72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • ronihun
    a gyerekeknek szól akik nem szeretnek olvasni, Olvass vagy meghalsz!
  • Nuki
    Az egyik angol nyelvű fordításában, a Soul Eaternek az egyik szereplő neve MINDIG hasonló módon van írva:
    Black ☆ Star

ha már anime címek, hogy értelmeznétek a Read or Die-t? persze kapcsolódik a cím az animéhez mert könyv-olvasás, de azért a furcsa cím-anime párosításos listában elfér.
  • RelakS
    t0rr3nt plz :}
  • LasDen #33640
    játékra fel :D
  • Lelouch
    Úgy ahogy van nem, de mostanában eléggé az sajnos.
  • LasDen #33638
    szóval szar ez a bleach úgy ahogy van :D
  • Lelouch
    Azért nem minden háttér fehér... :D De ennyire durva háttérelhanyagolást én se nagyon láttam eddig más mangában.
  • LasDen #33636
    mostmár értem...de ez töknagy baromságnak hangzik :D
  • RelakS
    igen, van egy halk szavú bepisilős lány, aki énekes szeretne lenni, és az, meg Nyuu énekelte el a verset a mangában. Annak a címe Elfen Lied
  • armageddon666
    Felnyitottam a szemed? :D Most már érted miért is Bleach? :D
  • LasDen #33633
    O_O
  • armageddon666
    Minden háttér fehér a mangában? Mármint nem úgy fehér hogy mert feketefehér a manga, hanem mert nincs is...
  • ronihun
    Énsem értem, ráadásul szerintem romlik a színvonal is, a Dragon ball-ban legalább volt olyan hogy valaki meghalt, igaz hogy legtöbbször újraélesztették vagy valahogy visszajött,de ott folyamatosan öregedtek is a karakterek, bleachben pedig már nemtudom hanyadik résznél járnak és még mindig ugyanaz játszodik le, és én nem is tudom hogy hogy lehetne befejezni, mert ugye a shinigamiknak mindig lesz valami dolga, de ettől függetlenül szeretem a bleachet, csak egy ideje már nem nézem.
  • Ruley
    Az anime OP az bibliaidézetekből összetákolt eredeti dal és szöveg.
  • Zomil
    jah hogy igy gondolod :D

mangában szerepel, anime-ben opening latinul ez a vers, meg az anime-ben is szerepel valahol,ha jol emlékszek
  • Ruley
    Úgy hallottam hogy a mangában szerepel a vers, úgy mellékesen valakinek a kedvenc verse vagy valami.
  • Zomil
    amugy meg wikin ez van:
    In German elf also means "eleven", "wohl um die Elfe" => "just at eleven"

gondolom emiatt a névválasztás
  • Zomil
    az már nem az anime hibája, hanem a német szerzöé :D
  • LasDen #33625
    amúgy nem értem hogy a Bleach miért ilyen hosszú...oké nem tudom, hogy van-e végső cél, de nekem úgy tűnik, hogy olyan Dragon Ball szerűen mindig felbukkan egy új ellenfél akit le kell győzni...vagy mégrosszabb, ha 1 ellen van örökéletükre...:D
  • Zomil
    sztem van még ilyen böven :D
  • efti
    Ha mar itt tartunk az Elfen Lied-nek mi koze volt a vershez?
  • RelakS
    és Bonta-kun is ezt hajtogatja

Fuuumooo fummo-fummo fumofffumoooo!
  • Ruley
    Gondolom egy "Full Metal Jacket" utalás akart lenni, de a "Panic" része tényleg a semmiből jött.

Ha már itt tartunk, Fumoffu, egy random hangeffekt az évad közepéből.
  • efti
    Befejeztem a Real Drive-ot egesz jo kis tortenet volt, ha valami nyugis pihentetore vagytok akkor ajanlom figyelmetelbe.

(Mas kerdes, hogy a mondanivalo alapja ugy baromsag ahogy van, de efolott vegul el lehet nezni)
  • LasDen #33619
    erre csak ezt tudom mondani: "Minden részben véres a kimono, de a következő részre kimosom" :D
  • Máté94
    Fürdés közben az első címke amit meglátott:DDD
  • RelakS
    Bleach?
  • LasDen #33616
    zúzni zúznak benne...és pánikolni is szoktak :D
  • RelakS
    Full Metal Panic?
  • armageddon666
    Fate/Hollow Ataraxia
  • Ruley
    Egyébként ha már az értelmetlen/fura anime címek eredeténél tartunk, a kedvenceim:

Fooly Cooly = a készítők szerint szép angolosan hangzott

Azumanga Daioh = Azuma mangája a Daioh magazinnak

CLANNAD = A készítőnek úgy rémlett hogy írül családot jelent (rosszul rémlett)

Lucky ☆ Star = ???

Fate/stay night = ??? Se a sors, se az éjszaka nem különösebben fontos témája, plusz nyelvtanilag nonszensz. Olyan alternatív változatot hallottam már hogy "The night fate stood still", ami legalább nyelvtanilag értelmes.
  • armageddon666
    megvan a biztos beszerzési forrás :P pont a guglizást akarom mellőzni xD
  • armageddon666
    juteszembe

Azt hallottam conon egy előttem ülő hölgytől, hogy a Kuroshitsuji 2 sokkal homoerotikusabb, mint az egy... illetve ezt kissé részletezte is. Nézi valaki? Meg tudja-e ezt cáfolni, vagy erősíteni valaki? Plan-to-watch függ tőle! :D

Thx a címértelmezést :D
  • RelakS
    holnap összegyűjtöm, mik vannak meg mindkét évadhoz, aztán guglizhattok :]
  • Ruley
    Most úgy tűnik hogy a városból nem tudnak elmenni, szóval lehet hogy majd még visszamennek, egyébként meg ezért amit mondtam, hogy maguk a szereplők tipikus gimis történetbe illő klisék, az Átlag Jani Főhős, az Otaku, a Tsundere, a Gyerekkori Barát, a Loli, a Yamato Nadeshiko, az Éretlen Szingli Nő, stb.

Egyébként a Zabhegyező még mindíg jobb mint angolul a "Catcher In The Rye", egyszerűen csak mert Caufield egyszer elmerengett valami versen amiben szerepelt a kifejezés. Ugyanez az eredete magyarban is benne van, plusz ugye még hangulatilag is jobban stimmel az hogy zabhegyezés=értelmetlenség, céltalanság, ami egy fő témája a sztorinak.
  • armageddon666
    Hát anno megemlítettem, hogy ez a szám eléggé bejön :D Szóval ebben az esetben számítottam valamire...
    Illetve jah, K-Onnál írhatnál egy i2k színvonalú listát a CDkről :DDDDD
  • RelakS
    tegyek jelentést minden új cd-nél?
  • LasDen #33606
    azé high school mert ott tanultak...:D ennyi...ezen nincs mit túl ragozni....egy tipikus sorozat más köntösben jól felépítve és tálalva...azért jó...:D

Zombie-loan első részének 3/4-t láttam.....aszt annyi is vót :D
  • armageddon666
    Jah, az anime átment egy promóba a zenékhez :D
    És kösz hogy nem szóltál hogy van No Thank You single ~.~ :D
  • armageddon666
    Ezaz, hogy nem...

LasDen, Zombie-Loan? Na ne röhögtess :D

btw tudtommal HSOTDben csak az elején vannak High Schoolban nem? :D aztán menekülnek onnan elfele... akkor miért is a cím? :D Mondjuk a Zabhegyezőnél sem jöttem rá miért is ezt kapta címnek... ha esetleg valaki olvasottabb meg tudná mondani, annak örülnék :D