Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RelakS
刻まれる音
桜の花はいつ開く? 山のお里にいつ開く?
桜の花はいつ匂う? 笑う七の子遊ぶ頃。
桜の花はいつ踊る? 歌う七の子眠る頃。
桜の花はいつ朽ちる?死んだ七の子昇る頃。
Kizamareru oto
Sakura no hana wa itsu hiraku? Yama no o-sato ni itsu hiraku?
Sakura no hana wa itsu niou? Warau nana no ko asobu koro.
Sakura no hana wa itsu odoru? Utau nana no ko nemuru koro.
Sakura no hana wa itsu kuchiru? Shinda nana no ko noboru koro.

Jelentés ha minden igaz:
Temetési hang
A cseresznye virág mikor fog kinyílni? A hegyi faluban mikor fog kinyílni?
A cseresznye virág mikor fog illatozni? Amikor hét nevetõ gyermek játszani fog.
A cseresznye virág mikor fog táncolni? Amikor hét éneklõ gyermek aludni tér.
A cseresznye virág mikor fog elhervadni? Amikor a hét halott gyermek mennybe megy.

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

biomage
Akinek van ideje animét nézni, és egyböl megtudná nézni a otaku no video cimü animét, néze meg a kedvemért, nekem most van egy listám mit kötelezö megnéznem az elsö naruto, a 163 résznél járok és van egy pár rész még 😊, szal aki ráér néze meg plz itt egy kis AA leirás rólla

köszike

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

armageddon666
Pokoli lány 😄

@

RelakS
Freddy-re?
Eredeti valami ilyesmi:
"One, two, Freddy's coming for you!
Three, four, better lock your door!
Five, six, grab your crucifix!
Seven, eight, gonna stay up late!
Nine, ten, never sleep again!"

Magyar szinkron:
"Egy, két, Freddy hozzád lép!
Három, négy, most óvatos légy!
Öt, hat, a kereszt megóvhat!
Hét, nyolc, ébren forgolódsz!
Kilenc, tíz, senkiben se bízz!"

Vagy a Pokoli Lány versike fordítása kell? 😄

Frosty01
buuuuu 😄
ha olyan akkor no thanx :_ASDF:ASDF:ASDF

practitioner of the forbidden arts of death

armageddon666
fordítást 😄DD

Frosty, add meg MSNed PMben, és akkor holnap eltudom küldeni ^^ ma már semmiképp :S

@

RelakS
"Aranyos" dalocska... kb anyira, mint a Freddy-ben a versike <#idiota>

"One, Two, Freddy's coming for you..."

Frosty01
feltöltöd valahová?

RelakS
Nekem is megvan, bibibiiii 😄
Temetési dal a címe, ha jól emléxem... Viszont ezek szerint még nem láthattam, csak kicsit megfogott :]

armageddon666
Kizamareru Oto

amúgy asszem abban a részben van mikor a múltját mutatján Enmának.

@

armageddon666
igen ^^
nem, de megvan mp3-ban xD ha kell elküldhetem ^^

@

RelakS
Jigoku shoujo-t ki nézett?
Van benne egy kis dalocska, ami így kezdõdik:
Sakura no hana wa itsu hiraku... (A cseresznyevirág egyszer kinyílik...)

Nem tudjátok, melyik részben van? Valahogy nem találom

armageddon666
listában van 😄 illetve csak elméletben... valamiért még nem írtam bele -.- na mind1 😄

most sztem megnézem When Cicadas Cry 2nd évadot ^^

@

Frosty01
😄DD!

én tegnap este néztem meg a Karast, marha jó volt, még akár drámának is beillik >.<

ja és a látvány sem utolsó!!! nem gondoltam volna hogy egy cgi-s anime ilyen szépen is kinézhet! sõt hogy egy anime egyáltalán ilyen jól kinézhet... néha már már azt hittem hogy kopíroznak a final fantasyból 😄

armageddon666
http://animeaddicts.hu/user.php?usersawanimes.17194

nem számoltam össze de sztem nagyrészt ecchi :CC de kéne valami dráma is hamarosan ^^

@

Frosty01
túl sok drámát néztél 😄

armageddon666
Hidegrázás járta át a testemet mihelyt elolvastam a postot... a link megtekintése után pedig sokkot kaptam... nemmerem....félek...nemmeremmegnézni:S erõsnek kell lennem -.- muszáj lesz -.-

@

Black Hawk
Mezei Kitty-vel mint Buffy a vámpírvadásszal találkozhattunk,
lehet hogy inuyasában a Sango is õ de ebben nem vagyok biztos 😄

