72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Sadun Tryst
    oksa, de azért akkor sem add fel majd a reményt ha nem tetszik, ahogy madfist írta, ha más nem, akkor a 3-4. résztől fogva lesz igazán izgalmas :)

no meg nem is írtam eddig, ergo proxy-ban pino rulz! :D
    ennél aranyosabb kisgyereket még nem láttam egy animében sem. ^^

+ info: mai otome manga már 37. fejezetnél jár (magyarul pár fejezet és vége), addig az angol csapat még mindig csak a 14. fejezetet készíti... :(
  • Ottto
    Talán ez volt a baj, hogy túl komolyra sikerült az egész. És most a könnyedebb animekre vagyok kattanva. Per pill Karin, DearS, Tsubasa Chronicles (Hát Blood, de ezt mert number 1 szal)
    NGE, Berserk, mind velőig hatoló animek. Most nem ez kell nekem. Majd őszi esős napokon talán még1x elkezdem, de addigis én dobtam...
  • Ottto
    Ki erőlteti? Én ugyan nem!
  • madfist
    Jó igazából csak azért kértem, hogy mondj valamit, mert attól tartottam, hogy nem fogalmaztam megfelelően, amikor a jegyzetekről írtam, és valami olyasmit vársz majd tőle amit nem ad meg (húúú le kéne feküdnöm, hogy ilyen hülyeségeket írok)
  • Sadun Tryst
    jam, meg fizika, meg zsidó vallás, stb stb. az nge elég bonyolult téma. hiába olvastam el hozzá az összes létező magyar magyarázatot, minden részét még most sem értem, h mi miért van benne (szimbólumok, a történettel 100% tisztában vagyok)

meg most ígybiztosan nem tudok mondani semmi olyat, amit esetleg nem vett észre mást, mert amit én észrevettem, azt elsőre észrevettem, így nekem természetes, hogy az benne van :D így lehet még semmi extrát nem vettem észre. ^^

meg akkor tényleg a téma nem fekszik neked Ottto, de annyira neked sem madfist, mert engem az első percek már magával ragadtak, és beszippantottak. :)
    nge, berserk, kenhsin ova és blame óta az első anime ami erre képes volt. ^^
    (ja meg ending, radiohead-től a paranoid android szerintem nagyon kötelező darab minden alternatív rajongónak :))

nálam a gantz manga volt olyan, hogy elolvastam az első 10 fejezetet és csak nézetm ki a fejemből, hogy akkor most mi a f*szom van itt?! főleg az első pár fejezet kavarodásában nem értettem szinte semmit se :D
    aztán egyre jobban belemerültem az első kötet után (meg tisztázódott egy csomó dolog a fejemben), és nem volt megállás, és a manga egészen a vámíprokig zseniális.
  • madfist
    Mesélj valamit, mit vettél észre amit az átlag esetleg nem? Mellesleg az NGE-hez nagyjából elég volt a keresztény mitológia rendszert nagyjából ismerni. Meg egy kicsit Freud-ot, meg még nemtom mit, mert egy idő után eluntam az ezzel kapcsolatos fórumok és oldalak olvasgatását.
  • madfist
    Egy darabig (4-5. rész) bennem, na ez most mi ló.... érzés dominált, de ezt a pár részt átvészelve elkezdett érdekelni. Meg különben is legkésőbb a 2. rész felénél abba kell hagynom egy sorozatot, ha nem akarom végignézni.
    Dea helyedben nem erőltetném, tényleg van más...
  • Ottto
    Csak az első részt láttam ebből is, ill. elkezdtem a másodikat de annak nem jutottam a végére. Akárhogy próbálhatom én beleélni magam, ha egyszer végigásítom az egészet. Nem a történetttel van a baj (gondolom...túl sokat nem tudok róla) hanem, hogy számomra olyan üresnek tűnik az egész. Nincs hangulata. A stílus nem áll közel hozzám, talán ezért. Hát nem az én sorozatom, kész. Van még mit nézni (:
  • Sadun Tryst
    én a jegyzeteket majd a végén akarom elolvasni, h lemérjem mennyire voltam szemfüles ill. okos :D
    de már előre látom, akárcsak az NGE esetében, itt is az IQ-nak 150nek kell lennie, hogy valamit is megérts belőle :D
    no de ez már mi tudatlan közép-európaiak problémája xD

