72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Máté94
    De nem értem, hogy mit.
    Animét vagy mangát? Mert először fordítanak utána már szinkronizálnak. :D
  • IMYke2.0.0.0
    A fordítás :)
  • Máté94
    Mi nem publikus?
  • IMYke2.0.0.0
    Már műsoron van ez is :)
  • IMYke2.0.0.0
    Nos, én még nem láttam a FILMET, de ez a kijelentés nagyon biztat arra, hogy este műsorra vegyem az "eltűnést".
  • RelakS
    Én magyar fordítást olvasok (egyelőre nem publikus), és teljesen jól megy a szinkronizálás :D Ha nem jönnek le a hangok, belenézek egy suzumiya-chan epizódba, és máris hallom Kyon morgását, Haruhi sipákolását, ahogy olvasom a sorokat
  • IMYke2.0.0.0
    OMG - húdefosh-fotóbolt :)
  • armageddon666
    Eddig nem, de most belenéztem, fincsi :)

Viszont Kyon narrációja Sugita hangja nélkül? Nekem kellenek a hangok :S
    Fliratos Drama CD? :DD
  • Zomil
    Sajna mivel ünnepek vannak, és hosszu is a film, türelmesen kell várni a feliratra :(

Amugy szvsz én végig élveztem a haruhi sorozatot, jó néha én is adtam volna haruhi-nak egy tockost, de Kyon megjegyzései/szarkazmusa egyszerüen minden rosszat feledtetett számomra :D
  • Lelouch
    Ami 1-2 pontot ér, azt már végig se nézi az ember, drop listát én meg nem vezetek.
  • Seth
    Az 5-ös egy közepes cucc nálam, a szemét 1-2 -nél van.
  • Lelouch
    Én se értékelek mindent 9-10-esre, de nálam 5-öst csak az kap, amit már tényleg hatalmas szemétnek tartok. :D De ez alatt már nem jellemző, mert azért próbálom jól megválogatni, hogy mit nézek.
  • LasDen #38847
    érzésre szoktam...1-2 esetben volt, hogy később változtattam a pontokon....meg én nem vagyok mindent 9-esre és 10-esre értékelő ember...:D
  • roli613
    Bleach, Full Metal Alchemist, Yu Yu Hakusho - EZEKET MINDENKINEK AJÁNLOM

Ti nem tudtok ajánlani? Valami olyat ami magyar szinkronos? Csak mert Bleach-t nézek, csak hát az újak még nincsenek feliratozva.
  • Lelouch
    Ez oké, csak engem meglepett az 5 pont. :D De látva a listád többi részét, úgy látszik nagyon eltér a pontozási szempontunk. :D
  • LasDen #38844
    maga az egész úgy nem volt nagy szám...vagy nemtom....jó volt nézni, de valami hiányzott, ami kiemelte volna a többi közül....nem érzem, hogy többet érdemelni...
  • Lelouch
    Látom azért szépen lepontoztad... :D
  • LasDen #38842
    world god only knows utolsó része atyám mekkora beteg fasság volt....:D azta kurva....és az ending...kész, borulás....:D jöhet a 2. évad....:D
  • Ruley
    Ja, akkor már a későbbi karaktereket is olvastad, mint pl. akire előbb céloztam?

Egyébként a regényeket is elolvashatod ha már így rákaptál, akár rewatch helyett is, egész tűrhető az angol rajongói fordításuk. Főleg az az előnyük hogy az egész Kyon tömény narrációja, így még több jó duma fér bele. És 9 regény van, a Disappearance volt a negyedik, szóval még van egy pár.

És utána felvághatsz vele fórumokon, hogy "én, aki már olvastam az eredeti regényeket, és tudom hogy hogy fog folytatódni..."
  • RelakS
    én nem babráltam, és nem tudom, hogy vannak-e új képek
  • RelakS
    én a forgatáson, és a Mikurus filmen döbbentem le XD
    Meg hogy bekerültek az új részek, és szigorúan időrendben megnéztem, feltűnt néhány dolog, ami addig nem tűnt fel.

