72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#5100 idekint kene egy ilyen szervert csapatni...
csak nincs olyan vonal ami elbirna.. marmint tuti van de ki fizeti meg????? -
#5099 Aláírtam de nem hinném hogy sokat érünk vele.....
Azért egy próbát megér! -
Gábor #5098 Ez abszolúte esélytelen, a magyar igényeket sem bírja a hw és a kapcsolat ellátni! -
#5097 vissza az usteamet de lehessen mar kulfoldrol is toltogetni plss!!! legyen jelszavas vagy mittom en de lehessen maaaaa!!!!:((( -
#5096 nem pont ezert szeretem.. csak az egyik alappilere.. a sok kozul -
#5095 a veget nem kellett volan elolvasnom:((((((( -
Gábor #5094 Ennek a gondolatnak van is értelme, csak nem anime-dvd-k kapcsán, sajnos :(
Látott már valamelyikőtök itthon anime boltot? Én ugyanis nem... -
#5093 semmi mert az ilyen "szövetségeket" nem a petíciók érdeklik, hanem hogy fogyjanak a dvd-ik... -
#5092 ok. minnél többen, annél jobb. legalábbis remélem, h lesz valami hatása... -
#5091 nini én lettem a 300-ik:d Hogy is szokták mondani?? TÉK:D -
Gábor #5090 Már aláírtam. -
#5089 peticíó
hátha megyünk vele valamire... -
#5088 Spoilerekkel tarkított vélemény:) az olvassa aki látta az Evangeliont és MAi Hime-t is
A kulcsszó az animekkel kapcsolatban számomra az, hogy emberekről van szó.... Éppen ezért vannak jó és rossz oldalaik... (nem beszélve az evangelion érzelmileg csődtömeg szereplőiről akikből csak úgy dőlt a patetikus önsajnálat:D) ÉS szinte mindig minden szereplőnek a cukormáz vagy a felszínesség alatt van egy lelkivilága... Pl.: Mikoto azért szeret a Mai hime-ben mindenkit egyformán, mert 1 valaki van akit mindenkinél jobban szeret és az a bátyja... és érte mindent megtesz, vagy Mai szintén mindent megtesz azért, hogy az öccsét boldognak lássa... Szerintem nagyon jól kitalált a Mai hime egész storyline-ja egészben néhány kisebb értetlenséggel ugye megsózva. (ugye mikoto Childját a végén legyőzi Mai childja mégsem tűnik el Mikoto bátyja.. én ezt nem értettem...) -
Underdog #5087 Azt hiszem egyetértek veled! Bár nekem személyesen nem ezért tetszenek az animék, legalábbis nem csak ezért. Én legjobban a karakterfejlődést szertem bennük (jó tudom kicsit sablonosan hangzik:), mert azok hihetetlenül jól megvannak csinálva, és karakterek érzelmi világát is nagyon jól tudják ábrázolni ezeken a rossz és jó dolgokon keresztül!
Szóval röviden, a szereplők majdhogy nem élethűek, és étnyleg azonosulhat velük, vagy helyzetükkel!(szerintem, Bár azért ez nem minden animéban igaz, természetesen :D) -
#5086 aaaarghh... mai hime 13as resze fasza volt.. vegre tortent valami szomorkas is amibe bele tudtam elni magam...
aszem most rajottem, felig meddig azert szeretek animet lesni mert az animekben nem mindig a tokeletesseg van.. mindig van valami nehez.. szomoru.. valami eltitkolni valo ami szegyen vagy akarmi.. es ezek mas filmben, meseben nemigazan van meg.. es az ember azonosulni tud ezzel a negativ dologgal...
eddig az NGE ben volt a legdurvabban abrazolva ezek a dolgok...
szal szerintem ez az egyik alappillere (szamomra) az animeknak
negativ oldalt is bemutatjak amivel talan jobban lehet azonosulni mint hogy az xy szereplo ujra elveri a szornyet vagy a szep gimis fiu osszejon siman a szep mangaszemu gadzsival.. szoval a pozitiv dolgokra gondolok -
Underdog #5085 Tom hogy találhatom meg, de mint mondtam amdj megnézem,ha érdekel,de őgyis tom a legtöbb véleményt és elméletet. Legalábbis nagyjából, szóval engem NGEs dolgok már max megemlítés képpen érdekelhet. Szerintem hagyjuk is ennyiben . ;) -
Cat #5084 a topic alján van a kereső, üsd be hogy NGE vagy evangelion -
Underdog #5083 OK, én is tom,hogy sokat beszéltetek róla, iagzából amit akartam azt elmondtam, meg így nagyjból kíváncsi voltma egy-két véleményre NGEről kapcsolatban, de ennyi. Nem terveztem,hogy arról beszélgessünk! :) -
Cat #5082 nem elküldeni akartalak, csak a témával kapcsolatban van rá külön topic, és eléggé átcsócsáltuk már (unom) -
#5081 Blame:
Most olvastam végig a mangát. Egyszerűen zseniális. Nekem nagyon tetszett. Már amit érettem belőle. Jobban mondva az egészet érettem, kivéve az utolsó 2 részt.
Főleg az utolsót. Aki kicsit felvilágosultabb ebben a téméban, az megtenné, h 1 spiler keretében lírja nekem, h végülis mi lett a manga vége?
