Anime, manga és LN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
(csak 1-2 ilyen poén van, pontosabban 3)
\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"
Hmm... Szerintetek nincs egy kis ecchi beütése az NGE-nek 😉
Azt tudom hogy újá éledt(ek), de nagyon jó helyen éledt újá, pont ott ahol Kokuyo no Kimi és Mai csatázott....ezt azért furcsáltam
\"Say goodbye to your nails!\" ottto.gportal.hu
Õ is újjáéledt (õt mutatták elõszõr), mint Kuga és a többiek. De, h azt a kardot honnan szerezte, az tényleg rejtély.
A HiME csillagról meg is feletkeztem. Tényleg szinte semmi nem volt róla...
A cég csak Natsuki miatt volt elsõsorban, hogy az õ története teljes legyen.
Vagy amin még meglepõdtem, hogy Tate kivont kardal megjelenik Kokuyo no Kimi elõtt, de vajon hogy került õ oda????
Más:
Steamboy: Megnéztem, bár a végébõl egy mukkot sem értettem, a hibás felirat miatt, de ami addig volt, az tetszett. Rettentõen látványos, talán ez az eddigi legjobban, legrészletesebben megrajzolt anime amit láttam. A történet, hát nem értettem a végét, így nemigen tok mit mondani róla, de úgy tûnt hogy a végére minden tisztázódott. És hû a nevéhez, úgyértem itt a legfõbb energiát (vagy talán az egyetlent) a gõzgépek szolgáltatják, és tényleg olyanokra használják fel, hogy hihetetlen (páncélok, fegyverek, tankok, repülõk, stb)
Nekem nagyon tetszett, remélem hamarosan kapunk valami normális feliratot, hogy a történetet is megértsük....
Nagi volt gondolom Kokuyo no Kimi szolgája (jobbkeze). Nagit feltételezem Õ teremtette. Ami viszont kérdés így még, h Nagi mit csinált, miután mestere megahalt.
De ha úgy vesszük a mestere sose hal meg.
Ok. Ez sem az elsõ karnevál, és ez sem az elsõ teste volt Kokuyo no Kiminek.
Tehát ha ilyen szempontból nézzük az egészet, akár lehet, h lesz 1 Mai HiME 2 is. Amit én nem bánnék (1 Hellsing 2-vel egyetemben), ahol mindent megmagyaráznak, és valami frappáns történettel rukkolnának elõ.
És a Nagi gyereknek milyen szerepe volt? És tényleg, a direktorról sem tudunk semmit! Õk miért nem veszítették el a hatalmukat? És hová vonulnak el a legvégén?
Nem a semmibõl jött. Csak az elején még nem tudunk róla semmit. Akkor tudjuk meg róla az elsõ infókat, mikor az Orphanok eltûnnek. És AZTÁN jön a Kokuyo no Kimi (Obsidian lord).
Ami viszont nekem nem tetszett, az a HiME csillag története volt. Arrül tényleg nem tudunk szinte semmit! Meg a "direktor"-ról (Masashiro). Tudjuk, h neki is köze van az Obsidian lord-hoz, de azt nem tudjuk pontosan, h mi a szerepe.
A Serass Cég pedig úgy ahogy van csak kitöltõelem. Nélkülük is tökéletesen teljes történetet lehetett volna produkálni.
És ami engem is zavart. Nem halt meg senki. Bár, mikor már csak Mai és Mikoto és csak páran éltek csak (de õk is roncsok voltak kudarcuk miatt), gondoltam már, h itt nincsn minden rendben. A HiME nem ennyire komoly anime. Sajnos a balsejtelmem bejött. 😞 (Meg a mangában sem halt meg még senki, és a manga + az anime között annyi a közös, h kb. a szereplõk ugyan úgy élnek ill. halnak.)
És a másik. A rajztanár. Õ elvileg gonosz volt, nemde? Mikor visszajött, akkor meg nem volt az. Az Obsidian lord befolyása alatt állt? Mert ugyebár "Sister-san"-nak gyereke lett tõle. 😊
Na mind1.
Sajnos a Mai-HiME is olyan, mint a Hellsing. Nagyon jó + minden, de a történet nincs teljesen kidolgozva, sok az üres folt.
Igen, a vége szerintem is too mutch, ennyire nem kellett volna túlzásba vinni a happy endet.
Szerintem a HiMEkrõl elmondták amit tudni kellett, leglaábbis ami a történethez kellett.
Kokuyo Kimi vagy ki a tököm tényleg a semmibõl jött, eleinte sem volt rá túl sok utalás, de azért a végére tisztázodott ez is valamennyire.
SPOILER
A sztori nem volt kellõen kidolgozva (vagy csak én nem emlékeztem rendesen az elejére?), ez a lord akárki felbukkant a semmibõl és fõgonosz lett nulla háttérrel....a himek története is elég ködös, nem is beszélve arról az enyhén futurisztikus vmirõl, ami a csillagot irányította.
Egyébként kellemes kikapcsolódás, csak ne lett volna ez az abszolút happy end, nem illett bele az utolsó részek hangulatába! Félre ne értsetek, sokat sajnáltam az elhullottak közül, de ez a mindenki feléled dolog kissé off-topic volt, ha lehet ezt a kifejezést használni rá.
