72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Nuki
    szerintem is :) hol hagytad abba?
  • Nuki
    mindenki ezt mondja o.O
    túlontúl hozzászoktatok a japán hangokhoz :] pedig nincs jobb mint leheveredni ágyra, éjfél körül benyomni a tévét nézni a Cowboy Beebopt (vagy már FMP-ot is:) és nem kell azon görcsölni hogy el tudjam időben olvasni az angol feliratot (vagy esetleg magyart) hanem értem is mit mond!!4 :D
  • Krezga
    A FMP? fumoffu-ból megnéztem pár részt angolul és egyszerűen borzalmas. De lehet, hogy csak túlságosan hozzászoktam a japánhoz, ha anime-t nézek.( ha A+-t nézek, kiráz a hideg, amikor magyarul megszólalnak a szereplők)
  • Lacc
    Nekem sokszor jobban tetszenek az angol szinkronok, szvsz általában karakteresebb hangjaik vannak az amcsi szinkronszínészeknek.
  • _Vegeta_
    Hat egy anime angolul az halal. :D
    Egyszeruen egy anime karakterhez nem illik az angol szoveg, szvsz.
    Amugy csak azert mondtam, mert az anime gyartas olyan mint a filmgyartas. Lehet hogy utalod a romantikus filmet, de az egyiket veletlen megnezed es tetszik. Ue. a helyezet az animekkal is. ;)
  • FFX
    szerk: angol

késő van *_*
  • FFX
    viszont egy metal gear-hez inkább az angól szinkron illik :)
  • Bucser
    Ízlések és pofonok mert nekem pl Cowboy beboptól hányingerem volt angolul...
  • Kmarha
    _Vegeta_: én is tudom, de irtam, hogy jópárat végignyálaztam, és néhányba bele is néztem. Szerintem egész jól körbe tudtam irni hogy milyen félére vagyok kiváncsi. :D amit tudni akartam azt itt megkaptam. :D egész jól leszükítettem a keresést (sok tucatból alig néhányra)

Krezga: pl a Cowboy Bebop ezerszer jobb angolul mint japánul vagy magyarul. De láttam már más hasonló példát is anime terén. :) Előfordulnak kivételek. De hát ez is izlés kérdése.
  • Seth
    "inkább eredeti VAGY angol"- ezt írta ^^
  • berlinboy6329
    Ismeri vki a minitokyo c. weboldalt?Mert nem jön be.
  • Krezga
    Eredeti angol nyelven?:D Ugye csak a filmekre gondolsz és nem az animek-ra? (az angol szinkron szvsz borzalmas)
  • _Vegeta_
    Rengeteg anime review van olvass el egy parat, mert nem lehet valakinek ajanlani. Mindenkinek mas tetszik. -.-
  • BEAST #9782
    akkor lehet túl korán feladtam
  • Kmarha
    Rendben. Köszönöm szépen a segitséget. :) Így végre nem 10000 anime között kell válogatnom, hanem már vannak ugymond útjelzőim és már címeim is. :)

Bár senkit nem érdekel, de pár nap mulva ugyis beszámolok ha valamelyik megfogott vagy éppen eltaszított :D

Most vissza dolgozni. További szép napot!
  • Bucser
    Elfen Lied elején engem is zavart a rengeteg kéz láb de nem végig ilyen. egy idő után van értelme hogy miért volt olyan amilyen az eleje.
  • _Vegeta_
    One piece-re szavazok! :D
  • Nuki
    nem arról szól, de vannak benne röpködő végtagok, fejek. :))
  • Kmarha
    hát, az A+-on mintha a Trigunt láttam volna, és abban volt az amiről beszélek :D de mondom, csak pár perces benyomás az egész. :) A+-ra is csak azért nézek, hátha mutatnak valami érdekeset. A fullmetálnak is azért álltam neki. (inkább eredeti vagy angol nyelven nézek filmet és animot is. Egyrészt jobb, másrészt jobb :D)
  • Davidus
    NGE-t ne hagyd ki szerintem
  • Bucser
    Trigun?? hátrazselézett haj és keresztalakú puska??? miről beszélsz??

