72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Jövő februárban kerül mozikba az Index movie. Talán a BD-kiadásig már kész lesz végig a 2. évad magyar felirata is.
-
Azért, a sorozatot nem kell ám ennyire leírni - szerintem, kimagaslik a kategóriáján belül, és mindenképp a "kötelezők" listán a helye.
Tök mindegy, hogy a film ugyanazt dolgozza fel, vagy manga-hűbben, én mindenképp ajánlanám a bővebben, lélegzősebben kifejtett (itt-ott eltérő) sorozat megtekintését.
A film nekem még hátravan. -
"Uta Kata" 10/5
AniDB + MAL
A történet felütése tetszett - az itt-ott erőltetett pantsu/félig ecchi, a főszereplő nyivákolása viszont nem.
Legszimpatikusabb karakter: Michuru - a Nagato Yuki-s csendessége, hűvössége miatt, elsősorban, a "látás" képessége mellett.
Csak azoknak ajánlom, akik szeretik a stílust. Én kíváncsiságból küzdöttem végig magam rajta - 3 nap alatt. -
akkor majd én is rálesek a filmre :)
mert sorozat formában annyira nem mozgat meg -
A sorozatban egy pár dolog lóg a levegőben, mert nem lett befejezve és néhol kicsit eltér a mangától is. A film ugyanaz a sztori, csak a mangát követi, szerintem ilyen szempontból jobb, több.
Anno, amíg nem ismertem a sztorit, az anime nagyon odavert, ma már nem mondanám ugyanezt, de azért még most is elég jól megállja a helyét.
-
melyiket nézzem, a sorozatot v a filmet?? a film jobban csábít, lévén csak 1,5 óra, de azé megkérde m :DD -
Berserk 1 (2012): Az első film az első kötetet dolgozza fel teljesen, és részletesebb, mint az anime, ugyanakkor sűrítve is van itt-ott, de nem tűnt fel, hogy hiányozna valami. 80 perc + a 2. részből preview, de a következő két rész 20-30 perccel hosszabb lesz.
A csaták epikusak, jól meg vannak csinálva, a CG általában véve jó, de van egy-két rész, ahol rettenetesen csúnya és kidolgozatlan, vagy kilóg a lóláb, de szerencsére nincs sok belőlük. A tempó és a preview alapján a 3. filmre fog maradni az "egg"-sztori vége, vagyis ott fog véget érni, ahol az anime, de most vélhetően nem fogják ennyiben hagyni, megy tovább a sztori Casca keresésével és akkor jönnek majd az új karakterek is. :)
Eddig 8/10.
-
Prof William #52980 Egy kérdés...
Már jó ideje úgy nézünk animet hogy rákötöttük a laptopot a TV-re. Egészen eddig minden rendben volt de ma valamiért nem volt hang, ( a tv-ben ). Tegnap még semmi baj sem volt és semmilyen beállítást nem változtattunk tegnap óta.
Mindig bedugjuk a A HDMI-kábelt és ilyenkor le kell tiltani a laptop hangját hogy a TV átvegye a szerepét. Most is így volt de vagy a laptopból jött a hang vagy pedig sehonnan.
Mi lehet a baj szerintetek? -
Van belőle. Most fut. -
Farkassacred #52978 Érdekes indul ez a manga ,Mysterious Girlfriend X 0 :)
Majd az Animé-re is kíváncsi leszek , ha van belőle:D
remélem nem lesz csalódás a vége felé ;) -
az egész sorozat eléggé őrli az idegeket, de ez igazából talán pluszpont. :) mondjuk lehet nem nézném újra :D -
Eureka Seven-ben mikor kerül már háttérbe a 3 gyerek? Kezdenek felőrölni idegileg engem is, mint Renton-t. :D -
3 bekezdés elég volt, hogy félretegyem az előítéleteimet, és plan to watch legyen :D jók az elemzéseid. -
A Berserk film az eleje alapján messze nem olyan rossz, mint a webrip volt, ezen valószínűleg az is sokat dob, hogy nincs cenzúra: vér, belek, kipattanó szem, minden van, eltakarás nélkül. :) Majd holnap megnézem.
