72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • PetruZ
    Ó, igen, a Zoku-t hagytam ki, így stimmel.
  • Malakai
    A shoujo valami egy demográfiai besorolás a fiatal/iskolás lányokra (tini plussz mínusz pár év), a magazinokhoz nincs köze, anime esetén egy original anime is lehet shoujo, de egy zene, vagy regény is lehet shoujo. Az hogy shoujo magazinban jelent meg, amiből adaptálták inkább csak azt feltételezi, hogy akkor az is shoujo, hisz a lánykáknak szánták. Viszont a shoujo nem egy szűk műfaj, tehát az anime attól még bármilyen lehet, ami elméletileg a tini / ifjú lányokat célozza.

shoujo-shoujo-shoujo
  • Ruley
    De épp ez az, hogy a shoujo az eleve nem is egy stílus alapján behatárolt műfaj, hanem egy technikai definíció, arra hogy "egy bizonyos fajta magazinban megjelent manga, és annak az adaptációja". Amiknek mellesleg ettől még lehet egy gyakori stílusa is, de nem az a kritérium.

Olyan ez mint maga az hogy "anime". Az sem egy rajzfilm-stílusra utal, hanem egy technikai definíció arra hogy "Japánban készült rajzfilm". (még ha történetesen vannak gyakori stílusai is) A Natsume éppúgy nem lehet "messze a shoujo-tól", vagy egyáltalán "kevésbé shoujo" mint mások, mint ahogy mondjuk a Panty & Stocking, nem lehet "messze az animétől", vagy "kevésbé anime" mint mások, csak mert nem tipikusan néz ki.

• Máté94
    san=3 shi=4
  • Máté94
    Hát a shoujo műfajtól.
  • Győri Devi
    A negyedik megy. S2 az a Zoku Natsume.
  • Ruley
    Mitől?
  • Máté94
    Na jó... de azért ismerd be, hogy távol áll tőle.
  • PetruZ
    Harmadikat, nem? Natsume (S1), ... San (S2), ... Shi (S3) és ez még most fog véget érni.
    Amúgy én is nézem, kellemesen letolja az embert mosolygós alfába. :)
  • Ruley
    Attól még hogy a 4. évadot nézed, attól még shoujo magazinban jelent meg az eredeti mangája, tehát shoujo.
  • Zomil
    un-go ed egyik kedvencem, de a video is jo lett :)
  • Máté94
    Hát... azért elég tartalmas történet, van benne sok minden. Ennek a sorozatnak inkább az a lényege inkább, hogy egy hosszú nap után kikapcsolódást nyújtson. Nincsenek benne hatalmas csavarok, de azért kellően szívszorító is tud lenni.
  • piros mogyi
    Azt mondjad akkor meg, hogy bonyolódni fog-e a történeti szál, vagy mindig ilyen lapos marad.
    Esetleg mélyül-e a karakterábrázolás?
  • Máté94
    Shoujo? Elég messze áll tőle. Már a 4. évadot nézem.
  • piros mogyi
    Elkezdtem nézni életem első shoujo-át:

Natsume's book of friends

Elég könnyed, pihentető, darab, de azért, bonyolódhatna a történet vezetés.
    Látta már itt valaki?
  • Máté94
    Ragyogás? :D
    Nekem is nagyon tetszett, a gore-os, öldöklés tipikus japán motívum volt. :)
  • Prof William
    A Ragyogás izé Another 11 része érdekes volt. :)
  • Lelouch
  • Zomil
    akkor válaszul... :D

• Zomil
    1. video... :D
    2. legjobb... :D
  • armageddon666
    Végülis, mostanában úgyse néztem :) Az utolsó arcot ("fehér shinsengumi") még nem kezdtem el. Majd lassan akkor.
  • Lelouch

Ezt meg inkább csak linkelem... :D
  • LasDen #52325
  • Zomil
    lol :D
  • LasDen #52323
  • RelakS
    dafuq? :D
  • LasDen #52321
    a Kintama van még aztán annyi...megin beérték a mangát...1 év szünet és visszatér a sorozat...gondolom....
  • armageddon666
    Micsoda? Pedig úgy tűnt hogy van egy csomó anyag. Na mind1. :)
  • Lelouch
    Aki teljesen képben akar lenni, az itt elolvashatja, hogy miket hagytak ki az LN-ből.
  • Zomil
    Denpa Onna 13. részét totál elfelejtettem, de most eszembe jutott és megnéztem :)
    Nagyon jo volt, ez a befejezés nagyon passzolt a sorozathoz, ez kellett nagyon a 12. rész után :)
    Remélem még kapunk további évadokat a sorozathoz :)
  • BEAST #52317
    Nekem már gyűlik a listám köszönhetően a munkának és a szakdolgozatnak/diplomamunkának. :D

Amiket 100% hogy meg kell néznem/be kell fejenzem:
    Amagami SS+
    Working'!!
    Gintama
    Fate/Zero
    Persona 4
    Guilty Crown
    HunterXHunter
    Zero no Tsukaima Final
    Shakugan no Shana Final