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Wolfwood fegyvertárolója valóban kereszt de csak a legvégén lesz puska ha jól tudom és Igen Vash-nak hátrazselézett a haja de a végére kiderül miért is olyan a srác amilyen... szerintem adj neki egy esélyt.

Másik amit érdemes megnézned az talán a Gungrave csak fontos, hogy az első 2-3 rész után ne add fel mert az szar:) De a többi fantasztikus lett ·_·
  • Kmarha
    Hát igen, nem is reméltem és nem is baj, hogy a CB utánozhatatlan. :) Így emelkedik ki a tömegből. Egyébként nem tudnám megmagyarázni mi az, ami megfogott benne. Talán az egész úgy ahogy volt :) (na jó, Edd néha kicsit idegesített, de hamar megkedveltem :D)

A Trigun-ba belenéztem, de valahogy a hátrazselézett haj és az a hatalmas kereszt alaku puska nem fogott meg, nem is néztem tovább. :D de lehet akkor megváltoztatom a véleményem.
    A boogiepop phantomot láttam a FAQ-ban is, de csak tizenkét részhez tudnék hozzájutni. Talán ennyi is az egész? Nincs kedvem a felénél abbahagyni mint anno a 24-et. :)
    NGE-t egyelőre kihagyom, majd egyszer talán.
    A Laint és Gundam Seed-et viszont beprobálom. Az érzelem kell, talán az volt a legjobb a Bebopban. A szereplők érzelmei, az egymáshoz való titkolt ragaszkodás.

Köszönöm, remélem valamelyikbe megtalálom amit keresek. :)

Nuki: hát ha nincs eltulozva, és nem arról szól az egész hogy kiömlő belek és szétfröccsenő fejek képével sokkolják kizárólagosan a nézőt, akkor belefér. :) A Guro stilus nem az erősségem.
  • Nuki
    ha a vér nem akadály: Elfen Lied.
  • Bucser
    JA és nem ajánlom sem Bleachet sem Narutot mert azok pont a long lasting franchiseok díszpéldái:)
  • Bucser
    Boogiepop phantom? - NEm rugaszkodik el a valóságtól csak kicsit sötét:)
    Lain - Elrugaszkodik a vlaóságtól viszont utánozhatatlan hangulata van
    Trigun - Nagybetűs vadnyugat hangulat nagyadag idiotizmussal és mégis ahol kell kellően komoly A komolyság inkább második felére terjed ki
    NGE-hez nem tudom volt -e szerencséd nagyon komoly sorozat csak sok filozófia lélektan van benne és a robotharcok ugye nem túl emberközeliek:)
    Gundam Seed - ha esetleg bejött a jövőtéma de ebben osk érzelem van szinte semmi vicc nyomasztó és kétkézzel szaporodnak a hullák viszont lélektanban nagyon ehető

Cowboy Bebop egyébként hamisíthatalan és páratlan sajnos:) nincs hasonló:)
    Nem tudom mi tetszett benn? Az hogy egyedi hangulata volt az hogy vicces volt az hogy komoly volt az hoogy szépen volt megrajzolva vagy micsoda? HOgy volt storyja de mégsem esetleg??
  • Kmarha
    Nos biztos hogy megsértek majd pár emberkét, no meg már az enyémhez hasonló kérdések is unalmasak lehetnek, de azért beprobálkozom.
    Szóval egész jól elvagyok az animokkal. Nem rajongok értük, de nem is vagyok közömbös irántuk. Szivesen elnézegetek egyet kettőt, ezzel nincs gond.

Azonban volt valaki aki bemutatta nekem a Cowboy Bebop cimü sorozatot. Most mit mondjak, teljesen magával ragadott.
    Végignézve, a filmet is beszerezve és kivégezve biza nagyon hiányzik az egész, ezért megrohantam az animokkal foglalkozó forumokat, oldalak. Viszont a mai napig nem találok a CB-hez csak kicsit is hasonlóan jó cuccost.