Ottto:
    szerintem pontosan, hogy van egy hangulata. amikor Lir története folyik akkor a jövőbeli kép él, hogy itt mintha minden rendben lenne, de valami a háttérben nagyon nem stimmel. tudod, hogy valami nem úgy van, mint ahogy kéne. s mint főhősünk már tudja is. Vincent vonala pedig egyértelműen az elkeseredettség, és az önmaga valójának keresése, reményvesztett küzdelem a sors és az elkerülhetetlen ellen. :)
    szvsz ha nem tudod átérezni a történetet, akkor persze, hogy nincs hangulata a sorozatnak. pl. ha az nge történetét is szarnak találmám, akkor a sorozat is olyan semmilyen lenne. jó az akció a kép meg minden, de nem tetszik. ergo-ban is ugyan ez van. ha nem éled át, nem lesz jó... :(
  • Ottto
    Nagy kár hogy semmi hangulata nincs :j
  • madfist
    Ja mostmár, hogy talán ki is derül valami, nekem is bejön. Ez a 9. rész tetszett. Néhol igencsak parázós volt. De az ending-el meg az uninformatív chikai-al nemtok kibékülni.
    Tényleg a jegyzeteket amiket linkeltem olvastátok? Én nem hiszem el, hogy ebből a sok utalásból az átlag néző bármit is tudna, vagy odaát ennyivel műveltebbek?!
  • Sadun Tryst
    szerintem szokásos 26 részes sorozat lesz, akárcsak Samurai Champloo.

+ mindent amit írtam spoilerben, a reklám után beigazolódott. jee :)
  • Seth
    azt lehet tudni hány részes lesz? Mégcsak az első részt láttam, de úgy döntöttem,nem nézem meg amíg be nem fejezik..
  • Sadun Tryst
    Ergo Proxy
    Az utolsó 4 rész az én szemszögemből.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mindenki emlékszik az első részben feltűnt 2. Proxy-ra, aki Lir (Real) fürdőszobáját tönkretette azzal, hogy beugrott a tetőn keresztül. A fehér maszkos. Eddig csak gyanítottam, de most már tudom, h a fehér maszkos Proxy ruhája egyezik Vincent ruhájával, plusz neki is feket a haja. A fehér valami amit látunk lobogni, nem más, mint valami kötés vagy kendő. Tovább fokozva a dolgokat, a 9. rész eddig beigazolta a feltételezésem, plusz ráállított arra a teóriára, h a Proxy-k nem mások, mint emberek, ezekkel a különleges képességekkel. (írom az utolsó mondatot a 9. rész reklámjában :D)
    Lir-rel is lehet valami, mármint az orvosi tesztje miatt, de az még igencsak a jövő zenéje, hogy vele mi lesz.
    Továbbá már arra leszek kiváncsi, h a Proxy-k h jönnek létre, miért, és arra, hogy a Cogito vírus (auto-rave-eknek lelke lesz) hogyan jött létre, és hogy hogyan fertőzödnek meg vele a robotok.

Ezidág a sorozat nálam már akkora elismerést vívott ki, hogy rögötn a top3-ban van, már ennyi epizód után is. :)
    Aki nem kezdett neki, az vagy most álljon neki, vagy várja ki a sorozat végét és aztán azonnal, mert ez a sorozat egy igazi élmény, és szellemi és vizuális csemege. ^^
  • Sadun Tryst
    helyesbítek, hajime no ippo 74 kötetnél jár :)
  • Sadun Tryst
    hajime no ippo:
    a fordítás csak 71 kötetnél jár :D
    nemcsoda így hát, h az igniton szinte naponta jön új fejezettel :)

zetman:
    ami elérhető, azt elolvastam együltömben. ez 52 fejezet, és nagyon jó. :)
    igaz az I"s és a Video Girl Ai szerzőjétől kicsit fura (a karaktereken nagyon ráismerni a rajzolóra), de a témában mindenképpen kiemelkedő. legalábbis nekem nagyon tetszik. :)
    és a vicc az, h az igazán durva részek még csak most jönnek, h a főhős végre tudatában van a képességének ^^. a fő probléma viszont az, h alig jönnek gyorsabban a fejezetek, mint a berserk-nek... :(
  • via_mala
    Nekem elég volt a 76 részes sorozat + OVA + movie, szerintem a sorozatot nézd meg, sport témakörben szvsz a legjobb anime, már soxor ajánlgattam itt is.
    Tudtommal a mangát mind a mai napig írják, már vagy x éve (nem néztem utána, de x elég nagy, talán tizensok*). Amikor én kerestem, akkor csak az első pár kötet volt elérhető, azt le is szedtem, de miután kiderült, hogy az utolsó scanlation évekkel van elmaradva az aktuális fejezettől, feladtam. Most már behozták magukat a fordítók?

A Zetman-t már be is fejezted? Milyen volt?

