72812
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • LasDen #49868
    mert időben befejezni a munkát...too mainstream...:D
  • Zomil
    "biztos készülnek a monogatarira..."
    annyira, h gondolom megint 1nappal a vetités elött fejezik be az aktuális részt :DDD
  • LasDen #49866
    nem...szezonba néhány specialon kívül nincs is cuccuk...biztos készülnek a monogatarira...
  • Prof William
    Nekem tetszik a Shaft stílusa.

A mostani C3-at nem ők csinálták? Az is hasonlóan elborult képekkel operál.
  • Ruley
    Haruhi kivitelezésével ugyan mi baj volt? Mármint olyan amivel jobban el lehetett volna adni ugyanezt a történetet?

Nekem egyébként amit szívesen látnék, az egy új ef: Fairy Tale of the Two lenne a tale of memories/melodies helyett, amiben nem a SHAFT féle idegbeteg színváltós szürreális animáció lenne, hanem egy hagyományosabb értelemben szép, romantikus sztorihoz illő stílus, és a cselekmény sem ugrálna annyit oda-vissza. Kedvenc történetem, de azt az adaptációt soha nem fogom megbocsátani a SHAFT-nak.
  • LasDen #49863
    Series you want to see Remade

egy jó kis kérdés...kíváncsi vagyok ki mit látna szívessen...:D

részemről nincs nagyon amit újra csináltatnék...esetleg saikano, egy jobb haruhi és index elférne...:D
  • Prof William
    Ha a 135 milliós japánban ennyi nem jönne össze akkor azt hiszem az egész animeiparnak annyi lenne. Belegondolva... Japánban tényleg kb 3 havonta rengeteg új sorozat indul Amerikában meg mondjuk évente 10-15. Ha ezeknek a 2/3-a rossz akkor már baj van. Ha japán éves anime termésének 2/3-a gázos még akkor is bőven megéri.
  • LasDen #49861
    hirtelen felindulásból befejeztem a mirai nikki mangát...nem volt rossz, de nem vagyok elszállva tőle...
  • LeventeV
    Optimista vagyok. :D
  • IMYke2.0.0.0
    * ne halljon ---> ne haljon [reggel van még]
  • IMYke2.0.0.0
    Bizony.
    Figurák, telefonfüggők, csengőhangok stb. stb. pedig azért segítenek valamit a nyereség fel tendálni.
    Egy komolyabb - vagy új keletű, tehetséges - stúdiónak elég egy évben 1-2 sikert elérő sorozatot, vagy lemezes OVA-t elkészíteni ahhoz, hogy ne halljon éhen.
    A többi sorozat pedig szinten tartja a támogatók, nézők, rajongók érdeklődését a munkáik iránt = ez is segít a nyereséges munkák felé haladásban.
  • efti
    Azert ne felejtsetek el, hogy a TVben az anime korbe van rakva reklamokkal, meg ugye a felenel is van reklam
  • Lelouch
    Szép is lenne, ha 3-ból 2 anime sikeres lenne. :)
  • Ruley
    Szerintem az anime rajongók nem tudják milyen jó dolguk van. Könnyű direkt kiválogatni a műfaj legalját, aztán amiatt sírni hogy "Jaj, ilyet már láttam" meg hogy "Jaj, ez és ez a trend megöli a kreativitást", de végső soron mégis több a szabadság mint akárhol máshol a tömegmédiában.

Kezdjük ott, hogy akár az élőszereplős filmek között, akár a nyugati rajzfilmeknél, szokás bármilyen sorozatot végteleníteni, amíg csak visszahozza az árát, miközben az animéket A Három Shonen kivételével alapból abbahagyják 12-24 rész után, és újakat kezdenek.

Vagyis ahol kapnál 130 epizódnyit egy sorozatból, ott helyette van 10 különböző 13 részes sorozat.

És igaz mondhatnánk hogy ez nem sokat számít ha az a tíz sorozat egy kaptafára készült, de azért ha belegondolsz, még abban is több változatosság van hogy egyáltalán a helyszínt és a karaktereket alapjaiban újragondolják, pláne ha nagy ritkán tényleg valami eredeti sül ki a dologból.

Olyasmi meg, mint a Mawaru Penguindrum, a Ben-To, vagy a Kimi To Boku, nem jöhetnének létre semmilyen más, ennél iparosítottabb környezetben.
  • LeventeV
    Igen, így már érthetőbb. 2-4 ezer lemez viszonylag könnyen összejön.

