72814
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Az egy dolog, h pl. Rei megteremtett egy karakter tipus-t. :)
"de mégis van tőle egy olyan érzésem hogy valamikor '95-ben valakiknek ez ennél többet jelentett, mi meg csak úgy szolgaian utánuk ismételgetjük hogy az Evangeliont mindenkinek látni kell"
Nem véletlenül mondja minkenki, h ezt meg kell nézni mindenkinek legalább 1szer :D
Azért szvsz az Eva egy fontos pont az anime-k között, és lehet, h nincs uj a nap alatt, de ilyen jol összerakni, a különbözö dolgokat az Eva-nak sikerült a legjobban. Ha valami másik anime-nek ez jobban sikerült volna, akkor most azt emlegetnénk.
Amugy ezt simán át lehet vinni a filmekre is, nem azért mondjuk, h a mátrix alapmü, mert amikor megjelent akkor egy kiugro pont volt a filmes világban, és nem azért mondogatjuk még mindig, h a mátrix jó volt, mert régen jó volt, hanem mert még MA is az :D
Mondjuk a mátrix viszonylag "friss" alkotás, de akkor, h régebbi filmet emlitsek: Keresztapa filmek, még ma is hatalmasak és nem azért, mert akkor hatalmas volt, hanem még MA is az :)
Remélem érthetö amit irtam :D
A lényeg, h sztem az Eva még ma is kiemelkedö alkotás, és durván megosztja az embereket, oldalakat lehetne teliirni az elemezgetésével, ami azért nem minden anime-röl mondhato el. -
Inquisitor #36851 Nem is tudom. Az EVA nem rossz, de nekem túl lassan bontakozik ki az egész, és hiába próbálják meg ezt pszichológia szakdumával átnyomni, kb. minden szereplő első három megjelenéséből kiderül a defektusuk.
Sokkal többre becsülöm, a Lain-t például, vagy a Haibane Renmei-t. ;) -
Nem nagy dolgokra kell gondolni, hogy mi a "hozzá fogható", de itt van például egy apróbb példa, ez a jelenség:
Van egy a maga idejében egy feltűnően eredeti, közkedvelt karakter, akihez képest a többit már koppintásnak sincs értelme hívni, mert az egész egy olyan archetípus lett mint mondjuk a szerelmes gyerekkori barát, vagy a betegeskedő lány.
Azzal hogy nincs új a nap alatt, nagy vonalakban egyet lehet érteni, de mégis vannak olyan képzettársítások, formák, stílusok, amik újonnan alakulnak ki: Maga az anime műfaj is pár évtizede létezik, és vagy húsz éve indult be igazán. Abban teljesen egyet értek hogy az Eva a jobbfajta animék közé tartozik, és a csomagolása a helyén van, de mégis van tőle egy olyan érzésem hogy valamikor '95-ben valakiknek ez ennél többet jelentett, mi meg csak úgy szolgaian utánuk ismételgetjük hogy az Evangeliont mindenkinek látni kell, az Evangelion az alapmű. -
Első nézésre, és a rendezői kommentár nélkül nekem is üresnek tűnt a vége.
De a DVD-n hál' Istennek ott van a rendezői beszélgetés - ha megnéznéd, lenne slapstick rendesen.
