72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • RelakS
    Este küldünk támogatást, aztán hajrá ;)

Ha csak egy ezrest küld 100 ember, már az is százezer, és azért már komoly cuccost lehet kapni.
    Aki meg sokallja: egy hétvégén nem fogja leinni magát, nabumm!
  • Prof William
    Adakozzatok! Én is így teszek. Ha 15- e után nagyobb összeget küldök.
  • Frenky70
    Igen látom/tudom én is és reménykedjünk együtt, hogy nem zár be.
  • Krezga
    Nem fog bezárni:D
    A mostani vinyó még bírja egy ideig, és az újra is hamar össze fog gyűlni szerintem a pénz, mert elég lelkes tábora van az AA-nak.:)
  • Frenky70
    De kár...
    Lehet bezár az Anime Addicts.
  • BEAST #11870
    Bleach101

remelem kozelebb kerulunk a fillerek vegehez =)
  • biomage
    igazd van :)
  • Bucser
    Bocs a topic nem azért van, hogy itt a napi életet megbeszéljük. Általánosan tájékoztató jellegű ha valaki kérdez valamiről és tudunk segíteni segítsünk + esetleg véleményt formáljunk egy adott sorozatról filmről (egész film és sorozat nem pedig adott sorozat ixedik része)

SZVSZ felesleges lenne ha pörögne mintpl a carbon topic és minden 2. hsz-ben ugyanaz lenne...
  • biomage
    nagyon kihalt ez a topik
    egy hétel ezelöt minden orában 10 új üzenet volt most egy nap sincs anyi
  • berlinboy6329
    ahhh,értem.ERmélem lesz pár OAV.Miért nem csinálnak 1 13 v 26 részes másik sorozatot?jobban össze tudnák foglalni a mangát,mint pár OAV-val.
  • Prof William
    Ez a manga változatról szól. A manga továbbmegy mint a anime. Pedig onnan lenne igazán érdekes a sztori. :)

Monjuk ha a higu sikeres lessz (és az lett) akkor biztos pár OAV fomályában berakják a befejezést.
  • berlinboy6329
    Folytatják a higut?
  • madfist
    valaki aki esetleg lehúzta a higurashi-project higurashi - tatarigoroshi ch5-öt, az nem tudná elímélezni vagy vmi, mert a megaupload-ra várni egy rémálom...
  • Bucser
    Hát jahh:) igen erősen elgondolkodtat:) elég sokszor azon is, hogy valójában ez most miről is szól:)

Lehet néha kicsit a saját farkukba haraptaka készítők:)

De jó lett:) talán kiadnak majd egyszer valami addendumot vagy egy OVA-t ami az előzményekkel foglalkozik.
  • eörgs
    ergo proxy azért igen súlyos volt.
  • Factor_007
    Na az ilyen elgondolkodtató filmek - főleg ha ilyen sci-fi világban játszódnak - valók nekem. Már töltöm is :) Köszi
  • BEAST #11859
    en ninja scroll muvi utan Basilisk-et neztem , nekem nagyon tetszett , leginkabb a tortenete/vilaga
  • Bucser
    Befejezték bár erősen érthetetlen sokrész és csak sokadjára megnézve derül ki nagyon sokminden:) olyan ami leköti az ember agyát még a megtekintés után is jó sokáig:)
    Nekem bejött a sötét apokaliptikus hangulat ám nem minden világos benne és a vége kicsit összecsapőottnak tűnik (habár a grafikai megvalósítás állat nagyon és Pino Rulez:)
  • Factor_007
    Lenne két kérdésem:
    Az Ergo Proxy még futó sorozat, vagy már befejezték? Mert képek alapján (meg a történetről is találtam egy rövid, tömör leírást) tetszik, csak futó sorozatot nem akarok elkezdeni. Előre is köszi.
    Ja, és ha egy rövid véleményt is mondana róla valaki aki már látta, azt is megköszönném.
  • Sadun Tryst
    holnap. nem is holnap után kérlek jelenj meg a főtéren nyílvános kövezésre. :)

aki látta a sorozatot és az első ovát, már csak a befejezése miatt érdemes megnéznie a 2. ovát, ami felteszi az i-re a pontot. igaz vannak benne uncsi és szerintem felesleges részek, az összkép miatt nagyon jó lett a 2. is. bár aki nem látta a sorozatot, csak az első ovát, finoman szólva érthetetlen lesz neki. :)
  • Bucser
    Valóban kenshin utolsó másfél szezonja kritikán aluli...