Erről nem tudom milyen, de majd belelesek:
    Last Exile

Ezt pedig már lesem egy ideje, de mindig találtam mást. :D
    Ancient Books of Ys + folyt.
  • LasDen #52316
    a jövőheti résszel a Gintama' is véget ér...megint...
    reménykedtem, hogy nem, de erre volt több esély...1 év alatt nem jött ki annyi anyag, hogy azzal évekig ellegyenek, így szerintem jobb lenne, ha 2 éves szünetet tartanának....:(
  • armageddon666
    Most ez az új Sherlock a menő. Mindenki rá van kattanva hogy mekkora jó. Én még nem láttam. :)
  • Inquisitor
    Azért UK-nak nem Jeremy Brett-et betenni ... :D
  • Zomil
    "Harcát írtam, nem arcát. :D"

jujj... :D

Kaiki központu könyvre kiváncsi vagyok :D Nekem is bejött a karaktere nagyon jol el lett találva, föleg az tetszett mikor most Nise végén beszélgették, h ki milyen nézetett vall és Kaiki válasza jo volt :)
  • Lelouch
    Harcát írtam, nem arcát. :D

Kizu: Én is így vagyok vele, de ez az avataromból talán látszik is. :D

Neko: Én úgy vagyok vele, hogy nem árt a változatosság, nem lehet mindig Araragi a középpontban. :D Egyébként van olyan könyv is, amiben pl. Kaiki kerül ebbe a központi szerepbe. Apropó Kaiki, nekem nagyon bejött az ő karaktere is.
  • Zomil
    Huhh hát ez igy sokminden igy egyszerre :D
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hát arra én is várok már, h lássuk Shobu-t harcolni az "uj" formájában :)
    Látjuk az arcát jopárszor, egyrész a távolabbi képeken vagy mikor miután leverték Araragit és Shinobu is végez ott a beszélgetés közben is :)
    pl:

Kizu: Nem érdekel, ha nem Nise féle személyisége van ott, mert nyilván onnan fejlödött idáig, de hát Shinobu...minden mennyiségben jöhet :D

Neko: 2. fele Hanekawa szemszögéböl? :D
    Hát akkor én ott meg fogok halni :D
  • Lelouch
    Már tényleg nem tudom hogy működik az ereje, pedig elvileg most még jobban fel lett erősítve, mint Kanbaru ellen anno.(már ha jól emlékszem, hogy ott is úgy kapott powerup-ot Araragi, hogy Shinobu szívott a véréből) Aztán most meg egy ember intézi el ilyen durván.(Bár Oshino is egyszerű ember, és a Kizu-ban mégis el tudta lopni Kiss-shot szívét... lásd Bake első rész eleje) Talán majd a Kabukimonogatari-ban látunk egy értelmes post-Kizu Araragi harcot a zombik ellen. :)
    Shinobu nekem is tetszett, de mikor láthatjuk ebben a formában harcolni ténylegesen? Remélem az utolsó 3 könyvben lesz majd valami ezt illetően is...
    Az arcát????

A Kizumonogatariban
    Kiss-shot már nem akar tovább élni, és azért ment Japánba hogy ott meghaljon.

Szóval nem biztos, hogy ott is majd a Nisemonogatari-beli énjét fogjuk látni. És ha már említed Hanekawát, elvileg ő is jó sokat fog szerepelni a Kizu-ban. :D
    A Nekomonogatari
    első részében az első Black Hanekawa incidens lesz bemutatva Araragi szemszögéből, a második rész meg Hanekawa szemszögéből lesz a Nise folytatása. Érdekes lesz nem Araragi szemszögéből látni a dolgokat. :)
  • Zomil
    Nisemono vége...
    Hát...nagyot csalodtam most Araragiban...pedig reménykedtem benne, h azért valami erö megmaradt a vámpir korszakábol, de hát ez nulla kb. :D
    Még emberfelettinek se nevezném az erejét, max. mint egy jo sportolo...
    Jobban örültem volna, ha nem csak Araragi verését láttuk volna, legalább a Shinobu harcot mutathatták volna...Tini Shinobu meg menö volt :D
    Lelouch: amugy mutatták az arcát sztem :)

Én is egy 9/10-et adnék rá, mert mint bakemono sorozat fan, nagyon bejött, de mint bekemono folytatás annyira nem volt 100%-os. Kicsit olyan üresnek éreztem, föleg a 2. fele volt elég gyenge sztem. Meg ez a 11. iszonyat kevésnek tünt.
    De várom a további filmeket/sorozatokat. Mondjuk a Kizumono tuti kedvenc lesz, egyszerüen imádom Shinobu karakterét :)
    Neko annyira nem érdekel, mert nem szeretem Hanekawa karakterét :D
  • LasDen #52308
    hát erről már a Pierrot kell megkérdezni...