Talicskát mindenkinek, neked is nekem is másoknak is pirosat kéket feketét.Talicska mert menő:D \"SHADOWEYES7: pár kis tini pöcs nem fog szét kúrni 1 fórumot\"

Frosty01
LJ hangja is õ volt asszem a prison break-ban :|

macleod2005
Áijj, chado - Szvetlov Balázs? énnekem úgy rémlik hogy õ az amcsi vígjátékokba/családi sorozatokba szokta a szemüveges kockagyerekeket szinkronizálni, ha tévedek szóljatok

Frosty01
mondjuk még Konhoz illene, de semmiképp sem Ichigohoz 😄

Én alszom egyet és meglátom kinek milyen a hangja xP

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

sweech
Kurosaki Ichigo - Szalay Csongor

omfg

Frosty01
bazeg szalay csongor nem a grenma énekese?

sztem túl gyerekes hangja van 😄, nem lesz túl jó ichigohoz :SSS

berlinboy6329
NA megvan a szinkronstáb is a Bleachre hétfõre. A szinkronstáb és néhány kifejezés elõzetesként!

Néhány kifejezés magyarítása:

Soul Society - Lelkek Világa
Hollow - Lidérc
gigai - póttest
hakudou - lélekenergia

Általános információ a sorozatról (még fõleg magyar kifejezések nélkül) a Mondo januári számában olvashatók.

A stáb az elsõ négy epizód alapján:

Kurosaki Ichigo - Szalay Csongor
Kuchiki Rukia - Mezei Kitty
Inoue Orihime - Bogdányi Titanilla
Inoue Sora - Posta Viktor
Arisawa Tatsuki - Vadász Bea
Sado Yasutora - Szvetlov Balázs
Kurosaki Isshin - Galbenisz Tomasz
Kurosaki Yuzu - Csuha Bori
Kurosaki Karin - Szabó Zselyke
Asano Keigo - Elõd Botond
Mizuiro - Markovics Tamás
Chizuru - Simonyi Piroska
Shibato - Pekár Adrienn
szellemlány - Jóga Diána
szellemfiú - Timon Barnabás
fõcím - Endrédi Máté

További magyarhangok:

Bor László
Frumen Gergõ
Janicsek Péter
Jankovics Anna
Kelemen Kata
Király Adrián
Presits Tamás
Renácz Zoltán
Simon Dóra

Magyar szöveg: Koch Zita és Basa Zsófia
Hangmérnök: Bederna László
Gyártásvezetõ: Molnár Melinda
Szinkronrendezõ: Nikodém Gerda

Háát kiváncsi vagyok..Nem ismerem egyiküket sem hangjukról csak névrõl.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

armageddon666
sok optimista vidám opening ^^

@

Nos így hogy végiggondolom, talán van jópárban az is 😛
(van aminek az openingjében és az endingjében is <#hehe>)

biomage
azt is halotam párban 😊 de a yume többen

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Én az "afureru"-kat szoktam kihallani zenékbõl <#hehe>

biomage
Észre vettétek? a legtöbb anime openingben és ending zenében szerepel a yume vagy a deshou szó

armageddon666
hát modnjuk nem értem miért az angolt kell mindig átvenni :\ emléxem Digimonból is... amerikai verzió úgy ellett baszva ahogy kell O.o openingek... meg digivolution... magyar meg persze ezeket vette át :\\\ németek miért tudták rendesen a japánt lefordítani? márminthogy meghagyták az Evolutiont Evolutionnek (Tamersben) meg az openingeknek is csak a szövegét fordították le, és nem csináltak új zenét hozzá...

--

EDIT: valaki az ismerd feles topicban mondta hogy elsõ két résznél többet nem tudott megnézni TTGLbõl: sztem állj neki még1szer ^^ végére megváltozott a véleményem... szal csak az eleje gagyi :\\ (legalábbis szerintem) a vége viszont nagyon fasza lesz ^^

@

Szerintem az angolban van a hiba. Azt hogy a mijenk rossz, az nem a mi hibánk!!!

armageddon666
én japánul nem tanulok 😄 és mikor azt mondtam hogy jó, akkor nem arra gondoltam hogy értelmileg jó, hanem... szal hangsúlyozás, a hangok kiválasztása, meg iylenek.

@

RelakS
InuYasha, és Full Metal Panic szinkron jó?!!? Tárgyi tévedések hegyei vannak benne...

Csak egy durva példa:
Japánul Kikyou azt mondja: Ki ne mondd a nevem! (Atashi no na o ... yobunai! vagy valami ilyen)
Magyarban: Mondd ki a nevem!

