72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
GITS-SAC az első sorozat
SAC2 a második sorozat
Tachikoma special pedig egy 24 részes poén sorozat :)
SAC-G1-NEW-t pedig RAW GITS videok lehetnek magyar felirat fájlokkal.
tehát a SAC-G1-NEW legyen az első, majd a Techikoma special, aztán a SAC2 :) -
Köszi bár nem egészen erre gondoltam. De visszaolvasva rosszul tettem föl a kérdést. Bár ha már így elmondtad, akkor e szerint cselekszek majd :)
Azon az ftp-n, van GITS-SAC, SAC2, Tachikoma special, és SAC_G1_NEW. Ezekből melyiket töltsem le? -
Gábor #5519 Csak itt, csak neked :)
-
FONTOS KÉRDÉS!
Aki tud Blame anime letöltési helyet, kérem jelezze nekem!
Mondanom sem kell #&!@$ fontos lenne!
A segítséget előre is köszönöm! -
2 sorozat van.
Mind a 2ből az LMF fansubot ajánlom. Ők tényleg jó munkát végeztek.
Bár a 2. sorozat LMF fajtából még mindig csak a 21. résznél van. :)
De a KAA (KickAss Anime) sem rossz ha minden lehetséges résznél a DVD minőséghez ragaszkodsz. -
Azt szeretném megkérdezni hogy a GITS sorozatnak melyik változatát töltsem le, mert van vagy négy fajta?
A választ előre is köszönöm -
Én a Laint azért hagytam abba, mert nagyon nyomasztott.. a 3. rész után... Majd vizsgaidőszak után ismét nekiesek:) -
Köszke a linkeket, a legelején is ezeket kellett volna kérdeznem! egyszerűbb lett volna. Szal mégegyszer THX!
Az E.L.-et pedig megnézem, ha már leszedtem! :) -
Nem, dehogy trancsírozós, hanem csak ABe Yoshitoshi egy másik filmje (karakterdizájn). Csakúgy, mint a Habane Renmei (karakterdizájn, történet), amiben még annyi erőszak sincs, mint a Lain-ben.
Lain-hez egy nagyon jó oldal: thought experiments lain
És egy másik: Lain Cyberia Café
És akkor már ezt is ide írom, hátha valakit érdekel: Texhnolyze unofficial information page -
-
A Lain egy trancsírozós film? Eddig nem volt komoly vérfürdő (discoban volt egy kicsi de az sem volt durva) 2 részt láttam de nézem mert egy szót nem értek az egészből, és tudni akarom miről is szól ez az egész (el ne mondjátok!!!) -
InuYashát csak előről és csak japánul érdemes nézni. nem egy végtelenül bonyolult történet, de azért ki van találva rendesen, a közepétől kb. a grafika is gyönyörűvé válik, és egy roppant hangulatos világban játszódik. és itt is a zene végig nagyon-nagyon jó! -
na, erről beszéltem. hatásvadásznak hatásvadász, ez tény. még talán az is oké, hogy több vér / csonkolás van benne, mint kéne. de szerintem nem egy átlag sztori, és van egy hangulata, ami NEKEM bejött. más anime fórumokon már ezért is kaptam, hogy biztos pszichopata állat vagyok, de ez van, nem tudok mit tenni, nekem tetszett ^^ -
Főleg miután azt hallottam róla hogy sokszor már tényleg logikátlanul sok benne az olyan hentelős rész aminek semmi köze a storyhoz, csak a látvány kedvéért rakták bele. -
Nekem is már ajánlották az Elfen Liedet de asszem amilyen "viráglelkü" vagyok nem nagyon jonne be :/. -
26 részes:
AnimeNfo
Anime News Network
Tedd már be a kedvenceid közé ezeket az oldalakat, és akkor nem kell folyton ilyeneket kérdezni.
Egyébként az Elfen Lied tipikusan arról híresült el, hogy teljesen értelmetlenül, hatásvadász mennyiségben van benne az erőszak, vér, pucérkodás, a története meg nem kiemelkedő. Egy dologban szoktak egyetérteni a népek, hogy jó az intro és/vagy az outro zenéje.
