72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Máté94
    Gosick sajnos 12 lesz :(
  • PetruZ
    Ja, ja, teljesen nyilvánvaló. Meg sok Agatha Christie-t is olvashattak / láthattak. :)
  • PetruZ
    Na, pótoltam ma a friss epizódokat is.
    - A Dragon Crisis nálam is egyelőre so-so, nem nagyon fog meg, de még maradok.
    - A Beelzebub k* nagy volt, nekem jobban tetszett az első résznél is. :)
    - A Gosick is nagyon jó, kezd már alakulni a történet, bár mintha túl gyors lenne, nem tudom, hány részesre van tervezve.
    - A Zombie Desu Ka is jó volt, feltűnt az új karakter, kezd már a korábbi történet is kifejlődni, meg hát pantsu és boobz. :P És mekkora volt már, amikor (nem spoiler) a levágott kezét hozzávágta a vámpír-ninja-csajhoz, leütve őt az égről! XD
    - A Bakuman a szokásos, a mangát teljesen jól követi, továbbra is semmi bajom vele. Mivel ez volt a 14. rész és új op/ed volt, feltételezem, hogy 26 részes lesz az évad, aminek nagyjából ott lesz a vége, amikor
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a detektíves sztorijuk végre beüt és megcsinálhatják a folytatást.

• BEAST #40137
    Nem tudom, nekem például kifejezetten ellenszenvesek a badass főhősök. A Kamina-hoz, Adam Blade-hez hasonló karaktereket inkább a főhős példaképének tudom elképzelni.
    Amúgy is a legjelentősebb pozitív változást a jelentéktelen, gyenge szereplőknél lehet elérni. A szürke, hétköznapi fiúk is könnyebben azonosulnak vele.
  • Máté94
    Gosick alapötlet kb. így nézhetett ki:
    Sherlock Holmes - Victorique de Blois
    John H. Watson - Kujo Kazuya

:)
    Sablon, mert már volt a világban ilyen felállás, de kit érdekel? Jó a történet.
  • BEAST #40135
    Kösz akkor már szedem is. A következő az Amagami lesz ha minden igaz, utána megint kifogyok egy időre... ha csak nem lesz kész addigra a Break Blade 3. :)

Mondjuk már azzal is megelégednék most, ha már lenne valahol Sora no Otoshimono Forte vagy Hyakka Ryouran OST :d
  • PetruZ
    Jó, jó, de ezek azért kevéssé domináltak, viszont az igaz, hogy megadták az alaphangot néhol a kellően "WTF?" jelenetekhez. :)
  • Ruley
    Nem értem mi ez a kényszere az íróknak hogy SZÁNDÉKOSAN az elkepzelhető legjelentéktelenebb, átlagos főhős fiút tegyék bele a cselekménybe. Csak ebben az évadban öt sorozat szenved ettől, erre a Dragon Crisis most még büszkén fel is hívta rá a figyelmet!

Mi a közös ezekben: Code Geass, Neon Genesis Evangelion, Death Note, Tengen Toppa Gurren Lagann, Full Metal Panic, Suzumiya Haruhi?

Ha azt válaszoltad hogy mindegyikben mechák vannak, igyál ciánt.
    Ha azt hogy mindegyik nagyon népszerű, akkor kapisgálod már.
    Ha azt hogy mindegyikben emlékezetes fiúk és férfiak töltenek be fontos szerepeket, akkor egy rugóra jár az agyunk.

Szóval igény az lenne rá!

Még csak nem is kéne túl eredetinek lenniük, csak annyira mint a lányoknál, ahol legalább ha egyszer véletlenül valaki feltalál egy érdekes karaktert, akkor azt bevágják a fénymásolóba és húsz példányban leutánozzák, ami még mindig jobb a semminél.

Miért nem lehet mondjuk a Dragon Crisis főszereplője olyan mint Kamina? Vagy miért nem lehet az IS-ből a fiú egy kecses csuklómozgású, világító szemű diktátorpalánta? A zombi-fiú miért nem lehet olyan mint Greg House? A Gosick-os srác miért nem lehet olyan mint Jack Sparrow Kapitány?

• Zomil
    a 2. évadot az elsövel vetitették ujra, és idörendben vetittették igy 2. alkalommal, h jobban meg lehessen érteni, a 2. rész össze része idöben az elsö évad részei közé illeszekedik
  • LasDen #40131
    Jóféle...volt 1-2 rész, ami elég lapos volt, de voltak kiemelkedők is és az egész jó volt azért...:D
  • LeWyTy
    Az első évadot a második évad vetítési sorrendjében? wtf?

csak én vagyok ennyire egyszerű hogy a számok szerint haladtam?
  • BEAST #40129
    IS nekem eddig nagyon tetszik, fáj is hogy nem nézhetem még. Remélem a Dragon Crisis is legalább ennyire érdekelni fog. :)

