72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Zomil
    Kár, h amit leirtál abbol kb. semmi nem igaz a sorozatra... :D

A MacrossF-ben F14-es vadászgépekre hajazo ürrepülökkel harcolnak és néha átváltanak robot formába, de elég ritkán...amugy is a történet semmivel sem lenne kevesebb, ha nem alakulnának át, ez csak ilyen +dolog benne...
    Nagyon messza van ez egy mecha sorozattol...de nézz meg 1-2 részt és megtudod miröl beszélek :)
  • IMYke2.0.0.0
    Lucy-t már nem is írtam...
  • PetruZ
    Ha már cool csajok, miféle lista az, amelyikről hiányzik Revy, esetleg Balalaika? Vagy Balsa jut még az eszembe.
  • IMYke2.0.0.0
    Nos, mivel ugye kábé leszaro ma mechákat, így a tévedes kegyes lehetősége megadatok nekem, s kéretik hát el is nézni nekem, hogy nem tudom, az egyes mechás/repülő-robotos-harcolós animékben mi van s mi nincs.

Mondom, kerülöm őket.

S még így is láttam olyan animét/moviet, amiben gépbe bújó emberek harcoltak gépbe bújt emberek ellen... [Appleseed, Vexille pl.]
  • armageddon666
    Óriás - akkora mint egy vadászgép
    Harcoló - írjon verseket?
    Repülő - pont az!
    Beszélő - nem
    Robot - ember irányította, nem automatikus, nincs lelke.

A Valkyrie az egy vadászgép ami űrben is képes mozogni (igazából 90%ban ott repked) és képes felvenni humanoid formát (illetve egy köztes állapotot, ami egy extrém megvalósítási a Vector Thrustingnak).

De emlékeim szerint repülő formában vannak :)

Innentől meg nem is mecha, hanem top gun :D

Az "erősen mechás" meg... Nem játszik benne akkora szerepet, mint mondjuk Gundamban.
  • armageddon666
    "12: jaj, mecha" amig nem láttad a Macross Frontiert addig ne mondj ilyet :)
    Ez olyan mintha a clannad-ot egyszerü slice of life-nak nevezném... :)

Gyönyörű hasonlat

Macross F == Space Opera
  • IMYke2.0.0.0
    Az erősen mechás témát (értsd: óriás harcoló, repülő, beszélő stb. robotok) a hátam közepére kívánom - mindegy milyen a sztori, a körítés.
    Amíg van néznivalóm, kerülni fogom azt a stílust.

• Zomil
    mi az, h nem Saber van az elsö helyen...rossz a lista...

"12: jaj, mecha" amig nem láttad a Macross Frontiert addig ne mondj ilyet :)
    Ez olyan mintha a clannad-ot egyszerü slice of life-nak nevezném... :)

Számomra a a Macross F-ben vannak az egyik legemlékezetesebb zenék, amiket animek alatt hallottam :)
    Ráadásul ez a szám amugy is nagyon jo érdemes végighallgatni.
  • armageddon666
    A Dango engem nem érint meg... idegesítően bugyutának találom mindegy milyen a körítés. A többi zene azonban igenis felidézi a hozzákapcsolt emlékeket, és ez sokat dob rajta.
  • Győri Devi
    hát igen Kaiji még mindig EPIC!!
  • Lelouch
    Homura helyezése nem lep meg annyira, viszont van pár érdekes név a listán, akiknél simán lehetne jobbat találni.
  • IMYke2.0.0.0
    [URL=http://www.sankakucomplex.com/2011/05/26/top-10-coolest-anime-girls/]Újabb példa arra, hogy az új élmény felülírja az értékrendet - "Top 10 Coolest Anime Girls"[/URL]

S mi az első?
    "1. Homura Akemi (Madoka)"
  • Inquisitor
    Gantz mozi második részének (is) állati jó az OST-je ... kár, hogy a film csak novemberben jön :(
  • IMYke2.0.0.0
    "Clannad" esetére igaz: zene nélkül nem lett volna olyan hatásos.

A "Bakemonogatari" zenéje nekem nem jön be - és itt most nem is javíthat a helyzeten az, hogy esetleg majd megnézem a sorozatot.
    Szóval, szerintem, az első hely túlzás.
  • Ruley
    Ezen néha elgondolkodom, vajon miért van az hogy a legjobb animéknak van a legjobb zenéje?

Úgy értem, ott van például a Clannad: vajon a Dango daikazoku-ba azért látunk bele többet más csilingelő hangsoroknál, mert emlékszünk a kiváló történetre ami mindannyiunkat megérintett, vagy éppen ellenkezőleg, azért emlékszünk pont erre a formakövetően keserédes vígdráma cselekményre a többi helyett, mert erre rátette a gyönyörű zene is a végső ecsetvonást?