Khrmm...

Nekem ilyen japán fordítás a Heroes c. sorozatban volt emlékezetes.

Valahogy így szólt a jelenet: Az egyik fõszereplõ meg egy nõ állnak a szakurák alatt, és meglátnak egy szarvast erre a lány felkiált:
"Shika da!"
Alatta a felirat a felirat magyarul (talán az angol is így szólhatott, arra nem emlékszem pontosan)
"Nézd, még a szarvas is eljött élvezni"...

Nekem semmi bajom se szokott lenni az irodalmi fordítással, de ezen egy jót mosolyogtam 😄

armageddon666
én csak azt hurrogom le amit láttam 😛P Blood+t azt szinkronban néztem TVben és gépen xD headset félig rajtam 😄 na abban a francia mukinak (Argano asszem) nagoyn jó a hangja, Saya apjának is, Sayának sem rossz, ellenben Haji... szal mikor odanyújtja neki a kardot (mikor apját megcsapja a vámpír :C) és mondja hogy Tadakatte de ilyen tök coolul... magyarba meg ilyen... nemistom hogy :\ de nagyon szarul volt hangsúlyozva... "Saya most harcolnod kell!!!!!" pff... szal az ott fájt -_-

@

Azok közül én csak sajnos a FMP-t láttam japánul, de nincs vele bajom (talán így szoktam meg elsõre...😊

Sajnos létezik "anime sznobizmus" amit én arra szoktam használni, akik úgy lehurrogják az adott szinkront, hogy még nem is láttak belõle semmit. (függetlenül attól hogy találkozott-e már szinkronos animével vagy sem.)

armageddon666
nekem speciel tetszett Inuyashaé és Full Metal Panicé is... sõt Slayersé is jó volt... ebbõl utóbbi 2t láttam eredeti nyelven is ^^

FMA és Blood+é olyan hogy egy-két hang nagyon eltalált, de vannak gázak is :S

@

Sokat fejlõdött az anime szinkronizálás, a Fullmetal alchemist igen jó lett, szóval amint mondjátok, bizakodhatunk...aztán hétfõn kiderül az igazság <#hehe>

macleod2005
ijjjj, death note, na ott téllek sok múlik a szinkronon, mert lényegesen több párbeszéd/monológ van benne mint egy átlag shounen animéban (pedig azokba is szeretnek sokat beszélni)

A szinkronrendezo.

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Black Hawk
az Alchemist szinkronja szerintem nagyon jó lett ezért vagyok bizakodó a Bleachel. Ha egy-két mellékszereplõ pl:Keigo szinkronját elcseszik az nem érdekel de ha pl.:Kon vagy Ishin szinkronját valami olyan szinkron szinész kapja aki nem tudja beleélni magát akkor a szinkron nem lesz több egy dzsetxes narutonál. Ha Byakuya hangját egy Hujber Feri kapná akkor is falnak mennék.

Tényleg? valaki nem tudja hogy meg egy szinkronszínész kiválasztása a karakterhez?

Talicskát mindenkinek, neked is nekem is másoknak is pirosat kéket feketét.Talicska mert menő:D \"SHADOWEYES7: pár kis tini pöcs nem fog szét kúrni 1 fórumot\"

armageddon666
én meg leszúrom lassan magam 😄 sok szar szinkron XD legnagyobb gondom hogy 1-1 hang nagyon jól eltalált az újakban (meg a régiekben is) de többnyire broáf --.-

@

Black Hawk
Az animaxon már kiírták az elsõ 6 bleach rész idõpontját. 6-ik rész címe: Ichigo vs Ichigo 20 percig töprengtem ki a másik ichigo mire leesett, hogy a kedvenc módosított lelkünk itt lép színre 😄.

Black Hawk
Érdekes sorozat de a lényeg elég lassan bontakozik ki és nagyon gyorsan lezajlik. Amúgy ey nagyon hangulatos kis anime.

biomage
<#hehe>

Black Hawk
Na lassan ideje lesz elõfizetni a kábel tv-re 😄

Bulykin
Azt elekzdtem, csak nekem a dvd-lejátszómba szagatott, gépen meg nem volt kedvem nézni, de tervbe van véve...
Te láttad? ÉS Jó?

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

Úgy döntöttem újra megnézem a full metal panic-ot, viszont kedvenc kmplayer-em és mplayerc-m is pattogó audioval játsza le, míg a vlc-nek semmi gondja vele. Lenne vkinek tippje, hogy miért lehet ez? A gõzösrõl xvid-ben szedtem le.