72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Spoiler
A HiME csillagról meg is feletkeztem. Tényleg szinte semmi nem volt róla...
A cég csak Natsuki miatt volt elsősorban, hogy az ő története teljes legyen.
Vagy amin még meglepődtem, hogy Tate kivont kardal megjelenik Kokuyo no Kimi előtt, de vajon hogy került ő oda????
Más:
Steamboy: Megnéztem, bár a végéből egy mukkot sem értettem, a hibás felirat miatt, de ami addig volt, az tetszett. Rettentően látványos, talán ez az eddigi legjobban, legrészletesebben megrajzolt anime amit láttam. A történet, hát nem értettem a végét, így nemigen tok mit mondani róla, de úgy tűnt hogy a végére minden tisztázódott. És hű a nevéhez, úgyértem itt a legfőbb energiát (vagy talán az egyetlent) a gőzgépek szolgáltatják, és tényleg olyanokra használják fel, hogy hihetetlen (páncélok, fegyverek, tankok, repülők, stb)
Nekem nagyon tetszett, remélem hamarosan kapunk valami normális feliratot, hogy a történetet is megértsük.... -
HiME Spoiler:
Nagi volt gondolom Kokuyo no Kimi szolgája (jobbkeze). Nagit feltételezem Ő teremtette. Ami viszont kérdés így még, h Nagi mit csinált, miután mestere megahalt.
De ha úgy vesszük a mestere sose hal meg.
Ok. Ez sem az első karnevál, és ez sem az első teste volt Kokuyo no Kiminek.
Tehát ha ilyen szempontból nézzük az egészet, akár lehet, h lesz 1 Mai HiME 2 is. Amit én nem bánnék (1 Hellsing 2-vel egyetemben), ahol mindent megmagyaráznak, és valami frappáns történettel rukkolnának elő. -
Gábor #4664 Hime spoiler
És a Nagi gyereknek milyen szerepe volt? És tényleg, a direktorról sem tudunk semmit! Ők miért nem veszítették el a hatalmukat? És hová vonulnak el a legvégén? -
HiME Spoiler:
Nem a semmiből jött. Csak az elején még nem tudunk róla semmit. Akkor tudjuk meg róla az első infókat, mikor az Orphanok eltűnnek. És AZTÁN jön a Kokuyo no Kimi (Obsidian lord).
Ami viszont nekem nem tetszett, az a HiME csillag története volt. Arrül tényleg nem tudunk szinte semmit! Meg a "direktor"-ról (Masashiro). Tudjuk, h neki is köze van az Obsidian lord-hoz, de azt nem tudjuk pontosan, h mi a szerepe.
A Serass Cég pedig úgy ahogy van csak kitöltőelem. Nélkülük is tökéletesen teljes történetet lehetett volna produkálni.
És ami engem is zavart. Nem halt meg senki. Bár, mikor már csak Mai és Mikoto és csak páran éltek csak (de ők is roncsok voltak kudarcuk miatt), gondoltam már, h itt nincsn minden rendben. A HiME nem ennyire komoly anime. Sajnos a balsejtelmem bejött. :( (Meg a mangában sem halt meg még senki, és a manga + az anime között annyi a közös, h kb. a szereplők ugyan úgy élnek ill. halnak.)
És a másik. A rajztanár. Ő elvileg gonosz volt, nemde? Mikor visszajött, akkor meg nem volt az. Az Obsidian lord befolyása alatt állt? Mert ugyebár "Sister-san"-nak gyereke lett tőle. :)
Na mind1.
Sajnos a Mai-HiME is olyan, mint a Hellsing. Nagyon jó + minden, de a történet nincs teljesen kidolgozva, sok az üres folt. -
Spoiler
Igen, a vége szerintem is too mutch, ennyire nem kellett volna túlzásba vinni a happy endet.
Szerintem a HiMEkről elmondták amit tudni kellett, leglaábbis ami a történethez kellett.
Kokuyo Kimi vagy ki a tököm tényleg a semmiből jött, eleinte sem volt rá túl sok utalás, de azért a végére tisztázodott ez is valamennyire. -
Gábor #4661 A mai himenek a végében kicsit csalódtam.
