72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • RelakS
    én a Haruhit a 2009-es részekkel idősorrendben néztem végig, és úgy valahogy jobban tetszett.

És egy-két dologra fény is derült így szerintem, főleg, hogy az Asahina Mikuru kalandjaiban volt egy-két dolog, ami nem tűnt fel XD

K-On: Ui meg Mio a best, illetve Azu-nyan seiyuu-ja :]
  • LasDen #34926
    de Yui gyorsan tanul.....:D
  • efti
    Megszereztem a fuwa fuwa time kottajat...hat basszus ahhoz kepest, hogy Yui elso notaja volt, kicsit sem egyszeru...
  • IMYke2.0.0.0
    Értettelek. Ugyanakkor, ahogy már írtam, én össze tudtam rakni a 2 évadot fejben, még úgyis, hogy nem a 2009-es sorrendben láttam őket.
  • Lelouch
    Még lesz 3-5 rész kb.
  • armageddon666
    Szerintem nem érted én mit akarok mondani (ami valószínűleg az én hibám).

Szóval:

A 2006-os sorozatnak a vetítési sorrendje nagyon jó volt. Én kronológiailag néztem. Megbántam.

A 2009-es sorozattal együtt viszont már inkább egyben érdemes nézni. Kronológiai sorrendben. Így van helyén, mert 2009-ben viszont már így vetítették...

Legjobb az lenne, hogy megnézi az ember a 2006-t vetítési sorrendben, utána megnézni a 2009-t (ami a 2006os részeket is takarja automatikusan) vetítési sorrendben. Vagyis a 2006os részeket kétszer látja.
  • LasDen #34921
    néztem ám mi ez a hsz áradat, de így már érthető...:D
  • IMYke2.0.0.0
    Ha azt nézed meg, ami 28 részes - akkor igen.
  • Seth
    Tehát akkor mégegyszer: elég a 2. évadot néznem? :)
    (Mondjuk valószínű, hogy 2-3 rész után dobom is, első évad sem tetszett különösebben, de annyian odavannak a sorozatért, hogy muszáj lesz megnéznem)
  • Zomil
    Sztem is jobb a 2009-es sorrend, egyben végignézni az egészet :)
    Mert hát a 2. évadot nem véletlenül az elsöbe ágyazva adták le a készitök. Bár az is igaz, h az elsö évad leadási sorrendjánek is van egy filingje, mert ugye a light noveleknél is azt hiszem ugy van, h a 3. a 4. után játszodik, vannak utalások a 4. novellre, de az még ki sem jött(vagy lehet, h kijött, de a light novellekre is jellemzö ez az összevisszaság) :D
    De mindenki ugy nézi ahogy neki tetszik.

Amugy, mint már irták lentebb: az endless eight egy jelenség, egyszerüen ez már tulmutat egy sima trollkodáson :D
    Egyébként is örüljetek, h 8szor meglehetett nézni a karaktereket más-más ruhába xD
  • IMYke2.0.0.0
    "The Disappearance of Haruhi Suzumiya will be released on December 18th in Japan"
    Aug 25th 10:21 pm

The movie will be released in 4 versions:
    - DVD normal: 6930 Yen / limitiert 7980 Yen and
    - Blu-ray normal 8400 Yen / limitiert 9450 Yen.
    The limited version is listed with 150 minutes bonus material.

Na, akkor hol is tudok Blu-Ray-eket venni?
    Ha minden igaz, a mai, vagy holnapi naptól boldog tulajdonosa leszek a lejátszáshoz (is) szükséges kütyünek.

Szerk.: Igaz, a 25.000 Ft + posta elég soknak tűnik, így elsőre :))
  • IMYke2.0.0.0
    Szerinted volt rossz sorrend.
    Én pedig élveztem, hogy a készítők tervei szerint, és nem a teljes 2 évadot annak idején végignéző emberkék leírt véleménye, netán a WRZ-ripeket készítők számozásai alapján néztem.
    Nekem így volt autentikus.