Pl igaz, hogy ennek az új részekhez nincs köze, de mikor megkapják a laptopokat, az első nap Nagato úgy gépel, mint a villám: néha lecsap. Másnap már két ujjal, harmadnap 10 ujjal, negyedik nap meg füstöl a billentyűzet
  • LeventeV
    banner frissites volt? olyan kepek jonnek be amik meg soha :P
  • armageddon666
    az az "xyz" rész nem rémlik. mondjuk sejtettem hogy annak a mondatnak is fontos szerepe van. minden kis apróságnak fontos szerepe van. mesteri az egész. igazából eredetileg csak szimplán tetszett a sorozat, de már látom miért örül a hypenak, meg hogy több van benne mint elsőre :D
  • armageddon666
    Végigolvastam wikin karakterleírásokat, most a kommentedet...

ebből rewatch lesz...

Suzumiya Haruhi no Yuuutsu mostantól hivatalosan Plan to Rewatch listában! :D
  • LasDen #38835
    megkéne nézni már haruhi filmet....talán holnap este...bár kétlem.....esélyes, hogy télleg csak jövőre nézem meg...:D
  • RelakS
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az Endless 8 után volt a Mikurus film készítése. Az egyik részben már vártam, hogy pofánvágja Kyon Haruhit, de Koizumi visszafogta :D
  • LeventeV
    en utalom haruhit. oszinten szolva en megprobaltam vegignezni a sorozatot, az idorendi sorrendben eljutottam az endless eight-ig. amit odaig lattam nem gyozott meg, pedig en tenyleg megprobaltam, de egyszeruen nem jott be. probaltam olyan dolgokat keresni az animeben amikbe kapaszkodva vegig tudom nezni, de nem talaltam :(. en ilyen vagyok, ti megint masok vagytok, de ez a SOKSZINUSEG az amibe en anno beleszerettem, meg az, hogy az animes kozosseg megertessel tekint egymasra. nem utalja a shounenes az ecchist, nem szidjak egymast a kulonbozo stilusu emberek. kulturaltan tudok vitazni ezekkel az emberekkel, ami nagyon ritka a mai vilagban. mintha az anime kedvelesen kivul a toleranciat is atvettuk volna a japanoktol.
  • Lelouch
    Én se kedvelem Haruhit, de attól még a sorozat a kedvenceim között van. :D
  • Ruley
    BOCSIKA, SPOILER, ELCSSZTEM A TAGEKET.
  • Ruley
    Ja, király ahogy író pont egy kemény cliffhanger közepén valahogy ráunt a sorozatra, már három és fél éve.
  • LeventeV
    nem lattam a filmet. droppoltam az animet, egyszeruen bosszanott, nem talaltam benne semmi olyat ami lekototte volna a figyelmemet. van akinek a haruhi tipusu karakterek aranyosak, szamomra idegesitoek. nem szidom az animet, mivel egy bizonyos csoportnak szol. en nem tartozok ebbe a csoportba, ez nem a keszitok hibaja, hanem az enyem. nyilvan vannak olyan animek amiket en kedvelek , masok utalnak. peldakepp en a dragon ball-t tekintem annak az animenek amelyik elinditott engem ezen az "uton", de megis tudomasul veszem azt, hogy te, armageddon, nem szereted a shounen animeket, mangakat. igaz az, hogy ezek az animek egy ido utan mar nem mutatnak semmi ujat (jon egy eros ellenseg? nem baj edzunk egy jot, kitalalunk valami uj teknikat es nyerunk) de nekem valahogy megis megadjak azt az erzest, hogy nem kell gondolkozzak azon, hogy most mi tortenik, hanem csak nezem az animet es elvezem. azt en is elismerem, hogy egy ido utan ezek az animek unalmassa valnak. sajnos a bleach is lassan ralep erre az utra. regen izgalommal vartam minden hetet, hogy lassam a bleach legujabb epizodjat, de mostanra beerem azzal is, hogy elolvasom a heti mangat, hogy ne vesszen karba az a sok eltoltott ido.
  • Ruley
    Pl. Elég lett volna egyszer elmondani az utolsó EE-t, mint az eredeti regényben. Ha egyszer a 8 epizód hatásában úgyis közelebb van az 1-hez mint a 15,532-höz, akkor kár vele kínozni a közönséget. (egyébként nekem tetszett, csak azt mondom hogy ez béna kifogás lenne hogy elmebajt akartak vele szimulálni)

[[quoteblock]]Szerintem ez egyrészt egyfajta paradoxon, másrészt viszont ez más paradoxonok feloldása is, mert ugye így nincsenek "alternatív idősíkok", meg "megölöd a saját nagyapádat így nem tudsz visszamenni hogy megöld a saját nagyapádat" problémák, hanem már minden lehetséges időutazás előre megtörtént, predesztinálva vannak a dolgok. Pl. az Azkabani Fogoly-ban volt ugyanez a logikája, hogy nem is láttunk olyan idősíkot hogy mi lenne ha nem lenne időutazás, hanem már eleve az időutazás eredményei megtörténtek. [[/quoteblock]]

Egyébként tényleg jól össze vannak kötve a dolgok a sorozatban, pl. vesd össze Haruhi legelső Kyonhoz intézett mondatát: (Nem találkoztunk mi már?) a második évad első részével...