-
alapvetőek lennének - feltételes mód
ezerszer kivesézték - próbálták
Szerintem. Vagy mondj példát! :) Én nem igazán láttam még EVAhoz foghatót... leszámítva az EVA recap moviet :D -
nem lehet újat mondani...ez már párszor elhangzott...de az a nem mindegy, hogy ezt hogyan mondják el.....ott vannak a vígjátékok....ezerszer lerágott poénok köszönnek vissza....de nem mindegy, hogy egy amerikai pite 65 vagy egy horrorra akadva (első 2 rész) teszi ezt....míg az egyik csak az alpári - a humor legalja - vicceket tudja szállítani teljes valójukban megmutatva, addig az utóbbi ugyanezeket (mert bővelkedik bennük azért) azért valamivel normálisabb formában teszi ezt, ezzel élvezhetőbbé téve a filmet....de mondhatnám az avatart is.....a csomagolás számít...:D -
Én az EVA-val pont hogy közönyös vagyok, szerintem egy kicsit olyan mintha egy fekete-fehér korabeli filmet néznék, vagy egy klasszikus regényt olvasnék, amiről ugyan elhiszem hogy sok mindenben első, és forradalmi volt, de mégis ezek olyan dolgok amik ma meg már alapvetőek lennének, ezerszer kivesézték, újraértelmezték, kiforgatták. -
Vasarnap esti mozinak megneztem a Perfect Blue-t. Eleg kemeny volt, de olyan igazan borzasztoan valahogy nem tetszett, eleg mesterkelt a csattanoja. -
a 2. felét Lasden-nek szántam :D -
hát igen, evat az emberek fele imádja másik fele utálja :D
Mondjuk azért nem csak az utolso 2rész durva:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!pl. Asuka elméjének kvázi megeröszakolás háleluja zenére :D -
EVAnal nincs többség :) 50:50 :D
gonosz spoiler volt -.-
mondjuk nem komoly, de gonosz... -
Tsukium & Kazehana FTW...:D
jó a kardja?SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!úgyis eltörik :D
akkor én nem tartozom a többséghez, mert végig imádtam...az elborulás szerintem csak az utolsó 2 részre igaz....:D -
Black Sekirei, persze :D Nagyon durva :D kicsit őrült :D De a jó a cucca, jó a kardja, fehér haja van, és ilyen "rókafeje" (így szokták hívni az ilyen csukottszemű stylet asszem) ^^,
Kuu még mindig aranyos :D Mindig röhögök rajta ^^
Tsukiumi no comment :D
Musubiért meg még mindig nem vagyok annyira oda :( Mármint valahogy nem kedvenc. Ha választani kéne ki nem kéne, akkor valszeg ő lenne...
EFTI: kb. a harmadáig 2/5-éig bírni szokták az emberek, utána borul el :DDDD
-
-
Hmm...3 resz utan eddig egesz szimpatikus az evangelion
-
azt a k.rvát?? :D nálam az utolsó részbeni teljesítményével tette fel az i-re a pontot.....:D -
Ez a Sekirei 2 nagyon jó :D Jobban tetszik mint az 1 :) Illetve Karasubat egyre jobban bírom :D -
Akinek tetszett az új Appleseed az örülhet, lesz TV sorozat belőlle. Ugyanúgy CGI, mint a mozi volt, a sztori viszont nem folytatás, hanem alternatív lesz a meglévő karakterekkel. -
Enmeg se kerdeztem volna.
Mi az hogy engedelyt kell kerni barkitol is hogy hobbybol lefordits egy anime feliratot ?
bullshit
-
én is kicsit lassan jutottam el a 6. részig, de aztán jött ez a noszpheruszi harc és ez a pár rész egész kellemesre sikeredett....viszont az igaz, hogy az animáció nem a legjobb....többször láttam, hogy a harc "hevében" a háttérfigurák nem csináltak semmit...
azt nem tudom, hogy véletlen-e vagy direkt...esetleg csak én látom bele, de rengeteg hasonlóságot vélek felfedezni a gyűrűk urával... -
Én valahol a 2-3. rész körül adtam fel anno a Guin-t, annyira nem tetszett. Pedig a fantasy bejövős, de sem az animáció nem jött be, sem a túlzott lelkizés, főleg nem a leopárdfejű ürgénél. :)
Kb. olyan bukta volt nálam, mint a Sacred Blacksmith, azt sem bírtam sokáig, de ott inkább a rengeteg illogikus plot- és event-hole bosszantott.
-
aha... -
Ez az? -
Guin (Saga) mekkora király...hogy megmondta a keménykedő picsának, hogy a konyhában a helye....:DD -
Végülis mind1. Ha olyan lesz a cenzúra mint az első részben akkor nem zavaró. Rég láttam már "varázsfelhőket" :D (mágikus cenzúraköd).
Első rész eleje nagyon jó volt :) Meg amúgy az egész rész tetszett. Talán ez az évad jobb lesz mint az első ^^ -
Fubuki azthiszem, de én még nem néztem. -
hmmm Ryuumaru TOKYOMXes Sekireit csinál?... van csapat ami ATXest? -
"Animany fansub pedig letiltotta őket gyorsan...."
micsoda?
"mondjuk ezek után szerencsésnek érezhetem magam, hogy a sekireitől nem rúgdostak el....vagy a hyakka ryourantól...."
Én hogy őszinte vagyok nem örülök ennek, mert ebben az esetben bemutathattad volna a középső ujjad ^^ Igazából mit tehetnek az ellen hogy fordítod és feltöltöd? -
itt nem én voltam az alany...az NSTT fansub (ők kérdezték, hogy lehet-e) és az Animany fansub pedig letiltotta őket gyorsan....
nem igazán értem....2 még 3 verzió is elmegy egy adott sorozatból (hisz angolba a nagyobb nevű animékból még több készül)....de nem értem hogy attól mer az előzőeket is ők csinálták, abból mért következik, hogy csak ők csinálhatják akkor....
mondjuk ezek után szerencsésnek érezhetem magam, hogy a sekireitől nem rúgdostak el....vagy a hyakka ryourantól....
