72815
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
szerintem az először látott animék amúgyis kiemelkedőnek hat az adott ember számára még úgy is ha vannak tőle jobbak a kategóriájába, mert azt látta először.
Nekem pl az Inuyasha a ami napig kedves a sízvemnek emrt annó azt láttam először még az A+-on.
Pedig a műfaját szivemből utálom, de aki a narutoval kezdi az meg arról fog kedves emlékeket tárolni későbbre.
Nekem a mai napig az Elfen Lied a top 1 animém, azt még nagyon régen kb mikor lett netem és elkezdtem animék után érdeklődni akkor láttam.
Félek ha megnézném még egyszer akkor már teljesen más véleménnyel lennék róla.
-
"A lényeg, példák nélkül: ha a túl korán látod a legjobb művet, onnan már csak lefelé van." --- 

Eva és társait ezért nem nézem. Ja, a kezdeti mecha-ellenességem kopik ám rendesen :) -
@PetruZ (#59298): azért statisztikailag ki lehet hozni valami pontszámot nekik, illetve lehet objektíve(bbe)n is értékelni az animéket, csak ezt nagyon kevesen teszik meg. (Én ritkán, akkor is megtartom általában magamnak)
@Zomil (#59299): Összehasonlítási alap mindenképp lesz. :) A kérdés hogy egyre rosszabbakat látsz, vagy egyre jobbakat?
@NovaTerra (#59301): Azért "baj" (nem, egyébként nem feltétlen baj. :)), mert a középszerű animék is sokkal élvezhetőbbek tudnak lenni, ha javuló tendenciát mutatnak. Ez tetszett, ez jobb mint az előző, ez még jobb... És fejleszti az optimista jellemet! :D Az utolsó bekezdésed elgondolkodtató. Valós veszély.
Szerintem sokszor azért jön elő, hogy régen minden mennyivel jobb volt, meg most minden szar, mert az ember a régi dolgokból csak a legjobbakkal ismerkedik meg, míg az újakból bepróbál mindent.
@Ruley (#59302): Ebbe nem igazán tudok belekötni. :)
Örülök hogy ennyi korrekt válasz jött. :) -
Kicsit egyetértek, de azért egy S.E. Lain-t nehogy "kezdőként" nézzen meg, mert az túlságosan komoly darab egy 'jé, japán rajzfilm, akkor biztosan jókedvű leszek tőle'****-elváráshoz képest.
**** = miközben, még én is kapásból tudok olyan OVÁ-t, sorozatot, amit finomságként, éppen a nem könnyed témában kötelezővé tennék. -
Kezdő animésnek inkább Angel Beats, mint Clannad. Egyetértünk. -
Én sem bírtam 2 résznél tovább - talán, majd, egyszer - pedig 1080P-s BD-rip van meg, Dokitól [tehát, még a gagyi minőségre sem foghatnám].
-
:D -
nemtom...de biztos bennem van a hiba :D -
Ah igaz, most hogy igy leirtad, már elékszek, hogy ilyet is olvastam...nah ennyit ér nálam az elöre olvasás :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az adott falus dologhoz: elég sokat elárul a 2.(?) részben lévö Eren rémálom is. -
Tudom, csak vicces, hogy vagy én vagyok ma ilyen "bullshit hírek hozója" formában, vagy neked különösen egyoldalúak a mai reakcióid. :p -
nem neked szól, félre ne értsd -
Érdekes, ma már másodszor válaszolod ezt nekem valamire... -
ez eléggé...bullshit... -
Nyomokban azért derültek ki dolgok bőven, amik adnak egy képet arról hogy a találgatásoknak van alapja, az írónak meg van valami terve.
Még erősebb spoiler:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A szereplők között több karakterről is kiderül hogy végig Titán volt, konkrétan a Kolosszus és a Páncélos, akik segítették a fal áttörését. Ezek utalnak is rá hogy egy adott faluból származnak, ahonnan őket is irányították. A sima titánokról is úgy tűnik hogy közönséges emberekből változnak át, a tudatukat elveszítve. A Fal maga is titánokból épült, akik megkeményített külső páncéljukból állították fel, és azóta is az egész tele van belülről Kolosszus titánokkal.
Összességében véve elég egyértelmű hogy a titánok mesterséges eredetűek, és hogy valamiféle (valószínüleg emberi) összeesküvés irányítja őket. -
Ilyen alapon gyakorlatilag mindenki rosszul csinálja, hiszen az a természetes hog a legnépszerűbb klasszikusok terjednek a legjobban, és utána ajánlás-kérésre is a legjobbat szokták ajánlani.
