72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#4528 Mai HiME 26 részes
NGE: Most tartok a 10ik résznél, hát vazz, rohattjó. Asuka nagyon ott van :DDDD -
#4527 N A my Hime-be sem kezdek bele:) ez hány részes lesz? Olyan mint a Bleach? -
#4526 van hime 24. epizód
(animesuki.com) -
#4525 köszi :) Megnézem majd
Időközben elkezdtem az originalt, valamennyire sikerült megjavítani a codecceket, most legalább a bs player rendesen megy, de nem is kel több. Eddig 5 részt láttam az NGEból, és tényleg nagyon ütős. -
#4524 Az NGE-s hangproblémádra:
Play a 6-channel AAC file with only two speakers:
mplayer -af pan=6:1:1:0:1:0:1:1:0:1:0:1:1
Ezzel bekevered a 6 hangcsatornát a 2 oldalra "egyenletesen".
Egyébként a remastered sorozatnak asszem sokkal nagyobb az aspect ratio-ja, azért is látszik élesebbnek. A magyar soft-sub-ot nem használtam, de nem azért mert el van csúszva, hanem mert az angol hard-sub bőven elég, a magyarokban általában sok a félrefordítás (tisztelet a kivételnek), és persze a hard-subra rátéve még egy feliratot már igen nehezen lehetett volna elolvasni, igaz pozícionálhattam volna a lap tetejére is, de akkor meg már túl sokat elvesz a feliratból.
A felirat elcsúszásokra van sok jó program, én egy magyar kis progit használok: EasySubtitler. (privátban küldöm a linket hozzá) -
#4523 nahja de meg a vetitesek napjan megjelent feliratosan a neten.. e sinkabb azt lestem meg itthun -
#4522 GITS2-t megnéztem volna moziban szívesen:) -
#4521 nincs es.. tehat nem megyek el megnezni... mondjuk GITS2-t es az appleseedet se neztem moziban pedig azok voltak vetitve miamiban -
#4520 :DDDD -
#4519 woohoo. Meghozták a dvd lejátszóm, meg is néztem a Battle Angelt rajta :D
Amúgy nagyon király, annyi a hibája, hogy kicsit levágja a kép alját, (leglaábbis azumangánál vettem észre hogy a felirat fele hiányzik) de szerencsére tudom rajta változtatni a képméretet, szóval ez sem nagy gond
Amúgy mostmár kibaszottul nemtom hogy mi van a kodekkeimmel, az NGE originalon is most megjelent valami sárga tökökm se tuggya milyen nyelvű felirat, fejjel lefele fordítva pont mint a kép. Az angol felirat megmegy rendesen. Hát már a plafonon vagyok.
Most a Vampire Princess Miyu 1-3 részét töltöm, belenézek milyen is... -
Cat #4518 támogatom, elhuzhatnátok a francba a bleachal meg a myhimevel :)
vagy menjetek egy manga topikba -
#4517 Lehet reklámank fog tűnni, de nem az, csak ezt a topikot akarom kímélni a sok egyéni beszélgetéstől. Ugyebár anno a Slaysers kibeszélésénl volt itt balhé. Ha úgy vesszük, most mi is azt csináljuk a My-HiME-vel és a Bleach mangával. szvsz 2 embernek nem érdemes itt az SG-n 1 témát nyitni, így ha külön anim részeket akartok kibeszélni, bátran ajánlom az én fórumom.
Manga13 Fórum
(jujj de érzem, h le leszek hurrogva, na mind1, csak megpróbáltam... :D ) -
#4516 szokásos spoiler
nem. rukia is észrevette, csak ő nem mutatta ki. a többiek pedig még nem adtak neki hangot. gondolom később lesz ennek fontossága. -
#4515 Bleach Spoiler:
Azt én is észrevettem ,hogy megszólalásig hasonlít a 13-ik division halott vice Captainjére, de akkor a Byakuya és Urahara kivételével, hogyhogy nem vette ezt észre senki???? Még Rukia sem és Ganyiu meg a nővére?? én ezt nem értettem így azt hittem, hogy csak véletlen egybeesés és a fantáziátlan rajzolók érdeme:) -
#4514 hm. és? -
#4513 Bleach Spoiler
Nem. Arra gondoltam, h ha figyelmes voltál az anime alatt, akkor ott is láthattad, mikor Rukia testvére majdnem megölte Ichigot (még az emberek világában), akkor lenézett rá, és azt mondta, tényleg nagyon hasonlít rá.