A Kenshin OAv 2-t meg még nem volt időm megnézni.
  • dzsonesz
    A basilisk, elmegy 1x abszoludt nézhető de túl nagy hatást nem gyakorolt rám, viszont a kentsin tv-t még nem láttam, biztos jó csak baromi hosszú:D még nem volt türelmem nekiülni
  • via_mala
    Nincs mit.
    A Basilisk-re mondják még néhányan, hogy jó ninjás anime, de sajnos én még nem láttam, csak a belőle készült live-action mozit, ami tűrhető volt.
    Nem ninjás, hanem szamurájos, és a 65-66. részig marha jó a Kenshin TV-sorozat. A 95 részig viszont sajnos leszálló ágba kerül, a grafika színvonala is esik, de 66. epizódig eszméletlen jó. Ha harcművészeti anime kell, amiből ráadásul Japán történelmével is megismerkedhetsz egy kicsit a Meiji-restauráció idejéből - amikor is a szamurájoknak befellegzett, akkor feltétlenül nézd meg. Sokakat elriaszt az Kenshin OAV (Samurai X: Trust and Betrayal aka Reminiscence) után a TV-sorozat egészen más karakterdizájnja, és a gyakori ökörködések, de pár rész után simán megszokja az ember. A sorozat végén pedig jöhet a Kenshin OAV2 (Samurai X: Reflection), ami az egyik legszebb drámai anime.
  • Hmuda
    Akkor csak a film, kösz a figyelmeztetést. :-)
  • Seth
    én is így vagyok vele, 1x nézhető szvsz
  • via_mala
    Az a nagy baj a sorozattal, hogy kiábrándítóan gyengébb a rajz, és az animáció, SŐT az egész karakterdizájn. Persze ha ezen túlteszi magát az ember, akkor ettől még nézhető.
  • dzsonesz
    előbb mindenképpen a film az abszoludt jó és szórakoztató 1 darab, viszont énmár sajnálom , h utánna megnéztem a sorozatot is.Szal a film utánn sztem essél gondolkodóba, h szeretnél e fájdalmat okozni magadnak:D
  • Seth
    előbb a film, utána a sorozat inkább(bár nem nagy szám,de 1x nézhető)
  • Hmuda
    Ninja scroll: előbb a sorozat és azután a film, vagy előbb a film és azután a sorozat?
  • Prof William
    Ja a Soul Link. Nem olyan rosz az de ha jellemzni lehetne akkor Die Hard az űrben. :) Sablonos szereplők jófiúk terorrok + a gonosz hrmadik fél. Az a CGI viszont ami benne van az már 95-ben is gáz lett volna. :)
  • Krezga
    statikus, eposzi szereplők:)

Az El-t, én sem fogom isteníteni, mert tényleg nem az a kiemelkedő alkotás, nálam egy könnyed délutáni szórakozásnak elmegy:)(és sok ilyen anime van...)
  • madfist
    Legyek ura...

Én az EL-t túl korán láttam és túlértékeltem, ma már nem adnék rá 4esnél jobbat. A nullásra viszont az abszolút jelöltem: Soul Link > The worst ever.
  • Nuki
    Csáth Géza: Kicsi Emma, vagy Anyagyilkosság.
  • Nuki
    szerencsére én nem, de ismerek emberkéket (beszámolók, ilyesmik alapján) akik gyerekkorukban sokat szerettek pl. pókokat, legyeket, mára már az ilyen rovarokat is inkább 'eltávolítja a lakásból' minthogy agyoncsapja... jó felületes értelmezés de van valami a hátterében...
  • Shadow_THH
    szerintem nem
  • RelakS
    A gyerekek a legtisztább, és legkegyetlenebb teremtmények.

