72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Gábor #4688 öö..... -
#4687 Az első két részben nincs is nagyon mit pótolni..... -
#4686 most komolyan.
az első melltartó története mit pótol? xD -
#4685 ja a Mai Himéről beszéltem az előbb (a Bleach előtt) . -
#4684 hmm, én most kezdtem nézni (eddig 3 részt láttam). az utóbbi időkben jónéhány hiányos sztorijú animét láttam, azért remélem az InuYashánál jobban le van zárva a vége.
ami nekem most nagyon-nagyon tetszik még az a Bleach. szerintem érdemes belepislogni annak aki még nem ismeri! -
Gábor #4683 Jó lenne, mert sok a hiányosság a sztoriban! -
#4682 Most nézem, lehet hogy a Mai HiME hiányosságokat ezek az Omakekkel fogják pótolni? Érdekes de vajon fogják-e subbolni?
DVD 1 has only 2 episodes, but there are 3 episodes on DVDs 2-9. Since each omake is the set of extras on each DVD:
Omake 1 is for episodes 1-2
Omake 2 is for episodes 3-5
Omake 3 is for episodes 6-8
Omake 4 is for episodes 9-11
Omake 5 is for episodes 12-14
Omake 6 is for episodes 15-17
Omake 7 is for episodes 18-20
Omake 8 is for episodes 21-23
Omake 9 is for episodes 24-26 -
FFX #4681 Én konkrétan a TV series 5. részére gondoltam amikor Shinji elviszi Reinek a kártyáját :) -
#4680 Így az angol címet olvasva elég hülye lett a magyar cím:) az angol cím: The returner:) tehát visszatérő így mindjárt értelmesebb:) Eredeti japán címe: Ritaanaa
info róla itt -
#4679 1, shinji és misato + pen-pen :) (a sörösdoboz takarja a lényeget :D )
2, asuka szoknyája fellebben, 2 pofon suzaharanak :)
3, asuka és shinji 1 szobában, mikor 1edül vannak otthon (mikor asuka behajol) -
Cat #4678 nézd meg a kung fu hustlet, rettenetesen jó :) -
Cat #4677 angol cime mi? vagy ilyesmi? -
#4676 Most néztem meg a A begyűjtő című japán filmet... Azt hiszem az amcsik tanulhanának ebből, hogyan is kell akciófilmet csinálni.... Látványban odavert mindennek amit eddig láttam mind a csata mind a harci jelenetek a végén a Happy end kicsit furcsa volt de végiggondolva meg is érthető. Bár én jobban örültem, ha úgy van vége ahogy hittem, hogy vége lesz mert az anime-k után erre számítottam:) csakhogy ez közönség film és nem a japán közönségnek szólt:)
Jó volt na minőségi akciófilm:) csak ajánlani tudom. Aki szereti az animeket azoknak meg főleg mert végig olyan volt intha egy élőszereplős animebe csöppentem volna.. Kb ilyen hangulatúként tudnék egy animefeldolgozást elképzelni.
Utóirat.: Ugyanezt írtam a Most láttunk filmek rovatba, de ide hozzáteszem, hgy egyes jeleneteknél vártam már a buborékot vagy a hülyefejes rajzokat annyira jól el voltak találva a poénok:D
Trystnek tuti tetszeni fog ugyanis isteni a látványvilág!!!!!! ÉS a Story sem rossz... bár japánhoz képest elég kommersz de én nem tudtam felállni előle... -
#4675 őőőőő.....Shinji pucéran a sorozat elején XDDDD
Najó ezt ugorjuk :D -
#4674 Az ecchi a 'H' fonetikus japán kiejtése (éjtcs), ami a Hentai-ból ered, ami japánul annyit tesz, hogy perverz. Az igazság az, hogy az ecchi-be az enyhébb dolgok tartoznak, mint a bugyivillogás, meg cici-ugrálások (Golden Boy :). És még egy fontos momentum: az ecchi minden esetben fan-service célokra való, azaz a történetnek nem szerves része, csak a fan-ok szórakoztatását szolgálja.
Az NGE-ben a pucérkodás (a kórházas jeleneten kívül én másra nem emléxem, ... ja de igen a Rei-dummy-k) a történet szerves része, ezért nem sorolnám a fan-service kategóriába, így szvsz nem is ecchi.
Remélem kimerítő volt a válasz. -
Gábor #4673 Ecchi= angol "H" japánul kiejtve, ami a hentai szó első betűje.
