72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Az a baj, hogy nagyon érződik mennyire az egyéni preferenciáid alapján ítélsz el dolgokat. Persze ezzel nem vagy teljesen egyedül. Mindenki mást értékel az életben is.
Látszik, hogy van egy két anime ami számodra etalon lett és onnantól kezdve ami nem olyan az már rossz. Nincs is ezzel baj, csak nem kellene ezt úgy beállítani, mintha mindenkori általános anime-értékrend lenne.
Azt viszont nem értem, hogy miért néztek olyan animeket amik már az elejétől kezdve nem tetszenek és/vagy egy szimpatikus karakter sincs benne számotokra. -
nem azt mondtam, h rengeteg van, hanem h érdekesebbek...
egy klisékkel teli anime-t is meg lehet jol csinálni. ez nem olyan...felesleges ismételnem magam, leirtam miért nem...
igen, az IS átlagos volt, amilyen ez is...
mint ahogy irtam is...nem azzal van a bajom, h egyes karakterek idönként emberfeletti tettekre képesek...ez elég megszokott anime-kben...a bajom ott kezdödik, h a GC-ben rendkivül bénán tolják ezt az arcomban(ahogy már emlitettem a Gai vs mecha harcot) -
Annyira rossz? Mondjuk én valami akcióra számítok, de Dávid leírását nézve nem fogom megkapni. -
Azért felsorolhatnád azt a rengeteg érdekes karaktert a másik oldalról is.
Amúgy meg üdvözölnélek az anime világában, ahol egyes helyzetek és érzelmek nem csak több adrenalinnal, de már már emberfeletti erővel is járnak. Az a baj, hogy te kevered a reális és a hihető fogalmakat. Egy anime általában nem reális, de megfelelő körülmények között az adott világban hihető lehet.
Az IS sem volt rossz anime, csak átlagos. Ami megint csak nem baj, hisz az átlagos animekre is szükség van, hogy egy-egy igazán remek sorozat kitűnjön majd a többi közül. -
én a totenkopf feliratával néztem és nem emlékszem ilyenre :O -
Azért jobb vigyázni a magyar felirattal... Egy példa a Bakemonogatariból:
eredeti: Kiss-shot Acerola-orion Heart-under-blade(Shinobu eredeti neve)
magyar: Csók, acerola gyümölcs, pengeszív
néhány sorral később: "Most pedig a csókról, aceloráról és a pengeszívről beszélünk."
Azaz még csak névnek se lett tekintve.
-
jo számomra akkor is tulzottan érzödik a code geass-es beütés, és nem a klisékkel van bajom, azzal van bajom, h ezeket a kliséket röhelyesen gagyi modon az arcomba vágják. Simán jo sorozat lenne, maga a történet is egész jo, de a karakterek egyszerüen annyira semmitmondoak, h az már nevetséges, inkább a "gonosz" oldalnak szurkolok, mert ott szvsz sokkal érdekesebb karakterek vannak, mint a "jo" oldalon. Joknál ki van? Gai akiért mindenki odavan és szo nélkül követik a parancsait, Inori akinél egy marék fü érdekesebb, Shu...hát ö Shu...simán csak idegesitö(nem mellesleg még önzö is), egy tsundere, mert hát ilyen is kell, meg egy macskafülü lány aki semmi másra nem jo csak egy kis fanservice-re...Ellenben a másik oldalon már joval érdekesebb karakterek találhatoak.
Aztán ott van a világ, ami hát viszonylag reálisnak van beállitva. De közben néha-néha egyes szereplök superman képességeit megkapva harcolnak(most leginkább arra a legjobb jelenetre gondolok, mikor Gai-t egy mecha 3méterröl nem tudta lelöni, majd felpattant a tetejére és egy kis szar pisztollyal hatástalanitotta...WTF). És nem azzal van bajom, h néha irreális, hanem h iszonyat bénán tolják az arcomba.