Részemről biztosan nem fogom megnézni, van még egy csomó jó sorozat, amire inkább szorítok időt, pl. Hi no Tori, Paranoia Agent. Ha pucérkodás kell, arra meg ott van a Girls Bravo ecchi hárem-anime. Ha meg erőszak és vér kell, ami integráns része a történetnek, akkor Texhnolyze ABe Yoshitoshi-tól (Serial Experiments Lain, Haibane Renmei). -
Jóvan a Chobits Special: Chibits-el együtt meg van a 26! -
A Chobits- nak most végül is hány része van????
mer' én 24-ről + a specről hallottam de az nfo ban 26-ot írnak + a 3 recap rész is ott van (igaz, hogy az 1-3), de akkor most mi van? HÁNY RÉSZE VAN? -
naééénemtudom!!!
Első 10 perc után, nem vonok le következtetéseket, max ennyit...
Egyenlőre logikusnak tűnt a hent meg a "hiányos ruházat" (1 sisak oszt jóvan)
valahogy el kellett szökni a szigorúan őrzött ojjektumból, de majd kiderül :)
mindenesetre grafikailag istenkirály a story-t majd meglátjuk.
Musha tudna róla beszélni, ő már látta és ahogy olvastam bejött neki!
-
és a sok vérnek és pucérdkodásnak van értelme?
gondolok arra, h van története a dolognak, vagy csak úgy mind a hangulat fokozása miatt van. mert ha igen, nem szeretjük... :( -
Na belenéztem az Elfen Liedbe(kb. az első 10 perc). Nem erre számítottam, de most már még jobban érdekel. Brutál! Vér, sok vér, hent, pucérkodás! :) Eddig ennyi, de szerintem lesz ez light-osabb is.
Ha hazavittem majd nekiülök, 1 délután + 1 este és ez is meg van nézve ; )
Szóval bejön! -
Gábor #5500 Destiny 32 SPOILER
Most, hogy kihalt az össes Extended, kíváncsi vagyok mi következik!
Csak nem Archangel kontra Minerve 18 ep-on keresztül?
Remélem az idióta Shinn nem fog rászállni Kira-ra, de ha megtörténne, akkor legalább Athrun ne támogassa azt a kis nagypofájút a harctéren a barátjával szemben. -
[ÉSZREVESZI AZ UGRÁLÓ MACSKÁT]
Az első Gundam: Mobile Suit Gundam 0079.
Az összes többi Gundam-ok időrendje a struktúrából kiolvasható. -
Én magyarul láttam pár részt mondjuk nm mindet végig és nm is nagyon kaptam el a történet fonalát így, de nekem annyira nm tetszett, komolytalannak tűnt bár lehete h az én igényeim vének kicsit:), nekm zavaró ha egy kooly animében idióta poénok is vannak, olyasmire gondolok mint a star wars ban jar jar, szal annyira nm odavaló... és sztem a hangulatát is elrontja -
már szedem is! -
Ha jól tudom Kenshin OVA 1 tartja a DVD eladási rekordot amicsiban. :)
CSOCSO:
ok. ezeket még hozzáírom. -
Cat #5495 egy darab részt nem láttam, de ahogy elnézem, már nem is fogok -
Én speciel magamtól akadtam rá az Inuyasha-ra és már a második résztől beleszerettem, szerintem a harc a humor és az érzelmek pont jól lettek vegyítve és nekem spec a történet is nagyon bejön (még ha mások szerint unalmas ha egy ilyen hosszú sorozatban csak egy célvan és egy főellenséget kergetnek). Csak késöbb tudtam meg hogy milyen nagy rajongó tábora van. Hallottam olyasmiről hogy amcsiban perpill Inuyasha tartja a rekordot az Anime dvd-k eladási listáján, pedig csak 50 valahány rész jött ki náluk eddig Dvd-n a 167ből.(Bár hogy őszinte legyek nemtom hány féle Animet adtak ki eddig Dvd-n Amerikában) -
az OVA hoz irhatnatok tobbet is azert.. pl hogy olyan mint a sorozat de kevesebb es hoszabb reszekbol all...