Azaz a Shiba család legidősebb tagjára. Ganyju testvére, akit megölt 1 Shinigami. A Shninigami Rukia volt, Ganyju testvére pedig Ichigo kiköpött mása (inkább fordítva), csak neki fekete haja volt. Amúgy minden egyezik. :) -
#4512 steamboy-t csak orlandoba jatszak:( az messze van:( -
#4511 Tudtok vmit a Ragnarok 2. sorozatról? Azt hallottam hogy állitólag Kóreában már adják. -
#4510 Még mindig Bleach Spoiler:)
Mármint mire gondolsz?? arra, hogy mennyire megosztotta a Soul Society-t vagy hogy számára milyen ellenérzéseket váltott ki??? -
#4509 Hát már tényleg nemtom mi a fene folyik itt. Ennyire baszakodna a gépem? A f@szom kivan hogy folyton ennyi bajom van a filmekkel.
Hát lehet az NGE várólistára kerül és a chobitsba kezdek, mert ez így nem megy... -
#4508 nálam a hanggal sem volt gond.
sőt, dvd-n újranéztem az egész sorozatot tv-n, és ott még jobb volt. a hangok valami fenomenálisak lettek az NGE-ben. :) -
#4507 Bleach spoiler:
Na. Ichigo kapcsolata Soul Society-hez, h tetszett? Én teljesen meglepődtem mikor olvastam. :)
Spoiler vége
Mellesleg én a Gantzal voltam így, h nem tudtam letenni.
1 nap alatt elolvastam kb 160chaptert :D -
#4506 (hogy bírtad a hangot? én belebolondultam hogy csak a bal fülembe szól a szöveg :D )
Media player classicot is néztem, de az is vacakszik, mint a windvd. Hibaüzenettel kidobja és ott sincs kép. Lehet a wolf's rain vágta tönkre?
Képmegfordítás meg csak win media player 10ben van, az mplayerben jól megy, a többinél nemtom, mert mind hibaüzivel kilép -
#4505 Kis kedvcsináló :)
Death note
Blame 01
Blame 02 -
#4504 Na befejeztem Bleachet:) egész délután ezt olvastam:) Legalábbis azt ami megvan belőle:) (Chapter 170) de valahogy sejtettem, hogy ez lesz benne:) de azért nem rossz:) -
#4503 hm. hát nemtom. én a remasteredet néztem végig, midnenféle feliratfájlok nélkül. szal ott valami gondnak kell lennie.
szvsz próbáld akkor sima media player classical. és a képmegfordítást pedig a viewben át tudod állítani. -
#4502 Blame! mangát valaki ismeri? Szerintem nagy királyság.
Alternatív sci-fi. A lehető legjobb téma nekem. ^_^
Elég hosszú manga, és szinte csak a cselekvésről szól. Beszéd tényleg csak a legszükségesebb van benne! :D
Tehát itt nem húzzák az akciót azzal, h: "Én már sokkal erősebb vagyok, mint Te, mert már 1000 éve edzek!" Szal akik szeretik a sci-fit és az akciót, meg a nagyon lassan és titokzatosan kibontakozó történetet, az szerintem kezdjen bele. Megére.
Másik érdekessége pedig az, h nem tipikus a stílúsa. Teljesen egyedi. Kicsit olyan skicc feeling az egész.
A másik manga amiről kérdezni akartam, az a Death Note.
Kicsit Gantz feeling, kicsit fura. Aki szereti az elvont és morbid dolgoka, annak mindenképpen ajánlom. :)
Még csak 3 részt olvstam belőle, de eddig nagyon tetszik. ^_^
Démonok, emberek, gonosztevők és nagyravágyás. Nagyjából ez jellemzi a sorozatot. Rulz! XD -
#4501 "a homályosabb kép nem feltétlen a grafikai minőségét jelenti"
Na pont ezt mondom én is. Ezért tökugyanaz az original meg a remastered!
"nincs felirat a remasteredben?"
Nincs. Mplayeren játszottam le (ez is, meg a series is usteamről van) de nem volt. original mellett .srt-ként ott a felirat, ott ment is.
