Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen
nem szimbolika, hanem az animátorok csinálják, hogyá ráérezzenek a karakterre.
Credits running sequence

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Count Adyn
hot spring and/or beach 😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

armageddon666
A 10. az valami szimbolika, itt már ki volt tárgyalva korábban. Az elsõ pont alapján pedig mélyebb dolgokra számítottam a többi ponttól. 😊 A leghátul ablak mellett ülés tényleg nagyon gyakori. Arra nem tudom mi a magyarázat. Lehet a távolba bámulva álmodozni.

@

efti
Hotaru no Haka: egy ideje mar rajta volt a listamon, de valahogy sosem kerult sorra. A tortenet bar megindito, egyaltalan nem meglepo. Igazabol szerintem meg kisse szepitett is azon ahogy ezek a dolgok a haburu vegen mehettek japanban. Szep, Ghibli fele rajzok, jol elmeselt szomoru tortenet. A huha valahogy megis hianyzott belole, igy kb 7.5/10-re ertekelem.

WWFSMD?

IMYke2.0.0.0
Ez se hülyeség:

"One common one is where the protagonist student sits next to the window, one desk ahead of the last desk in the row of desks next to the window. I've seen that in way too many anime series."

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
"Enough already! 10 all-too-common occurrences in Japanese anime"

Let’s play a game. I’m going to say a word, and you have to say the first thing that pops into your mind. OK, ready? Here it goes: ANIME!

What was the first thing that you thought of? Maybe the stereotypical big eyes, or common visual aids like sweat drops? Regardless, chances are you weren’t alone in your thinking–even though there are some incredibly original and groundbreaking works of Japanese animation, there are unfortunately just as many series with incredibly clichéd story lines.

It appears that an article covering this topic from last year on science and science-fiction-themed website i09 has recently been making the rounds online. Translated versions of the piece, titled “10 completely annoying anime cliches,” have just recently popped up on Chinese and Japanese websites under the tagline “10 conventions in anime that foreigners are fed up with.”

We bet you’ll have no problem recognizing them!

1. The likelihood of the main character missing his or her parents is inexplicably high.
2. Just how much food can they put away?!
3. There are waaay too many chicks around the main guy.
4. …And even though that guy is surrounded by cute girls, he can never get any action.
5. The main guy always accidentally falls into a female’s chest.
6. The likelihood of a salaryman on public transportation being a pervert is ridiculously high.
7. Girls who are brazen on the surface but shy on the inside.

Known as tsundere (ツンデレ😉 in Japanese, it refers to that hot-cold personality you see in so many anime girls who don’t hesitate to swing a punch at a guy during one moment but then are acting all love-struck, kind, and girly in the next.

8. Our (child) hero must save the world!
9. Around the 6th to 8th episodes, the girls take an obligatory trip to a hot spring.
10. There’s always a running scene during the opening credits.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

armageddon666
De mozaik cenzúrát csak hentaiban használnak (úgy hallottam 😛). Mainstream animében mágikus árnysugarak meg fénysugarak takarják ki a kitakarandó eladásnövelõket.

+ ez Kill la Kill cenzúra, de már mondták. És nagyon passzol. De már mondták. 😄

Egyébként Kill la Killben nem hiszem, hogy többet fog nyújtani a Blu-ray.

@

Count Adyn
ühüm😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

IMYke2.0.0.0
Jobb klikk - link másolása - új lap, enter

Aztán a böngészõ már gyorsítótárból megnyitja a topik következõ megtekintésekor.

LasDen
Nem látom...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Ez igaz. Ráadásul a srác komoly Nudist Beach-os fejet vág.
Lelouch
Csak azért kérdeztem, mert ezt az effektet ott használták. Aki nem látta, annak nyílván nem lesz poénos az a kép.
IMYke2.0.0.0
Így lett volna "poén":

Lelouch:

Láttam az elsõ 2 részt talán, és félretettem, amikor majd BD-verzióm lesz. A ruhafoszlányos kitakarásokra emlékszem, minden más már rég elfelejtve, hisz elég rég láttam, és azóta sok sorozatot néztem végig.

Lelouch
Gondolom nem láttad még a Kill La Kill-t.
IMYke2.0.0.0
Hát, ez még iróniának is gyenge volt a megalkotójától.
Mindjárt mutatom, hogy lett volna ütõsebb....

Ez meg a fotsohop ereje!

Hogyan illetve hogyan NE szórakoztassuk a gyerekeket...

armageddon666
Na jó, nem kötekedek, bár "nem lettem sokkal okosabb". (azért ezt a "kábét" sok dologra rá lehet húzni)

@Count Adyn: Igazából igen, de az a szál annyira nem volt kidolgozva, hogy Ruri ftw! 😄

@

Count Adyn
Ayase>all😄

IMYke2.0.0.0
Emlékeztetõül: "kábé"...

armageddon666
Olyan rosszfiú, aki céltalanul gonosz? Apos szadista volt, de volt célja.