Vagy például nem tudom milyen fordítást néztél, de eredetileg az hogy "Take care of John Smiths who will xyz" az ugyanaz a kifejezés mint hogy "Suzumiya Haruhi xyz Brigade"

Vagy amikor Taniguchi az első évadban mondta hogy Kyon mindíg a furcsa lányokra bukott, később majd arról is kiderül hogy már régen is...
  • Lelouch
    Engem most az lepett meg, hogy milyen régen jött ki utoljára novel volume. Bár már a napokban be lett jelentve a következő.
  • armageddon666
    Zetsuhou senseit meg lecseréltem MALon John Smithre ^^ (fav. karakterek)

Még több Haruhit akarok >.<
  • armageddon666
    Láttad már a filmet? :D Keveset szerepel (nem spoiler. olvasd a címét, lol), de annál jobban :D Az a jelenet a vége felé ^^ Meg a hosszú haj :D
  • LeventeV
    eddigi animes palyafutasom alatt egy karakterrel sem talalkoztam meg akit ugy utaljak mint Haruhit.
    NO OFFENCE
  • Bandi 18
    Gyááááá Kirino. Hetedik rész ezen meghaltam :D

Imy kezd el miharabb
  • armageddon666
    Én végignéztem, igazából ledaráltam. Nem volt akkora szenvedés mint sokan állítják, de lehet mert akkor épp sok időm volt. Ellenben film után mégis ha visszagondolok rá megérte :) Egyébként hogy adják vissza amit írtál? Ennél jobban nem lehet.

Egyébként azt vettem észre, hogy Haruhiból minél több dolog jön ki, annál jobb. Úgy lesznek tiszták a dolgok, úgy nyernek értéket események.

Nem is emlékeztem, mikor talán Sigh of Haruhiban Nagato mesélte a múltban Kyonnak, hogy decemberben meghibásodik és megváltoztatja a világot. De mikor bevágták a flashbacket beugrott és leesett és ÁLLATI!

De ezt félretéve... Áruld el, hogy
    Kyonék megmentik Kyont paradoxon-e?
  • Ruley
    Ja, ezt szokták mondani, hogy

Így értjük csak meg Yuki szenvedését, amiért átírta a világot.

Szerintem ez egy béna mentegetőzés, három órán át unalmas műsort nézni közel sem hasonló élmény mint évszázadokra csapdába esni egy augusztusban.
    Az EE vagy értelmetlen és borzalmas, vagy értelmetlen és éppen ettől nagyszerű, de ezt kár belemagyarázni hogy igazából értelmes is mint narratíva.
  • Ruley
    Hidd el a Fűrészért sem rajonganak ezek az emberek, csak hát filmeket mindenki néz, úgyhogy arra nem tudnak ilyen általánosításokat alkalmazni hogy "a film eleve rossz dolog". Régebben még ilyet is sokszor lehetett hallani, hogy "hű a TV kiszívja az emberek agyát, a TV tönkreteszi a társasági életedet, a TV a Sátán találmánya", aztán ezek valahogy elhaltak ahogy minden háztartásba került egy, az meg már túl strapás nekik hogy konkrétan a Fűrész ellen dobálják a sarat, úgyhogy ma már alíg lehet ilyet hallani.

A játékok is effelé haladnak lassan, ma még úgy-ahogy el lehet ezt játszani ezeket az általánosságokat hogy "a gyerekek a gép előtt ülnek azért nem tanulnak" meg "Függőséget okoznak", meg "A gyerekek már nem tudják megkülönböztetni a játékot a valóságtól", de amikor már együtt játszik a család, és mindenki látja hogy az akciójáték is lényegében ugyanaz a médium mint a kedvenc Wii Sports-uk, csak már felszínnel, akkor már nem annyira vesznek be ilyen általánosságokat.

Remélem az animék is eljutnak egyszer egy ilyen szintre, legalább Japánban, hogy létezhessenek és szaporodhassanak, ha meg itthon is, az még jobb lenne.