Ennyi magyarázatot találtam egyszer. -
#4672 A harmadik nem is annyira poén..... ha egyre gondolunk (korházas jelenet)
Mi is az ecchi pontos magyar megfogalmazása? -
#4671 Az az igazság, hogy nem igazán az ecchi-s részek kötöttek le az NGE-ben. Ha van sem figyeltem fel rá.... -
#4670 nem mondanám ecchinek. inkább naturalista. :)
(csak 1-2 ilyen poén van, pontosabban 3) -
FFX #4669 Hy!
Hmm... Szerintetek nincs egy kis ecchi beütése az NGE-nek ;) -
#4668 Spoiler
Azt tudom hogy újá éledt(ek), de nagyon jó helyen éledt újá, pont ott ahol Kokuyo no Kimi és Mai csatázott....ezt azért furcsáltam -
#4667 Spoiler:
Ő is újjáéledt (őt mutatták előszőr), mint Kuga és a többiek. De, h azt a kardot honnan szerezte, az tényleg rejtély. -
#4666 Spoiler
A HiME csillagról meg is feletkeztem. Tényleg szinte semmi nem volt róla...
A cég csak Natsuki miatt volt elsősorban, hogy az ő története teljes legyen.
Vagy amin még meglepődtem, hogy Tate kivont kardal megjelenik Kokuyo no Kimi előtt, de vajon hogy került ő oda????
Más:
Steamboy: Megnéztem, bár a végéből egy mukkot sem értettem, a hibás felirat miatt, de ami addig volt, az tetszett. Rettentően látványos, talán ez az eddigi legjobban, legrészletesebben megrajzolt anime amit láttam. A történet, hát nem értettem a végét, így nemigen tok mit mondani róla, de úgy tűnt hogy a végére minden tisztázódott. És hű a nevéhez, úgyértem itt a legfőbb energiát (vagy talán az egyetlent) a gőzgépek szolgáltatják, és tényleg olyanokra használják fel, hogy hihetetlen (páncélok, fegyverek, tankok, repülők, stb)
Nekem nagyon tetszett, remélem hamarosan kapunk valami normális feliratot, hogy a történetet is megértsük.... -
#4665 HiME Spoiler:
Nagi volt gondolom Kokuyo no Kimi szolgája (jobbkeze). Nagit feltételezem Ő teremtette. Ami viszont kérdés így még, h Nagi mit csinált, miután mestere megahalt.
De ha úgy vesszük a mestere sose hal meg.
Ok. Ez sem az első karnevál, és ez sem az első teste volt Kokuyo no Kiminek.
Tehát ha ilyen szempontból nézzük az egészet, akár lehet, h lesz 1 Mai HiME 2 is. Amit én nem bánnék (1 Hellsing 2-vel egyetemben), ahol mindent megmagyaráznak, és valami frappáns történettel rukkolnának elő. -
Gábor #4664 Hime spoiler
És a Nagi gyereknek milyen szerepe volt? És tényleg, a direktorról sem tudunk semmit! Ők miért nem veszítették el a hatalmukat? És hová vonulnak el a legvégén? -
#4663 HiME Spoiler:
Nem a semmiből jött. Csak az elején még nem tudunk róla semmit. Akkor tudjuk meg róla az első infókat, mikor az Orphanok eltűnnek. És AZTÁN jön a Kokuyo no Kimi (Obsidian lord).
Ami viszont nekem nem tetszett, az a HiME csillag története volt. Arrül tényleg nem tudunk szinte semmit! Meg a "direktor"-ról (Masashiro). Tudjuk, h neki is köze van az Obsidian lord-hoz, de azt nem tudjuk pontosan, h mi a szerepe.
A Serass Cég pedig úgy ahogy van csak kitöltőelem. Nélkülük is tökéletesen teljes történetet lehetett volna produkálni.
És ami engem is zavart. Nem halt meg senki. Bár, mikor már csak Mai és Mikoto és csak páran éltek csak (de ők is roncsok voltak kudarcuk miatt), gondoltam már, h itt nincsn minden rendben. A HiME nem ennyire komoly anime. Sajnos a balsejtelmem bejött. :( (Meg a mangában sem halt meg még senki, és a manga + az anime között annyi a közös, h kb. a szereplők ugyan úgy élnek ill. halnak.)
És a másik. A rajztanár. Ő elvileg gonosz volt, nemde? Mikor visszajött, akkor meg nem volt az. Az Obsidian lord befolyása alatt állt? Mert ugyebár "Sister-san"-nak gyereke lett tőle. :)
Na mind1.
Sajnos a Mai-HiME is olyan, mint a Hellsing. Nagyon jó + minden, de a történet nincs teljesen kidolgozva, sok az üres folt. -
#4662 Spoiler
Igen, a vége szerintem is too mutch, ennyire nem kellett volna túlzásba vinni a happy endet.