@

IMYke2.0.0.0
"Rin Daughters of Mnemosyne" gonosza kábé ilyen - és rühelltem.

armageddon666

zseniális ötlet. drama cd-hez illusztráció, és felirat. 😊

@

LasDen
nincs célja, csak szarrá veri a fõhõst meg hasonlók, mert megteheti. több ok nem kell és nem is érdekli....

armageddon666
Többet nem beszélünk :<

---
@i2k: Én eleinte nem szerettem Kuronekot, de aztán belopta magát a szívembe. 😊 De Ayase volt a kedvencem. 😄 Manami meg jó karakter volt, csak... amit spoilerben írtam. De meglepõen jól lett megírva, nem találtam erõltetettnek a dolgot, visszagondolva a szerepléseire, voltak jelek.

---
@i2k, efti: "A gonoszsag kedveert rosszfiuk", ez mit takar? A példának felhozott szereplõt nem ismerem.

@

IMYke2.0.0.0
Pedig õ tök jó szereplõ volt.
Kuroneko volt a favoritom.

LasDen
mirõl beszélsz? Manami volt az egyetlen normális szereplõ 😄

armageddon666
OreImo vége
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kirino end. Animében olyan, mintha mégse az lenne, de LN-ben állítólag az utolsó csók szájra megy. Bár erre ment ki az egész két évad, de õszintén szólva nem örülök.

Kuroneko > Ayase > Kirino > Saori (õ nem is volt képben 😄) > Kanako > akármelyik lány a Földön > Sátán > Manami.

Manami... Te jó ég, ezt a gonosz ribit. 😄 Ilyen csendes, kétszínû, aljas dögöt én még nem láttam. 😄 Nagyon durva.

@

DasIsFuck
Én meg a rájátszós "gonoszokat" nem bírom

meg az összes üres sablon karaktert.😄

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

IMYke2.0.0.0
Túl sok felsorolt stílusbelit nem ismerek, de a

"mindenkit megmentõ" (fõképp a gonoszt-aki-amúgy-teljes-sorozatban-megérdemelte-volna-a-halált);
"döntésképtelen"
"gonoszság kedvéért rossz fiú" + /lány

karaktereket én is rühellem már.

efti
Engem a kovetkezo karakterek bosszantanak:

Mindenkit megmento (pl index fohos)
Mellebeszelo (romantikus animek foszereploi)
Donteskeptelen (harem fohosok)
Ellentmondani keptelen (pl h2o footprints in the sand fohos)
Godlike ultimate rosszfiuk (pl. Fam the silver wingbol a szuk folyoson sortuzzel erinthetetlen csoka)
A gonoszsag kedveert rosszfiuk (pl hamatora arch rosszfiu)

A felsorolas nem feltetlenul bosszantosagi sorrend

WWFSMD?

IMYke2.0.0.0
A direkt döntésképtelen szereplõktõl falnak megyek.

armageddon666
Sõt, nem is yandere. Inkább... Yantsun? 😄 Nem tudom pontosan hogyan mûködnek ezek a jelzõk. Alapvetõen õ is tsundere, de néha meg yandere.

@

armageddon666
Miért? Bajod van a yanderékkel? 😄

@

IMYke2.0.0.0
Pár rész után megtudtam, hogy tsundere, és nem idegesített.

IMYke2.0.0.0
Ayasénak én is nemet mondtam volna.

armageddon666
Én élvezem. De nem emlékszem, hogy Kirino az eredetiben is ennyire idegesített-e.

@

LasDen
az egész sorozat valahogy akkora baromság lett 😄

armageddon666
*vége fele. Elnéztem egy pár epizóddal. 😄

@

armageddon666
Rég láttam az OreImot, és el vagyok veszve, de második évad végén
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ayasénak nemet mondani??? Nooooooo

@

xblades
Az elsõ elsõk közt nem kellett volna bent hagynom.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

xblades
Tökéletesen egyet értek, elsõk közt ajánlani érdemes mert ezek közül bármelyik nézhetõ aki szereti az animét és nem csak egy-két mûfajt benne.
De elsõk közt nem ezek közül ajánlanák fõleg nem a Monogatari Series.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

armageddon666
Mikor lett ilyen bonyolult az animézés?
Gondoltam megnézem OreImo2-t. Na de várjunk csak, mi a fene, kihagytam valamit?

Ki hát... True Route... Komolyan?

@

chhaya
K-On! sem rossz.
Azu-nyaaan. =^.^=

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Lelouch
Code Geass, Kuroko, Steins;Gate, HunterxHunter(2011), esetleg még a Madoka, amit én nyugodt szívvel tudnék ajánlani bárkinek is errõl a listáról.
LasDen
nem, és igen, én feltételeztem, hogy olyanról van szó, aki nem látott még túl sok animét, aki nem jártas a témában. Mi értelme szavazni arról hogy mit ajánlanál annak, aki már látott sok animét. Annak mindegyiket ajánlanám, nézze meg, leszarom. 😄

Count Adyn
20/12 õt láttam csak de a többibe nem is kezdenék bele😄

Malakai
Arról nem szólt a post, hogy kiknek ajánlanád.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

LasDen
az Angel Beats jó a maga nemében, de ajánlani nem ajánlanám, csak késõbb. A Clannad 1. évada meg generic, többnyire átlagos, kiemelkedõ karakterekkel. Ezt is csak késõbb ajánlanám, nem az elsõk között 😄

IMYke2.0.0.0
Amit láttam is, csak azt merném ajánlani, és azok közül is (ebben a sorrendben)
* Clannad,
* Angel Beats!,
* Sword Art Online

A többit vagy nem láttam még, vagy nem ajánlanám.