72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • CSOCSO
    kedves baratom.. olvasd ujra a hsz emet.. leirtam hogy vannak ott komolyabb nevek de az altalam felsorolt mesektol a hanyinger kerulget.. mondjuk ez is tulzas. .egyszeruen csak nem erdekel es nem is nezem azokat a sorozatokat
  • CSOCSO
    he?:) ugy ertem hogy ahonnan tudm tolteni ott csak 16-26 ig van fent:(
  • Prof William
    Ez mind szép de nem csak childje van hanem fegyvere is ugyebár...

Név: Ferike
    Child: SZARVASEMBER
    Fegyver: Mobiltelefon.
  • magus
    hm? az egesz fenn van nem? marmint ha csak 26 resz van belole...
  • musha
    hát engem eléggé letaglózott a GotF is bár én kevés ilyen stílusú animét nézek. az első Kenshin OVA toplista vezető nálam, de a sorozatnak csak az első kb. tizenöt részét láttam, azt is régen, úgyhogy ha majd befejeztem a GTO-t, akkor végignézem.
  • via_mala
    Természetesen, sőt az alapjául szolgáló novella angolra fordított változatát is olvastam, kb. 20 oldal.

A héten egy másik hirosimai történetet szándékozok megnézni: Barefoot Gen.
    Ez is valós élményeken alapszik, és a leírások alapján letaglózó.
  • Ottto
    .hack//SIGN DVDborító a honlapomon

000
    001
    002
  • musha
    Grave of the Fireflies-t láttad?
  • Kaileena
    aha...
  • Jagi
    Ja, bocs a Hina sorozat után (25 ep. asszem) még van egy Love Hina Again (3 ep) és úgy a speciálok.
  • Jagi
    Ja, ő állt a pult mögött. ( Keitaro nagyija a Love Hina c. sorozatból, ha nem láttad nézd meg + christmas special + spring special)
    Csak pár másodpercre látszik.
  • Kaileena
    Hina nagyi?
  • Jagi
    Más: Jól láttam a Chobbis fürdős részében benne volt Hina nagyi?
  • Jagi
    Oké, szedem! :)
  • via_mala
    Kimerítő epizód gájd a Kenshin-hez.
    Szpojleres infók a Kenshin-hez.
    Egy kis fenszájt a Kenshin-hez.

Még egy fontos dolog, amiért a Kenshin sorozat nagy kedvencem: tele van EGYÉNISÉGekkel: Kenshin, Sanosuke, Shinomori Aoshi, Hiko Seijuro the 13th, Saitoh Hajime, és még sokan mások... (pl. a negatív oldalról a Juppongatana tagjai, főleg Yukyuzan Anji, a volt buddhista pap!)

Látni kell!
  • Jagi
    "Ne a régiek lábnyomát kövesd, hanem keresd, amit ők kerestek.'"
    Matsuo Basho (1644 - 1694)

NAEZMEKKORAIGAZSÁG!
  • Jagi
    Szerintem én minden pontot megszegtem :)
  • Jagi
    Azt észrevettem. :)
    Ja a link:talán ez....
    vagy ez.
    Mindkettő érdekes (sztem)
  • Jagi
    A kövezés elmarad, Házi feladat: pótolni! :)
  • Jagi
    Sorry, de már nem tom mi volt "helyette". :(
  • Ottto
    deh :C
    bárhová teszem be vagy szaggat, vagy el sem indul. fakkom kivan, best stílusú anime sorozatnak nemtom a végét
    (hiphop foreva)
  • Ottto
    énsem. és? de meg fogom nézni, mert jó csak mostanában nincs időm...
  • Bucser
    Megfogtok kövezni de én mai napig nem néztem még meg a Kenshint:D
  • via_mala
    Mármint az OVA-khoz képest. Hát igen, de kb. 10 rész után mexokja az ember. Meg hát az OVA-któl gyökeresen eltérő a rajztechnika is a sorozatban, de mindent feledtet a HANGULAT!
  • via_mala
    Igen, ez az a Musashi, akiről a Vagabond manga is szól.
    (Egyébként az első 2 link azonos.)
  • Jagi
    A történelmi vonalas dolgot azt vágom, kicsit érdekel a téma.
    Rosszul ültették a bogarat a fülembe, mert aszonták, hogy a sorozathoz képest iszonyatosan gyerekes, akkor nem!
  • via_mala
    Nem tudom ki mondta neked, hogy gyermeteg, de az biztos, hogy hatalmasat tévedett. A szamurájos, történelmi vonalon máig a legjobb anime, ismerősöm harcművészettel foglalkozó testvére is ellesett néhány technikát az animéből. :)
    Van benne persze humor, és poénkodás, de azok mind szerves részei az életnek is. Számomra igen érdekes volt a Meiji-restauráció (1868-1912) korabeli Japán hiteles bemutatása, jól tükrözi az akkori társadalmi, politikai helyzetet, ill. az akkori technikai vívmányokat (pl. akkoriban találták fel a gépfegyvert, ami gyakorlatilag a szamurájok végét jelentette). Azóta külön keresem az olyan történelmi alapú animéket, amelyek vetekedhetnek vele pontosságban, részletességben, és még a történetük is jó.

