72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Zomil
    Köszi szépen! :)
    Nagyon jó rész volt remélem sokszor látjuk majd Jubei-t ilyen badass formában :D
  • LasDen #36732
    jééé...ide nem írtam be...hmm...pedig aszittem...lehet a sok órás ügyködés hatása....?? ki tuggya....szóval...végre sikeresen felkúszott megauploadra a 3. rész (majd 2 óra volt, éjjen a gyors feltöltésem)....
    itt a link hozzá....
    szórakozzatok jól fele....ha nem működne később még blogomon lesz link, további elérésekhez...:D
  • Zomil
    szuper :D
  • LasDen #36730
    #36728: Én mondtam hogy bárcsak az lenne....bármeddig élvezném :D

#36729: a horrible sub alapján csináltam, ami viszont égetett felirat ann-ről, így fogtam egy raw-t időzítettem fordítottam, így nem soká kész az első videós kiadásom...:D
  • Zomil
    "de készül valami....1-1,5 óra múlva kész lekesz...:D"

Ez most arra vonatkozik, h hamarosan kiadják a 3. részt vagy egy másik sub alapján kezdtél el forditani? :D
  • efti
    Befejeztem ma en is a Sekirei Pure engagement-et. Nem is tudom ki mondta, hogy barcsak vegtelen tortenet lenne...no nekem kezd egyre inkabb annak tunni :D

Mondjuk ettol meg alighanem megnezem majd az S3-at is belole ha lesz..
  • LasDen #36727
    igen...az első kettő sem érkezett túl gyorsan...de készül valami....1-1,5 óra múlva kész lekesz...:D
    2 órát leszámítva egész nap ezzel foglalkoztam...:D
  • Zomil
    Ryuumaru droppolta a Samurai Girls-t vagy csak ennyire lassan dolgoznak? Mert már jóideje látok másoktol 3. részt, de tölük nem :O
  • LasDen #36725
    mindig átnézem, de akkor próbálok mégjobban odafigyelni. Nem azt szoktam nézni, hogy angolba mi van a mondatvégén, hanem, hogy az én mondatom milyen. a helyesírási hibákkal nem tudok mit csinálni....nem voltam világbajnok, így a meglévő kevés tudásommal érzésre csinálom....de ha van valami, ami zavar és nem tudom azt megnézem....
    azért remélem olyan rengeteg hiba nincs benne, és az élvezeti faktort sem rontja....:D
  • Zomil
    Én csak azt mondtam, h lehet, h az angol sub se rakta ki és ezért nem rakta ki ö...nem azt mondtam, h nem kell kirakni, mert igen valóban helyesirási hiba, ha nem rakod ki...
  • armageddon666
    Semmi köze egymáshoz ezeknek. Magyarban ki kell rakni a felkiáltójelet felszólítómondat végére. Pont. A forrásnyelv marhára nem számít ilyen szempontból. Ha spanyol szöveget fordítasz akkor kirakod az elejére a fejjel lefele kérdőjelet? Persze hogy nem.
  • PetruZ
    *kiejtész = kiejtés
  • PetruZ
    Ugyanez a téma a játékfordításoknál is és egyetértek vele: ha magyarra fordítunk, akkor a magyar helyesírás szabályai élnek (még a japán neveknél is, azaz nem az eredetit, hanem a kiejtész szerintit kell(ene) írni).
  • Zomil
    Szvsz a mondatvégi irásjel elhagyásával nincs gond, mivel a japán nem használ a ponton kivül más mondatvégi irásjelet, igy valoszinüleg az angol sub-ban sem rakták ki, ezért gondolom a sub-hoz hüen ö sem rakta ki. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Csak jó tanács, belenézve az első 2 *.ssa-ba:
    - helyesírás-ellenőrzés
    - felkiáltó jelek használata - sok, nagyon sok helyen kihagytad.

Felszólító módban a magyar felkiáltó jelet használ.
    A {}-ben lévők törlése nem fáradtság.