SPOILER
A sztori nem volt kellően kidolgozva (vagy csak én nem emlékeztem rendesen az elejére?), ez a lord akárki felbukkant a semmiből és főgonosz lett nulla háttérrel....a himek története is elég ködös, nem is beszélve arról az enyhén futurisztikus vmiről, ami a csillagot irányította.
Egyébként kellemes kikapcsolódás, csak ne lett volna ez az abszolút happy end, nem illett bele az utolsó részek hangulatába! Félre ne értsetek, sokat sajnáltam az elhullottak közül, de ez a mindenki feléled dolog kissé off-topic volt, ha lehet ezt a kifejezést használni rá. -
Steamboyhoz kéne valami norma felirat, mert ami(k) van(ak) a 2. rész egy pár jeleneténél, galyramegy a felirat, és egy szót sem értek. Továbbá nagyon sok helyen el van csúszva :-/ -
Gábor #4659 Mai hime 24-et most fejeztem be, hát ez aztán tényleg nagyon durva lett! Hasonlít a Rahxephon végső harmadára, az volt ennél megrázóbb valamivel! -
Cat #4658 Gőzfiú
- Vissza a jövőbe IV.
Földes András
Szupergépek, kiborgok, őrült tudós és ember-gép párviadal. Az animék szokásos toposzai a Gőzfiú esetében nem a posztindusztriális jövőbe vázolnak fel komor horizontot. A japán rajzfilmek egyik alapművét, az Akirát is rendező Katsuhiro Otomo történetét a steam punk-műfaj hagyományainak megfelelően az indusztriális korba, a XIX. századi Angliába helyezte. Bár a konfliktus egy szupergőzgép körül bontakozik ki, a Gőzfiú ugyanilyen erővel játszódhatna 2017-ben vagy 3453-ben, vagy például 7645-ben, a felvetett kérdések ugyanis nem kapcsolódnak különösebben az ipari forradalom korához. Gyanítható, hogy Otomo az egészet azért találta ki, mert szeretett volna olajos fogaskerekeket, súlyosan mozgó dugattyúkat és komor füstöt rajzolni. Ezekben nem is volt rossz a film.
http://index.hu/kultur/cinematrix/2005/titanic/titanic0403/ -
Madlax:
6 részt láttam eddig, szal az alapján mondok bemutatót.
Pozitívum:
-szép megrajzolás
-élethű hangok
-érdekes történet a 4. résztől
Negatívum:
-idióta zenék (és ez tényleg idióta, mert mikor a "jámmé-jámmé-jámmáéoio" rákezd, akkor kapok agybajt)
-gagyi harcok (jön a főhős, pár piff-puff a pisztolyal és mindenki fekszik, eddig szorult helyzetben még nem láttam)
-a 2 főhős hááát nem is tom. lehetnének érthetőbbek.
a, Madlax túl kedves és csendes
b, Margaret túl fura!
Szal akit érdekel 1 érdekes történet, amolyan Noir stílusban, akkor az mindenképp fogjon bele.
Meg majd ha tovább ejutottam a sorozatban, akkor majd írok még róla. :) -
nah lejott a steamboy. mar beleneztem... de majd csak kesobb esek nekije:) -
Gábor #4655 Seed Destiny ep 24 a baka-updates-en ill direktben a seed-fansubstól tölthető! -
most toltom a steamboyt... holnap rekke' kiirom oszt majd jol meglesem -
kössz -
FFX #4652 Hy! Tulvagyok az első 2 részen. Nekem eddig bejön. Jó a borító Ottto. -
kössz -
Nagyon jól eltalátak lettek.. Tetszik
-
Mai HiME befejezve.
Igen jó, érzelmekkel teli, látványos akciójelenetek. Nagyjából sikerült a kissé idétlen poénokat, és a véresen komoly akciójeleneteket összhangba hozni. Szerintem még az echii is belefér, bár néhol tényleg eltúlozták, de leglaább volt mint nézni
A történet igen fordulatos, mindig van ami meglepi az embert, vagy lesokkolja. A karakterek közül, Mikoto és Natsuki, jöttek be igazán.Ami igazán megfogott, az maga a világ amit teremt, hát az csodálatos.