Előre is köszönnöm. :) -
Underdog #5080 Én tudom mit hoznak,de te majd megnézed és megtudod!! :P
Amúgy azt hiszem abban az uccsó 3 részben túl sok változatosság nem vár, bár tartogatnak vmit! Az hogy teccik e majd, az kiderül... -
#5079 Még nincs vége...kituggya mit hoznak még elő (asszem még 3 rész hátra van) -
Underdog #5078 Ami a Blue Gendert illeti igazad van, így belegondolva ellapaosodik, bár azért engem a székemhez tudott kötni egy pár napra. Engem kíváncsivá tett,hogy mit is hoznak ki belőle, és hogy őszinte legyek nem éppen lett olyan a vége mint számítottam, de azért belefért még :) -
Underdog #5077 ÁÁ, BOCS CAT!! a reakciómért, amúgy lehet majd benézek abba a fórumba is, bár azért annyira sokféle magyarázatot meg lehetőséget olvastam és hallottam már,hogy igazából már fölösleges, meg most inkább már animékkal általánosságban foglalkozom! :)) -
Underdog #5076 NGE engem is kicsit megviselt, de annyira szerencsére nem. Viszont köszönet neki olvasok fanficeket amik azért feldobják a dolgot. -
Underdog #5075 Ha ezzel arra célzol,hogy huizzak innen, akor enm vettem jó néven, na mind1!
-
#5074 NGE kikeszitett.. lelkileg is sok bajom volt de a film radobott egy olyan lapattal hogy kesz voltam... -
Cat #5073 ha ennyire megmozgatott, van rá ám külön topic is... -
#5072 A Blue Gender az elején még azt hittem nagyon jó lesz, de szerintem nagyon ellaposodott....de azért nézem (már csak pár rész van hátra) -
Underdog #5071 Ja azt azért hozzá teszem az A+ nekem sem jön be én sem ott láttam,sőt 1 hónappal előtte kaptam le a Usteamről. AHHH, adják vissza a USTEAM-et! :D -
Underdog #5070 Amúgy A+on a Kiddy Gradeen kívül még ment/megy egy sorozat a Blue Gender. Aki teheti az nézze meg! Ez csak a személyes véleményem,de szeirntem bőven megéri megnézni. -
Underdog #5069 NGE-ről mi volt a véleményetek? Rám nagy hatással volt, mondjuk ha vmi darkos akkor annak a vége AZ!! Lehet nem ezzel kellett volna kezdeni az anime nézést, dehát ez van.
Mondjuk kicsit zavar,hogy néhány olyan részt is kivágtak amik azért megmagyyarázhattak volna ködös dolgokat, de mondjuk a kivágások után is maradt éppen elég :)) Főleg a vége olyan enigmatikus.
A filmet meg valószínű,hogy köszönhetjük a japán "kollégáknak"!
Feltehetően őmiattuk lett ennyire olyan amilyen (a hangulatára célzok)! Igaz, tény,hogy így jobban illik az egészhez. Bár ki tudja! :) -
#5068 Most fogok neki állni, végleg az egészet megnézni! leszedtem fullosan extrásan, rátapostam 3 DVD-re úgyhogy hajráááá ;)! Szépen sorban. -
#5067 ha annyira zavar töröltesd ki egy modival a hozzászólást :P
mellesleg itt azt tárgyaljuk, h hogyan lehetne kikerülni őket. így ez már nem oszt nem szoroz. mellesleg ha én tudom, h van, akkor nekik sem kerülne túl nagy fáradalmukba bejutni oda. :P -
#5066 Téjesen igazad van. Arról nem is beszélve hogy így nem maradsz le egyetlen részről sem, és nem lesz olyan baj, hogy nem a rákövetkező részt fogod épp látni.
A szinkront inkább hagyjuk. Elég csak a Kiddy Gradet nézni az A+on (Megjegyzem sose hittem volna hogy pont ez a csatorna fog keresztbetenni nekem, még akkorse ha nálam nem jön be)
Szal VISSZA AZ USTEAMET D:
NGEt láttuk! -
#5065 Jóvan, holnapra ismét meglesz a Seed Destiny 29 része! (már csak 6 kell) -
Underdog #5064 Most úgy kedvet akptam ezért megkérdem, ti nektek nagy része látta már az Evangeliont, igaz? -
Underdog #5063 Ami a mai hime-ot illeti, még egyenlőre nem tudok róla nyilatkozni, max amit animenfo-n olvastam még régebben róla. Majd nem sokára már tudok hozzászólni.
Amúgy szerintem az amit írtál a SPOILERben, az még nem teszi annyira darkossá, max egy kicsit érdekessé a dolgokat :)) -
Underdog #5062 Én is beleegyeznék, ha lenne itt normális adó ami animékat sugározna, bár azért azt el kell ismerned,hogy kényelmesebb az,hogy te akár megnézhetsz egyszerre akár 3 részt is vagy ne adj isten az egész sorozatot egy nap, ha tudod vhonnan szedni.
Bár ami a magyar anime adót illeti, inkább nézem japánul és angol felirattal, vagy néhány esetben angol dubbal. Meg az igazat megvallva azért szeretem japánul nézni mert hihetetlenül illenek a hangok a karakterekhez/szereplőkhöz, és nagyon jól elő tudják adni.
A magyarok által szinkronizáltat vhogy nem kedvelem, legalábbis sajnos van egy-két anime amit hallottam...hááááát, vhogy elmaradt pl a német szinkronok szintjétől. Persze van amit nagyon telibe kaptak (pl anno a DBZ, meg most az Inuyasha, bár azt már nem nézem(láttam az egészet :)
-
katz #5061 "Kösz" a nyilvános infót Tryst. Most asszem már csak idő kérdése, h bezárják azt is a szemetek...