Fordításodban:
    "Gyerünk, fussunk." - helyesen: Gyerünk, fussunk!
  • LasDen #36718
    railgun próbált szentimentális lenni meg minden faszom, de nagyon nem sikerült....eddigi legszarabb rész (16)
    nagyon szenvedtem....kiakartam nyomni, de muszáj volt kibírni....:D
  • LasDen #36717
    sekireibe Minato sokszor olyan volt mintha tettette volna a figyelmet...
    az egyik filmben vagy sorozatban mondták, hogy a tettettett figyelemhez elég, ha megismétled a mondat 1-2 szavát....:D ő is mindig ezt csinálta....elismételt valamit amit mondtak neki :D
    Karasuba meg egy büdös kurva...jácca itt az agyát :D
  • efti
    Eve no jikan nagyon jo, csak ajanlani tudom
  • LasDen #36715
    nah...kész vagyok a sekirei 2. évaddal...fúú....nehéz volt de sikerült :D
    ahogy ígértem belinkelem az egészet....vagyis csak azt amit én fordítottam...mivel az első 2 részhez volt sub, így én csak a 3. résztől csináltam :D
    úgyhogy 10 rész itt...pahancojjatok :D
  • Máté94
    TV
    Az OVA még tart:)
  • Zomil
    gz :)
  • RelakS
    TV, vagy OVA?
  • Máté94
    Meg lett a 100. animém!^^
    KissxSiss szerepében :)
  • IMYke2.0.0.0
    - maihoz hasonló kaki időjárásos napokon jól fog jönni.
  • armageddon666
    Nem, lesz még "rosszabb" is :P
  • IMYke2.0.0.0
    Első rész 1-2 percét megnézve: ez a "Hayate no Gotoku!" végig ilyen "beteg" lesz? :))))))
    Mert akkor az "Excel Saga" megnézése utánra időzítem.
  • LasDen #36707
    tisztában vagyok vele és láttam is hogy nagyon szép, de nem vitt még rá a lélek....:D
  • BEAST #36706
    Pedig nem rossz. :)
  • LasDen #36705
    eve no jikan nekem is megvan, de valahogy még nem volt affinitásom elkezdeni....
  • IMYke2.0.0.0
    Fúúú, végre!
    A "True Tears"-t sikerült HD minőségben beszerezni - 1 hónap alatt.
    Most a "Fate Stay Night", meg a "Time of Eve" van soron :)
    Mindegyik megvan sokkal kisebb méretben - de megtekinteni végül (miért ne, ha van rá lehetőség) HD-ben szeretném őket.

• Zomil
    láttam index-eset is mikor a cseléd lány(nem jut eszembe a neve sry) forog azon a porszivon :D
  • Ruley
    Ugye abban ez volt az alaptéma, hogy Haruka titokban otaku, ez van a címben is.

Aztán közben valahogy egy sima sulis slice-of-life romcom lett belőle, az egész otaku témából meg annyi hogy egy konkrét moe animét szokott nézni, meg egyszer elmentek a comiketre, de egyébként maga a lány karakterre kb. annyira tipikus otaku mint Furukawa Nagisa vagy Asahina Mikuru.

Most erről a részről azért jutott ez eszembe mert abban is szerepelt ugyanez a rosszarcú apafigura, de ott abból ilyen komikus jakuza-háború, meg nevetséges puklik lettek mindenki fejére.
  • LasDen #36701
    tele van ilyenekkel...rengeteg azumangas van :D
  • RelakS
    jáj

Humoros-aranyosban mutattak rettenetes oldalt

VIGYÁZZ, TEKERD LE A HANGOT!

The Pinky and the Brain opening, kicsit másképpen
  • LasDen #36699
    akkó mindegy...azé kösz :D
  • RelakS
    Hellsing
  • LasDen #36697
    kérdés....emmiből van??
  • Zomil
    kiváncsian várom :D
  • LasDen #36695
    szegény Kyousuke itta meg a levét annak is :D
  • efti
    Nekem is most volt meg az ore no imouto 3, remelem fenntartjak a szinvonalat a sorozat vegeig. Felig meddig ismeros a tema amit boncolgat, a forumon tul en se nagyon tudok kivel animekrol beszelgetni :P

Igaz itthon talan kisse mas a tema, az emberek tobbsegenek az anime szo a dragonballt, a pokemont, meg a la blue girlt takarja..

Ruley: emlitetted, hogy ez a sorozat az aminek a Nogizaka Harukanak kellett volna lennie. Kifejtened kisse bovebben? Gondolkoztam azon a sorozaton, de eddig meg nem alltam neki.