#36821: 1. gyorsan megszokod....:D
2. hiszem, hogy van olyan "egyedi" stílusom, hogy felismerhető ki követte el....:D -
Volt nekem is tapasztalatom e téren.
Saikano.
1-4-ig vki más csinálta, de már fél éve nem jött ki új felirattal, mondom nem érdekel ,akkor is megcsinálom, feltöltöm AA-ra. Gondolkoztam rajta hogy teljesen elölről kezdem, de aztán úgy láttam jónak hogy mégsem. Próbáltam ugyanabban a stílusban, ugyanazokkal a megnevezésekkel dolgozni mint az 1-4 fordítója, csakhogy hű legyen akkor már az előző részekhez.
5-6. rész feltöltése után kaptam is a levelet a fordítótól,melyben kedvesen elküldött a francba.
Ide-oda levelezgetés végén arra jutottunk, hogy ő ilyen körülmények között nem hajlandó dolgozni tovább a feliraton(na persze éppen a napokban szerette volna feltölteni,aham..), csináljak amit akarok.
Hirtelen felindulásból elkövetett fordítást csináltam hozzá. :) -
http://animeaddicts.hu/forum.php?viewtopic.36.6150.1
ide nem kellett volna benéznem...
Első két oldal.
Hát ez szánalmas.
Ha lenne szabadidőm csakazértis elkezdenék fordítani minden szart amit már "lestoppoltak"... HÁT MI A FASZT KÉPZELNEK ÚGY MÉGIS? -
jhaajjj már megint ez a logo váltás, most ezt kell megszoknom :D -
Melyik üzenetet kiírta, micsoda? Vagy ez rajtad kívülálló? Vagy mi? -
nah...megint egy érdekes dolog a fordításokkal kapcsolatban....
Sora no otoshimono Forte kapcsán hangzott el....
"Hali!
zsocaika 1 kérdés!
Mii (pontosabban csak én) is nekiestünk(nekisetem) a sorozatnak. Gondoltam nem leszek pofátlan és megkérdezem, nem gond ha mi is fordítjuk, vagy inkább roló? Mert az ilyen perverz ecchik igazán ínyemre valók :)
De feleslegesen meg nincs kedvem szítani a tüzet.
Amúgy kijött horriblesubs sora forte 4. része ma."
válasz postafordultával:
"Már bocs, de mi fordítottuk az első évadot és az ovát is. Sőt, már a 3. részig ezt is. Szerinted erre mit mondjak? %-6"
ezt megint nem értem...ha jól tudom ők az egyetlenek, így elférnének...de ilyen indokkal monopóliumot teremteni, csak hogy több legyen az oldaluk statisztikája.....előnybe vannak, mer én ilyennel nem is rendelkezem :D -
én meg azt imádom...:D bár Ikaros nézhet ki bárhogy...a kedvencem :D
ez a Nabari no Ou annyira nem jön be....a ninjás dolgok annyira nem nyűgöznek le....ugye naruto is taszít rendesen......ez nem vált ki ilyen hatást, de valahogy nem esek hanyatt a nagy tudásúktól...:D meg úgy az egész kicsit unalmasnak hat :D -
Engem nem zavar a sok chibi forma Tomokinál, az első évadban már hozzászoktam. :D Sztem amúgy elég sokat dob a poénokon. Engem inkább a chibi Ikaros zavar egy kicsit. :D -
engem egy dolog zavar...hogy Tomoki kb. fél perceken kívül folyton chibi formájú....alapból nem zavar, hisz az első évadnál sem zavart, de ott nem volt folyton ilyen....talán az első részben volt normális huzamosabb ideig....azóta csak ilyen....apróság, ami nem is kéne, hogy zavarjon, de mégis bassza a csőröm egy picit...:D -
Akkor megnyugodtam. Én megvárom, míg ezt az évadot is befejezik - van mit nézni előtte.
De az előzményeiről is sok jót olvastam, emiatt is "vettem meg" őket. -
SnO: Forte
Eddig nem csalódtam a sorozatban. :D -
magyarra gondoltam. kar hogy nem forditjak. sebaj marad az angol.