhető?! Vagy ez is történetfüggő, úgyértem, azon múlik ki hogy csinálja ezt meg?
  • Bucser
    Nincs ilyen jelentése az OVA-nak. Az OVA Original Anime Video-t jelent. Azaz eredeti filmek videokiadását. Pl.: Macross Plus-ból volt OVA és Movie is. az OVA 4 20 perces rész míg a MOvie ezek összevágott változata. Van amikor egy Új subplotot adnak a sorozathoz mint például a Dragonball OVA-k de van hogy folytatnak egy sorozatot ahogy az a Saber Marionette J esetén volt, vagy Akár a Love Hina során. Én mindig ammondó vagyok, hogy az OVA afféle figyelemfelkeltő (de mondjuk Record of Lodoss WAr-ból OVA volt hamarabb) és előbb sorozat utána OVA és csak ezután jöjjön bármiféle MOvie a témában. Ugyanis amíg az OVA-ban a történéseken van ahangsúly addig a sorozatban sokkal több idő jut a karakterek jellemfejlődésére. Viszont az OVA grafikája szinte mindig a sorozathoz képest elsőrangú vagy legalábbis jobb minőségű.