Én is úgy értettem az előző hsz-emben, hogy ha nem is térül meg az összes anime amit egy stúdió készít attól még lehet nyereséges. 3 animéből ha nem is térül meg csak 2, attól az a 2 még termelhet annyi nyereséget, hogy kijön belőle a harmadik anime és még így is nyereségesek.
  • LasDen #49853
    kísérletezgetni??? azért nem sokat látni...
  • Ruley
    Igen, általában meg szoktak térülni, egy átlagos évadban legalább kétharmaduk a feltételezhető nullszaldó-pont fölött van.

Ez egyébként még a film és a videojáték iparnál is jobb, ahol igazából a késztermékek többsége NEM térül meg, csak azért működik az ipar, mert amikor valami megtérül az általában sokszorosan.

Ezt szeretem az anime iparban, hogy olyan praktikus, minimalista, a jég hátán is megélne, néhány ezer rajongó pénztárcájából is olyan stabilan tud működni, hogy minden harmadik havonta új sorozatokat lehet elkezdeni, kísérletezgetni új stílusokkal, miközben a nagy médiabirodalmaknak még a tízmilliónyi fogyasztójukkal is MUSZÁJ kiadni a sokadik Harry Potter-t, Simset, Fifát, CSI-t, House MD.-t, különben összedől az egész.
  • Ruley
    Többségüknek igen.

Van néhány kivétel, pl. ebből az évadból a Bakuman vagy a Phi Brain, amiken inkább laikus tinédzserek néznek, nem otakuk, ők nem vesznek Blu-rayt viszont olyan sokan vannak hogy délután lehet sugározni, nem csak éjjel, így a reklámbevételek is elegek.

A merchandise híresebb otaku animéknél nyom a latba, a Gainax például már egy évtizede az Ayanami Rei figurák forgalmazásából él meg.

Az átlagos otaku animének, amiket tucatszám nézünk, a lemezeladás a lényeg. Ezek szerint 11,000,000 yen az átlag készítési költség epizódonként, és 6-8000 yen a lemezek ára, amikben 2-4 epizód van, tehát csak 2-3-4 ezer lemezt kell eladniuk a megtérüléshez.
  • LasDen #49850
    az amerikai filmek, sorozatok se térülnek meg mind....és azok is készülnek...
  • LeventeV
    Összességében csak meg kell térüljön nekik, ha nem is minden anime nyereséges, mert másképp nem csinálnának többet.
  • LasDen #49848
    meg az egyéb merchandise (pl figurák) dolgokból gondolom...
  • LeventeV
    Wow... és hol térül ez meg? Csak a blu-ray eladásokból származik jelentős bevétel?
  • LasDen #49846
    How Much Does One Episode of Anime Cost To Make?
  • Zomil
    :DDDD
  • armageddon666

Ez ugrott be :DDD (Portal 2 spoiler)
  • Máté94
    Ez egyébkánt ritka animékben. :D
    Ilyet nem sokat látni, aki így éli meg. :)
  • LasDen #49842
    nekem anno mikor elkezdtem aztat mondták, hogy Yukiteru csak az elején ilyen kis pöcs, de aztán belejön a dologba...a 21. fejezetnél mintha már lettek volna ennek nyomai is azt hisuzem....
  • efti
    Hehe, ez eleg komoly facepalm pillanat volt, el is gondolkodtam rajta, hogy egy japan kozepiskolas eleteben mekkora pillanat lehet ha egy osztalytarsa lehulyezi...
  • Máté94
    Jól van na, őt is lehet sajnálni. :D
    Lelki szemeim előtt látom már, ahogy Shu és Daryl harcol. Az egyik idegösszeomlást kapott, a másik szimplán örült. :DD
  • Lelouch
    Igazi tökös legény...
  • Máté94
    Na, ő talán közelebb áll hozzá. Bár szinte látom magam előtt, hogy mi lesz a vége.

Yukiteru vs.Yuno END-re számítok. :)
  • Malakai
    Engem meg inkább a Mirai Nikki főhőse emlékeztet Gantára.
  • Lelouch
    Remélem mostmár nem fognak spórolni az animációval.
  • Máté94
    Annyira azért nem vészes. Egy kicsit Deadman-re emlékeztet. :D Bár Shun valamivel tökösebb, mint Ganta volt. :)
  • LasDen #49834
    beelzebub most vissza adta a reményt, hogy valami kompetens harcokat láthatok a következő részekben...
  • BEAST #49833
    Nálam még mindig az egyik legjobb.
  • efti
    guilty crown kuka. Unom a totalisan idiota foszereploket
  • LasDen #49831
    akkor még van remény...:D
  • Ruley
    Az egyik MAL kommentelő aki olvasta a raw-ot azt írta hogy a látszat ellenére nem ecchi hárem, hanem tényleg rendes családi témájú Slice of Life.
  • LasDen #49829
    adja magát, hogy így legyen...már előre látom hogy milyen jelenetek lesznek...annyira nem is tűnik már jónak...:(