-
Szerintem épp ez az egyik legérdekesebb tulajdonsága, hogy nincs közöttük szinte semmilyen fizikai kapcsolat.
Pontosabban, persze sok olyan anime van amiben nem történik semmi, de főleg azért mert a Japánoknak egy általános ártatlanság/szűzesség fétise van (pl. light novel sorozatokban, lásd: Nogizaka Haruka), vagy azért hogy tovább lehessen húzni a "vajon összejönnek-e" cselekményt a konklúzió előtt, (pl. shoujo sorozatokban, lásd: Kimi ni Todoke), vagy mindkettő egyszerre.
Ezekhez képest a Mysterious Girlfriend X azon kevesek közé tartozik amik egyrészt tényleg a tinédzserkori szexualitásról szólnak, azon belül pedig mégis tényleg az a cselekményének MONDANIVALÓJA hogy fizikailag nem történik semmi.
Úgy értem, mégis csak van különbség aközött hogy egy pár azért nem csókolózik vagy szexel mert mindig rájuk nyit valaki amikor pedig már pont majdnem, (aztán a következő epizódra el is felejtik hogy hol tartottak), vagy azért mert egyértelműen megfogalmazzák hogy ÚGY DÖNTENEK hogy még várnak. Az előbbi egy szánalmas ürügy a cselekményben, míg az utóbbi nyíltan kiteregeti a lapjait arról hogy a történetnek egy üzenete van az önmegtartóztatásról, arról hogy az író hogyan látja a tinédzserkori románc ideáltípusát. (már ha a nyáladzást mint szimbólumot vesszük).
Egyébként meg rengeteg minden történt a főszereplők között, még ha azok nem is illeszthetőek bele a párkapcsolatoknak egy baseball-metafórás felfogásába, ahol a "hazafutás" a sorozat célja és végpontja ami felé egyenletesen haladni kell.
Többek között egyre közelebbről megismerték egymás vágyait, egyre jobban megtanultak alkalmazkodni egymáshoz, és közben megbírkózni a féltékenységgel és a birtoklási vággyal.
Ha az első három rész és a "sok-sok manga chapter" után még mindig nem tartod érdekesnek ezt a fajta megközelítést, akkor nyilván nem neked való ez a sorozat. Elvégre semmi sem való mindenkinek.
Ha valakit ennyire taszít a nyáladzós képi világ, azt is meg tudom érteni.
Viszont azt a megközelítést egyszerűen tévesnek tartom hogy "miért nem csókolóznak már".
Ez kb. olyan mint ha a Fate/Zero-ban várnád hogy "A jók mikor győzik már le a gonoszakat?", vagy ha a K-on-ban várnád hogy "Mikor válnak már híres együttessé a lányok?"
Egyszerűen nem az a műfaj. -
Magyarban a "Nem hagy nyugodni a dolog." fordítás szerintem hatalmas. Jókat mosolygok amikor előjön. :) -
A 6. részben vissza kellett tekernem azt a részt, amikor csomó kis Chitanda angyalka mászik rá szegény Oreki-re és mind azt csipogja, hogy "I'm curious! I'm curious!". :D
(Btw, kijött az új Berserk movie több csapatnál is, pl. a sarlós-kalapácsos brigádnál.)
-
Tokyo's Youth Healthy Development Council Looks at To Love-Ru Darkness
-
én is emiatt ódzkodtam a megnézésétől (és a helyzet alapján lenne sokkal szofisztikáltabb megoldás is), viszont szerintem a karakterekkel együtt nagyon szépen néz ki az egész... -
+1 -
tervbe van véve, mert nagyon szimpatikusnak tünik :) -
Nálam ez a "jelentőség" csak rontott a megítélésemen... :D Ekkora badarságot... -
A nyáladzásnak jelentősége van, nem csak pusztán azért fordul elő, mert egy fiúról és egy lányról van szó. Ez már az első részben kiderül.