Amúgy nem nagyonteccik ez az mplayer (időközben kiderült hogy én egy másik mplayert használtam, ami közbe nem is az) tönkrevágta a kodekkeimet, most minden más lejátszó faszául megfordítja a képet, ezen meg nemtok rendesen scrollozni :/ -
#4500 a homályosabb kép nem feltétlen a grafikai minőségét jelenti.
pl. a wolfs rain első fele sokkal szebb, mint a második. feltételezem az első csapat jobb RAW anyagot használt. sokkal szebbek a színek.
nincs felirat a remasteredben? az fura lenne. nekem az van, és hardsubos az egész... :/
(usteam verzió) -
#4499 Bleach Spoiler
húúú! az a fazon nagyon nagy arc! főleg amikor elkezdni, h Nanao-chaaaaaan! :DDDDD
a csaj meg teljesen ki van akadva, h becézgetik :D
na mind1.
kedvenc karim viszont nekem Zaraki Kenpachi. a mangában sokkal nagyon arc szerintem, mint az animében. valahogy én más hangot képzeltem neki.
-
#4498 Belenéztem az NGE 1. részébe, a reanimated verizóba és az originalba is. Hát, grafikailag szinte semmi külömbséget nem találtam, annyi volt hogy a reanimated valamivel élesebb képet adott. De ebbe volt egy rakás hiba! Először az, hogy a szöveg a bal fülemben, a zene a jobban, a háttérzajok meg mindkettőben szóltak (fejhallgató). Aztán a másik gond hogy nemvolt hozzá felirat! Hozzátettem az originalét, de ez nem passzolt, elcsúszott.....
Szal, sztem original jobb, és tényleg annyival más hogy valmelyest homályosabb a kép -
#4497 Bleach Manga Spoiler:)
Igen Chapter 155-nél tartok:) Shunsui a csajozós kapitány valami eszméletlen figura:) Amikor Sado-val való küzdelemhez készülődik és Vice Captainje ráborítja a rózsakosarat az valami kegyetlen:D Meg mikor indulnak Ruk9iához és mondja, hogy nem tud felállni mert valmai olyan növényt vett a szájába ami ezsibbasztotta az izmait:) isteni fazon:) Asszem megvan a kedvencem a sorozatban:) -
#4496 Bleach manga spoiler
nem-nem-nem. uraharának semmi köze ichigohoz. de urahara és yoruichi között tényleg lehetett valami (ezt még most sem tudni).
és ichigonak teljesen más története van... [gonosz vigyor az arcon, mert már tudom is, h folytatod az olvasást, h megtudd, mire is gondoltam :D] -
#4495 Amennyi időm van elég lesz a bleach Manga és ANime formában:) ugyanis sokkal jobbak a poénok az animeben:) Viszont a Manga sötétebb komorabb. Gantz-ot még mellőzöm inkább:)
Bleach Manga Spoiler
Kérdés: Urahara-nak Ichigo valamilyen leszármazottja? vagy esetleg reinkarnációja? És gondolom Urahara meg Yourichi együtt voltak valamikor és nem csak barátok... -
#4494 Bleach Manga Spoiler
Én tökre meglepődtem, h néger. :)
És igen, sokkal szebb, mint Rukia. Bár az én favoritom továbbra is a mangás Inoue (a mangás sokkal szebb), és Sofion. (őt nemtom láttad-e már).
SPOILER vége.
Gantz mangának mikor akarsz nekiállni? :) -
#4493 Igen. :D
Bővebben: nézd meg mert jó. Teljesen egyedi a hangulata, megható a története, bár elég "japános" a befejezése, szép a rajz, és profi az animáció. -
#4492 Bleach Manga Spoiler
Most tartok ott Yoruichi először átváltozik:) Hát hallod a picsába Rukiával ezerszer jobb muff:D Persze csak feltételesen:) meg találtam egy fasza kis Wallpapert most az van a gépemen:) Áhh nagyon bejött ez a sorozat:) Berserk manga volt ilyen, hogy nem tudtam otthagyni:) -
#4491 Én először angolul láttam de a japán szinkron sokkal jobb volt... Szerintem:) -
#4490 nem nem köszönöm már lejött az egész:) már olvasom:D -
#4489 ez igaz hogy japan szink rulez... de ettol fuggetlenul meglepodtem hogy milyen szink hangok adtak magukat a mesehez....
amugy szerintem a mononoke hime angol szinkronja teljesen rendben van