es a fansub az pedig egyes anime fan csapatok akik az egesz sorozathoz minosegi feliratot keszitenek es egetnek a filmre
vagy valami hasonlot -
sg forumozok:) -
Gábor #5491 Seed-Fansubs gondozásában destiny ep 32 kijött! -
Rizelmine:
Egy nagyon aranyos, rettentő vicces, romatikus kis szituáció-vígjáték. :)
Rettentő gyerekes, de mégis felnőtt poénokkal van tele (pl. mikor a 15 éves főhősnek elvileg szeretkeznie kéne a 12 éves "feleségével" :D ).
26 részes, de csak 15 perces 1 rész. Mégis nagyon tartalmas. Hál isten a készítők kihagyták a felesleges jeleneteket.
Szóval ezt az animét mindenkinek lehet ajánlani! :) -
xD
ehh. az elöző hozzászólások megzavartak :D -
Narutot amúgy nem ismerem (csak 1 részt láttam eddig), de szerintem az InuYasha is tartalmas, csak kicsit el lett húzva (és nem lett befejezve -.-) -
naruto? én az Elfen Lied-ről írtam ^^ -
faq frissítve. -
Prof William #5485 Ja amúgy poén volt, amikor egy mangában a hőst Hős-san-nak nevezték a falubeliek.
Aztán amikor legyakta a gonoszt rögtön Hős-sama lett!
-
Prof William #5484 Nem tudom. Az Ai Yori Aosi ban, a nagy viszontlátáskor Aoi csak azt bírja ismételgetni, hogy Kaoru-sama! Kaoru-sama!
Bár az igaz, hogy őt régi szellemben nevelték. :)
-
Akár ez is mehet a FAQ-ba. Ha kell bemásolom az egész szótárt, nem olyan sok... -
Hali
Már nem emlékszem valaki kérdezte, hogy mi a külömbség a japán névutótagok között. Hát most akadt a kezembe egy anime miniszótár, ahol megtaláltam ezeket:
-CHAN (-csan) (mint például Moemi-csan) = Egyfajta becézõ megszólítás. Fiatal partner, barát, kis állat és kisgyerek kedveskedõ, néha lenézõ megszólítására használják. A -chan sosem áll magában, mindig egy névhez kapcsolódik
-KUN (mint például Moteuchi-kun) = Fiatal férfiak és fiúk megszólítása idõsebbek által. Ezenfelül az iskolákban a legtöbb lány is -kunozza fiúosztálytársait. Mostanában terjed (még nem nagyon) egy -- korábban elképzelhetetlen -- megszólítás, amelyben a tanár a diákLÁNY megszólítására is -kunt használ. A többi mind ugyanaz igaz rá, mint a -szanra: csak megszólításban használható, önállóan nem, magára nem mondja az ember, stb.
Még egy apróság: mivel a -kun megszólítást jellemzõen _lefelé_ használják, elõvigyázatlan használata kiváló alkalmat ad sértõdésre...
-SAMA (-szama) (mint például Tailor-szama) = Régi, még nagyobb tiszteletet kifejezõ megszólítás, elsõsorban magas rangú, nemesi személyek megszólítására. Ma már nem használatos, csak levelek címzésénél, esetleg gúnyolódásnál.
-SAN (-szan) (mint például Takahata-szan) = Megszólításokban használt, udvariasságot kifejezõ utótag, lényegében a magyar "úr" és "asszony/kisasszony" megfelelõje. Hasonlóan a magyarhoz, használható foglalkozások neve után is és szintén nem mondhatja az ember magára (mint pl. az angolban), viszont egyaránt használatos férfi- és nõi nevek után is, nincsen "úr/asszony/kisasszony" megkülönböztetés.