72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Lelouch
    Negima 352: A végére ez lesz mangás pályafutásom egyik legnagyobb csalódása? :( Mindenesetre Akamatsu Ken jól kitolt a manga rajongóival...
  • Ruley
    Gondoltam rá, de nekem meg elég rosszul esik magyarul animéről írni, meg olvasni is. Már a japán jövevényszavak is épp elegek, de emellett még ott vannak azok az angol szavak is amiket csak sok gondolkodással, meg körülírással tudok normálisan behelyettesíteni magyarul, anélkül meg valami háromnyelvű förmedvény jön ki.

Ebbe beleértem még az olyanokat is, mint pl az első postból az hogy "Wall of Text", "lurk more", vagy "trope", amiknek inkább nem bajlódnék a magyarosításával, de még az olyanok is mint hogy "overrated anime", vagy "first impressions", amik ugyan szó szerint lefordíthatóak, és itt a topikban úgy is használom őket, de nekem annyira berögződtek angol szövegkörnyezetből fogalomként, az előbbi mint gyakori topikcím, a második mint tipikus blog-rovat cím, hogy úgy a természetesebbek.
  • Máté94
    Legalább magyar lenne. :D
    Értem angolul is, csak úgy nem jön át.
  • armageddon666
    Még kifér bannerbe :D
  • Ruley
    Elkezdtem egy blogot, ha érdekel valakit.
  • Lelouch
    Én nem tudnék dönteni. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.
  • Máté94
    Te mit ajánlsz? Vagy döntsek én? :)
  • Lelouch
    Nem egyezik meg teljesen. Animesuki fórumon lehet találni összehasonlításokat az új sorozat részeivel kapcsolatban, ahol összevetik a mangát, a régi, valamint az új anime sorozatot. Ezek alapján szerintem tökmindegy melyiket nézed, mert van ami a régi, van ami meg az új sorozatban jobb...
  • Máté94
    HxH, a 2011-es akkor teljesen megegyezik a 1999-2001-es verzióval? Vagy érdemes úgy nekikezdeni, hogy először a 62 részes, és utána a mostani?
  • Lelouch
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nekem is szimpatikus volt mindkét lány, de a resetig Saki volt a favoritom. Utána viszont Mao is feljött, miután kezdett ráébredni az érzéseire. :)
    Amúgy a TWGOK-ban már megszokhattam volna, de itt mégis nagyon rosszul esett ez a memória törlődés...

A karakterdizájn nekem is tetszett. Ha majd a későbbiekben előáll a mangaka valami újjal, vevő leszek rá.
  • LasDen #51737
    oké, mert valahol azt írták, hogy nem lesz vége...:D
    ritka, de most mindkét lány szimpatikus volt, szóval bármelyik lehetett volna felőlem. viszont azt hittem, hogy a Sakis dolog csak valami véletlen volt vagy valami és hogy Maoval nem lenne ugyanez...hát tévedtem, kicsit szomorú befejezés lesz, ha így ér véget...
    amúgy a karakterdizájn nagyon tetszett tök jól illett a sorozathoz :D
    Sudat (asszem így hívják a tsundere srácot :D) is bírom, azt hittem azért több szerepe lesz...
    kicsit sajnálom hogy véget ér...

ha meg már manga, ez a Big Order nekem nem tetszik...olyan...szar..:D
  • Lelouch
    Én történetesen olvasom is. A hírek szerint a 29. fejezet lesz az utolsó. Jó lenne valami normális befejezés...
    Gyűlölöm a memória resetelést... :@ Saki volt a favoritom, ő már sok sót úgyse eszik sajnos, legalább Mao-val jöjjön össze Harisugawa...
  • LasDen #51735
    vannak itt, akik a mangákban jobban otthon vannak...azoktól kérdezném, hogy nemtudják-e,hogy a Kagami no Kuni no Harisugawa véget ér v sem?
  • biomage
    esetleg valami epizód cím és hogy melyik évad?
  • Bandi 18
    Genshiken szerintem :)
  • biomage
    Hali

Láttam egy videót, és ez volt benne, remélem valaki felismeri.
    Na szóval, egy lány aki elég erős akaratú volt, valaki egy macska fület rakott rá, mintha még verekedett is volna előtte, aztán amikor rákerült a macska fül, mindenki rácsodálkozott hogy milyen szép, és elkezdték fotózni telefonal, a lány pedig elkezdet pózolni nekik, ez persze iskolában volt, és a fiú aki a macska fület rakta rá, az meg talán otaku volt.
  • LasDen #51731
    [spoiler]fura kicsit, de Riasék legalább nem a semmire fel kemények és úgy néz ki egy komolyabb ellenfél is érkezik. ez az egész arc inkább csak bevezető akart lenni, hogy ki mit tud...
    Asia átállása meg nem annyira meglepő. az egyház kitagadta és a bukott angyalokkal is csak kényszerűségből "szövetkezett". Issei iránti érzései is megkönnyítették az elfogadást. nekem nem szúrja a szemem :D
  • PetruZ
    Nem igazán vágtam, mire fel az a nagy izmozás, ha
    a főcsaj simán lerendez 3 fallen angel-t egy lövéssel. Meg Asia is kifejezetten simán fogadta, hogy ő most már tkp. ördög. :)