Ez a sorozat leginkább erősen közepes, az IS-hez tudnám hasolnitani, csak itt nem a háremen, meg a szerelmi szálakon van a hangsuly, hanem az akcion, a hiresebb ilyen stilusu animek keverékén(TGGL, CG, Macross), zenén. Szoval olyan, mintha ugyanazt a receptet használnák, mint az IS-nél, csak itt más stilusokat használva. Ami még nem is lenne rossz, ha az eredmény nem logikátlan és iszonyat bénán megoldva lenne. De hát ezt is kajálják az emberek, mint anno az IS-t... -
ha már Blue Literature...a MAL szerint a No longer human részeknek van egy 1,5 órás film változata is (nem a live actionre gondolok)...találkozott már vele valaki???? -
Semmi köze a Code Geass-hez, sem a világban, sem a történetben.
Ez a klisés szöveg pedig a halálom. Elég komolytalan hozzáállás, ha azt hiszitek egy anime csak akkor lehet jó, ha teljesen egyedi és még így is megfelel mindenki egyéni ízlésének. A világ tele van milliószor felhasznált klisékkel, mégis még mindig jó sztorialapok. -
Én nem ajánlom a folytatását. -
amint lesz magyar felirat megválaszolom :D
davidka: hát nemtudom...Ao no Exorcist nem hagyott bennem tul mély nyomot, akár még jo is lehetett volna, de sztem elég gagyi lett a vége.
Guilty Crown meg hát so-so, ha szeretnél nézni egy klisékkel, hülyeségekkel teli Code Geass klónt és ezek egyike sem zavar, akkor végülis elmegy, látványos meg a zene is kellemes, csak sajnos pont a lényeg a legrosszabb benne...a karakterek és a történet klisés mivolta -
Tower of Druaga mindkét évada jó volt szerintem. Már majdnem olyan mint egy rpg, pont ezért néztem meg utána a Ragnarokot is. :D
Guilty Crown bár itt egyeseknek biztos más a véleménye, szerintem a szezon egyik legjobb új sorozata. Csak azt remélem, hogy a hátralévő részekben legalább ilyen, ha nem komolyabb lesz a főszereplő.
Blue Exorcist egynek elmegy, sokkal több lett volna benne, de nagyon elvitték az iskolásdi irányába. -
Csak én emlékszem rosszul a Bakemonogatarira, vagy a Nisemonogatari első részében sokkal nagyobb elmebeteg mindenki mint eddig? -
Blue Exorcist-ot érdemes nézni? Mert megnéztem 6 részt és csak a hülyülés megy, nem történik semmi. Lesz ez jobb is?
Iletve ezek vannak még meg:
Blue Literature Series
Guilty Crown
Mazinkaiser SKL
The Tower of Druaga the Aegis of Uruk
Xam`d - Lost Memories
Ezekkel érdemes foglalkozni? -
igazából nem volt annyira vészhes az első rész....a mellek mérete sem gyilkos és még valami történet féle is lehet ha jól koncentrálják a dolgokat....bár egy picit untam a részt de van esélye bármire...:D -
Reméljük, mert már a hátam is tele van a hibrid műfajjal, amiben ez is kicsit, az is kicsit, de többnyire túlzó a mellek nagysága és aránya.
-
Csak rosszat hallottam róla :) A Kedvencekbe azért betettem - napi olvasmányom az nem lesz, tuti. :_) -
Azon kívül, hogy ez is egy mellcentrikus anime lesz szerintem még simán kisülhet belőle valami jó. -
Vigyázz, az internet s*gglyuka, nem érdemes felháborodni, vagy kiakadni azon, ami néha ott zajlik. És ne szólj hozzá semmihez. :P
-
Köszi.
-
4chan.org -
Jah igazad van kicsit jobban utána olvastam én is. -
Ez így nem teljesen igaz. Ott vetették fel az ötletét először, de akik aztán éveket dolgoztak rajta azok nem is nagy 4chan-járók, innen-onnan gyűltek össze, és a 4chan-től elhatárolódtak. -
Sankakunak nem hinni, mocskos bulvárlap, előre behatárolt előítéletekkel.
