72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Ruley
    Az Another World-ök ügyében nem értek egyet, azok nem erre lettek kitalálva, a VN-ben is az After Story vége előtt jöttek az alternatív útvonalak, itt csak így lettek besorolva, mert hát lineáris történetben mégsem lehetnek a történet közepén, ezért hozzácsapták egy-egy évad végéhez.

A 23. rész "The Incident One Year Ago" esetében viszont már igazad van, az ilyen tipikus nosztalgikus "hogy is kezdődött az egész" prequel.
  • LeventeV
    meggyoztel, bar nem kellett sok hozza. 18. resz felkeltette a figyelmem mert vegre elorehaladt egy kicsit a tortenet. ugyhogy meg a het elejen nekiulok es megnezem az aftert is es azutan a 2 alternativot.
  • Ruley
    Ha a második lehetőséget választod akkor akár a második évad 25. részét is megnézheted mellé, az is ugyanilyen első évad alatt játszódó alternatív szál, semmit nem spoilerez a II. évadból, csak ezt az OVA-t speciel a második évadhoz csapták hozzá.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, ha ennyire türelmetlen vagy, akkor nézd - véleményem szerint, így nagyon fogsz ártani magadnak mikor elkezded az After Story-t.
  • IMYke2.0.0.0
    Én így érzem: nagyon jól tettem, hogy csak a végén néztem meg az alternatív mini-történeteket. Pár animés barátunk is így ajánlotta akkoriban nekem, itt.
    Szóval, én is ezt üzenem neked:
    - ne nézd meg most őket!
    - a 2. évad (After Story) után sokkal jobban fognak ütni.
  • LeventeV
    hat inkabb a kornyezetet tartanam fontosnak. mert nem biztos hogy az After storyba most igy hirtelen belefogok. es ha megvarom mig megnezem az aftert es aztan a tomoyat akkor mar nagyon kileszek esve a sima clannadbol. es csak zurzavaros lenne az egesz.
  • LeventeV
    igen-igen ez a hsz el van mentve a gepemen. de azert kerdezem, hogy ha a 24. reszt megnezem most akkor az nem lenne jobb ha a tortenet idorendjet veszem figyelembe? vagyis pl ha megnezem az after storyt es utana a 24. clannadot akkor elvileg az utolso clannadba jo par dolog nem tortent meg meg amirol en mar tudom, hogy megfog tortenni. meg amugy is Tomoya parti vagyok.
  • Ruley
    Alternatív cselekmény, ami az első évad ideje alatt játszódik, a helyett.

Azon múlik, hogy mi a fontosabb neked: Hogy egyben végignézd Nagisa cselekményét és aztán elölről kezdd ezekkel a rövidebb mi-lett-volna-ha történetekkel, (akkor várj a második évad végéig), vagy az hogy az időrendben ne zökkenj ki a mostani környezetből, (akkor viszont most nézd meg).
  • IMYke2.0.0.0
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=947693080&no=32796]#32796-es hozzászólás[/URL]

CLANNAD - szerintem - így tuti nem kap senki agygörcsöt, annyira:
    =================================================================
    01 - Clannad - 22 rész
    02 - Clannad 01x23 - (Special) - What Happened During Summer Holidays
    03 - Clannad After Story - 16 rész.
    04 - Gekijouban Clannad (The Motion Picture)
    05 - Clannad After Story - 17-22. rész
    06 - Clannad After Story 01x23 - (Special) - The Incident One Year Ago
    07 - Clannad After Story 01x24 - (Special) - Summary - Under the Green Tree
    08 - Clannad 01x24 - (Special) - Another World, Tomoyo Chapter (DVD)
    09 - Clannad After Story 01x25 - (Special) - Another World Kyou Chapter (DVD)
    10 - Visual Novell
  • LeventeV
    ugy nez ki, hogy ma eljutok a Clannad elso evadanak a vegeig. a 24. reszt msot nezzem meg vagy majd az After Story utan?
  • Ruley
    Vá, kösz hogy szóltál, szeretem a VN műfajt, de amikor pár hónapja rá néztem a School Days fordítóira akkor már egy éve ültek az első fejezeten, úgy tűnik azóta hirtelen beindultak.

Meg azt is most olvasom az oldalukon, hogy a VN kiadója, az Overfl0w vállon veregette őket és féhivatalossá tették a munkájukat, ez is nagyon jó hír a műfajnak miután a Minori olyan genyán elbánt az Ef fordítóival, meg hasonló incidensek után.
  • Lelouch
    Senki? Elég sok troll-szöveg szokott lenni US-n.
  • LeventeV
    ez a fesztivalos reszeknel volt nem? nekem nem ugy jott le hogy megeroszakolta.
    inkabb
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kotohana nem volt egeszen a tudatanal mikor megengedte. bar sok helyen ez is megeroszakolasnak szamit.
  • BEAST #35034
    School Days... :/
  • Rundstedt17
    valóban érdekes a téma,sajnos az animékben két szélsőség figyelhető meg a szexualitással kapcsolatban.
    Vagy nem mutatnak semmit(ecchik),vagy túl sokat mutatnak és másról sem szól(hentaik)

A School Days kérdéseidre pedig egyértelmű választ kapsz ha a Visual Novelel játszol,egyébként már a 6 fejezetből 4-et ANGOLRA FORDÍTOTTAK.