Nem tudom, hol hallottam, de igaz. Gondoljatok csak vissza gyerekkorotokra, vagy gyerekeitekre...
  • Hmuda
    Ha ragaszkodsz hozzá:

Szerintem van karakterfejlődés.

Lásd például Lucyt. Eleinte nem érdekli más csak az, hogy minden emberen bosszút álljon. A legvégén pedig Kouta mondja neki, inkább maga mellett tartja a vonatos incidens ellenére, hogy másokat ne bántson. Lucy megtehette volna, hogy elmegy, de a leges legvégén mégis visszament a szálóba, önként vállalva az "őrizetet". Hiába volt "sejtelmes" a vége, szerintem elég egyértelmű, hogy visszament. Biztos, hogy még egynéhány karakterben megvan a fejlődés csak már nem emlékszem annyira a részletekre.

Az is elgondolkodtató, hogy bár a kutatólaborban állandóan hangoztatták, hogy a dicloniusok egy idő után mindig kialakítják a homicid hajlamot, mégis van rá pár ellenpélda (Nana, vagy a fiatal Lucy aki csak komoly lelki traumák után lett olyan amilyen, és még azok után is próbált barátkozni Koutával és Aikóval).

Párszor említették, hogy a mutánsok is teljesen olyanok mint az emberek, csak a szarvaik és a képességük különbözteti meg őket tőlünk. Érdekes belegondolni, hogy ha nem gyilkolnak le annyi dicloniust csecsemőkorukban akkor vajon mindegyikük lelkileg sérült lett volna, vagy csak azok akiket Lucy-hoz hasonlóan kínoztak a gyerektársai a szarvai miatt? Lehet, hogy minden gyerekben megvan egy kis utálat és bántani akarás mindenkivel szemben aki árt nekik (még a családjukkal szemben is), csak a diclonius gyerekeknek megvan a természetadta eszközük a bántáshoz. Itt jön be, hogy az ember alapból gonosznak születik, vagy csak a tapasztalataik teszik azzá őket?

Szerintem az utóbbi.

A vérességről meg csak annyi a véleményem, hogy a legelején mikor Lucy lefejezte Kisaragit, akkor majdnem kikapcsoltam a fenébe, mert nekem még rajzolva se feltétlenül veszi be a gyomrom az ilyen szintű vérengzést. És örülök, hogy nem kapcsoltam ki, mert a sok véres jelenetért cserébe egy nagyon jó sorozatot kaptam ami elgondolkodtatott arról, hogy mi lenne ha gyerekek kezébe megadnánk a rajtuk esett sérelmek megtorlására használható eszközöket.
  • egypszichonauta
    micsoda ennyire lehúzzátok a EL-t?jó persze ez a saját véleményetek én 10-ból 9et min.adnék rá,nehéz megmagyarázni,de az egész úgy fogott meg ahogy van.
  • RelakS
    Nemtom, de nekem is tetszett az EL, a darabolások ellenére is.
    És még valami: A vége VALÓBAN össze van csapva! Tesség a mangát elolvasni! Ahol az anime véget ér, az a mangának a közepe! (na jó, kicsit azon túl), és a gonosz igazgatóbácsi céljairól sem tudunk meg semmit, a mangában viszont ez az egyik hajtóerő, ha jól figyeltem :)
  • dzsonesz
    sztem itt nem is meggyőzésről van szó, hisz nekik nem tetszett ebből kiindulva lehetetlen és értelmetlen lenne a meggyősés és ez fordítva is igaz. De legalább jót vitaztunk róla, ahol kapott jót is meg rosszat is az Elfen lied :D, sztem ez igy normális