Ez olyan, mintha egy Star Wars filmeket nem ismerő emberkének [létezik ilyen ember ezen a bolygón?] így ajánlanád a megtekintési sorrendet:
    - Episode 1: The Phantom Menace - Episode 2: Attack of the Clones - Episode 3: Revenge of the Sith - Episode 4: New Hope - Episode 5: The Empire Strikes Back - Episode 6: Return of the Jedi...

Mert, ha így nézné meg, akkor eltűnne az autentikussága a sorozatnak.
    [Ugye, valójában így kerültek moziba: 3-4-5, 1-2-3]
  • armageddon666
    Ezzel csak annyi a gond, hogy nem igazán kezelhető 2 évadként a sorozat. Nem lehet jól elkülöníteni, főleg hogy egymásba lógnak.

persze, hogy ez az ajánlás lényege, én csak tettem egy "ellenajánlást", hogy szerintem az biza rossz sorrend...
  • IMYke2.0.0.0
    Ha jól végiggondolom, akkor a téli időszakot már egyre több anime miatt is várom... :)
    Angel Beats, Haruhi...
    Kezd alakulni :)
  • IMYke2.0.0.0
    Releases:
    2010-12-18 (Japanese BD/DVD)

Az EE ellenére én is kíváncsi vagyok rá.
  • armageddon666
    egyébként troll film. valójában 163 perc endless eight, és akik moziban nézték azokra rázárták az ajtót. a camrip kamu. és ruley beépített ember. öszeesküvés van a háttérben.

NEM.

várom már :)
  • IMYke2.0.0.0
    Az ajánlás lényege, hogy a másik fél meg(el)fogadhatja... nem kötelező.
    Nekem így volt jó. Volt időm másnapra átgondolni, elképzelni, és várni, mit hoz a 2. évad.
    Jobb volt, mint "bedarálni" a 2009-essel az 1-2. évadot.
  • IMYke2.0.0.0
    "Disappearance of Suzumiya Haruhi" Running time: 163 minutes
  • armageddon666
    ergo megnézted az első évad részeit külön majd a második évad részeit külön.

akik megnézték az első évadot, vártak három évet, és megnézték a második évadot, azok újra megnézték vele együtt az első részeit is. Legalábbis én így tettem. És a ténylegesen nulla intervallum szerintem azért jobb mint a "gyakorlatilag nulla", de ezen már nem lehet változtatni, szóval mindegy :D de én személy szerint ezt a sorrendet nem ajánlgatnám. Sőt...

illetve amit viszont megbántam: hogy elsőre kronológia sorrendben néztem és nem vetítésiben...
  • Ruley
    Egyébként az "átérezhetjük Nagato helyzetét" részt sokan szokták érvként felhozni, mert a Disappearance of Suzumiya Haruhi-ban még ennek fontos szerepe lesz. (az egyébként még csak regényben és förtelmes camrip mozifilmben létezik). Ami egyébként kurva jó sztori, sok rajongónak még az ∞8 létét is eltűri ezzel az inddokkal hogy az alapozza meg a Disappearance-t.

Én egyébként nem teljesen értek egyet velük, az hogy milyen érzés évezredekig egy időhurokban tengődni, azt úgysem lehet azzal visszaadni hogy "olyan mintha megnéznél 8 unalmas anime epizódot", szóval ennyi erővel elég lett volna egyszer tájékoztatni a nézőket hogy "Nagato most nagyon unatkozik, és ez később majd még fontos lesz." Ahogy azt a regény is tette.
  • IMYke2.0.0.0
    Még egyszer:

Megnéztem a 2006-os évadot, ahogy TV-ben leadták.
    Majd megnéztem a 2009-es évadot, ahogy a TV-ben leadták, de a 2006-os részek nélkül.
    Azaz, mintha én is azok között lettem volna, akik az első évadot megkapták, vártak 3 évet, és megnézték a 2009-est.