Amúgy ez a The World God only knows milyen? :)
  • Zomil
    +1 sokat nem tudok hozzáfüzni nálam is totál ez a helyzet, nem érdekel, ha sablon és már 100másik anime-ben láttam ugyanezt, ha tetszik/szorakoztat :)
  • armageddon666
    ezért kellett volna a második évad veítési sorrendje szerint nézned...
  • LasDen #40126
    nekem pl nincs vele bajom....nem is értem mit hőbörögnek mások is....AA-n is az IS meg a Dragonnál nagyon szidják, hogy milyen szarok....engem ez a sablon már nem érdekel....engem az érdekel, hogy jó legyen a csomagolás....ha nem így lenne, akkor valószínű nem imádnám az Avatart se...
    amúgy meg nem az animét, hanem a mangakat kell szidni, hogy miér ilyet írt??? :DD
  • LeWyTy
    Suzumiya Haruhi No Yuutsu
    na megnéztem az első évadot.
    De a másodikból csak az 1. és az 5. részt találom
  • BEAST #40124
    Most nem feltétlen rátok gondolok, de amúgy nem tudom miért baj ha bizonyos sablonok alapján csinálnak anime-t. Ha nem lennének sablonos tucat anime-k akkor ugyan mivel tűnhetnének ki az egyedi alkotások? Az elég érdekes elvárás lenne, hogy mindenben legyen valami új és jó. Ráadásul csak abból lesz sablon ami valamiért jó volt. :p
  • Zomil
    én még csak 1részt láttam, de elég tucat anime-nek tünik...persze ettöl még nem biztos, h rossz, majd kiderül
  • LasDen #40122
    szerintem nincs vele probléma....nincs új a nap alatt, de én azért élveztem az eddigi 2 részt....

végeztem Freedommal....iszony-kurva jó....:D de ez a Takeru, hogy nem tud a seggén megmaradni sehol...:D
  • BEAST #40121
    És miért ha szabad érdeklődni? Én csak a leírást olvastam, de engem is érdekelne.
  • efti
    2 igen.

Adok meg egy epizodnyi eselyt, de eddig dobos...
  • RelakS
    Vigyázat, a csajok hangja addiktív szerintem :D

Kyun! Kyun-kyun-kyun!
  • Zomil
    gondolom 2 :D
  • Máté94
    Hány rész alapján?
    OP nagyon jó pedig.
  • efti
    Ez a dragon crisis meglepoen rossz :P
  • IMYke2.0.0.0
    És ne feledjük, hogy ha teheti, inkább nem használja, mert tudja, mi az ára, ha mégis.

• Seth
    "csak egy fiatal srác"

aham, másodállásban végrehajtó, meg ha elborul az agya egy otromba kés türemkedik ki a karjából
  • PetruZ
    A Freedom egy érdekes sci-fi, ami az elején furának tűnik, aztán minden gyorsan értelmet nyer. Jól felépített, jó tempójú, éppen elég hosszú, nekem tetszett.

A Kurenai is nagyon jó volt. Nem az a tipikus anime, hanem inkább a tévés drámai sorozatokra, "real life" reality-kre hasonlít (ahol dráma <> nyafogás naphosszat). A főszereplő nem szuperhős, csak egy fiatal srác, akinek kijut az életből elég rendesen, de a maga módján mindig talpra áll és teljesíti a kötelességét. Nagyon erős sarkítással olyasmi, mint a Hayate no Gotoku, csak nincsenek gazdagok, nincsenek szuperképességek és nincs semmi baromkodás (humor azért van).
  • armageddon666
    danboorun vagy hol láttam egy gifet belőle, akkor keltette fel az érdeklődésem :D
  • IMYke2.0.0.0
    "Kure-nai": könnyed is, meg nem is
    "REC: Ha az első 5 percben nem kedveled meg, akkor "ide a rozsdás bökőt"! [a nyakára mutat] :)
  • BEAST #40110
    Igaz, de akkor is. :p
  • BEAST #40109
    Annyira, hogy kb teljesen mindegy hogy láttál e bármit is a Tenchi Muyo univerzumból. Maximum érdekesség szintjén jó ha tudja az ember, hogy Kenshi azért olyan amilyen mert onnan jött. :)

Amúgy ezen kívül egy sima ecchi, harem, mecha anime amit már vagy 10x néztem már meg. :DD
  • Lelouch
    Olyan nagyfater után nem csoda, hogy Tomoki ilyen lett. :D
  • armageddon666
    Isekai no Seikishi Monogatari - erre már gondoltam, de Tenchi Muyo spinoff. Mennyire? Mert az alapsorozat nem érdekel.

Kure-nai könnyedebbnek tűnik, komolyat nem nagyon akarok most asszem.

REC... érdekesnek tűnik
  • IMYke2.0.0.0
    Én is ajánlom az előttem szólóéból:
    "Perfect Blue" (!!!!),"REC", "Eve no Jikan", "Kure-nai", "Serial Experiments Lain" (!!!!), "The Place Promised in Our Early Days" (!!!), stb. :)
  • Malakai

Perfect Blue, Seirei no Moribito, REC, Eve no Jikan, Gungrave, Juuni Kokuki, Kure-nai, Serial Experiments Lain, The Place Promised in Our Early Days, stb. :)
    Ezek közül legtöbb ha jól láttam PtW-n van neked. :)
  • IMYke2.0.0.0
    "Freedom"-ot erősen ajánlom én is.
    Alapkoncepció hajaz a "Pale Cocoon"-éra.
  • BEAST #40103
    Bár még nem értem a Forte végére, de Tomoki még mindig ugyan az a szánalmas perverz kis mitugrász akinek néha vannak jobb pillanatai is. Ráadásul még mindig zavar az állandó chibi módban rohangálása. :)
  • BEAST #40102
    Pedig szerintem jó volt az Omamori Himari is. :)

De amik így hirtelen beugrottak a listámat nézegetve:

Densetsu no Yuusha no Densetsu
    Tears to Tiara
    Sola
    Isekai no Seikishi Monogatari
  • LasDen #40101
    botorság volt azt gondolni hogy soul eaterben végre ashurával foglalkoznak majd....Medusa még csak most jön...:(
    Ez a Soul Eater Not nem egy nagy szám, de azé olvasgtani jó lesz...:D