72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Példákat tudnál mondani? -
Chrono Crusade-et lattam. D.Gray-Man-t meglesem. kosz.
karas-t majd maskor. -
Nézegettem régebben a sorozatot, de nem sok maradt meg belőle. D.Gray-man-ben is démonokat vagdalnak, de nem hinném, hogy Allen sokban hasonlítana Dante-re. :D Bár nem különösebben démonos, inkább vámpíros, vérfarkasos, mindenféle lényes, de nekem egész tetszett a Dance in the vampire bund is.
Most hirtelen semmi más nem jutott eszembe, :) -
Egyébként csak szerintem van nagyon sok hasonlóság a D.Gray-Man és a Soul Eater között? -
Nem láttam a DMC-t, de a D.Gray-Man az egyik legnagyobb név démonos témában. -
karas nem rossz, ha nem zavar a kicsit gagyi cgi. -
Chrno Crusade-ben demonokra vadásznak ugy tudom.(bár még nem láttam de mostanába akarom megnézni), h DMC szerü-e nemtudom :) -
valami jo kis demonos animet mondtok nekem? valami Devil May Cry szeruseg kene. -
Én nem folyok bele a vitába, mert igazábol én mindenevö vagyok anime-ket tekintve :D
Eddig mindegyik tetszett, pedig láttam már 1-2 stilust, bár ha látnék elég szart az már lehet nem tetszene :D
Mondjuk zenével is igy vagyok bármit meghallgatok, nagyon szarnak kell lennie annak amelyiket nem hallgatom meg :D -
Ugyanarról beszélünk, én is épp erre az elvre gondoltam, amiért nem azt mondom hogy nincs igaza. Ahogy az aláírásom is mondja "Az ízlés nem vita tárgya".
Csak gondoltam nem árt ha tudja hogy ebben a témában speciel nem sok támogatóra fog szert tenni. -
látom, a szavaim megmaradtak legalább
-
Death Note kapcsán: Imyke, elvből nem mondom azt hogy ízlésficamod van, de ha szerinted L egy idegesítő karakter de Misa jó húzás volt, akkor az ízlésed valószínűleg egész más hullámhosszon működik mint sok más emberé a bolygón.
*fixed*
A szar jó. Milliárd légy csak nem tévedhet.
Nem a konkrét példa kapcsán, mert valamilyen szinten egyetértek. Bírtam L-t. Másrészről Misát is. De attól, mert sokan máshogy látják, még nem az lesz a követendő. Nem a sok ember azonos véleményen viszik előre a világot, hozzák a fejlődést, hanem mindig vannak kisebb különc csoportok, akik máshogy gondolják (hű de távoli kapcsolódás).
Közelebbi példa: Hányan nézik és vannak odáig Bleachért? És Narutoért? Most akkor azok kiemelkedő alkotások? Nem. Csak könnyen emészthető, érdekes felütéssel rendelkező, kezdetben igen élvezetes, majd nagy iramban csökkenő minőségű animék, amik mégis tartanak egy szintet (egy alacsony szintet), amit még kibír a fanbase. Nem követendő példák, ha az ember valami kiemelkedőbbet, valami minőségibbet akar alkotni. (Ha profitra megy, és megfogyatkozott a konkurencia, akkor lehet próbálkozni)
Szóval nem kritizálnám egy ilyen kirívó esetnél Imyke ízlését. Még ha a top3mával NAGYON nem értek egyet akkor sem, főleg, hogy jó lenne figyelembe venni: nem sok karakterből tud még választani. Egyedül talán Angel Beats! Yuri a jó választás, úgy a lista alja környékén, de az is csak azért, mert egy Haruhi-hasonmás. Jut eszembe:
Imyke: Nézd meg Suzumiya Haruhi no Yuuutsu-t!
És Haruhi pl. nagyon is jól jön most. Én nagyon bírom a karakterét, és sokan vannak így, még ha néha, RelakS szavaival élve, "rázza a pofonfát". De pl. topicban volt valaki, aki ki nem állhatja a karakterét. És ezen a véleményen is vannak elég sokan. Talán még többen is mint akik szeretik. -
Csak a 10.-re? Nekem már az első részben is nagyon idegesítő volt.
Death Note kapcsán: Imyke, elvből nem mondom azt hogy ízlésficamod van, de ha szerinted L egy idegesítő karakter de Misa jó húzás volt, akkor az ízlésed valószínűleg egész más hullámhosszon működik mint mindenki másé a bolygón. -
sőt, sok régi cuccnak jó szinkronja volt, újonnan vannak ezek a silány minőségű vackok...
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a mangában legalább fél év eseményei vannak, a végére egész jól beszélt Nyuu üzemmódban is -
hát már a 10. rész környékén fárasztó volt hallgatni azt h Nyuuuu...Kouta, Kouta Nyuuuu :D -
úgy-úgy -
támogatom, de akkor Blair cicábol is :D -
?
