72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Malakai
    Arról nem tehetek, ha más nem tud értelmezni egy 1-10-es skálát.
    Persze tudom, hogy sokan (akár többség) pontoz úgy mint Levi, csak nem logika, hanem érzés alapján, de attól még nem én fogok hozzájuk alkalmazkodni.

Mellesleg MAL okosan a pontozáskor minden pontszám mellé odaírja, hogy mit jelent.
  • Malakai
    Te preferáltad a szűkebb skálát, erre írtam a like/unlike-ot, mert ugyanazon a logikán erre az emberi viselkedésre jutsz.

A 1-10 félpontozást és 1-20-at azért írtam, mert számomra eddigi tapasztalat alapján az a legkényelmesebb, ez viszont egyéni preferencia.

Nincs helyes és helytelen skála, különböző megközelítések vannak. A dupla pontozást azért írtam, hogy egy másik rendszerhez hogyan alkalmazkodj inkább a jelenlegi helyett.
  • Ruley
    Az a baj a pontozással, hogy még ha te magad tartanád is magad hozzá hogy egyenletesen pontozz 1 és 10 között, a legtöbben nem így gondolkonak. Pl. ha megnézed a Clannad: After Story-t, és úgy érzed hogy túl van hájpolva, de átlagosnál azért talán valamivel jobb volt, és ezt kifejezendő egy 6-ost adsz neki, (logikusan, az már jobb mint közepes), azzal már nagyon durván lehúzod az átlagát, mert akiknek nagyon tetszett azok 10-et adtak rá, akik szerint átlagon felüli volt azok 8-9-et, és a 7 az átlagos, és mindenki másnak első látásra azt közvetíted, hogy gyűlölöd a Clannad-ot.

• LeventeV
    ...Mivel rengeteg a műfaj ezért nincs egy biztos kiindulási alap, amihez a többit viszonyítod.
  • LeventeV
    Hát a like/unlike az a legszerencsétlenebb dolog a világon. Akkor már inkább legyen 1-100as skála. Like/unlike az a véleménynyilvánitás teljes mértékű lebutitása.

Fél pontokat 1-5 skálán duplázod akkor egész értékeket kapsz az 1-10esen, de mi van a fél pontokkal az 1-10 skálán? Sok lehetőséghez sok kategória (nagyon rossz, rossz, közpesen rossz, tűrhető... ) tartozhat. Ha sok animét nézel akkor egy idő után belebonyolódsz az értékelsébe. Mivel rengeteg a műfaj ezért nincs egy biztos kiindulási alap. Meg aztán nekem nincs szívem 7esnél gyengébbet adni. :P
  • Zomil
    Nem is azt mondtam, h azok a studiot nem rájuk értettem :)

A lényeg: majd ha kell nekik egy rakat pénz csinálnak. :)
  • Lelouch
    Előbb utóbb úgyis lesz, csúnya is lenne ha nem. :D De ez kizárta azt, hogy a közeljövőben lenne majd.
  • Lelouch
    A Kadokawa nem egy stúdió. Szerintem a Kyoani a Nichijou-s "bukás" után akár most is hozzálátna elkészíteni.
  • LasDen #50380
    nekem ebből az jön le, hogy Hirano twitterére válaszolva mondták, hogy nem terveznek most 3. évadot ergo nem az a titkos akármije, de nem konkretizálja, hogy későbbiekben ne lehetne szó róla...biztos hogy lesz még haruhi tvbe/moziba...:D
  • Malakai
    Emiatt lett divat a like/unlike, ahogy pl jútyúb is a fél csillagos rendszert átállította, az embereket zavarja a választási lehetőség. Sokkal könnyebben eldöntik, hogy valami egyszerűen tetszik, vagy sem.

Igen, néha jó lenne félpontozni, nekem kb az lenne - vagy egy 20-as skála, ami majdnem ugyanaz - a legkényelmesebb, de ahogy egy 1-10-es skáláról te inkább akkor egy csoportba pakolod 1-5-ös skálára, úgy lehet fél pontról 1-10-re is átgondolni.

És ezért javasoltam a 2 pontozást, mert megteheted, ha zavar, hogy 5, vagy 6 legyen, akkor sorold mindegyiket csak az egyikbe, ugyanott vagy, mintha 1-5-ig sorolnál.
    Az, hogy 6-10 pontozol azzal lényegében közepes és felülmúlhatatlan mestermű között pontozol.
  • LeventeV
    esÉn is így voltam. Ahogy nőtt a megnézett animéim száma, úgy jöttek rendre az átértékelések. Kb 2szer komolyabban elővettem a listámat és újraértékeltem az animéket és most is van hogy ha elkapok egyet-egyet akkor átértékelem. Eddig nagyon sok 9est osztogattam és kevesebb 8ast. Mostmár több 8ast adok és felbukkantak a 7es értékelések is.
  • Zomil
    :(