- Vissza a jövõbe IV.
Földes András
Szupergépek, kiborgok, õrült tudós és ember-gép párviadal. Az animék szokásos toposzai a Gõzfiú esetében nem a posztindusztriális jövõbe vázolnak fel komor horizontot. A japán rajzfilmek egyik alapmûvét, az Akirát is rendezõ Katsuhiro Otomo történetét a steam punk-mûfaj hagyományainak megfelelõen az indusztriális korba, a XIX. századi Angliába helyezte. Bár a konfliktus egy szupergõzgép körül bontakozik ki, a Gõzfiú ugyanilyen erõvel játszódhatna 2017-ben vagy 3453-ben, vagy például 7645-ben, a felvetett kérdések ugyanis nem kapcsolódnak különösebben az ipari forradalom korához. Gyanítható, hogy Otomo az egészet azért találta ki, mert szeretett volna olajos fogaskerekeket, súlyosan mozgó dugattyúkat és komor füstöt rajzolni. Ezekben nem is volt rossz a film.
http://index.hu/kultur/cinematrix/2005/titanic/titanic0403/
6 részt láttam eddig, szal az alapján mondok bemutatót.
Pozitívum:
-szép megrajzolás
-élethû hangok
-érdekes történet a 4. résztõl
Negatívum:
-idióta zenék (és ez tényleg idióta, mert mikor a "jámmé-jámmé-jámmáéoio" rákezd, akkor kapok agybajt)
-gagyi harcok (jön a fõhõs, pár piff-puff a pisztolyal és mindenki fekszik, eddig szorult helyzetben még nem láttam)
-a 2 fõhõs hááát nem is tom. lehetnének érthetõbbek.
a, Madlax túl kedves és csendes
b, Margaret túl fura!
Szal akit érdekel 1 érdekes történet, amolyan Noir stílusban, akkor az mindenképp fogjon bele.
Meg majd ha tovább ejutottam a sorozatban, akkor majd írok még róla. 😊
<#eljen>#eljen>
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Igen jó, érzelmekkel teli, látványos akciójelenetek. Nagyjából sikerült a kissé idétlen poénokat, és a véresen komoly akciójeleneteket összhangba hozni. Szerintem még az echii is belefér, bár néhol tényleg eltúlozták, de leglaább volt mint nézni <#idiota>#idiota> A történet igen fordulatos, mindig van ami meglepi az embert, vagy lesokkolja. A karakterek közül, Mikoto és Natsuki, jöttek be igazán.Ami igazán megfogott, az maga a világ amit teremt, hát az csodálatos.
Nincs rajta mit ragozni, meg kell nézni és kész 😊
honlap(om)
NGE 01
NGE 02
NGE 03
NGE
Gõzfiú
Nindzsák bandája
Páncélba zárt szellem 2. – Ártatlanság
Tokiói keresztapák
mert pl a Bleach is úgy 40 rész után (ha nem hamarabb) be fogja érni a mangát.
a Naruto pedig kb 4-5 hónap múlva.
mellesleg az Inu-Yasha 1st stage be van fejezve, mert ami manga mehet, az már a 2nd stage lehet.
szal ez van.
türelem, animét terem 😊
(mint én Gits 2nd GiG, csak LMF fansubot nézek belõle, az meg még csak a 19. résznél tart. és 1 jónapban max 1 vagy 2 rész jön. sõt, valamikor 1 se, mint pl. múlt hónap)
És most olvastam, hogy nincs is befejezve a sorozat, mert a manga még megy, és az anime utolérte, így hoppon maradok 167 ep után még legalább egy évre, ha nem örökre! <#boxer>#boxer><#mf3>#mf3><#sir>#sir><#sir>#sir>
anime-junkies
2jükrõl tudom, h hihetetlen szar minõségû feliratot csinálnak.
szal én már meg se lepõdöm...
Erőt, egészséget elvtársak...ugye?
Csak Bucser informálatlan :/
nem ritka már manapság
Jó, legyen neked igazad, tulajdonképpen tökmind1 mikor nézed meg, a death&rebirt csak egy összefoglaló
ÉS pont azért érdemes megnézni elõbb a Death and rebirthöt mivel összefoglalja a sorozatot és bevezeti az End of EVA-t ha megnézed akkor csakis a TV sorozat és az End of EVA között. Vagy ne nézd meg ez is egy megoldás...
Nekem úgy van, original series 1-20ig; 1 dvd,
original series 20-26ig; end of eva original+reanimated; death&rebirth; 1 dvd
end of evangelion
death&rebirth
Az extákat akár ki is hagyhatod, se értelme, se angol felirata
úgy látszik, hogy az NGE-t kezdem el nézni.
Valaki megmondaná, hogy hol kezdõdik: a death, az end of evangelion, a revival of evangelion extras vagy a tv series-t kezdjem el letölteni elsõként?
Köszi pedig ma már néztem...<#rolleyes>#rolleyes><#whatever>#whatever><#nemtudom>#nemtudom>