72814
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
És már itt is, nem csak a Mirai Nikki-ben, mi van? Ennyire divat lett meleg karaktereket használni? Mondjuk az igaz, hogy egy kis "színt" visz a történetbe, csak furcsa a sok egybeesés? Mint a két Kujo a nyári(?) szezonban. :D -
Jujj Persona 4 7. része nagyon "meleg" volt és beteg :D
De igy is tetszik a sorozat sztem nagyon eltalálták. -
Elméletileg 22, ha minden igaz itt azt írják: LiNK -
Prof William #50147 A Gulity Crow hány részes lesz? -
bazzeg Soma kész, mindent tud...:DD
bár nem egészen értem mi volt a célja yamadaval v csak ezt is a poénért csinálta....mondjuk yamada se tiszta :DD -
TTGL-hez hasonló anime még a Top wo Nerae! 2 is. -
szinte 1 az 1-be úgy néz ki...:D -
Haruhi igen, de a másik kettő az szerintem inkább csak a forrásukul szolgáló Visual Novelek stílusát örökölte, a lentebb említett éles hajakkal, és a Key-re külön jellemző szétálló óriásszemekkel.
Ja, igen, egyébként még egy ajánlás, a Sora no Woto is úgy néz ki mint a K-on. -
Még egy K-on szerű ajánlás a Sora No Woto.
Nagy általánosságban persze akkor választ egy művész egy adott stílust, ha direkt azt akarja üzenni a nézőknek hogy "igen, ez olyan mint a többi így kinéző sorozat, ha tetszett ezt is nézzétek meg", emiatt gyakran egy egész műfaj rászáll az ilyen stílusokra.
Akik meg direkt olyan animét akarnak csinálni mint senki más, azok a rajzstílussl is ezt fejezik ki, egyediskedéssel: Pl: Panty and Stocking, vagy Sayonara Zetsubu Sensei.
-
én keionhoz a többi hasonló kyoani címet gondoltam (haruhi, air, clannad stb)
meg a megnevezésnél, hogy általába még a készítővel szoktak legtöbbször utalni valamilyen stílusra...:D -
Ajánlást nem nagyon tudok, talán:
K-on-szerű kinézet: Manabi Straight?, Suzumiya Haruhi? Tamayura?
Gurren Lagann-szerű kinézet: FLCL
Válasz:
Nevük nem nagyon van, körülírni lehet őket. A K-on-t pélául sokan hívják úgy, hogy "moe stílus", a fényes, műanyagszerű karakterek, a gyerekes testalkatok, alapján, de mások szerint meg nem egyértelmű hogy a moe szó pont ezt jelenti, megy az örök vita.
Egyébként is-is, nagyjából műfajokhoz kötődnek, pl. sok más olyan rajzolású sorozatban is mint a K-on, egy csapat lány csinálja a cuki dolgokat meg egyébként a semmit (ezt egyesek "moe sorozat"-oknak hívják mások meg nem).
Más műfajok, pl. a shoujo romantikus sorozatokat messziről fel lehet ismerni hogy olyan ceruzával rajzolt, manga-szerű kinézetük van, és folyton megjelennek a képen a manga hangeffektjei, meg az absztrakt hátterek a panelekről, mintha félig manga lenne.
Vagy amikben olyan éles, párhuzamosan két színben sávozott hosszú haja van a lányoknak mint itt, azok általában Visual Novel adaptációk.
Amiben egy jellegtelen fekete/sötétbarna hajú fiú, és egy alacsony, melletlen, nagyon hosszú hajú lány áll, és a hátterek, környezetek, részletesen, realisztikusan ki vannak dolgozva, az valószínüleg egy Light-novel adaptációjú kaland-fantasy (Shana, Dragon Crisis, Zero no Tsukaima, Gosick, Index,)
Amikben a fiúknak van éles haja, és az egyikük egy éles arcvonású szőke, vagy fehér hajú azzal vigyázz, mert az Yaoi. -
Ebben a kérdésben engem is érdekel a válassz, lehet link is ahol - magyarul v. németül - utána olvashatok. -
Kérdezhetek, kérhetek valamit?
Kérdés:
Megfigyeltem hogy rengeteg rajzolási stílusa van az animknek.
Ezek rendes külön megnevezett stílusok? Vagy a művészek egyedisége?