S még mielőtt lereagálnátok: mivel gyakorlatilag nulla intervallummal néztem a 2 évadot, nem volt szükség a sorrendre - bennem így is remekül összeállt a kép, a paradoxonok. Az EE elhagyásával pedig kifejezetten jó sorozatot láthattam (volna).
  • armageddon666
    Te megnézted az első évad részeit
    Utána a második évad részeit
    ???

mert ez kicsit nem jó :\

anidbs sorrend szerint lett kitalálva.

Endless Eight meg egy jelenség tényleg.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, az "első" három rész után kerestem az értelmet - filozofáltam a "hogyha változtatnának a..." dolgokon, de egyre keserűbbé vált az élmény, másodpercről másodpercre.
    A fejemben kattogott a "tekerd át, tekerd át!" mantra, és erővel kellett visszafogjam magam, hogy ne tegyem, mondván: hátha történik valami, ami megváltoztatja a mókuskereket, hátha mást mondanak, hátha jön egy váratlan esemény, mely után bár visszatérnek az elejére, de legalább volt "értelme" megnézni az addigi ismétlődéseket...
    De semmi ilyesmi nem történt.
    Persze, más szögek, más esemény-elemek kiemelése [biciklivel strand, fejbedobás, Nagato bámulás, stb. stb. óra-animáció stb. stb.] elhitetheti az emberrel, hogy az egésznek van értelme.
    Sőt, bele is lehet filozofálni bármit, végigszenvedve a paradoxont:
    - a mókuskerés-effektust,
    - átérezhetjük Nagato helyzetét,
    - elmélázhatunk az idősíkokon, reinkarnálódáson,
    - vallási elemeken [Buddhizmus: addig születsz újra, míg be nem teljesíted a sorsod]
    stb. stb.

De! Akkor is átverve érzem magam - még.
  • Ruley
    Ja bocsánat, az előző kommentedből nem vettem észre a "-chan"-t, az zavart össze.

Az ∞8, ahogy asszem már mondtam, én nem tudok egyszerűen úgy tekinteni hogy "filler", vagy hogy a rajongók átverése. Még ha tényleg egy részt gyártottak volna, egy áráért, amit aztán nyolcnak adnak el, akkor felmerült volna bennem ilyen gyanú, de az hogy teljesen újraanimálták és újraszinkronizálták őket, az már sejteti hogy itt a stúdió inkább direkt átment a nonszensz kategóriába, az egész azon a szinten van mint amikor Jon Cage zeneszerző lemezen kiadott 4 perc 33 másodpercnyi csendet, vagy amikor Andy Warhol nyolc órán át filmezte az Empire State Buildinget fix szögből.

Persze töténetként egyértelmű hogy nem állja meg a helyét, de jelenségként van olyan lenyűgözö hogy nem tudok rá igazán haragudni.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, én bizonyosan vettem volna a katanát és mentem volna mészárolni...
  • Prof William
    Most így belegondolva el sem bírom képzelni hogy a nagy Haruhifanok mit érezhettek amikor 3 éven ét várták második évadot mint a szent grált erre a 12 részből 8 ugyanaz. :) Csoda hogy nem gyújtották fel a cég székházát... Mellesleg sztem ez minden idők legaljasabb fillerezése... Mert hiába dumáltak hogy "hát minden részben mások a kameraállások meg apró kis utalások stb" de mégis tulajdonképpen UGYANAZT A RÉSZT ADTÁK LE 8-szor! úgy hogy egy 12 részes évadból ezzel 8 részt le is tudtak. Még a legaljább naruto fillerek se voltak ilyen pofátlanok... És most képzelem hogy jönnek ki a DVD-k és legalább 4-en ugyanaz van. :)
  • IMYke2.0.0.0
    #34899...