Az első helyezettel meg maximálisan egyet értek, ahogy azt már többször is elmondtam, még amikor tavaly augusztusban végignéztem, akkor is az volt a fő gondolatom hogy "na, ez az ED gyönyörű volt", azóta meg le is töltöttem a szerző összes számát meghallgatásra.

Örülök, hogy ezek szerint nem csak számomra különleges.

• IMYke2.0.0.0
    Köszönöm szépen!
  • Lelouch
    16: Mahou Shoujo Madoka★Magica
    15: Bakemonogatari
    14: Bokurano
  • IMYke2.0.0.0
    25-01-ig:

25-22: nem ismerem őket
    21: Fullmetal Alchemist - jó helyen van
    20-19: nem ismerem
    18: GTO - sokkal lejjebb való
    17: ?
    16-15-14: jó zene - ezek miből vannak?
    13: Paradise Lost - lejjebb, nagyon lejjebb!
    12: jaj, mecha
    11: Hát igen - Toki wo Kakeru Shoujo - 10-en belül a helye
    10: főképp, hogy ez a tizedik helyezett, hááát
    09: Level 5 - induló, én lejjebb soroltam volna
    08: Haruhi (God Knows) - nem tízben, de annak közelébe.
    07: Air - nem top 10-es zene
    06: induló, megint
    05: "Clannad AF" - csak 5. helyezett?!
    04: "Clannad AF" - csak 4. helyezett?!
    03: Index - na ne szívassanak már...
    02: mi eeeeeezzzzzz - jézusom
    01: Bake... nem első helyezett nálam! Hihetetlen :(

• IMYke2.0.0.0
    Na ugye-hogy-ugye?! Érdemes anime movie-kat nézni!
    A megnézett példány kifejezetten kellemes volt.
    De nézd meg az összes Ghost in the Shell-t!
    Majd:
    - 5 centimeters per second
    - The Place Promised in Our Early Days"-t is!
    S ezután pedig:
    - Brave Story
    - Metropolis
    - Millenium Actress (!!)
    - Paprika[/urlg (!!!)
    - [url=http://myanimelist.net/anime/437/Perfect_Blue]Perfect Blue
    (!!!)
    - Summer Wars
    - Sword of the Stranger
    - Spriggan

• IMYke2.0.0.0
    Én NDK-ba való utazáskor próbálkoztam [1988, 14 évesen!] így vinni egy sporttáskát - akkoriban nekem is 1,5-es csőkarom volt -, mert ugye a tinédzserek lazasága, meg minden. Hááááát :)))
    Inkább hagytam a fenébe, és vittem, cihheltem egy kézben.
  • Zomil
    Megnéztem a The Girl Who Leapt Through Time-ot...nagyon jo anime volt :)
    Egyedül a végével volt bajom...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egyrészt nem értem a srácnak miért kell visszamennie...aztán miután visszamegy miért ne vehetne még1 idöutazo bigyot...harmadszor mi az, h várja a csajt a jövöben, amikor igy leirás alapján elég távoli jövöböl jött...
    meg igazán elmondhadták volna mi makoto terve a jövöben...
    vagy legalább egy pár másodperces jelenet lett volna, h a jövöben télleg találkoznak...
    igy számomra nagyon log a semmibe a történet vége :S

De amugy tetszett...egy 9/10-nek simán elmegy :)
  • LasDen #45683
    a bentendos owee részeket akartam megnézni a felirataikkal, de mikor kiderült, hogy regisztrálnom kell az oldalon nagyon elment a kedvem tőle....:D úgyhogy nem tudom már meg milyenek....
  • Lelouch
    Ja.
  • LasDen #45681
    a Saiyan Rivalsos???
  • Lelouch
    A Gintamához se valami jó a magyar felirat... Olyan egyértelmű elnézések vannak benne, hogy az valami hihetetlen.
  • RelakS
    utazó táska alatt ezt a sporttáska jellegű xart értettem, amibe frankón lehet nyaraláshoz is pakolni :) Koleszból haza azért szépen tömve volt :D
  • Zomil
    áhá...van abban valami amit mondasz... :D
  • Lelouch
    Az NGE 2000 előtti.
  • LasDen #45676
    de a filmek 1 történetet mesélnek el lezásárassal mindennel.....szerintem vétek ki hagyni ilyen miatt bármelyik filmet...:D