*Na utánanéztem: 1990.02.17. óta írják, és már 75 kötete van! Nem piskóta!
  • Sadun Tryst
    hajime no ippo mangát olvassa valaki?
    mert ez a 695 fejezet nekem kicsit erősnek tűnik... O_o
  • Jagi
    A ping-pong az zsivány nagyon, de a karate-t nem láttam :)
  • Sadun Tryst
    jam. :)

bár azért hozzá kell tenni, a japán "ki mit tud"-ok nagyon szórakoztatók. én már láttam győztesek videóit, és tényleg marha jók voltak. :)
    (mátrix ping-pong és a karate)
  • Seth
    az innovatív showműsorokat már ne is említsem :D hihetetlen miket ki nem találnak
  • Sadun Tryst
    van 1-2 meredek 18+-as video (pl. a buszos), de a többi tipikusan japán szal nem tudok meglepődni rajta :D
    (mtv fresh video pl :D)
  • madfist
    kössszzz, nem néztem elég sokáig a topiclistát
  • Seth
    ittenvane vakegér :D
  • madfist
    A Japán állatságok topic eltűnt, vagy csak én vagyok vak?
  • Jagi
    :)
  • Bucser
    Óóó te szegény ha majd ráérek sajnállak:D

Eddig a héten 4 vizsgát írtam csinálok holnapra egy prezentációt meg vizsgázok mégegyet aztán még 3 vizga a héten:)

Nekem annyi kikapcsolódás volt a héten hogy megnéztem a Bleachet meg a Bloodot meg az ergo új részeit:) (Bleachre kár az volt időt pazarolni...)
  • Sadun Tryst
    linket lécci priviben, h honnan szedted xD
    most nagyob fáradt vagyok... (6 óra karaktertáp után ragnarok online-ban talán nem is csoda :D)
  • Prof William
    King Of Thorns

Kasumi egy átlagos diáklány. Szemüveges aranyos, mintha az Ichigobol lépett volna ki. De szörnyű betegségben szenved, amely lassan megöli. Utolsó esélyként egy távoli szigeten lévő kutatókomplexumba szállítják ahol pár sorstársával hivernálva várja ki azt az időt, mire lessz gyógymód. 20-30 évre saccolnak.

De Kasumi és társai egy rémálomra ébednek fel. A kutatólaborban valami félresikerült. Minddenki halott különböző génmanipulált szörnyetegek járják az üres folyóskat. Az egész szigetet pedig benőtte a dzsungel.

Még nemigen láttam túlélőhorort mangában de ez nagyon jó! Mintha valami RE klón.
    Adva van 6 különböző ember akiknek gőzük sincs hogy most mi van. Ahogy keresik az utat a szörnyekkel teli kutatólaborban lassnan magányosság és kétségbeesés a felszinre hozza a multjukat és megismerjük őket. Az idő szorít. Nem csak kaja + lények a baj hanem az, hogy mióta kiolvadtak a betegségük újra aktív, és csak pár napjuk van a halálig. Versenyfutás az idővel. A szigetet nem lehet elhagyni és nincs remény. Vagy talán mégis?

Olvassátok el.

Sajna nncs fenn teljesen a FTP-n de jó. Ne várjatok el tőle korszakalkotó művet. Ez csak egy manga. De annak nagyon jó.
  • Prof William
    Kb. az...
  • BEAST #9045
    ugye! ... az a hang! ááá mindig átugrom azt a részt :D ... mellesleg semmi sem maradt meg úgy igazán a 78-ból ... kezd olyan lapos lenni mint a Naruto (volt?) ... tényleg hogy áll a Naruto? még mindig "tésztakészítés ninja módra" szint? :D
  • Bucser
    Nem beszélve az új openingről ami valami borzalmas....
  • Bucser
    Megnéztem Bleach 78-at... erről inkább nem akarok mondani semmit... gáz az egész...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az még erndben hogy Ganju bunyot provokál Ichigoval aztán lelép de hogy ezt milyen hosszan ecsetelgetik....feleslegesnek értzem... "Aztrán a betegek gyógyuláésa nem megy hangzavarban" poén elsőre vicces másodikra már fárasztó... Nem tetszk nekem ez az irány.. az egész évad ilyen lesz mostmár???
  • Krezga
    én megelékszem azzal is, hoyg annakidején letöltöttem:D
  • Jagi
    a movie is megvan "jó" (pff) áron...
  • Sadun Tryst
    jam, az új opening tényleg nagyon ott van. főleg a kezdőkép amikor a kardot fogja Saya :)
  • Ottto
    Szerintem a sorozat első pár része....A történetet olvasva szinte biztos.
  • Krezga
    Ez a movie?
  • Jagi
    Jaja! Kár lrtt volna megállni 26-nál...
    Mondjuk én abbahagytam anno a nézését, mert "kikészültem" a várakozástól egy-két rész vége miatt, de már úton van, hogy foglalja a helyet a vinyón :)
  • Bucser
    A TV 1 évadnak indult. aztán kibővült 2 évadra. de a storynak sem lenne értelme ha 1 évados lenne. Így legalább jól kidolgozottak a karakterek és a motivációk. Az 1. évad elsősorban Saya-ról és az ébredésről szólt. A 2. évad pedig szerintem egy az egyben a Diva vs. Saya küzdelmet fogja felölelni különböző frontokon az immáron teljesen képességei birtokában lévő Saya-val.