72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • RelakS
    Szerintem valami véletlen hasonlóság :D Nem hiszem, hogy amolyan Múmiás beszólás lenne( gy.k.: Patience, my good barátom, patience! meg bunyó közben: Mocskos allat!)
  • Seth
    :D de ezt vajon direkt magyarul mondja, vagy csak véletlen hasonlóság vmelyik japán szóval???
  • RelakS
    A szákurvajó-t kiabálja a japán szinrkonban, felirat meg a "Rendben, most jön" :)
  • Seth
    De magyarul kiabálja, vagy csak a szószerinti fordítás jelenti azt??
  • Nuki
    nem láttam még :|
    letöltéslimitem nem engedi, egyenlőre mást töltök...
  • RelakS
    Aki megnézte az FMP! TSR OVA-t, annak feltűnt, hogy mikor az M9-ek táncolnak, és Mao felpattan, akkor azt mondja, hogy Szá, kurva jó! ? :D (a felirat azt írja, hogy Rendben, most jön.
  • Nuki
    énis a NEM torrentet használom ::)
    mindkettő megvan, de az első cédé az nagyon beüt, király!! :D
  • Krezga
    Vagy hasonlók. De most nézegettem a Hellsing zenéit, 2 cd, lehet neki is állok lehúzni. És nem torrentről:)
  • Nuki
    gondolom torrent :| vagy hasonlók
  • Krezga
    Nekem Elfen Lied-ből ezek vannak meg:
    Elfen Lied - Lilium (Full Version)
    Elfen Lied - Hoshi ni negai wo
    Elfen Lied - Ending Theme Song - Be Your Girl
  • Nuki
    ami kell, beírod google képkeresőjébe, és rakat hátteret ki szokott dobni, vagy elég csak 1-2, onnan át lehet kalauzolódni az oldalra ahol tömegével vannak, főleg az ilyen divatosabb, tévében is látott rajzfilmeknek (Inuyasha, Cowboy Beebop)
  • Gábor
    Ezeket a szép nagy képeket, amit desktopon használtok, honnan lehet beszerezni? A standard winfos témákat már unom :D

Apropó, Narutoból mikor várható, hogy a fillerek végére érnek?
  • Sadun Tryst
    első évadot cenzúrázva láttam, és kb érthetetlen volt úgy a sorozat :D
    a második már directors cut :) de a sorozat vége egy rakás szar lett. kb a templomos saga jó volt, azt kész. a többi el lett k*rva.

szal ha gantz-al akarsz foglalkozni, akkor a mangát olvasd és ne az animét nézd. ég és föld a kettő.
  • Nuki
    ja :(
  • Kmarha
    csak összevágások a korábbi részekből. Ha jól néztem. Kis extra csupán, egy két kommentárral. Legalábbis amit én találtam, annál így volt.
  • Nuki
    ja meg az egyik helyen láttam Cowboy Beebop 27.részt :o
    most épp más animét töltök, de ki tud arról valamit?
  • Nuki
    a Hellsing-beli egy külön vámpír típus(ok-mert több is van) :D 13 rész, érdemes végignézni :)
    főleg a zenéje miatt, az első osztályú!! (az OVÁ-ban kár hogy nem ezt a zenét használták:)
  • Seth
    Mindössze az első 3 részt láttam, nekem nem jött be. De már a 2.-3. részben is úgy vagdosták meg hogy néhol semmi értelme nem volt a jelenetnek(előbb láttam a cenzúrázottat,akkor nem is tűnt fel annyira), mi lesz így később. Szóval ha egyszer meggondolod magad és megnézed,akkor mindenképp a vágatlant szerezd meg
  • Kmarha
    No a pontos cimét meg is adhatnád nekünk :)
  • Kmarha
    Nuki: Hellsing? nem tudom, eléggé kényes vagyok a vámpir témára. Ha már csak egy kis apró dolog nem ugy van benne, mint ahogy én szeretném, nem tetszik.

Seth: ez bizony akkor a cenzúrázott verzió. Csávó arca és fénykíséretben megjelenő asszonyállat. Pedig úgy a 4. -5. részbe is beletekertem, azt fröcsögött ott minden. Egyik arc mintha a szemét vesztette volna el, némi betekintést hagyva a nézőnek koponyája mélyére

No de egyelőre ez is csak futó kaland volt e animéval. És majd ha komolyan meg akarom nézni, akkor akármilyen brutális is, az eredeti verziót fogom beszerezni. A reagodból ítélve te már mindkét féle képpen végignézted :) Benyomás?
  • Krezga
    Az a lilium, vagy mi is a szám címe, ugye? Mert az nekem megvan:) Tényleg olyan "bennt marad az ember fejében ez a dallam" típusú.
  • Sadun Tryst
    gantz anime egy szar. ugyanis elbaszták a készítők. az első és a második évad sem hozza azt a hangulatot amit a manga.

amúgy a gantz egy beteges világban játszódik, ami kritizálja közben erősen a japán társadalmat is. ugyanis az összes jellegzetes sztereotípia megtalálható. de sajna a gantz is addig votl jó, amíg a vámpírok meg nem jelentek -_-
  • Seth
    Egyszerűen kiderítheted: első epizód:
    mikor futnak a vonat elől és elcsapja őket, mindegyiknek leszakad a feje, a főhősünké végiggurul a peronon szép vércsíkot húzva maga után. Na ez cenzúrázottban csak annyi hogy a csávó arcát mutatják közelről, azt már nem hogy nincs alatta a teste ^^
    Vagy amikor a csaj megjelenik cenzúrázottban ugye ilyen fényeffekt kíséretében jelenik meg, vágatlanba muttaják a belső szerveit is, ahogy felépül
  • Nuki
    jó az aláírásod ja most olvasom a hszed rendesen teljesen végig :D

a dallama nekem is marha sokáig a fejemben volt, alig tudok tőle megszabadulni >:D ....egészen odáig eljutottam vele hogy rákeressek valahol décén, fenn van e zenében, mint a Hellsingnek, de sikertelen egyenlőre...
    tényleg, Hellsing?
  • Kmarha
    hát nekem nem úgy tünt mint egy cenzúrázott film. Ha ez cenzúrázott volt, akkor az eredetinek tényleg nem fogok nekiállni.