Egyébként az animében extrém útat választották(úgyis mondhatnám a legnagyobb bad end)a VN-ben csak 3 bad end van a 21-ből és közel sem olyan rosszak!!!!
    Ráadásul Makoto közel sem olyan seggfej,illetve lehetetlen végigmenni az összesen,ellentétben az anime változattal ahova gondolom mindent belekellett rakni.
    Egyébként válaszok:
    -megerőszakolta
    -elfogadta
  • LasDen #35032
    hát jó persze...de hogy egyből a susnyásba :D
  • RelakS
    mondjuk én sem tudnám elképzelni, de egyszer a szende kislánynak is gyereket kell szülni, nem? Az meg másképp nem megy :]
    Apucinak meg legfeljebb nem mondják el. De még ki tudja, mi történt az első évad végén is, nem? :D
  • LasDen #35030
    igen....??? :D pedig Aoi milyen kis szende végig (mondjuk én csak az elsőt láttam)....de hogy ilyeneket is csináljanak :D
  • Ruley
    Vagy éppen azt hogy "es mi van ha mégis?".

Én speciel ha már látni úgyse tudom, és a cselekmény sem teszi egyértelművé később, akkor inkább regeszkodok az ártatlanabb változathoz.
  • RelakS
    És az Ai Yori Aoshi ~Enishi~-ben a kirándulás? :]

És ne feledkezzünk meg az Onegai Teacher-ről sem. Főleg az OVÁ-ról ne! :D
  • LeventeV
    racsodalkoztam anno meg az A+ korszakban, hogy meg ilyet is lehet latni.

de ha elkezdenenk felsorolni, hogy melyek azok az animek amelyekbe kellett volna tortennie valaminek es megse tortent estig nem ernenk a vegere.
  • Seth
    Ott az arcodba nyomták,nem sugalltak semmit :)
  • LeventeV
    Blue Gender-be is egyertelmu volt, mar a vege fele valamelyik reszben.
  • LeventeV
    valoban nagyon idegesito az, hogy soha nem egyertelmu, hogy akkor most tortent valami vagy nem tortent. ez amolyan a "nezok fantaziajara bizzuk" dolog, ami ugye megint nem jo, mert mindig ott van egy kis hang ami ezt ismetelgeti "es mivan ha megse?".
  • LasDen #35023
    jah...ezek jutottak így elsőre eszembe...:D
  • armageddon666
    gondolom Kaji×Misato
  • LasDen #35021
    a sorozatra gondolok...:D
  • RelakS
    NGE?
    Ideje lenne megnézni a 2.22-t?
  • LasDen #35019
    most így nekem csak az NGE meg az ef - memories jut eszembe, ahol elég egyértelműen a tudtunkra adták hogy történt valami :D
  • Ruley
    És ha már itt tartunk ki volt a második?

Saeko-val egyedül amiatt lehet sejteni hogy mintha-talán-esetleg-lehet-hogy-történt-volna-valami, hogy volt az a csókjelenetnek tűnő valami ami után úgy hirtelen véget ért a jelenet. De a mangában még enni sem volt benne, és általában hűen követi, szóval az is lehet hogy nem akartak olyat belesugallni amitől még jobban elterelődne...

Ezt utálom az animékben, hogy miért nem lehet soha egyértelművé tenni ha van egy szexjelenet. Hollywood-i filmben ilyenkor lehetne normálisan látni a lány bokáit ahogy leesik köréjük a ruha, aztán egy jelenettel később ketten együtt felébrednek az L alakú takaró alatt (ami a nőnek nyakig, a férfinak derékig ér).

Még a School Days-ben idegesített ez nagyon sokszor:
    Pl. amikor Taisuke rámászott Kotohana-ra. Most meg mi történt? Megerőszakolta? Vagy hagyta magát? Vagy nem is mentek vele végig? Vagy amikor Setsuna felajánlkozott Maakoto-nak. Elfogadta? Gondolom igen, elvégre ez A School Days, ő meg A Matoko, de azért mégis jó lett volna ezeket egyértelműsíteni.
  • Seth
    Nem mindegy mikor? Amikor a kamera mással volt elfoglalva :)
  • LeventeV
    es ot mikor hagta meg? mikor a lepcson voltak ott azt mondta hogy jobb ha inkabb abbahagyjak. vagy meg a legelejen a csillagvizsgaloba?
  • LasDen #35015
    Rei??
  • LeventeV
    ezt irja az Uraharashop a HOTD 9. reszehez:
    Komuro háreme egyre gyarapodik. Sőt ez már a második lesz, akit... De ez már 18 éven felülieknek való téma.

ki volt az elso?
  • Máté94
    Én már értek mindent, pedig még be se fejeztem, de egy dologban igazam volt. :DD
  • IMYke2.0.0.0
  • IMYke2.0.0.0
    Widget a pontos japán időhöz... méghozzá modellekkel.
  • Malakai
    Igaz, akkor sorry, nem 8, hanem csak +7 órára vannak tőllünk, visszaállításig.
    Azt nem is tudom, hogy animecalendar, hogy nézi DST-t, de lehet emiatt hibádzik is.
  • RelakS
    Japánban tudtommal nincs nyári időszámítás
  • Győri Devi
    nyári időszámítás miatt +2