Most éppen a Fullmetal Alchemist nézem. Az első rész hangulata, legalábbis az eleje reménytkelltő volt, de mégsem azt adta mint amire számítottam.

Szó mi szó, keresek egy a fentebb említett műhöz hasonlót. Meglegyen az a kicsit darkos hangulat, viszont nem kell nekem semmi dragon ballos gagyiság. Valósághü legyen, lényegében minimális mágiával és semmi szuperhőssel, meg levegőben repkedéssel stb-vel. Valami jó kis thrilleres anime kell.. akár a jövőbe, akár a jelenben, akár egy képzelt valóságban játszódik. Csak ne rugaszkodjon annyira el a valóságtól.

Létezik még egyeltalán ilyen?
  • Bucser
    Blood 33 - Helyenként spoilerrel -

Kurva állat csak jöhetne kicsit gyorsabba.. kiadhatnák igazán a 34-35-36-ot is hisz m,ár lassan ideje... sőt egészen 52-ig:D A storyban 1 év eltelt és nagyon állat:) az ending meg csak símán gyönyörű...
  • _Vegeta_
    A narutot ense birom letenni, kevesebb a cselekmeny a reszekbe mint a dragonballba, szinte alig tortenik valami egy reszbe. :D
  • Krezga
    A Bleach engem is érdekel, de egyenlőre még megnézek a Naruto-ból pár részt, aztán talán belelesek a Bleach-ba is. (bár ma még semmire sem volt időm, talán majd este 10-11 után, da akkor hajnalig:D)
  • _Vegeta_
    Ahha koszi ez lehet tenyleg. Nem szintelen csak nehany arnyalattal szintelenebb. :)
    Mar 22. resznel jarok. ^^
    Amugy a Bleach jobban tetszik mint a naruto.
  • Krezga
    Tényleg színes, csak ködös, és ezért homályos:)
  • Bucser
    NEm nézem narutot cska megállapítottam a képről, hogy semmi köze a fekete fehérhez vagy éppen a grayscale-hez mivel színes:)
  • Krezga
    A szem nem azért van:D(az egy képesség) A visszaemlékezések tényleg kicsit homályosabbak, de itt ha jól emlékszem a vízben harcoltak és a köd meg a pára miatt volt talán kissé szürkés a kép.

Szerk.: belenéztem a 17-es, 18-as részbe, itt Zabuza a köd no jutsut használta, vagyis elködösítette a terepet. Gondolom akkor ezért szürkés minden.
  • Bucser
    ez sem szürke csak lehet a visszaemlékezés miatt fakóbbak esetleg a színek?? mert a háttér még mindig kék az egyik szeme sötétszürke a másik meg barna.
  • _Vegeta_
    Erre gondolok pl. A 18.resznel jarok es eddig hol szürke hol szines a film. Tokre idegesit. -.-"
  • Krezga
    szürkék? Melyik részeket nézed? Én még csak a 72-nél tartok, de nem emlékszem szürke harc jelenetekre. Bár azt el tudom képzelni, hogy te a filler részeket nézed és ott talán lehet ilyen.
  • _Vegeta_
    Megmondana nekem valaki hogy a naruto harc jelenetei miert szurkek??
  • RelakS
    Meg hogy az asszony nem hitte el, hogy Kalininnek teszik az íze :D Tessa szerint meg ezzel akarta megölni :D

Az azért nem semmi, hogy Sousuke milyen gyorsan kapcsolt :D

Meg az elején, hogy az Arbalest mindig a helyzetnek megfelelően válaszol
  • Krezga
    Az a Borsh kegyetlen volt. Ahogy kevergeti, meg amikor Tessa mondja: azt hittem most meghalok:D:D(vagy valami ilyesmi)
  • Nuki
    ja jóvan :D FMPTSROVA huhh! :D