Szerintem hosszú távon kiegyenlíti egymást az, hogy egyre kevésbé lehet kiszúrni az ember szemét klisékkel, ugyanakkor egyre jobban megtanulja értékelni a kisebb részleteket, csavarokat.
Egy olyan sorozat mint a Nazo no Kanojo X, vagy a Sankarea, pár éve még simán összezavart volna, de manapság direkt az adja az ízét hogy meg tud lepni milyen szellemes csavart tett a tipikusabb formulákra. -
NovaTerra #59301 De az miért baj? Miért nézzen meg ezer átlagost vagy rosszat, hogy aztán végül megnézzen tíz jót?
Nekem első animéim, amikor már tudtam, hogy az anime: Ghost in the Shell, Lain, Cowboy Bebop. Aztán egyáltalán nem érzem bajnak, hogy nagyon jó animékkel kezdtem.
Főleg ha már láttunk elég sokat, akkor ne ajánljunk másnak közepeseket, hisz annyi ismétlődő szar van, ugyanaz a sablon sztori más köntösben. Bár lehet ajánlani, de ha megnéz 5 olyat, akkor lehet, hogy a hatodikba már bele sem kezd. Vagy azt hiszi, hogy az anime egyenlő ecchi fanservice-el. -
Angel Beats: Letudva ez is. Érdekes volt, újszerű megközelítése a az élőholtas - visszamaradt szellemes - túlvilágos témának és több helyen is kellően vicces és drámai volt (főleg a karakterek múltja miatt), de nálam valahogy nem állt össze (nehéz volt eldönteni, hogy végülis milyen stílus akar lenni) és kicsit billegősnek is éreztem az egész magyarázatot a végén. 6/10
-
Ez szerintem nem igaz...Igenis a kategoria legjobbakat kell megnézni elsönek, hogy utána legyen az embernek összehasonlitási alapja. De amugy én 135animénél járok, ugy hogy szinte az összes kategoria legjobbjaival kezdtem(kivéve romcom, mert az a kategoria nem igazán jön be), de még igy is van böven mit nézni ami nagyra van értékelve. Szoval nem lehet csak ugy pikk-pakk megnézni a top animéket :) -
Ez abban az esetben igaz, ha felállítható lenne valami abszolút és objektív rangsor egy kategórián belül - de ilyen nincs. Én pl. a Toradora után biztosan megnéznék még jópárat, mert az nem teljesen elégítette ki az ízlésemet és az elvárásaimat.
-
Najo azért a 4. rész vége fasza volt ezt el kell ismerjem :D
Manga spoiler erösen:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem sok minden olvastam el a titánokrol. Annyit tudok, hogy az elsö adando alkalommal Erent megeszi az egyik aztán mutálodik és utána Eren is képessé válik oriássá változni. Meg amit leirtam az oriásokrol korábban, ennyit tudok összesen. De ugy tudom konkrét infok nem nagyon derültek még ki, csak találgatások vannak az oriásokkal kapcsolatban -
Na most tök érdekes ami itt megy a topicban, sajnos nem igazán tudok beszállni, de erre írnom kell (olvastam hogy nem konkrét esetre gondolsz hanem általánosan).
Én úgy gondolom hogy ha valakit megfogott egy eléggé középszerű anime egy stílusban, akkor nem ajánlatos rögtön valami kategóriájában kiemelkedőt írni, mert az "sokkolja" az embert, és gyorsan kiéghet tőle. Fő a fokozatosság. ToraDorát látom először, akkor a háremek 60%-át meg sem nézem, a maradékot pedig csak nem élvezem.
A lényeg, példák nélkül: ha a túl korán látod a legjobb művet, onnan már csak lefelé van. -
És? Attól még lehet jó. Engem a Detective Conan már amúgyis megedzett eléggé ahhoz, hogy ne zavartassam magam az ilyeneken... :D Ott jó 50 részeket kellett várnom eddig, hogy ténylegesen haladjon egy parányit a fősztori, ettől függetlenül mégis jó sorozatnak tartom.
Amúgy mennyi spoilert olvastál? Mert derültek még ki dolgok a titánokat illetően... -
Egyelöre az OP a legjobb része az animének :D
Viszont az nagyon bejön.
