72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Gábor
    Vakarom a vakolatot a falról nagy erővel lefele, olyan pipa vagyok! Ez a szar princo PONTOSAN a dvd felétől elfelejti az infot!! A Kenshint így most tölthetem le újra és írhatom ki!! A kollekciómat majd' telejesen újra kell generálnom! ARGH! Kardomba dőlök nyomban!!
  • Ottto
    Na ezt jó tudni. Akkor majd megnézem még az mplayert
  • Sadun Tryst
    az mplayer nem 1enlő a media playerrel. :)
    usteamen fent van a lejátszóknál. állítólag nagyon fasza mert nem kell hozá semmilyen codec-et telepíteni. de sajna nálam nem működik a progi. sztem a hardware-em nem tetszik a proginak (pl. Arx Fatalis és WC3-al sem tudok játszani mert kilép a winbe mind a 2 játék) :(
  • Ottto
    Próbáltam Media playerrel (Classic és 10-es), WinDVDvel (amúgy ezt szoktam használni), meg AsusDVDvel is. És semmi.
    Amúgy lehe hogy codek probléma, mert hang az még lenne is (windvdnél volt), csak a kép egy fekete semmi, aztán egy idő múlva kijön az a bizonyos error üzenet ("hibát észlelt ezért leáll")
  • Sadun Tryst
    mplayer? esetleg crystal player...
  • Ottto
    Értem. Sry hogy nem figyeltem....
    Hogy a fenébe játszam le ezeket?
  • Sadun Tryst
    #4392-es kommentben mindet megtudsz. :)
  • Ottto
    Wolf's Rain hány részes????
    Mert nekem a 27. és 28. rész valamiért nem indul el. Most még töltöm a 29-et és a 30-at, de nagy bennem a gyanú hogy ezek sem fognak menni. A 26. rész akár a történet végét is jelenthetné...
  • Ottto
    Hát ne is mert van olyan! "Blood - The last Vampire"ban volt olyan, meglepődtem rendesen!
  • Cat #4439
    én már azon se lepődnék meg, ha egy animében egy nőt férfi szinkronizálna
  • Sadun Tryst
    én elsősorban azért hittem először lányak, mert a hangja és a haja az nagyon olyan volt.
    és igazad van. nem nő szinkronizálja, mert most néztem AnimeNFO-n.
    most sokkban vagyok. el sem tudom képzelni, h nézhet ki az a faszi, akinek ilyen hagja van...
    na mind1. Last Exile Dio, NGE Shinji és Samurai Deeper Kyo Yukimura szereplői után nem tudok már meglepődni semmin. (Shinji és Yukimura hangja ugyan az, bár Yukimurán teljesen látszik, h férfi, Dioval ellentétben)
  • Ottto
    Toboet előszöt én is lánynak néztem, de sztem ő fiú. Éshogy egy nő szinkronizálja? Annyira nem tűnt fel :/
  • Sadun Tryst
    a nevükből adódva vicces lett volna ha ők is abbahagyják... :)

mellesleg nekiálltam a Wolf's Rainnek. 4 részt láttam eddig és nagyon tetszik. az animáció tényleg nagyon szép, a történet kiválló mert érdekes.
    viszont má megint dilemmában vagyok. toboe fiú vagy lány? szerintem fiú. de nagyon lányos megjelenést (főleg a haja) és személyiséget csináltak neki. s mindezek tetejében egy nő szinkronizálja...
  • Gábor
    Úgy tűnik legalább a seed fansubs csinálja tovább a destinyt, a 21-es epizód tegnap jelent meg!
  • Sadun Tryst
    ja és igen. van 1 film.
    itt
    usteam-ről le is tölthető
  • Sadun Tryst
    az OVA1 vagy 2. szal semmi különleges.
    csak ha itt körülnézel, akkor láthatod, h a 2 OVA-nak csak 3 címet írnak. abból 2 az OVA1 akar lenne (Trust and Betreyal).
    amúgy itt van pontosan: aoi anime
  • Cat #4432
    Kenshin: Reminiscence micsoda? én nem jöttem rá
    ezeket láttam: ova1, TV, ova2
    van még vmi?
  • Sadun Tryst
    Samurai Deeper Kyo
    Végeztem a sorozattal, és meg kell mondjam, kicsit csalódott vagyok. Az első részek után, intezívebb és jobb harcokat vártam. Ezeke helyett viszonylag sok jelenetnél állóképeket, és írtósok pofázást kaptam.