(én 44 moviet eddig :D)
  • Zomil
    fogalmam sincs... :D
    leginkább azért, mert csak 1 rész és többet akarok belöle... :D
    mondjuk a rendes filmeket meg nagyon szeretem...csak az anime-knel alakult ki ez...
    Nem is láttam még sokat...csak King of thorns, NGE filmek, meg FSN film, jah meg a Haruhi...mondjuk az a 2.5 orájával és a rengeteg szövegével minden percét élveztem :D
    Természetesen a Sora no otoshimono filmet is várom, mint a messiást... :D
  • LasDen #45674
    hogy nem lehet szeretni a filmeket??? :D
  • BEAST #45673
    Sok anime-re rá lehet fogni, hogy gyenge NGE koppintás mégis megéri megnézni őket. Szerintem egynek bőven elment. :)
  • Zomil
    áh nagyon köszi :)
    The Girl Who Leapt Through Time-ot meg kéne nézni csak valahogy a movie-kat nem szeretem...
    Fafner-t meg tuti nem fogom megnézni tudtommal egy gyenge NGE koppintás...
    Bakemonogatari-t meg asszem mindjárt le is kapom :D
  • BEAST #45671
    38. Buso Renkin
    32. Toki wo Kakeru Shoujo
    28. a Shangri La a szám címe, az anime Soukyuu no Fafner
    15. és az 1. is Bakemonogatari

Amúgy a Tales of the Abyss és a Shakugan no Shana jófélék voltak. :) Az első számot viszont még mindig nem tudom, pedig ismerem. :/
  • Zomil
    a 38. micsoda(nemtom elolvasni mert kanjik-kal van irva)?
    hm igy ez alapján a rövid trailer alapján a Mahou Shoujo Lyrical Nanoha StrikerS tetszik...31. a moive...ez is tetszik :D
    32. mi? ezt sem sikerült megfejtenem
    hm shana-t is meg kéne néznem :)
    mondjuk én alapbol fentebb raknám az angel beats op-t :)
    hm ez a Shangri-La ez milyen? :)
    Bakemonogatari-t mostmár télleg meg kéne néznem :D
    25. My Most Precious Treasure-t joval feljebb raknám...az egyik legszebb szám amit anime-ben hallottam :)
    hm ez az eureka7 sem rossz...
    22. na megint egy Shana...meg kéne néznem :D
    20. megin egy nanoha zene...
    19. hm ez a toradora ed tetszett...
    nah ez a 18. gto viszont szvsz borzaszto :D
    17 Tales of the Abyss se tünik rossznak :D
    na 16. madoka... :D remélem az ED-je is benne lesz mert az sokkal jobb...
    uristen ez a 15. micsoda? :D
    14. ez a bokurano nem érdekel, de a zene jo :)
    13. Ga Rei Zero-t is meg kéne nézni...
    12. Macross Lion... <3
    9. Railgun... <3 :)
    8. God Knows.... <3 :D
    6. nanoha...azért ennyire nem jo :D
    5. clannad...szép szám :)
    4. ezis
    3. hehe megint Railgun...mondjuk nekem tetszik :D
    2. neeeeeeeeeee neszivassatok, h egy digimon szám :DDDDD
    1. ez meg miböl van?

hát mondjuk a legtöbbel nem volt gondom, de a top 10ben föleg az elsö 2 eléggé érdekes... :D

sehol Madoka ED...gosick 1. Ed...Fate/stay night disillusion, meg sztem az elejére böven beférne az NGE op is...
  • Lelouch
    Itt a folytatás is.
  • IMYke2.0.0.0
    Köszi!

Nos, 50-25 között:

Nos, én például az 50. helyezett "Hikaru no Go" témát sokkal-sokkal feljebb rangsoroltam volna - természetesen, ha ráhatásom lehetne az átlagpontszámokra! :)

[A 42. helyezett az valami rettenet!]

A 41. helyezett "Ore no Imouto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai" témát is feljebb nyomtam volna.

A 37. "Utawarerumono" is jobban tetszik, mint a harminchetedik hely.

Érdekes mód, az összes mechás sorozatnak rossz a főcímdala - valamiféle induló.

29. helyen az "Angel Beats! témája??? - Ezek hülyék?! A "Bakemonogatari" [27.] és a Haruhi témánál [26.] például sokkal jobb!

Ja, hogy az OP-ED-ek kislemezei is játszanak?

Akkor magasan a "Clannad" a nyerő.
  • Lelouch
    50-25
    Tovább nem találtam másik linket.
  • IMYke2.0.0.0
    Nálam: "Ez a weboldal nem elérhető"
  • BEAST #45665
    Végignéztem és egy halom olyan szám van aminél még az itt szereplő részletet sem tudtam végighallgatni. Viszont gondolom nem az volt az elsődleges szempontjuk, hogy nekem tetsszen az egész lista. :P

edit: a videó elején lévő szám miből van... tudom, hogy hallottam már és biztos azonnal be is szereztem. Idegesít, hogy nem jut eszembe. :/