Az a baj, ha a manga ennyire seholse tart, akkor az animétöl sem lehet igazán sokat várni történet/háttérvilág megismerését illetöen :S
Szerintem! -
Én ezek miatt még nem írnám le a sorozatot. -
Gondolkoztam rajta mit rakjak, oda de igazábol én örülök neki, ha komoly a téma, a "..." meg arra utalt volna, hogy nem tetszik. :)
Én csak örülök neki, ha tovább folytatják ezt a komoly és brutális hangulatot, ráadásul ebben az arc-ban igy az elsö pár rész alapján még rá is tesznek egy lapáttal. -
Az a mosoly jel valahogy nem illik oda... :D Amúgy ja. -
Közben erre elfelejtettem válaszolni:
Nem ez lenne a cél...de amikor már most látom, hogy ez is leginkább a föhösön és a nulla infot szolgálo világon fog elcsuszni, mint a GC, akkor egyszerüen nem tudok pozitivan hozzáállni.
Manga spoiler(?):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ugyebár még mindig fut a manga...már egy ideje...és az oriásokrol/titánokrol még mindig SEMMI nem derült ki, pedig azért ennyi idö után már valami támpontot szoktak sejtetni, hogy mégis hogy kerültek oda, stb.
Kb. annyi derül ki roluk, hogy fotoszintézisböl élnek és csak poénbol gyilkolják az embereket -
Hxh 77: Ahogy elnézem ez egy igen brutális és sötét arc lesz... :) -
Ebben teljesen egyet értek, ezért is voltam konfliktusban hogy pontosan mit is ajánljak arra hog "olyan jó mint a Mayo Chiki".
Azt ami PONTOSAN OLYAN mint a Mayo Chiki, (és szinte minden tapasztalt vélemény szerint gagyi lenne), vagy azt ami többé-kevésbé abba az alapműfajba tartozik. -
Attól függ mit is akarunk eltalálni egészen pontosan mint hasonlóságot, a pontos ecchi/vígjáték/dráma arányt, vagy a hétköznapi sulibajárós romantikus témát.
Az előbbiben hasonlóbb találat az Angel Beats, az utóbbiban a Clannad is egész jó példa. (és személyes tapasztalatból kiindulva szerintem ez az ami elsőre az egyik legérdekesebb az animékben, hogy van egy ilyen műfaj is.
-
most nem csak konkrétan erre gondoltam...általánosságban beszéltem, nem is olvastam el itt mindent, nem vagyok evvel képben :D -
Pont most járok az utolsó rész előtt (+ a két special). :)
-
Kifejezetten specifikálta, hogy mit szeretne, nem azt mondta, hogy báérmi jöhet, vagy ez és ez nem. A Clannad marhára nem Mayo...
De most már elhangzott ez a cím is, úgyhogy mindegy.
-
Én kérek elnézést. :D -
sosem értem meg ezt a kezdő animés (már ez is hülyeség) ne nézzen ezt, ne nézze azt, mert így nem jó, úgy nem jó. miért feküdné meg bárkinek is a gyomrát?? miért ne ajánlhatnám akár a laint vagy a madokát? ha bele esik abba a témakörbe, amit kért, akkor miért ne?
attól mer valaki csak transformerst, karibtengert vagy avengerst látott, még fogok neki isten városát, donnie darkot vagy kubrickot ajánlani, ha arról van szó.
bárkinek lehet ajánlani bármit, kivéve ha specifikálja mit nem akar... -
Bocs, de a Nyan Koi-t említettem. :P (És az eléggé is hasonló a Mayo-hoz.) A többire is gondoltam, de valami okból végül kiszórtam őket.
-
Inkább az, mint a Clannad... -
Esetleg még Angel Beats? :) -
Épp ezért igyekeztem minél szélesebb körben ajánlásokat adni.
Egyrészt ha egyszer olyanokat kér mint a Mayo Chiki, akkor fura lett volna csak úgy odabökni hogy Toradora meg Haruhi, amikor nyilvánvalóan ritkán szokás ezeket egy lapon emlegetni. Másrészt viszont az is fura lett volna ha a nevemet adom olyan sorozatokhoz mint az MM! vagy a Haganai mint lehető legjobb ajánlások, csak azért mert ezeket helyezném a Mayo Chiki-vel egy szintre.
Szerintem a lehető legjobb lehetőség az volt hogy röviden fövázolom a helyzetet.
Egyébként a te ajánlásaiddal többynire egyet értek, kivéve 1-2 mondjuk a Nazo no Kanojo X, ami pont hogy azoknak való akik a sima oppai/pantsu/zettai ryouiki szentháromságot már unva valami különcséget keresnek, vagy a Kimi no Todoke, amit szerintem legtöbben a shoujo műfajhoz való hozzászokás nélkül nyálas/lányos darabnak mondanának. -
Ezt nem apróztad el. :D
Akkor már én is írok pár címet, amit még senki se említett most:
-Hayate no Gotoku(első két évad)
-Seto no Hanayome
-Baka to Test to Shoukanjuu
-Nyan Koi!
-Monogatari sorozat(?)