    Az ölet, a történet és a karakterek nagyon jók voltak. Egy páart még igazi személyiségnek is lehet nevezni. De hát akkor is. Rosszul lett kivitelezve az egész. De félreértés ne essék, nem azt mondom, h rossz lenne a Samurai Deeper Kyo, csak hát nem is legjobbak között van.
    Ha értékelnem kellene egy tizes skálán, akkor 7 pontot kapna.
    De még így is, kikapcsolódásnak remek, mert a történet érdekes, és a megrajzolás nagy jó.
  • Ottto
    Értem. Kössz az infot.
  • Bucser
    Igen
  • Ottto
    Aha. Értem. Akkor az OVAk nagy része az eredeti film/sorozat ismeretsége nélkül is élvezhető?! Vagy ez is történetfüggő, úgyértem, azon múlik ki hogy csinálja ezt meg?
  • Bucser
    Nincs ilyen jelentése az OVA-nak. Az OVA Original Anime Video-t jelent. Azaz eredeti filmek videokiadását. Pl.: Macross Plus-ból volt OVA és Movie is. az OVA 4 20 perces rész míg a MOvie ezek összevágott változata. Van amikor egy Új subplotot adnak a sorozathoz mint például a Dragonball OVA-k de van hogy folytatnak egy sorozatot ahogy az a Saber Marionette J esetén volt, vagy Akár a Love Hina során. Én mindig ammondó vagyok, hogy az OVA afféle figyelemfelkeltő (de mondjuk Record of Lodoss WAr-ból OVA volt hamarabb) és előbb sorozat utána OVA és csak ezután jöjjön bármiféle MOvie a témában. Ugyanis amíg az OVA-ban a történéseken van ahangsúly addig a sorozatban sokkal több idő jut a karakterek jellemfejlődésére. Viszont az OVA grafikája szinte mindig a sorozathoz képest elsőrangú vagy legalábbis jobb minőségű.
  • Ottto
    Most belenéztem egy OVAba, és szeretnék kérdezni róla, hisz még sosem volt dolgom ilyennel.
    Egyáltalán mi ez? Annyit tudok hogy sorozatokból szokott születni. Megérthető a sorozat ismeretsége nélkül is, vagy az kifejezetten abból van? Álltalában a sorozat uitán jön ki, vagy közben, vagy esetleg előtte (bár ezt nem hiszem)?
    Szal rövid ismertetőt kérnék az OVAkról ha nem gond. thnx
  • Sadun Tryst
    :D
    hát de akkor is. nem félévente akarok megnézni minden sorozatot, amit 1x láttam. 1 év múlva sokkal jobb visszanézni valamit.
  • Bucser
    Ez nem TV film, szóval ha felejtessz akkor újraelőveszed:D
  • Sadun Tryst
    mondtam, h akkor a hatás jobb. :)
    de az viszont rosszabb, h később többet felejtesz.
  • Bucser
    De ha egyben nézed sokkal sokkolóbb a hatás:) És mikor egyszerre néztük őket a srácnak a Berserk abszolút új volt. Nekem nem én akkor már láttam. (A berserk vége után két órán át ült maga elé nézve a srác aztán csak annyit mondott, hogy "Így végiggondolva kib*****tul jó volt:)"
  • CSOCSO
    mar megy a tv ben a steamboy bemutatoja:)
  • Sadun Tryst
    abban a pillantban jobban megmarad benned az esemény, mikor még friss, de aztán 1 hét és alig van valami meg, mert hiretelen annyi mindent láttál. én legalábbis így vagyok vele.
    NGE sorozat 3 nap volt nekem. mikor 1 fél éve újranéztem az egészet, voltak olyan jelenetek, amikre abszolúte nem is emlékeztem. pedeig nekem köztudottan jó a memóriám (játékokban mindenképpen, mert ha 1 játékkal 1x játszottam, akkor az nekem több meglepetést nem tud okozni még évek után sem, mert minden részletét megjegyzem).
  • Sadun Tryst
    de gondolom az anime napok nem olyan sorozatokat tartalmaztak, amiket eddig nem láttatok.

de akárhogyis, én már rájöttem, nekem nem éri meg ömleszteni az animét, mert akkor hamar felejtek.
  • Ottto
    Ezzel a nosztalgiával annyi a bajom, hogy az agyam sajna rövid, én 3-4 nap múlva már alig-alig emléxek az eseményekre, csak a főbb történésekre. Mondjuk ahogy egy kis emlékeztetőd badnak az eklőző részekből, azok is beugranak, de azért sztem jobb egyszerre nézni egy animet (számomra) én valahogy úgy jobban meg is értem, mert nem felejtem olyan könnyen az eseményeket....