Nincs rajta mit ragozni, meg kell nézni és kész :) -
Na véééégre kész lett! Jó sokáig tartott, de jól is sikerült. Neon Genesis Evangelion DVD borító. Nem tudom, nekem 2 dvd-re ment fel, de számoltam vele, hogy valakinek talán háromra, vagy ha mégtöbbre, hát van egy számozatlan borító is
honlap(om)
NGE 01
NGE 02
NGE 03
NGE -
Amint hazajöttem, már indítom is! Kíváncsi vok a végére... -
htx -
Gábor #4645 My hime ep 26 megtalálható animesukin! -
Gábor #4644 De szívesen karóba húznám az Innocence címének fordítóját!!!! 
-
annyi változás lesz, h vagy másabb lesz az anime, mint a manga, vagy nagyon sok rizsa lesz az animében :) -
Cat #4642 http://www.titanicfilmfest.hu/2005/section/index.php?menu_id=3§ion_id=17
Gőzfiú
Nindzsák bandája
Páncélba zárt szellem 2. – Ártatlanság
Tokiói keresztapák
-
Gábor #4641 Remélem, hogy tényleg igazad lesz... -
nem maradsz hoppon.
mert pl a Bleach is úgy 40 rész után (ha nem hamarabb) be fogja érni a mangát.
a Naruto pedig kb 4-5 hónap múlva.
mellesleg az Inu-Yasha 1st stage be van fejezve, mert ami manga mehet, az már a 2nd stage lehet.
szal ez van.
türelem, animét terem :)
(mint én Gits 2nd GiG, csak LMF fansubot nézek belőle, az meg még csak a 19. résznél tart. és 1 jónapban max 1 vagy 2 rész jön. sőt, valamikor 1 se, mint pl. múlt hónap) -
Gábor #4639 Eddig használható feliratokat láttam tőlük, egy egész jó csapatnak tűntek. DE itt benne hagytak FOGALMAKAT japánul, így a régieket még értem, de az új belépőket meg majd fordítsam le??! Olyan nyelvtani hibák vannak benne, hogy majd kiestem a fotelből!
És most olvastam, hogy nincs is befejezve a sorozat, mert a manga még megy, és az anime utolérte, így hoppon maradok 167 ep után még legalább egy évre, ha nem örökre!

-
ani-kraze
anime-junkies
2jükről tudom, h hihetetlen szar minőségű feliratot csinálnak.
szal én már meg se lepődöm... -
Én is így gondolom :) -
Az asztali, az asztali, akármit is játszik le, mert az asztalon tároljuk:p Még nem próbáltam a gépbe erőszakolni, de majd ha meglesz a nagytornyom akkor nem lesz előttem akadály:) -
Gábor #4635 Ilyen hulladék minőségű feliratot még nem láttam!! Az inuyasha 81. része az ani-kraze gondozásában szinten aluli! Ilyen angoltalan (magyartalan ugye nem lehet) felirattal rég találkoztam! Botrányos! -
akkor? (már csak kíváncsiságból, mert nemtom. tulajdonkppen, nálam egyet jelent, akár divixes akár nem) -
nem vagyok informálatlan, csak annak a ketagóriának nem asztali dvd lejátszó a neve. De jó ezen nem veszünk össze.... -
Ezt én nagyon jól tudom hogy divixes :D
Csak Bucser informálatlan :/ -
Cat #4631 biztos olyanod van, ami divxet is le tud játszani
nem ritka már manapság -
Milyen furcsa, nekem lejátsza az avit!
Jó, legyen neked igazad, tulajdonképpen tökmind1 mikor nézed meg, a death&rebirt csak egy összefoglaló -
Asztali dvd lejátszó nem játsza le az avit.. ezt nem tudom, hogy honnan szedted....
ÉS pont azért érdemes megnézni előbb a Death and rebirthöt mivel összefoglalja a sorozatot és bevezeti az End of EVA-t ha megnézed akkor csakis a TV sorozat és az End of EVA között. Vagy ne nézd meg ez is egy megoldás... -
original kisebb, csak nem olyan szép....ráadásul .avi amit az asztali dvdlejátszó is lejátszik
Nekem úgy van, original series 1-20ig; 1 dvd,
original series 20-26ig; end of eva original+reanimated; death&rebirth; 1 dvd -
FFX #4627 Jesszus egy rész 360 mega !!! remélem legalább jó lesz.