Ilyen pl. a Hi no Tori sorozat, ami a már életében a "Manga Istenének" kikiáltott Osamu Tezuka mangája alapján készült, és fantasztikusan jó, melegen ajánlom mindenkinek.

A Kumo no You ni, Kaze no You ni (Like the Clouds, Like the Wind), és a II.VH-s időket felidőző 3 részes The Cockpit OVA már nem annyira jó, de sajnos nem találni túl sok jót ebben a kategóriában.
  • Jagi
    És ez a 14. kiadás! :)
  • Jagi
    nézd meg ezt: érdekes, mit ajánlanak!
    meg ezt
    meg ezt
  • Jagi
    A kettő négy meg van, a páratlanokat hajtom (1,3,5 kötet)
  • via_mala
    Ja, igen láttam, csak nekem a P2P dolgok meg az IRC nem működnek az erős tűzfal miatt, különben már én is lerángattam volna őket. Addig is reménykedem, hogy az antikvarium.hu-n előjegyzésbe vett Muszasi könyvek meglesznek valahogyan, merthogy a Vagabond manga ez alapján készült.
    Ez az 5 kötet az:

A könyv címe: A szamuráj útja/A háború művészete/A kard útja/A Busidó-kód/Az élet és a halál útja
    A könyv szerzője: Eidzsi Josikava
    Kiadó: Édesvíz Kiadó
    Sorozat: Muszasi könyvek
    A kiadás éve: 1993
  • Jagi
    Lehet. Előbb-utóbb rábeszélsz erre is! :)
  • Sadun Tryst
    nemtom láttad-e: #6195
  • Sadun Tryst
    csak vannak benne jó poénok. de ez sem a pokémon...
    szóval fasza harcok vannak a sorozatban is. bár a sorozat vége elég szar lett a kínaiakkal...
  • Jagi
    Ja,
    3. Nagy a terjedelme :( 4 v 5 DVD?
  • Jagi
    A YUA-ról olvastam ezt azt az alapján tetszik csak amihez nincs felirat azt nem nagyon értem. A japán tudásonm igen foghíjas. :(
    Az angolt megértem vmennyire, ha meg mégsem, akkor összerakom a dolgokat.

A kensin sorozatot szándékosan nem nézem meg, aszonták gyermeteg. A részletei alapján ez is jött le.
  • Kaileena
    Jó anime...de véletlenül kinyirta a csajt...hát...:DDDDDD
  • Bucser
    Egyik elsőszámú kedvencem még a GUNSMITH CATS!!!!!!!!!!!!!!!!
  • via_mala
    Az első 4 részes felvezető OVA, majd a további + 47 rész együtt egész tűrhető, és angol felirat is van hozzá. Néha kicsit monotonná válik, de nem súlyos, és van benne némi jellemfejlődés is. Sok benne a poén, de nagyon könnyed, semmi fan-service, gyerekek is simán megnézhetik. Sok benne az oktató jellegű motívum, ez néha kissé zavaró volt.
    A You're Under Arrest movie viszont nekem nem tetszett, kevés humor, inkább akció.

Szerintem az első 4 részt nézd meg, aztán döntsd el, hogy tetszik-e.

Ennél jóval hosszabb (76 rész), de sokkal jobb a Hajime no Ippo, szerintem a legjobb sport-anime. Vagy a GTO, ami 43 részes, és könnyesre röhögheted magad rajta. Vagy a 95 részes Rurouni Kenshin sorozat, ami a 62. részig fantasztikusan jó, utána már nem annyira, bár vannak még jó pillanatai. Szóval az a 4+47 rész még nem is olyan hosszú.
    Egyébként angol felirat mindig van, csak a magyar nem jellemző.
  • Jagi
    Plusz Su-chan A Kame-mechával, Motoko és ...felvilágosodtam Gundam Destroy! ;)
    Na, így már jó lesz! :DDDD