Szerintem a HiMEkről elmondták amit tudni kellett, leglaábbis ami a történethez kellett.
Kokuyo Kimi vagy ki a tököm tényleg a semmiből jött, eleinte sem volt rá túl sok utalás, de azért a végére tisztázodott ez is valamennyire. -
Gábor #4661 A mai himenek a végében kicsit csalódtam.
SPOILER
A sztori nem volt kellően kidolgozva (vagy csak én nem emlékeztem rendesen az elejére?), ez a lord akárki felbukkant a semmiből és főgonosz lett nulla háttérrel....a himek története is elég ködös, nem is beszélve arról az enyhén futurisztikus vmiről, ami a csillagot irányította.
Egyébként kellemes kikapcsolódás, csak ne lett volna ez az abszolút happy end, nem illett bele az utolsó részek hangulatába! Félre ne értsetek, sokat sajnáltam az elhullottak közül, de ez a mindenki feléled dolog kissé off-topic volt, ha lehet ezt a kifejezést használni rá. -
#4660 Steamboyhoz kéne valami norma felirat, mert ami(k) van(ak) a 2. rész egy pár jeleneténél, galyramegy a felirat, és egy szót sem értek. Továbbá nagyon sok helyen el van csúszva :-/ -
Gábor #4659 Mai hime 24-et most fejeztem be, hát ez aztán tényleg nagyon durva lett! Hasonlít a Rahxephon végső harmadára, az volt ennél megrázóbb valamivel! -
Cat #4658 Gőzfiú
- Vissza a jövőbe IV.
Földes András
Szupergépek, kiborgok, őrült tudós és ember-gép párviadal. Az animék szokásos toposzai a Gőzfiú esetében nem a posztindusztriális jövőbe vázolnak fel komor horizontot. A japán rajzfilmek egyik alapművét, az Akirát is rendező Katsuhiro Otomo történetét a steam punk-műfaj hagyományainak megfelelően az indusztriális korba, a XIX. századi Angliába helyezte. Bár a konfliktus egy szupergőzgép körül bontakozik ki, a Gőzfiú ugyanilyen erővel játszódhatna 2017-ben vagy 3453-ben, vagy például 7645-ben, a felvetett kérdések ugyanis nem kapcsolódnak különösebben az ipari forradalom korához. Gyanítható, hogy Otomo az egészet azért találta ki, mert szeretett volna olajos fogaskerekeket, súlyosan mozgó dugattyúkat és komor füstöt rajzolni. Ezekben nem is volt rossz a film.
http://index.hu/kultur/cinematrix/2005/titanic/titanic0403/ -
#4657 Madlax:
6 részt láttam eddig, szal az alapján mondok bemutatót.
Pozitívum:
-szép megrajzolás
-élethű hangok
-érdekes történet a 4. résztől
Negatívum:
-idióta zenék (és ez tényleg idióta, mert mikor a "jámmé-jámmé-jámmáéoio" rákezd, akkor kapok agybajt)
-gagyi harcok (jön a főhős, pár piff-puff a pisztolyal és mindenki fekszik, eddig szorult helyzetben még nem láttam)
-a 2 főhős hááát nem is tom. lehetnének érthetőbbek.
a, Madlax túl kedves és csendes
b, Margaret túl fura!
Szal akit érdekel 1 érdekes történet, amolyan Noir stílusban, akkor az mindenképp fogjon bele.
Meg majd ha tovább ejutottam a sorozatban, akkor majd írok még róla. :) -
#4656 nah lejott a steamboy. mar beleneztem... de majd csak kesobb esek nekije:) -
Gábor #4655 Seed Destiny ep 24 a baka-updates-en ill direktben a seed-fansubstól tölthető! -
#4654 most toltom a steamboyt... holnap rekke' kiirom oszt majd jol meglesem -
#4653 kössz -
FFX #4652 Hy! Tulvagyok az első 2 részen. Nekem eddig bejön. Jó a borító Ottto. -
#4651 kössz -
#4650 Nagyon jól eltalátak lettek.. Tetszik
-
#4649 Mai HiME befejezve.
Igen jó, érzelmekkel teli, látványos akciójelenetek. Nagyjából sikerült a kissé idétlen poénokat, és a véresen komoly akciójeleneteket összhangba hozni. Szerintem még az echii is belefér, bár néhol tényleg eltúlozták, de leglaább volt mint nézni A történet igen fordulatos, mindig van ami meglepi az embert, vagy lesokkolja. A karakterek közül, Mikoto és Natsuki, jöttek be igazán.Ami igazán megfogott, az maga a világ amit teremt, hát az csodálatos.
Nincs rajta mit ragozni, meg kell nézni és kész :)