Haver hozta át még tegnap, majd ha visszatért balcsiról, megkérdezem, hogy melyik is. De most azokat az animokat nézem végig, amik elsőnek megfognak. aztán majd szeptembertől koleszban, mikor ráér az ember, sort kerítek az összes többire :) Most az innyencek kora jött el. :P

(Elfen Lied, Cowboy Bebop elsőre nyert.. Gundam Seed, Gantz egyelőre kibukott.. Lain szünetelve, várakozó listán a Wolf's Rain és Samurai Champloo.)

Egyelőre még az Elfen sokk alatt leledzem. Az aláírásom onnan van, egész nap a zenéjét dudolom, a hátteremet átalakítottam a kezdő képek mintájára... :) lehet megnézem mégegyszer.
  • Seth
    Gantz-ból melyik verziót nézed? Mert van belőle cenzúrázott is (ami steam-en van pl cenzurázott-legalábbis az első évad, többire még nem került sor)
  • Kmarha
    majd meglesem.. de a Gantz eddig feleslegesen durva.. nem tetszik. most inkább a farkasok
  • Bucser
    Akkor esetleg még Berserk neked való lehet:)
  • Kmarha
    Elfen lied kivégezve, jöhet a Gantz. Ha nem birom gyomorral max átpártolok wolfe rainre. :) Esti mesés könyveimet felnőt koromra felválltja a horrorisztikusabb esti mesés animék.
  • Sadun Tryst
    kb 1 hónapja vége a sorozatnak, csak én voltam lusta nézni xD
    blood+ -nak is tegnap álltam neki megint, most jöna 29es rész... és tényleg. a sorozat 1re jobb! aki eddig nem állt neki, hát azonnal tegye meg :)

trinity blood-ot nem néztem végig, de ahhoz biztos nem hasonlít a fate. crono crusade-t meg nem láttam, szal ahhoz meg nincs viszonyítási alapom.

Shamo
    Az első 2 köteten túl vagyok, és azt kell mondjam, ennél betegebb mangát még nem nagyon olvastam. Az alapsztori az, h egy 16 éves fiút börtönbe küldenek (inkább nevelőintzet, bár felnőttek is vannak), mert megölte a szüleit. Ryo azonban a tette ellenére nem az a ránézésre tömeggyilkos típus. Inkább egy szerencsétlen, visszahúzódó gyerek.
    Aki szereti az elvont és kemény mangákat (pl gantz, zetman), akkor ezt se hagyja ki. Igaz a manga még nem fejeződött be. De a Manga-Sketchbook nagyjából heti rendszerességgel fordítja az új részeket.
  • Bucser
    Bleach Dattebayo 88
  • Ottto
    Na végre vége, akkor el tudom kezdeni....Hangulatilag inkább Trtinity blood, vagy Chrono crusade, vagy egy harmadik?
  • Nuki
    akkor írja azt inkább hogy népes-ország?! XD
  • Nuki
    kijukecki! :D
    [felírja a listára a címt:D ]
  • Krezga
    Karin
    Egy vámpírtörténet megspékelve egy kis iskolai élettel, szerelemmel, és egy kicsi ecchivel. Nagyon aranyos történet Karinról a vámpírlányról, aki nem teljes értékű vámpír, nem olyan, mint az igaziak, őt nem zavarja a napfény, és nem vért szív, hanem termel:). Nem egy nagy újító, vagy egy kihagyhatatlan darab, de nagyon aranyos:)
  • Sadun Tryst
    Fate / Stay Night
    Hát, kis szomorúsággal és vegyes érzelmekkel, de végre befejeztem ezt a sorozatot is. Ugyanis az alaptörténet szerintem remek volt és érdekes. Ámbár a kidolgozása kicsit kezdetleges és kiforratlan. Ugyan a legfontosabb dolgokon kívűl, mind1ik részlet felett csak átskilottak.
    Ami viszont így az utolsó rész utána kicsit megint lelombozott, az az volt, hogy a harcok ebben az apizódban szépek voltak és kidolgozottak, akárcsak a grafika is jóval átlagon felül volt ebben az epizódban. Ha vizuálisan ilyen gazdag lett volna a többi 23 rész is, mint az utolsó, a sorozat plusz 1 pontot kaphatott volna. Az alap megfelelő kidolgozottság hiánya, és sajnos az átlagos levezetés miatt, a sorozat nálam csak erősen átlagos.
    Így 10/6 pontot kap a skálámon, ami nem feltétlen rossz, de nem is jó.
  • Sadun Tryst
    japánok imádják az ilyet. magaasság, mellbőség, vércsoport, születési hely és idő. ez minden női anime ill. manga szereplő leírásában benne van :)
  • RelakS
    Ma tébláboltunk a városban, és az egyik kínai bolton ezt láttam:
    中国 DISZKONT

Gondoltam, kiderítem, mi ez, hátha japánban is megvannak a jelek. Meg is voltak, és így együtt kínát jelentenek, de külön-külön közép-ország. Ezekszerint Kína lenne Középfölde?
  • RelakS
    Meg az is, hogy mi történt vele gyerek korában... úgy nagyvonalakban
  • Dying Soul
    ownt :DDDDDdd