-
viszont ez a Hyouka jó lehet...van benne potenciál, és remélem nem basszák el...eddig (4. rész) egyre jobbak voltak a részek, bár Chitanda picit frusztráló... -
Én sem fikázok - egyszerűen vizuális vagyok. A képe alapján meg már attól hányinger fogy el, hogy a nyálát az ujjára veszi és a srác azt szopogatja - nem vagyok álszent, smárolok/tam nyelvesen, nyálasan is (és más dolgokat is műveltünk) a csajommal, de az ugye "természetes".
Ez meg egy animében inkább gusztustalan, mint újítás.
De, talán egyszer, ha rávisz a gyomrom, és ha valóban nem annyiszor fordul elő, belenézek.
-
sztem egyáltalán nem jellemzö erre a topikra az össze-vissza fikázás, föleg tölem nem sürün látni, h "fikázok"(ami sztem tulzás, egyszerüen csak kinyilvánitottam, h nem tetszik) :) -
mert válogatós vagyok....és van, ami nem tetszik. ez most nem kizáró ok nálam, de olyan...bláhhh :D Én új féle karaktertípusokat (is) szeretnék látni nem ilyen újításokra gondoltam :D
a seikon no qwaserban meg a csajok csöcsét szopja az energiáért és azt se folytattam még, mer sokkolt :DDD -
Naa, azért nem megy itt fikázás és fintorgás mindenre.
-
Nem olvastam előre egy oldalnyi mangát sem, nem is fogok, majd ahogy megy az anime, úgy nézem. Különleges a két karakter egyedi kapcsolata miatt és nekem tetszik, tehát jó, de nem kötelező, hogy másnak is tessen. Csak a f*sz ki van attól, hogy már ebben a topikban is egyből megy a fikázás és az ujjal mutogatós fintorgás mindenre... :(
LasDen, neked állandóan az a bajod, hogy minden sematikus, ugyanaz, semmi új, satöbbi. Erre itt van valami új(szerű) és rögtön az a kérdés, hogy miért nem ugyanazt csinálják, mint x+1 más animében? Hát... please... :)
-
én a nyáladzást nem értem...az 1. részben barátnője lett, akkor mér nem smárolnak már inkább??? az sokkal normálisabb :D -
most ha azért gyökereztél le, mert szerinted spoiler az, h a manga sok-sok chapterje után SEMMI változás nincs, akkor sajnállak :D
manga spoiler:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ja de van! Azt hiszem EGYszer "csokoloznak", amikor egy fényképen keresztül(vagyis a szájuk között van egy fénykép) csokoloznak...HUHA! :D -
Akkor sorold fel nekem kérlek, mi az ami annyira jo és annyira különlegessé teszi ezt az animet, azon kivül, h ez egy szimpla idiota barátnö/szerencsétlen gyerek kapcsolatát bemutato mü. És ezt mindenféle rosszindulat nélkül irom, komolyan érdekel, mit az ami annyira jová teszi a sorozatot. -
hát megnéztem már, h hova fejlödik a dolog, mert annyira nem volt szörnyü az anime, csak az érdeklödésemet nem tudta fenntartani, ezért érdekelt, h hátha azért van értelme nézni, mert valamennyire halad elöre a történet...aztán rádöbbentem, h nem és soksok manga rész után is ugyanugy szerencséetlenkednek :S -
Baromság, ennél azért több van benne, nem hétköznapi love-moe. :) A "nyáladzás", amiért sokan húzzák a szájukat, összekötő kapocs és magyarázó elem is (mint pl. amikor feltűnt a másik srác). És egyáltalán nincs sok belőle.
Rosszabbak vagytok a hw.hu vinnyogókórusánál is. :)
-
Szép a stílus... -
Gyökér... -
Hogy lehet, hogy mangát olvastál? XD -
jo kérdés...pedig ezen kivül egyedül a blood-c-t dobtam...de egyszerüen megnéztem 3részt és feltettem magamban a kérdést, h végülis minek is nézem? Aztán megnéztem a mangáját és sok-sok chapter után még mindig sehol sem jár a kettejük kapcsolata...szoval nem igazán láttam értelmét folyatatni...ez igy nekem kevés, több kell egy anime fenntartsa az érdeklödésemet. :S -
Így, első blikkre szerintem maximum ez:
-
Melyik része jó? :D