Mai HiME 18 részét kénytelen voltam kiírni winreinstall miatt, nemtom remélem mellé tudom majd még írni a maradék 8 részt...
  • Ottto
    hm...nem tudom. Annyit tok, hogy egy HiMEt csak akkor ölsz meg ha elpusztítod a childjét. Ilyen alapon kezdett forogni az agyam, hogy akkor Mikotonak valszeg Miroku az, de nem emléxem hogy a filmben konkrét utalás van arra hogy ki vagy mi is Miroku.
  • Bucser
    Én ennek ellentmondok:) Egy haverral régebben csaptunk anime napokat hétvégén bevásároltunk chipset meg kávét és leültünk anime-t nézni:) Volt hogy 1 nap 2 sprpzatot megnéztünk kicsi alvás azztán még 2-t.. a legütősbb nap a nosztalgia nap volt mikor Berserket és NGe-t néztünk egymás után ENd of EVA-val megspékelve:D NEm volt gyenge:) De PL Gundam seed-et együltő helyemben néztem végig, mert annyitra magával vittek az események.. én nem szeretek várni:D (pl.: Bleachet is végig tudnám nézni egyben:)
  • Sadun Tryst
    az biztos, h sokkal jobb érzés visszatekinteni 2 év eseményeire, mint 2 hétére. :)
    ennyiban jobb, h ha hetente nézded, h sokkal jobban tudsz nosztalgiázni az első részeken. mint pl én a bleachen. a 4. rész óta nézem hétről hétre. most van a 22. résznél az anime. :)
    sőt. szerintem hülyeség hamar lepörgetni 1 animét. ezért is néztem meg nem olyan régen újra az FMA-t.
    GUNDAM-ot és 2 hét alatt néztem végig, ha nem több. pedig csak 50 rész. FMA 51 rész és 3 nap volt :D
    Gantz manga, 187 részt 2 nap alatt. (igen ez függőség :D) de sajna a Gantzal úgy vagyok, h nem nagyon tudom az idővonalat. kicsit elvesztem benne. szal lehet 1ik nap újraolvasom az egészet (már 192 rész).
    szóval, ha rám hallgatsz, akkor napi 1-2, max 4 rész bőven elég 1 animéből. különben összefolyik az egész, és mikor végeztél a sorozattal, már nem is tudod nagyjából mi hogyan történt, csak az események törzsét.
    a heti anime részes cuccal pedig az a baj, h ha sokba belekezdesz, akkor a tárolással nagyon sok baj lehet. :(
    nekem pl. most Bleach, Mai-Hime, Ghost in the Shell 2nd GiG és Naruto van a winyómon... :/ (bleach és hime majdnem 1-1 dvd, de még nem, szal ez így elég gáz)
  • Sadun Tryst
    miroku nem orphan, aki 1 selejt, és csak azért tartja mikoto mert szelíd? (vagy a magában van így?! kicsit összefolyt a 2 XD)
  • Ottto
    Sztem jobb. Mi itt ezután is ki vagyunk éhezve a következő részre, mert nagyon érdekel mi lesz most! De várni kell egy vagy akár több hetet is arra hogy az új részt subbolják
    + ha egyben nézed talán jobban megérted a történetet,én pl sokmindent felejtek, szal valószínúleg újra fogom nézni majd valamikor
    Amúgy jelenleg tökmind1, neked is annyit kell várni az utolsó részre mint nekünk, annyi külömbséggel hogy mi hamarabb fogjuk befejezni a Mai HiME-t
  • Cat #4412
    ez most csak azért merült fel bennem, mert ti itt részről részre várjátok a mai himet, én meg majd egybe fogom megnézni
    jobb vagy rosszabb nekem?
  • Cat #4411
    szoljatok majd ha vége a sorozatnak, majd akkor letöltöm

kérdés: Szerintetek befolyásolja az élményeket, hogy mi általában egyszerre, pár nap vagy hét alatt nyomunk végig teljes sorozatokat, mig például japánban heti egy részt adnak? Vajon mennyiben másként értékelnénk a sorozatokat, mennyiben más 95 részt végignézni 2-3 év alatt, mint pl. én lenyomtam 2 héten belül?
  • Ottto
    Mikotonak van childje! Miroku az!
  • Sadun Tryst
    ja-ja. :)
    végre nem csak sikoltozott meg kiabált, mag kapálózott, hanem valami igazán kemény dolgot próbált. bár kicsit naiv volt. mert ahogy eddig észrevehetted, Mikoto child nélkül olyan erős, mint a többiek childdel... szal mi lenne ha lenne neki?! O_o