Kérés:
Mondana valaki olyan művet ezeken kívül ami hasonló módon van rajzolva?
És lehetőleg van hozzá magyar felirat.
Bocsi ha nagyon hülyét kérdeztem
-
Prof William #50137 Kész az új fordítás az oldalamon.
Link az aláírásomban. -
Én a Guilty Crown-t már korábban kaszáltam. :/
A Hanasaku Iroha-t daráltam le nemrég, az tetszett, de mivel hiányzott az igazi cukiság-faktor, most az Ikoku Meiro-t és az Idolmaster-t nézem párhuzamosan. :P
-
Jah csak mig más animeknél valahogy nem tud zavarni, itt nagyon irritál ez a sok logikátlan irreális marhaság... :S -
És ezt a laikus észre se veszi. :D -
Nah hogy ne legyen annyira kihallva a topic:
Guilty Crown 6. része után egy kis vélemény:
Sztem vmi borzasztoan gyenge rész volt ez a 6. Eröltetett hülyeségekkel, logikátlanságokkal.
Sima látvány"film", ha nem anime lenne simán rámondanám, h Micheal Bay rendezte...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Értem én, h anime meg h nem valoságos, de amikor Gai szemben a mecha-val miközben az max. 10méterröl tüzelt rá felugrott a tetejére és szétlötte egy kis kaki fegyverrel...nah ott lettem kész a résztöl...Érdekes más animekben ekkora baromságok nem tudnak zavarni de itt nagyon...az meg, h Shu még mindig mindent elhisz amit Inori mond meg pláne poén lévén, h az elözö részben kiderült, h végig a képébe hazudtak, de valahogy mostmár elfelejtette.
Mondjuk az sem volt semmi ahogy Gai nagylelküen feláldozza magát...nem hiszem el, h nem lehetett volna valami rakétával lelöni, ha már olyan iszonyu magas a fejlettségük...Ráadásul Iniro természetesen mostmár kiderült h vmi természetfeletti izé, föleg a pisztolyos lövöldözése után.
Ez még rosszabb, mint a szokásos 1szezonra esö shounen animek... -
nevessünk...
santa
Touma
magikarp
madoka
Touma -
Jean Reno mint Doraemon?! -
Inquisitor #50130 Közben kiderült, hogy egy helyen ahol napi szinten járok, már ezer éve fent van mindkettő ... igaz kis felbontásban és égetett felirattal. -
van vagy még készül...a ricz ronin jóvoltából.... -
Inquisitor #50128 Jó lenne valaki csinálna a két Gantz filmhez feliratot, mert nagyon kegyetlen jól néz ki a második rész, viszont eszement követhetetlen a szöveg pontos ismerete nélkül ki kivel és miért verekszik. Metrós ámokfutás meg epic benne! -
nem tudjátok, az új yakuindomo ovahoz van már sub??? -
jah, Mate meg ezt a topicot is kinyirta ;) -
Guilty Crown... Célpont elpusztult 110%-ig, még az is elpusztult ami ott se volt, báh. :D
Behalt a topic? :P -
bászámeg, el is felejtettem, hogy van múvi :D Akkor majd a BD verzió -
szegény Lancer, folyton szivatják Carnivaleba...:DD -
wow az menö :D
de legalább igazi extra változat, nem szurják ki az ember szemét pár perc +jelenettel... :D
Lasden: szép... :D -
Végül csak kibővíti a SHAFT a mozikban leadott félkész Negima movie-t a DVD kiadásra, 45 perc helyett így 85 perces lesz. :D Csak a fél filmet kellett pótolni. :D -
-
de azok tetszettek mi? :D -
Nekem bőven elegendőek voltak belőle a 4chan-en ímmel ámmal beszúrt gif-ek :D -
amúgy még én sem mertem megnézni XD -
Elolvastam az ismertetőt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az még hagyján, hogy melegek, de ez már pedofil. fuj de rosszak vagytok
:( -
Ezek szerint más is néz yaoi-t rajtam kívül.
-
Attól, hogy te egy traumán estél át miután ártatlanul megnézted, még nem kell mással is megtörténnie :D -
de miért rontjátok el???? -
Minden újnak azt ajánlja. :D
Ráadásul trap is. :D -
Jah az. A Devi kedvence, ki van plakátolva velük a szobája