Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

via_mala
Természetesen, sõt az alapjául szolgáló novella angolra fordított változatát is olvastam, kb. 20 oldal.

A héten egy másik hirosimai történetet szándékozok megnézni: Barefoot Gen.
Ez is valós élményeken alapszik, és a leírások alapján letaglózó.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Ottto
.hack//SIGN DVDborító a honlapomon

000
001
002

\"Say goodbye to your nails!\" ottto.gportal.hu

musha
Grave of the Fireflies-t láttad?

Kaileena
aha...

Your fate has be written! You’ll die!

Jagi
Ja, bocs a Hina sorozat után (25 ep. asszem) még van egy Love Hina Again (3 ep) és úgy a speciálok.

Jagi
Ja, õ állt a pult mögött. ( Keitaro nagyija a Love Hina c. sorozatból, ha nem láttad nézd meg + christmas special + spring special)
Csak pár másodpercre látszik.

Kaileena
Hina nagyi?

Your fate has be written! You’ll die!

Jagi
Más: Jól láttam a Chobbis fürdõs részében benne volt Hina nagyi?

Jagi
Oké, szedem! 😊

via_mala
Kimerítõ epizód gájd a Kenshin-hez.
Szpojleres infók a Kenshin-hez.
Egy kis fenszájt a Kenshin-hez.

Még egy fontos dolog, amiért a Kenshin sorozat nagy kedvencem: tele van EGYÉNISÉGekkel: Kenshin, Sanosuke, Shinomori Aoshi, Hiko Seijuro the 13th, Saitoh Hajime, és még sokan mások... (pl. a negatív oldalról a Juppongatana tagjai, fõleg Yukyuzan Anji, a volt buddhista pap!)

Látni kell!

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Jagi
"Ne a régiek lábnyomát kövesd, hanem keresd, amit õk kerestek.'"
Matsuo Basho (1644 - 1694)

NAEZMEKKORAIGAZSÁG!

Jagi
Szerintem én minden pontot megszegtem 😊

Jagi
Azt észrevettem. 😊
Ja a link:talán ez....
vagy ez.
Mindkettõ érdekes (sztem)

Jagi
A kövezés elmarad, Házi feladat: pótolni! 😊

Jagi
Sorry, de már nem tom mi volt "helyette". 😞

Ottto
deh :C
bárhová teszem be vagy szaggat, vagy el sem indul. fakkom kivan, best stílusú anime sorozatnak nemtom a végét <#falbav>
(hiphop foreva)

Ottto
énsem. és? de meg fogom nézni, mert jó csak mostanában nincs idõm...

Bucser
Megfogtok kövezni de én mai napig nem néztem még meg a Kenshint😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

via_mala
Mármint az OVA-khoz képest. Hát igen, de kb. 10 rész után mexokja az ember. Meg hát az OVA-któl gyökeresen eltérõ a rajztechnika is a sorozatban, de mindent feledtet a HANGULAT!

via_mala
Igen, ez az a Musashi, akirõl a Vagabond manga is szól.
(Egyébként az elsõ 2 link azonos.)

Jagi
A történelmi vonalas dolgot azt vágom, kicsit érdekel a téma.
Rosszul ültették a bogarat a fülembe, mert aszonták, hogy a sorozathoz képest iszonyatosan gyerekes, akkor nem!

via_mala
Nem tudom ki mondta neked, hogy gyermeteg, de az biztos, hogy hatalmasat tévedett. A szamurájos, történelmi vonalon máig a legjobb anime, ismerõsöm harcmûvészettel foglalkozó testvére is ellesett néhány technikát az animébõl. 😊
Van benne persze humor, és poénkodás, de azok mind szerves részei az életnek is. Számomra igen érdekes volt a Meiji-restauráció (1868-1912) korabeli Japán hiteles bemutatása, jól tükrözi az akkori társadalmi, politikai helyzetet, ill. az akkori technikai vívmányokat (pl. akkoriban találták fel a gépfegyvert, ami gyakorlatilag a szamurájok végét jelentette). Azóta külön keresem az olyan történelmi alapú animéket, amelyek vetekedhetnek vele pontosságban, részletességben, és még a történetük is jó.

Ilyen pl. a Hi no Tori sorozat, ami a már életében a "Manga Istenének" kikiáltott Osamu Tezuka mangája alapján készült, és fantasztikusan jó, melegen ajánlom mindenkinek.

A Kumo no You ni, Kaze no You ni (Like the Clouds, Like the Wind), és a II.VH-s idõket felidõzõ 3 részes The Cockpit OVA már nem annyira jó, de sajnos nem találni túl sok jót ebben a kategóriában.

Jagi
És ez a 14. kiadás! 😊

Jagi
Jagi
A kettõ négy meg van, a páratlanokat hajtom (1,3,5 kötet)

via_mala
Ja, igen láttam, csak nekem a P2P dolgok meg az IRC nem mûködnek az erõs tûzfal miatt, különben már én is lerángattam volna õket. Addig is reménykedem, hogy az antikvarium.hu-n elõjegyzésbe vett Muszasi könyvek meglesznek valahogyan, merthogy a Vagabond manga ez alapján készült.
Ez az 5 kötet az:

A könyv címe: A szamuráj útja/A háború mûvészete/A kard útja/A Busidó-kód/Az élet és a halál útja
A könyv szerzõje: Eidzsi Josikava
Kiadó: Édesvíz Kiadó
Sorozat: Muszasi könyvek
A kiadás éve: 1993

Jagi
Lehet. Elõbb-utóbb rábeszélsz erre is! 😊

Sadun Tryst
nemtom láttad-e: #6195

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

Sadun Tryst
csak vannak benne jó poénok. de ez sem a pokémon...
szóval fasza harcok vannak a sorozatban is. bár a sorozat vége elég szar lett a kínaiakkal... <#idiota>

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

Jagi
Ja,
3. Nagy a terjedelme 😞 4 v 5 DVD? <#nemtudom>

Jagi
A YUA-ról olvastam ezt azt az alapján tetszik csak amihez nincs felirat azt nem nagyon értem. A japán tudásonm igen foghíjas. 😞
Az angolt megértem vmennyire, ha meg mégsem, akkor összerakom a dolgokat.

