72814
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • BEAST #49190
    Megint lesz egy halom sorozat amire várhatok. :d
  • Zomil
    Láttam AA-n meg US-en Towa no Quon-t...ez milyen? látta már vki?
  • Lelouch
  • zola2000
    jó, baromságra mit vártál?
  • Zomil
    Höhö:
    "In the staff commentary of Mahou Shoujo Madoka★Magica Blu-ray vol.6, Urobuchi Gen has announced that he is working on the next work of madoka.

Urobuchi: It's been quite short since I began to work in the anime industry, but I was fortunate that the producers of Madoka let me do in my own way. In order to show my gratitude to the staff, I'm struggling to work out ideas of the next "thing". I think I can announce it someday.
    Yuki Aoi: Second season? Second season?
    Urobuchi: I'm twisting my brain now.
    Yuki Aoi: There could be a parallel world or a different ending?
    Urobuchi: Possible. We won't let Madoka go. "
  • Lelouch
    Kiváncsi leszek a fogadtatására. Szerintem írtó gyenge a sorozat, már amennyit láttam belőle. Azért a nosztalgia kedvéért belenézek majd a szinkron miatt.
  • Seth
    Ez most komoly? Nem bírtad megállni, muszáj volt neked is mondani valami eszméletlen baromságot,mert leszóltam "A JÁTÉKOT"?
  • LasDen #49183
    este 21.15-kor animaxon indul a sokáig húzódó Dragon Ball GT....1-2 hang kivételével minden szinkronhang visszatér....:DD
  • zola2000
    En meg a call of dutyt probaltam ki es borzalmas, nem akarok annak a norveg sracnak a sorsara jutni aki bekattant es megolt 80 embert (ez kb ilyen szintu hozzaszolas volt)
  • zola2000
    Mondjuk PFPre ... Azaz pspre ^^ ami hiresebbrol hallottam az AKB1/48 if I loved an idol de az nem tudok rola hogy lenne angolul, mondjuk talan nyugton ez a legeslegkevesbe nepszeru japan stilus.
  • zola2000
    Az csak egy hulye marketingfogas volt, jo penzt kapott az illeto a konamitol.
  • edios
    "Sad Romance" from Over the Green Fields OST. Some say it also appeared in Final Fantasy IX, titled "Sad Violin"

+

"Sad Romance - Thao Nguyen Xanh - Over the Green Fields OST"
  • Seth
    Nekem a Final Fantasy X-ből ismerős, de csak a legeleje
  • LeWyTy
    Megőrülök!!! ezt melyik animében hallhattam?
  • RelakS
    ?

Angol kollégának mit tanítottunk meg?
    Kinyitja a szekrényt, amiben a megfigyelő rendszerek vannak? (nem kémkedés, gázturbina :D )

"Mi ez a szar?!"
  • LasDen #49175
    "mi volt a első magyar szó?".

nekem az volt

"bazd meg!!"

:DD
  • edios
    most szépen leültem és végigolvastam az egészet. 1-2 helyen lehetett mosolyogni, de egész érthetően ír. (helyesírás meg nem érdekel)

szép teljesítmény, és a blog is érdekes volt
    (ha van még ilyen jellegű, akkor jöhet:P)
  • Malakai
    Szóval nem mondtam, hogy hagyományos, csak ragutól mégtávolabb van. :)
  • armageddon666
    Azért gond, mert náluk valami köztes van :D
  • Inquisitor
    A Translate ennél sokkal rosszabb dolgokat hozna ki, próbáld ki pl. Tama japán nyelvű blogján. Garantáltan negyed annyira sem lesz érthető. És még is csak gond a japánoknak az R és L hang, mert a múltkor vita tárgya volt itt. :)
  • Seth
    Megkóstolta a rizsfelfújtat és kimenekült az országból :D
  • armageddon666
    Hát még idén, de ha belenézel az elejébe is, nem sűrűn postolt :)
  • Zomil
    Én is igy vagyok vele. :)
    Vicces(és egyben tiszteletre mélto) igy olvasni, ahogy valaki probál ezen az elég bonyolult nyelven blogot vezetni. Mert ugye a mi nyelvünk egyáltalán nem egyszerü összehasonlitva mondjuk egy angollal/némettel :)