Nyuu-ból minden családba 1-et! :D -
Ugyan úgy vannak a nevek mint a magyarban. V K :) -
Azt viszont nem értem hogy Lucy/Nyuu mért lenne első? nem rossz karakter, sőt Lucy idegbeteg arcát még szerettem is, de szerintem azért nagyon sok jobb karakter van nála, meg nekem Nyuu pl idegesítő volt, de persze veled ezt az Elfen lied imádatod is mondja amit megértek , csak nem reális ez a lista. -
Nekemis tetszett, pedig azthittem borzalmas lesz anime után.
#32936:Azzal nem értek egyet hogy a sztori rossz, de hát ízlések és pofonok,ráadásul én elég sokat izgultam
Akik látták:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mikor Light apja kijön a TV épületből és egy egész seregnyi rendőr védi az nagyon epic jelenet.
+ L az egyik legjobb karakter akit eddig láttam animében és ezt nem csak amiatt mondom hogy szerettem a DN-t, hanem mert tényleg jol ki van találva. A listáról meg: Szerintem Luffy sokkal jobban megérdemli hogy benne legyen a top10ben mint Naruto meg Ichigo, sokkal komolyabb a karaktere és tud maga nyerni, pl nekem meg a Code Geass nem jött be:S pedig többször belekezdtem de nem ragadott el nagyon. -
Ja
Yagami Light: Birthdate: 28 February 1986
Amane Misa: born on December 25, 1984 -
legjobb magyar szinkronja (bar nem anime) a Flinstone csaladnak volt. -
Egész jó mechásdi ez a Break Blade/Broken Blade. Kár, hogy nem tudtam a 6 részről. Azt hittem csak egy részes movie. Most várhatok a többire. :D -
Nekem nagyon tetszett....Főleg a vége ^^ -
Ezzel én is így vagyok. Nálam az lenne a legnagyobb érvágás egy animénél ha pl. angol szinkronnal kéne néznem. Ennél még a magyar is jobb. :D Volt már dolgom pár dual hangsávos animével (japán-angol) és mikor átváltottam angolra kb. fél percig bírtam annyira gáz... Mondjuk talán annyi előnye van hogy azt felirat nélkül is nagyjából megértem. :D
Amúgy az élőszereplős Death Note film tetszett valakinek? Az valami borzadáj. Inkább paródiának tűnt számomra. -
Nem tudom - pillanatnyilag leginkább "L" taszít rettentően [én már csak ilyen szentimentális vagyok].
A sztori mögött rejtőző dolgok [világ megtisztítása, mindenki ezt tenné ha hatalma lenne, erkölcs és szabályok stb.] jók. De valahogy híg az egész. A tempó és a feszültség hiányzik - NEKEM.
-
Mi nem tetszik rajta? -
Engem csak akkor érdekelne az eredeti japán hang, ha a sztori jó lenne.
-
Én most lepődtem meg. Idősebb? :D -
Bele-belehallgattam a szinkronba, és de... elvesz belőle...
bár tudom... sznobság ez az eredeti hanghoz ragaszkodásom és "mindennemű" szinkron elítélése... van aki ezt mondja. Én igényességnek tartom, illetve sorozatos csalódások következményének.
Light sátáni kacaja...
meg egyébként L karaktere is... sokat számít a színész egy karakternél... még ha a színész itt "csak" a hangot adja. -
ehh...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Misa-misa miatt bukott meg Light gyakorlatilag...
Egyébként teljesen meglepődtem, mikor kiderült, hogy Misa-misa idősebb mint Light XD -
Naruto-t igazolni tudom - még úgy is, hogy nem hallottam még japánul... -
Dual-ban van meg - de nem érzek késztetést arra, hogy JPN+HUN SSA-val nézzem.
Nem a szinkron dob/vesz el belőle: a szereplő "unszimpy".
-
Még a Fullmetal Alchemist-nek is tűrhető a magyar (animax-es) szinkronja. Szerintem a Bleach meg Naruto kapta a legrosszabb szinkront... -
Pedig az elsö fele szvsz simán van egy élöszereplös krimi szintjén :)
Elsö fele sztem nagyon jó nem a kedvencem, de semmiképp nem bántam meg, h megnéztem :) Az más kérdés, h a felétöl már untam. -
Akkor azért nem tetszik XD
Szinkron jó Full Metal Panicnál (illetve hang jó, de tényleg iszonyú félrefordítások vannak :D Néha ellenkezőjét mondják), Inuyasha szintúgy, de talán legjobb a Slayers ^^ Blue Gendert nem láttam japánul, Cowboy Bebopra meg nem emlékszem magyarul... Ezek a klasszikus A+os animék... tényleg, az akrobatikás sem volt rossz xD Kaleido Star? (egyébként meglepően jó értékelése van pl. AniDBn O.o meg must see classic tag)
Ezek óta folyton szar szinkronokat csinálnak :\ -
Na, ez a Misa lányka jó húzás volt...
-
Ja igen egyedül Near-nek jobban tetszett a japán hangja.