persze gondolom ez változhat, majd 3év mulva ha kell a studionak pénz csinálnak 3. évadot :D
  • LeventeV
    Részletesebb ha 1től 10ig osztályozhatsz. Ahogy te is írtad 1-5 között 3 a közepes és 1-10 között 5-6. De ha látok 2 közepes animét amelyik nagyjából ugyanolyan akkor arra adsz egy sima 3at ha a kisebb skála szerint osztályozol. De ha a nagyobbik szerint akkor már kell gondolkozz, hogy melyik 5 és melyik 6, illetve figyelembe kell vedd, hogy eddig mire adtál 5öt és mire 6ot. Vagy lehet hogy olyan 5.5öt adnál, de azt meg nem teheted meg. Azért szeretem inkább az 1-5 skálát. Kicsit furán hangzik, de vannak ilyen rigojáim. :D
  • Zomil
    nekem is csak most csusznak be a 8pont alattiak miota friss animeket nézek az aktuális szezonbol :)
  • Lelouch
    J-Cast: Kadokawa Has No Plans for 3rd Haruhi TV Season
  • Malakai
    Valójában pedig matematikailag nem, ha 1 az 1 és 10 az 5, akkor valójában szűkebb, mivel vagy nem mész el tízig, vagy 2-nél kezded. :)
    Jelentése meg ugyanaz, a 1-5-ös skálán a 3 közepes, 1-10-esen az 5-6 közepes...
  • Lelouch
    Sok, és főleg a játék rajongóinak köszönheti ezt a számot.
  • LeventeV
    Megnézem Mal-on az értékelését, elolvasom a plotot és az ajánlásokat, aztán nézek 1-2 trailert. Ha ezek után érdekel akkor megy ptw-be, ha nem akkor hagyom.

@Malakai: akkor már túl nagyok a különbségek. :(
  • Malakai
    Pontozz két pontonként...
  • LasDen #50369
    honnan tudod hogy mi a rossz ha nem láttál belőle semmit?? :)
  • LeventeV
    nekem is ilyen kb. mondjuk startből nem nézek olyat amiről tudom, hogy rossz. én szíven szerint jobban örülnék egy 1-5 skálának. azon valahogy jobban be tudom lőni a megnézett animét.
  • Zomil
    hát lehet, h ujra kéne pontoznom párat, mert igy visszanézve, h milyen animekre adtam 10pontot... :D
  • LasDen #50366
    hát szerintem ez így normális...kicsit zavar mikor azt látom, hogy valaki minden 2. animére tizest nyom...így értelmét veszti részéről az egész pontozási rendszer...nem teszem szóvá, mert mindenki úgy osztályoz ahogy akar, de attól még zavar :)
  • Zomil
    Én akkor nagyon joszivü vagyok? :D
  • efti
    ugy tunik nem csak nalam a 7 az atlagos osztalyzat :)
  • LasDen #50363
    nem új keletű dolog tudom, de én most keveredtem az oldalra ezé most ezt a malos statot...:DDD

Zomil: vicceskedés/komolykodás/harcolás?? mintha bármelyik neverending shonent hallanám...:DD
  • Zomil
    nekem inkább 8-nak, bár az is rádob 1-et, h rohattul tetszik, ahogy a napok mulását jelzik(persze gondolom a játéknak köszönhetö, de akkor is)
    meg nemtudom, tetszik ez a vicceskedés/komolykodás/harcolás vegyitése, sztem jol el van találva.
    Narukami pokerarcai meg priceless :D

Hány részes lesz amugy, mert Mal-on nincs kiirva?
  • Máté94
    Pedig eddig elmegy egy 7-7.5-nek. Remélem azért vették ennyien, mert akik játszottak a játékkal tudják, hogy lesz ez még jobb is. :)
    Narukami-t néha meg érthetné balszerencse. Mintha a többiek csak dísznek lennének mellette...
  • Zomil
    ez most sok v kevés? :D

edit: igy átgondolva sztem egész szép szám, ahhoz képest, h sok helyen azt olvasom, h gagyi...pedig nekem is nagyon bejön :)
  • LasDen #50359
    engem még a hosho wo ou kodomo lepett meg...azt hittem sokkal többen viszik majd...
  • Lelouch
    Blu-ray
    *1, 24,120 24,120 Persona 4 The Animation

Nem gyenge.
  • Lelouch
    Az LN illusztrációkon világosabb. A skótmintás szoknyából ítélve inkább azt próbálta követni.
  • LasDen #50356
    aszittem még világosabbat akarsz :D
  • Máté94
    Sena az animében sokkal sötétebb szőke. Nem ilyen hidrogén szőke. :)
  • LasDen #50354
    hova szőkébb???
  • IMYke2.0.0.0
    Én nem az eredeti karakterre gondoltam - a lány szép :)
  • Máté94
    Kicsit szőkébbnek kellene lennie a hajának. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Sankakun már linkeltem - Ayato Asae egyszerűen gyönyörű - Ayato Asae is cosplaying as Kashiwazaki Sena from Boku wa Tomodahi ga Sukunai.
  • Máté94
    Mayucchi... hatalmas. És kifeküdtem amikor elkezdte magyarázni, hogy egy szellem. :DD
  • BEAST #50349
    Csak ő beszél. Zakkant. :d