A kensin sorozatot szándékosan nem nézem meg, aszonták gyermeteg. A részletei alapján ez is jött le.

Kaileena
Jó anime...de véletlenül kinyirta a csajt...hát...😄DDDDD

Your fate has be written! You&#8217;ll die!

Bucser
Egyik elsõszámú kedvencem még a GUNSMITH CATS!!!!!!!!!!!!!!!!

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

via_mala
Az elsõ 4 részes felvezetõ OVA, majd a további + 47 rész együtt egész tûrhetõ, és angol felirat is van hozzá. Néha kicsit monotonná válik, de nem súlyos, és van benne némi jellemfejlõdés is. Sok benne a poén, de nagyon könnyed, semmi fan-service, gyerekek is simán megnézhetik. Sok benne az oktató jellegû motívum, ez néha kissé zavaró volt.
A You're Under Arrest movie viszont nekem nem tetszett, kevés humor, inkább akció.

Szerintem az elsõ 4 részt nézd meg, aztán döntsd el, hogy tetszik-e.

Ennél jóval hosszabb (76 rész), de sokkal jobb a Hajime no Ippo, szerintem a legjobb sport-anime. Vagy a GTO, ami 43 részes, és könnyesre röhögheted magad rajta. Vagy a 95 részes Rurouni Kenshin sorozat, ami a 62. részig fantasztikusan jó, utána már nem annyira, bár vannak még jó pillanatai. Szóval az a 4+47 rész még nem is olyan hosszú.
Egyébként angol felirat mindig van, csak a magyar nem jellemzõ.

Jagi
Plusz Su-chan A Kame-mechával, Motoko és ...felvilágosodtam Gundam Destroy! 😉
Na, így már jó lesz! 😄DDD

Jagi
Sokmindent nem láttam még és még mennyi mindent kell! 😄 Kevés a 24 óra, ez van.

Jagi
Elsõszámú kedvenc! 😉

Bucser
Ami még nagyon tetszett az a boogiepop Phantom ha már lélektani filmet keresünk😊

Jagi
igen és AMRAMMAL szerelt Eurofighterek is kellenek minden esetre.

Ezt poénnak szántam...
Puck tényleg ász!
Kérd meg Mait és Mikotot. Ez az õ reszortjuk.

De a biztonság kedvéért hívd el Gattsot és az aktuális Gantz csapatot is.

Az ENSZ pedig áljon készenlétben vagy egy tucat N2 aknával. Sosem lehet tudni...
Kaileena
Ismerem a Kenshint😊

Your fate has be written! You&#8217;ll die!

Jagi
Meg érdekelne A You're Under Arrest, csak van egy kis katyvasz a fejemben.
1. qva hosszu
2 legalább van hozzá angol felirat?

Bucser
Berserk SPOILER AKI NEM LÁTTA AZ ANIME-T NE OLVASSA

Nem Caska-t nem megerõszakolni akarják, hanem megölni hisz õ is griffith áldozatának a része. Akárcsak Gutts. Farneze pedig nem perverz hanem meghasonult önmagával teljesen a keresztes háborúk során és keresi a saját útját. de a legászabb akkor is Puck amikor Yoda alakban magyaráz😄

Jagi
kössz, megnézem!

Jagi
😄DDD Bazz, ez eddig nem jutott eszembe! Ebben az esetben el kell pusztítani!
De mivel? Gundammal? Vektorokkal? Gatts kardjával? Tudom már! Fölhívjuk a Zsótót!
😄DD

Bucser
A patlabor nagyon jó kis krimi, de szerintem csak az elsõ rész igazan komoly a második elég bóvli sztoriban. Ha szereted a krimiket (tehát a gondolkodos sejtetúõs krimit a 80-as évekbõl és nem a mostani kriminek csúfolt vérthrillereket) Akkor tetszeni fog.. és az animáció minõsége szerintem elsõrangú.

Szegény Casca brandja valszeg az õt megerõszakolni akaró alakokat vonza. 😊

Amúgy kár érte. Az egyik kedvenc karakterem, volt amíg... hát igen...

Farneze se rossz. Az angyali külsõ alatt végtelenül perverz. De legalább tudja magáról és kûzd ellne.

Más.

A MAI-HIMET nézve egy borzalmas gondolatom támadt... Mi van ha a ördög által megszált Ferike is Hime? Csak õt Kord Koukoyo(bocs ha rosszul írtam) szálta meg? És A childje pedig nem más mint a SZARVASEMBER!

FÉLEK!!!!
Jagi
😄DDD <#eljen> a szokásos. De a sorozatban is van egy-két gyanús jelenet, milyen lehet a Director's cut?

Jagi
És as Patlabor?