Mondjuk ahogy elnézem már nem igazán megy a blog(régen volt uj bejegyzés)
  • armageddon666
    Mosolygás alatt szerintem senki nem gúnyos "kinevetést" ért :) Engem speciel örömmel töltött el, ahogy próbálkozik a nyelvvel, és ezért mosolyogtam :D
  • armageddon666
    Nekem azok a részek tetszenek ahol az L-R-t meg az F-H-t keveri :D
  • IMYke2.0.0.0
    Először azt hittem, egy vicc a japanmagyar blog...
    Aztán, végigolvasva a japán tejberizs receptjét, rájöttem, ez nem viccel.
    Nem volt kedvem mosolyogni :)

Viszont, akaratereje az van. Vagy jól használja a Translate Google-t (esetleg mindkettő).

A szép magyar elbeszélő nyelv labirintusában el lehet tévedni - még egy itthon születettnek is, nemhogy egy idegenajkúnak, aki méltat minket arra, hogy megtanulja a szép nyelvünket.

Több cikket nem olvastam/ok el, de érdekes volt.
  • Zomil
    Amugy jopofa blog vicces olvasni ahogy egy külföldi tört magyarral irkál :D
    "Angriába" szövegnél meg nagyot vigyorogtam :D
  • Zomil
    nemtduom, de én még nem láttam tejberizsben hagymát :D
    meg tojást se...és petrezselymet se :)
  • armageddon666
    Hát ahogy elnéztem ő az édes tejberizzsel volt úgy hogy WHAT? :D
  • Malakai
    Csirkét azért írtam, mert az van a szövegben is.
    De szerintem ez nagyon távol áll attól, mindegy. :)
  • Seth
    azt írtam raguféle, az állaga, íze, hasonló lehet így az összetevők alapján minusz a hús (ami egyébként bármilyen hús lehet,nem csak csirke)
  • Malakai
    Ez mitől lesz ragu?
    Nem csirkét rak bele, hanem csak leveskockát, abban főzi a rizst sima víz helyett, meg tesz bele hagymát, ami megint tök normális.
    Én egyedül petrezselymet hagynám ki.

A blog pedig nemrossz. :)
  • BEAST #49159
    Hmmm tejberizs, lehet "gyorsan" összedobok valamit :D Amúgy érdekes blog, egy két bejegyzésen jót mosolyogtam. :)
  • Seth
    Japán tejberizs recept.. ha valaki érdekli

Rizs, Csirke leves kocka, Tej, Ujhagyma, Tojás, Só, Petrezselyem

WHAT???? EZ már inkább valami ragufélére hasonlítana
  • armageddon666
    Magyarország japán szemmel blog :)
  • Lelouch
    A Manglobe mindenbe belebukik, nem ebből kell kiindulni... A DW-t is ha mondjuk a Bones csinálta volna, szvsz hozott volna minimum +5000-es BD eladást, mert az alapanyag nem annyira fos, sőt meglehetősen népszerű a manga Japánban. Szerintem a KamiNomi is jobban szerepelne egy másik stúdiónál, főleg ha jobban adaptálnák mint a Manglobe. A bukás egyik okát abban látom, hogy nem sikerült eleget tenni a manga olvasók elvárásainak, és mivel így egy óriási vásárló réteg szinte teljesen kiesik, nem csoda hogy ilyen kevesen veszik. Pedig ha a 100 ezer körüli kötet eladásokat nézve néhány ezer rajongót sikerült volna meggyőzni arra, hogy érdemes megvenni az animét, akkor már alapból más lenne a helyzet... Főleg hogy már az első évad előtt be lett jelentve, hogy az eladásoktól függ a folytatás, és így is alig vették.
  • LasDen #49155
    és melyiknek kellene egy ilyen pénznyelő....?? mert ezzel a 2 évaddal sem volt baj, de akiknek kéne, azok nem vevők rá....nem hiszem hogy stúduóváltás sokat segítene...persze nekünk jó mer +1 évad.....
  • Lelouch
    Ott van még az OVA is akkor. De itt tényleg érdemes belenézni a mangába, mert kb. ezután kezd beindulni igazán a sztori.
  • Lelouch
    Egy stúdióváltás még segíthetne. Úgy több esély lenne arra is, hogy végig viszik a mangát, a Manglobe úgyse tenné.
  • BEAST #49152
    A mangak nem igazán hoznak lázba, de köszönöm. :) Viszont inkább újranéztem a Special A-t és a Seitokai no Ichizon-t. :)