Egy nagyobb oldalon mint a 2ch, nem nehéz összekapirgálni azt a néhány elítélő kommentet, (főleg ha közben nagy részük amúgy is trollkodik). -
Életemben nem jártam a "4chanosoknál". Linkelnéd az oldalt? -
azért nem gyenge hogy 4chanosok dobták össze -
Katawa Shoujo - vihar a biliben, a hátránnyal élők nevében.
-
Nagyon hulladéknak hangzik...
-
Még hittem benne... hátha... de nem. :D -
Még csak most jöttél rá? :D A legrosszabb karakter a bandából. -
Rájöttem valamira... Amagi a Persona 4-ben rohadt irritáló. Amikor benyög ilyen hülyeségeket... neki nem az okosnak kéne lennie? :D -
A főhősnő neve viszont így magyar füllel olyan fura... Kató Marika.
wwwww -
A Space Pirates is jó volt. Bár ennek igazán a következő epizódokban fog kiderülni, hogy pontosan mit is csinálnak majd az űrben. Ökörködnek, harcolnak, céljuk van-e, stb. -
Úgy érzem, hogy ami a Moritánál működött, itt nem fog, túl szűk az időkeret. Pedig az alapfelállás érdekesebb. :)
Senki Zesshou Symphogear: Na, ez megint egy fura valami. A közeljövőben járunk, ahol minden tök békés és futurisztikusan modern lenne, ha nem lenne a Noise nevú idegen faj? lény? entitás? ami random pusztítja az emberiséget. Az egyedüli hatékony védekezés ellenük a Zwei Wing nevű j-pop formáció, akik képesek átváltozni kardos-lándzsás harcosokká és bedarálják a Noise monsztereket. Az egyikük meghal, hogy megmentse egy lány életét, aki később egy énekesi konzervatóriumba jelentkezik - és persze több van benne, mint ami elsőre látszik...
Bármilyen hülyén is hangzik, az első rész elég érdekes volt, a hangvétel elég komolynak tűnik. A mészárlások, elporlasztások bemutatása elég... plasztikus, nincs cenzúra. Bár az átváltozós - harcolós elemek ezernyi más animéből ismertek, zenével és énekléssel kapcsolatban még nem láttam ilyet...
Az első rész vége meg elég jó cliffhanger, szóval ez is nézős marad egyelőre. :)
-
Én sajnálom, hogy csak három perces... :( -
Recorder to Randsell: Nehéz spoilermentesen elmondani, mi is ez, mindenesetre a Morita-san wa Mukuchi egyik mellékága, de nem szükséges ismerni azt hozzá. Ugyanúgy 3 perces ez is, csak furább az alapfelállás. :)
-
High School DxD: Frissen koedukált suli, csupa lány, kevés srác, főhős barátnő nélkül, egy ismeretlen lány, randi... és végül halál. Vagy mégsem? Aztán halál újra egy Bukott Angyal kezétől. Vagy mégsem? Aztán az iskola legszebb nője mellett ébred meztelenül, aki azt mondja neki, hogy ő a mestered. És, hogy minden igaz...
Ahogy az első rész alapján kinéz: ecchi, boobz, harem, orrvérzésig, plusz összekutyulva valami misztikus angyalos - démonos sztorival. Kb. mint az Ao no Exorcist és mondjuk az Asobi ni Ikuyo szerelemgyereke. :) Fene tudja, mi lesz belőle, mindenesetre az ingerküszöböm elég alacsony az ilyen stílusú animéknél, úgyhogy nézem még tovább, de sok jóra nem számítok. :)
-
Jaja tudom. Csak még nincs felirat. Remélem valami normális subber csapat fogja fordítani. -
Már lement az első rész. -
Jaja pörög mint aki sok kávét ivott :D. Ma vetítik a Zero no Tsukaima utolsó évadát. Kíváncsi vagyok milyen lesz :)