[URL=http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6367]"2". évad ... alul a "sorrend"[/URL]

Én nem így ajánlom megnézni, hanem ahogy én tettem...
  • Seth
    A 2. évadot elég akkor megnézni? Nincs kedvem megnézni az elsőt, ha ugyanaz van a 2. évadban is.
  • IMYke2.0.0.0
    Első évadot és a 2.-at is a TV-sorrend szerint néztem/nézem.
    Ergo: A második évadban most tartok a 11. résznél.

Szerk.: NEM a kevert sorrendes módon nézem. Azaz, a 2006-os első évadot külön kezeltem, és ott is a TV-sorrend dominált.
    A 2009-est is a leadás szerint nézem, de ugye kihagyva a 2006-os epizódokat - a release csapatnak köszönhetően a számozás átlátható volt, így el tudtam különíteni a két évadot.
  • Ruley
    Azt is add hozzá hogy a két évad között három év szünet volt.

2006-ban volt az első évad, aztán 2009-ben elkezdték teljesen váratlanul újra leadni az első évadot, belekeverve a másodikat. Egyszerre mindenki ugrálni kezdett hogy meglepetés, itt az új Haruhi évad, aztán a következő héttől kezdődött ez a része.

Egyébként a második évad többi részét is végignézted már? És annak van valami oka hogy ezzel kezdted?

Gondolom nincs kevesebb értelme mint a hivatalos sorrendnek, de akkor is...
  • IMYke2.0.0.0
    Na, estére beszerzem ezt: "Suzumiya Haruhi-chan no Yuuutsu" és megpróbálom teljesen kiheverni az eredeti 2. évad okozta sokkot...
  • IMYke2.0.0.0
    Ex-KGB-s, CIA-s, MI5, MOSZAD ügynököket kínoznék vele... kikötözve őket egy TV elé, fejüket egy sínbe rögzítve nézniük kellene - egyhuzamban.
    Ha első körben nem vallana, akkor kezdeném elölről... akár 15.532-szer is...
  • IMYke2.0.0.0
    A Youtube-on van egy homemade "How Endless Eight should have ended" filmecske... :)
    Haruhi + Higurashi No Naku Koro Ni :)
  • IMYke2.0.0.0
    Munkahelyen vagyok, hang nélkül - de már tucatszor láttam ilyen-olyan feliratozással, és az eredetit is... így hát a szöveg kellően ütött :)
  • efti
    Errol ez jut az eszembe...
  • IMYke2.0.0.0
    Bele sem akarok gondolni, hogy mit tettem volna, ha hetente várok egy-egy részre, és ezt kapom... 8 héten keresztül...!
    Törtem-zúztam volna, biztosan.
  • IMYke2.0.0.0
    Wzzr: Mintha a szememen, és a fülemen keresztül akarta volna valami UFO kiszippantani az agyam... a teljesítőképességem határára kerültem...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Haruhi, végtelen nyolcas letudva, egyhuzamban.

Sosem hittem volna, hogy van ilyen szenvedés.
    Rendesen le is pontoztam. Valami nagyot kellene domborítania az utolsó 3 részben, de szerintem, már nem tud.
  • LasDen #34890
    nah sikerült megnézni az Asobi 8. részét...de ilyen se volt még, hogy azért kellett várnom a másik feliratra - esetünkben az ayako-subdesure - mert ami tegnap előtt kijött (Team Zebraman) azt egyszerűen nem értettem meg....egy ideje már tudok annyira angolul hogy ilyen problémám ne legyen olvasott szöveggel, úgyhogy kicsit meglepett...:D
    a rész meg hozta a szintet....tartom, hogy a nyáron indultakból a legjobb :D
  • LasDen #34889
    ezek a Gundamok élnek vagy mi??? mer úgy beszélnek hozzájuk, mintha engedélyt kérnének a dolgok elvégzéséhez :D
  • LeWyTy
    Van egy csomó dolog ami nem derül ki.
    És még a fő gonosz közelében sem jártak.
    ezért befejezetlen szerintem.... de hiszem hogy ez nem a vége...
    De ha nincs hát nincs.
    Jó8.