• LasDen #51729
    highschool dd nagyon "epic" akart lenni, de sikerült a nagy harcot picit felesleges dumával megfejelve 2 percben lerendezni. kicsit sok volt, de ettől függetlenül jó :D
  • LeventeV
    Úgy tudom ő írta a két opening szövegét.
  • Malakai
    Nem hiszem, Origa népszerű japánban, aki az OPokat énekli, ráadásul zagyva is nyelvileg, mert angol és latin is van benne, nem csak orosz.
  • qtab986
    Gondolom, de volt mögötte valami, hogy mind a két sorozatban részben orosz az opening?
  • Zomil
    hát igy elsöre a sorozat eleve egy alternativ szálat követ, mert van pár uj karakter és a körülmények is mások :)
    akár még jo is lehetne, mert érdekes a világ, de 8részben nem tudom mit lehet elmesélni

Amugy meg komolyan...mit lehet várni egy olyan valamitöl ami egy Hatsune Miku számbol és egy alá/mellé rakott videobol jött létre :D
    Mármint, h ez a Black rock shooter örület ebböl indult ki... :D
  • LasDen #51724
    ezután még kevésbé érdekel...:DD
    am ez nem spoiler, ez a plot röviden...mindegy, a sorozat ugyanezt meséli el hosszabban szóval sokkal izgalmasabb asse lehet, gondolom :D
  • Zomil
    bármilyen hihetetlen de amit leirtál, az ugy kb. 10perc max. az 1orás ovábol :D

de ha akarod spoilerbe leirom a rövid történetét:
    lényegében egy történet 2 barátrol(megismerkedés, barátság, összeveszés, stb.), a lövöldözös jelenetet meg én ugy fogtam fel, mintha az a lelki világuk lenne...de fasz tuggya :D
  • LasDen #51722
    bár még nem láttam egyiket se...ova sokáig itt volt a gépen, de mivel nem néztem meg így töröltem mer csak fogja a "por" :D de eleve nincsenek nagy elvárásaim és szerintem ezér se néztem még meg....csajok bunkónagy puskákkal lövöldöznek...sokaknak ennyi elég :D
  • Zomil
    Megnéztem elöször a Black rock shooter ova-t...nem volt rossz, igazábol nem egy nagy cucc, de 1nek elment, tetszett, h az alternativ világban a történet elöbb volt, mint a valo világban :)

Most meg megnéztem az uj anime 1. részét...hát a dizájn nem tetszik annyira, az meg pláne nem, h sztem Yomi külseje sztem sokkal bénább lett...gondolom ez egy alternativ történet lesz, csak nagyjábol fog az ova-ra hasonlitani. Meg sokkal zavarosabb is igy 1rész után, mint az ova :D
    Viszont a grafika maga a látvány elég szép, legalábbis az alternativ világ, a valos világ már annyira nem tetszik az ova-hoz képest.
    Bár nemtudom mit lehet 8rész alatt kihozni, szoval nem füzök hozzá sok reményt :S
  • Máté94
    Symphogear: Ez a sorozat nem akarja komolyan vetetni magát. Folyamatosan vált, itt egy kis emberölés, ott egy kis parti. Mi van itt? :D
  • Lelouch
    Ez a #51713-as hozzászólásra ment volna... :D

Más: a Shana III-at legszívesebben dobnám a fenébe, de 9 részt már csak átvészelek valahogy...
  • Lelouch
    Nekem meg így megnőttek az elvárásaim a movie-féle alternatív befejezéssel kapcsolatban, 4 fejezet alatt normális lezárást lehetetlen lesz adni a mangának...
  • PetruZ
    High School DxD 5.: Csomó do-ra-ma és anger management, és csak úgy hullanak a tollak... :)
  • LeventeV
  • RelakS
    Az orosz kollégám mikor először látta, meglepődött, hogy mivan már? Szinkronizált anime? :D
  • LeventeV
    Mert az énekesnő orosz.
  • RelakS
    akkor ideje letöltenem :D

Valahol 50 résszel ezelőtt elakadtam
  • qtab986
    A Ghost in the shell Stand Alone Complex és a Ghost in the Shell Stand Alone Complex 2nd GIG openingekben miért énekelnek oroszul?
  • Lelouch
    Ezt nem hiszem el, a Negima manga a 355. fejezettel véget fog érni... Pedig még annyi potenciál volt benne, nem is beszélve az elvarratlan szálakról... Nagyon csalódott vagyok.
  • armageddon666
    wasabi all you can eat running sushi jobban bejött.
  • RelakS
    megint van szusihajó a Bambuszligetben. Vagy oda még egyszer ne? :D
  • Malakai
    Ugyanezt írtam harmadik rész után, így most mégkevesebb kedvem folytatni. :/